Popüler Konu Sevgili günlük...

Günlükçüğüm ben geldim
3 gün yazmadım,önce geçmişi okudum,yazacaklarımın yarısını da unuttum
Biz pazartesi sabahı erkenden ablamla Edirne'ye gittik.Dün akşam da geldik
Çok kısa sürdü gezimiz.Ablamın perşembe günkü dersi iptal olmuş.
Boşuna kalmayalım dedik hem kuzenim de babaaannemlerdeydi.Onun da canı sıkılmasın dedik.
Dün kısa zamanda hızla bir Edirne turu yapıp atladık arabaya,evimize geldik.
Her ne kadar yaşadığım yeri hiç sevmediğimi her fırsatta söylesem de,mahalleme gelince canım rahatladı.
İnsanın evi gibisi yok valla günlük.Seneye nasıl gidicem,uzaklara nasıl alışıcam hiç bilmiyorum:26:
Hele o gün ailemin beni bırakıp geri döneceği anı tasavvur bile edemiyorum.Ağlamaktan ölürüm eminimki.
Bak şimdi bile gözlerim doldu Nefret ediyorum bu kadar duygusal olmaktan.Her bişeye ağlıyorum ya ben
Öyle işte günlük.Aşkım da bu aralar çok dertli.Her sabah uyandığında moralim bozuk diyor.
Bazısı saçma olan dertleriyle içimi daralttı bu aralar ama ses çıkarmıyorum destek olmaya çalışıyorum.
Ailesinin gözü o kadar kapanmış ki kendileriyle uğraşmaktan,onu hiç görmüyolar.
Yıllar sonra bi gün evlenirsem acaba ben de eşimle öyle olur muyum,bu kadar problem içinde çocuğumu unutur muyum diye düşünüyorum günlük.
Evlilikler nasıl bu hale geliyor acaba? Çok büyük aşkla heyecanla evleniyosun,yıllar sonra aynı evde iki düşman oluyosun
Çok acı...İnanılır gibi değil.En yakınına en büyük düşman kesiliyosun bir anda...Umarım ileriki hayatım böyle olmaz.
Bunları düşününce çok korkuyorum evlilikten.Neyse zaten şuan çoook uzak benim için
Alışveriş yapasım var günlük.Dün aceleyle gezerken hiçbişeye bakamadım doğru dürüst.
Mavi'de bir kot denedim.1 beden küçük geldi bana.Yani bacaklarıma küçük geldi.Bin bir zorlukla yukarı çektim.
Beli poposu falan iyi geldi fakat bacaklarımı çok fena sıktı.Az kalsın çıkaramıyordum pantolonu
Nasılsa zayıflayacağım diyerekten alacaktım onu ama vazgeçtim,içime sinmedi
Benden şimdilik bu kadar günlüğüm bayağı uzatmışım,haydi hoşçakaaal

''Güneş ile dünya arasına ay girince, dünya karanlıkta kalır. ALLAH ile kul arasına dünya girince, kul karanlıkta kalır.''
Rabbim cümlemizi En Nur sıfatıyla karanlıktan aydınlığa çıkarsın ve kalplerimizi Nur'uyla nurlandırsın.
Hayırlı Kandiller....

Yıllık Kader Programı
Berat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde ise Peygamberimize ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da tenzil denir.

Allah, hiç bir şey yaratmadan önce, her şeyi takdir etti, diledi. Bunlardan bir yıl içinde olacak her şeyi, bu gece meleklere bildirir.

Bu seneden gelecek seneye kadar meydana gelecek olayların hepsi ayrı ayrı melekler tarafından defterlere yazılır. Rızıklar, eceller, zenginlik, fakirlik, ölümler, doğumlar hep bu esnada kaydedilir. O yıl ki hacıların sayısı bile bu devrede takdir olunur. Herkesin ve her-şeyin o sene içindeki mukadderatı kaydedilir.

Rızıkla alakalı defterler; Mikail Aleyhisselama verilir.
Savaşlarla ilgili defterler; Cebrail Aleyhissalama verilir.
Ameller nüshası dünya semasında görevli melek olan; İsrafil'e verilir ki, bu büyük bir melektir.
Ölüm ve musibetlerle ilgili defter de; Azrail Aleyhisselama teslim edilir.

Peygamber Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde Berat Gecesinin feyiz ve bereketi hakkında

Şaban'ın 15. gecesi geldiğinde geceyi uyanık ibadetle, gündüzü de oruçlu olarak geçirin, buyurmuştur.

