babamla epeydir dedikodu yapmamıstık
bugun baya bı uzun uzadıya konustuk telde..artık tuttugum orucun ne kadar sevabı kaldı bılemıyorumm..
zaten ne zaman moralım bozuk olsadan öte kalbim acısa bilir benım babam anlar hemen hısseder arar benı.. bi sesini duyim demıstım der.. sesimin tonunu kontrol eder.. eger sesimden bi terslik oldugunuda hissederse..nasihatlere baslar.. gecmıste yasadıgı tecrubelere degınır..yasadıklarına.. ben ona konuyu soylemesemde kendınce tutturmaya calısır işte.. babamla konusmak bana iyi geldi sanırım yada belkıde ben babamı affettım diyebılırım.. maşallah babama doktorların biçtiği ömrü bile gecti,,kanseri alt edecek ınsallah benım babam..
santraç oynamaya karar verdım yenıden ,,tabii yenıden bi tazelemem gerek.. oyalasın benı ,oyalaması gerek.. ve emınım kafamı mesgul edip oyalayacaktırda!
babam oğretmıstı bana santrancı ilk.. bak kızım bu at demısti :) ''L''gider.. fil; capraz gider..kale:düz gider diye gostermıstı.. yaptıgım hamlelerde yanlıslarımı gostermıstı güzel kızım eger onu oynarsam senin tasını yerim..bence bunu oynaman daha mantıklı diye taktıklerını gostermıstı bide.. arada yendı arada yenıldı bilerek :) zaferın tadını aldım sıra kaybetmenın tadındaydı..iyikide öyle yapmıs iyikide oyle oğretmiş.4.5-5 yasındaydım...sürekli yenılseydı ben santracı asla tam manada oğrenemeyecektım.. kaybetmenin ne demek oldugunu bılemeyecektım.. santranc oynamak bi nevi hayatın akısı gibi işte.. belkide hayatın taa kendısı...
annemden dama ve çin damasını oğrendım.7 yasındaydım ozamanlarda. en çok çin damasını sevdım tavla gibi heyecanlı..kımın yenecegını bılemıyosun.. strateji önemli tabiki.. en basta yanlıs bi yontem kaybetmene neden olabılır..
santracta tasların işlevlerını cok net hatırlıyorum ama normal damayı (diyeyım bari) cok fazla hatırlamıyorum.. demek 5yasında kafam daha iyiymiş :)) işlev bilmek yetmıyor tabeee bide pratik lazımm... onuda halledip kendımı önce laptopun oynunda denıcem sansımı (pcye gore kazanmak hayal olur sanırım
) olsun en azından taktiğini öğrenirim napiimmm... gerisi gelir kendiliğinden zaten..