Bazen çaresiz kalırsınız, yüzde yüz haklı da olsanız elinizden hiçbir şey gelmez. Haksızlığın karşısında mahzun mahzun bakmak içinizi acıtır. Böyle bir durumda yapılacak tek şey var: Derdinizi herkesin hakkından gelen birisine anlatmak.
Zaman olur olayların üstesinden gelemezsiniz. Boyunuzu, boynunuzu ve gücünüzü aşar, imkanınızı zorlar, eliniz ayağınız tutulur. Bir yerde çaresiz kalırsınız..
Hani darda olduğumuz sıkıldığımız sıkıştığımız anlar vardır. Hani ruhumuzun daraldığı. Düşüncelerimizin yorulduğu. Bedenimizin sızladığı zamanlar vardır.
Hani çaresiz kaldığımız kendimizi yapayalnız hissettiğimiz durumlar olur ya, işte bütün bunları bugün ben son reddesine kadar yaşadım..
Kafamın içi kazan gibi, sabahtan beri düşünüyorum; neden Allah'ım neden bir yıl önce bu insanları benim karşıma çıkardın? nasıl bir sınavdır bu yarabbi, adam bide kafa tutuyor, sen kimsin? orda dur bakalım
ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın
Senden büyük Allah var ve ben seni ona havale ettim.
El aman yarabbi, el aman yarabbi, bu insanları ve bu insanlar gibi olanları bir daha karşıma çıkarma ne olursun Allah'ım, ne olur..
şerlerinden de, kaza ve belalarından sen koru yarabbi.:18:
Şimdi her şeye sıfırdan başlayacağız, Sen yardım et yarabbi, Hasbinallahu ve nimelvekil