O gece güneş battıktan sonra , Allah rahmetiyle dünya semasına tecelli eder ve şöyle seslenir:

-"İstiğfar eden yok mu, affedeyim ve bağışlayayım.''
-''Rızık isteyen yok mu, hemen rızık vereyim.''
-"Başına bir musibet gelen yok mu, hemen sağlık ve afiyet vereyim.''

Böylece tan yerinin ağarmasına kadar bu şekilde devam eder.

Çünkü o gece İlahi rahmet coşmuştur. Berat Gecesi beşer mukadderatının programı çizilirken insanlara verilen eşsiz bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirip günahlarını affettirebilen, gönlünden geçirdiklerini bütün samimiyetiyle Cenab-ı Hakka iletip isteklerini Ondan talep eden ve belalardan Ona sığınan bir insan ne kadar bahtiyardır. Buna karşılık, her tarafı kuşatan rahmet tecellisinden istifade edemeyen bir insan ne kadar bedbahttır.

Peygamber Efendimiz, bu gece Rabbine şöyle dua etmiştir:
Ya Rabbi azabından affına sığınırım.
Gazabından rızana sığınırım.
Senden yine sana sığınırım.
Senin zatın çok yücedir.
Sana gereği gibi hamd etmekten acizim.
Sen, kendini sena ettiğin gibi (övdüğün gibi) yücesin.

Berat Duamız

Allah'ım, ey ihsan ve ikram sahibi olan ve kendisine ihsan edilemeyen, ey Celal ve ikram sahibi, ey lutfu ve ihsanı bol olan, senden başka ilah yok, sen kendisine iltica edenlerin yardımcısı, kendisine sığınanlara eman veren, korkanların kendisinde emniyete kavuştuğu yüce zat'sın.

Allah'ım, beni katında ümmül kitab ta şaki( kötü ) mahrum veya kovulmuş, rızkı dar olarak yazdıysan, Allah'ım fazlu ihsanınla kötülüğümü, mahrumiyetimi, kovulmamı ve rızkımın az olmasını sil, beni katında ümmül kitab ta said ( iyi ) rızkı bol ve hayırlara muvaffak olan bir kulun olarak yaz. Şüphesiz sen resulünün lisanı üzere indirilen kitabında bir söz buyurdun ve senin sözün haktır.

'' Allah dilediğini siler, dilediğini de sabit bırakır. Ümmü'l-Kitab onun yanındadır. ( er-rad 39 )

Bizden bildiğimiz, bilmediğimiz ve senin bildiğin bütün belaları uzaklaştır. Şüphesiz sen en yüce ve en keremlisin.

Allah'ım, bu gecede yaptıgımız duaları kabul eyle ve bizlere bir daha ki, mübarek kandil gecelerine, daha sağlıklı, sıhhatli, afiyette, mutlulukla, huzurla, ailemiz ve tüm sevdiklerimizle hayırlısı ile kavuşmayı nasip et. Her şeyin hayırlısını ver. Amin.

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

günlük kendimi bildim bileli mutfaktan çıkmam hamur işlerim pek meşhurdur ama az önce öyle bir poğaça yaptım ki, enfes oldu.. şimdiye kadar ne böylesini yedim ne de yaptım valla, portakalagaci saolsun

akşama misafir çağırayım da güzel güzel yedireyim herkese

Rahman ve Rahim olan Allah'ım;

Muhakkak ki Senin ve Habibinin şanı pek yücedir.

Muhakkak ki Sen Gafursun ve affın pek yücedir...

Bu mübarek kandil gününde affeyle bizleride...

Amin...

Hep ders çalışıyorum günlüğüm. Kalktığım gibi dersin başına geçiyorum. Biraz çalışınca arkadaşım geliyor.
Ben ona İngilizce çalıştırıyorum, o da bana matematik. Benim için iyi bi deneyim oluyor hem de bilgilerimi tazeliyorum.
Kafaya koydum bu matematiği halledicem. Gayet de güzel gidiyorum Allahıma şükür

Bugün kandil günlük. Allahım dualarımı kabul etsin bana bunu yapanlar öbür dünyada yanacaklar.
Benimle uğraşıyorlarmış günlüğüm. O kadar üzgünüm ki. Asla asla yılmam ben yıldıramazlar, bunu bilsinler.

Herkesin kandili mübarek olsun, duaları kabul olur inşAllah.

pazar günü teyzemin kızının sözü var günlük:132:bir yanım gitmek istiyor bir yanım istemiyor ama ben yine de kendimi bakıma aldım gider miyim o gün gelince karar vereceğim cumartesi kaşımı aldırırım diyorumEki Görüntüle 458073 belki bi de fön olabilir bakalım spora da başlayacağım oturmaktan ve tuzlu yemekten şişti vücudum tabi hazımsızlık ve kabızlık da var ilaç kullanmaya başlayacağım onlar için tabi yürüyüş de iyi gelir hem ödem de atarım bol bol da su ödem kabızlık çayı falan içeceğim kaşlarıma ve kirpiklerime de bakım yağı sürdüm güzelleşmeye çalışıyorum anlayacağın

şükürler olsun ki küçük bir operasyonl hem kulağım hem burnumda ki sorun
geçti... Allah ım kimseyi sağlığından etmesin,şifa arayanlara da bir an önce nasip etsin...

tüm arkadaşlarımın kandili kutlu olsun ,duaları kabul..kalplerinden geçen her satır dua Rabbim
katında kabul olsun inşallah.. bana da artık geçmiş olsun..

hayırlısı ile Allah ım şu tayin kapılarını da bir açsa,sevdiceğim rahatlasa,biz rahatlasak..:26:
her şey de bir hayır vardır derler,inşallah sabrımızın sonu güzel olur..

Batman'a gitmeme az bir zaman kaldı.Yine huzursuz bir ''aile'' ortamına gireceğim :/ İstanbul'u da çoook,çok özleyeceğim...

Ayrıca bu foruma da yeni üye oldum,sanırım iyi geldi az biraz Hadi bakalım günlük,kalasın sağlıcakla.Muck muck :*

sevgili günlük...
gidiyorum.
istanbul'a. taşınıyorum.
az sonra otobüsüm kalkacak.
özlem içindeyim şimdiden. değer miydi bilmiyorum, bence değmezdi.
iyi bir gazete, kariyerim için çok önemli.
ama annemden uzak.
ne bileyim ya. ağlayacağım sanırım.
çok zor olacak.
sandığımdan da zor belki.
atlatmaya çalışacağım.
dilerim başarılı olurum.

Günlükcüm yeni geldik eve küçük bi akraba ziyareti yaptık özlemişim hepsini. Bu aralar çok güzel rüyalar görüyorum o kadar güzeller ki hiç uyanmasam olur yani Tövbe tövbe ya uyanmasam diyorum paşam var olmaz Zaman ne kadar hızlı geçiyo günlük ya baksana temmuzun 5i oldu bile... Günler geçtikçe içim daha çok sıkılıyo çünkü paşamın gitme zamanı yaklaşıyo... En iyisi bu konuyu kapatayım ağlıcam yoksa... Bu gece de çok sıcak yahu nasıl uyucam bilmiyorum pff

Yeni bir hayata ne güzel başlangıç (
Kalbim yorgun kırgın aynı zamanda deli gibi aşık
duygular karışık
Hakkımızda hayırlısı

selam günlüğümmm

bu aksam arkadasımın kınası var umarım hersey dıledıgı gıbı geçer.

bugun cografya gunum ders calısıyorum sımdı patron gelene kadar.akarsulara bakıyorum su anda ne sıkıcı ders.

hoscakal gunlugum.....

off günlük off

çok çirkinleştim ben bu aralar ya gözümün feri söndü resmenkaç zamandır spor yapamadım ilaçlar yüzünden karnım midem de şiş zaten tuzlu yedim bu ara ödem yaptı vücudum su da içmedim pek Eki Görüntüle 458323 cildimin parlaklılığı gitti tüyler desen almış başını gidiyor adet bitsin öyle alırım demiştim bekleyince orman gibi oldu her yerim halletmeye başlamam lazım:26:cumartesi kuaföre giderim kaşımı bıyığımı aldırırımEki Görüntüle 458326 yüzüm gözüm parlar en azındanacilen spora da başlamam lazım ter atmalıyım bu ara çok da sigara içiyorum stres yüzünden o da çirkinleştirdi beni cildimi bozdu rengimi sararttı

Bazen peki.... dersin İnandığın için değil yorulduğun için ....
ama ben dün gece saat 23:59 olduğunda iyiki dedim : )

Olmayacak duaya amin demenin faydadan çok zararı olur :)

Umut etmek, boş beklentilere girmek boş vaatler gibidir, insana iyi gelmez günlük

kendimi okadar yalnız ,çaresiz ve bom boş hissediyorum ki ağlamak için bile beynime ağla komutu veremiyorum .boşluktayım ...

Son düzenleme:
Bu nasıl bir ego yüksekliğidir ? Neden her şeyi üzerilerine alınırlar ? Bu nasıl bir iyimser bir tablodur.

Ne yerlerini bilirler ne gitmeyi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…