insanların hep bir ikinci yüze daha sahip olduğunu öğrendim bugün.Sevgilimin neden göstermeden ayrılmasına alışamadan henüz,o eskiden kanatsız melek olan annesi aradı."Sana birşey soracağım kızım ama ne olur doğru cevap ver.Senin daha önce 'takıntı'n oldu mu?"(Sevgili,erkek arkadaş demek istiyor.)"Size hiçbir zaman yalan söylemedim,evet daha önce bir arkadaşım oldu,annem babam onu,onun annesi babası da beni tanıyordu,4 yıl sürdü,istemeye gelinecek kadar ciddiydik.Ve bunu sizin oğlunuz da biliyor.Onun da olmuş ben de onları biliyorum.Bu sorun değildi ayrılıkta."dedim.Sonra neymiş benim memleketimden miymiş yoksa okuduğum yer olan onların memleketinden mi,benim yaşadığım şehirde olduğunu söyledim ama 1 yıldır görüşmediğimizi.Ve beni şoka sokan soru EVLI MIYDI BEKAR MI?Ben bir on saniye durup nefes aldım kötü bir kelime kullanmamak için."Ne kadar çirkin bir soru bu,beni tanımadınız mı aylardır gidip geliyorum evinize."dedim.Neymiş insan hata yapabilirmiş.Bu nasıl bir savunmadır.Asıl beni yıkan nokta sevgili günlükçüm EVLI DE OLSA BEKAR DA OLSA BIR ERKEĞIN BU ŞEKILDE TAKINTISI OLABILIRMIŞ.Bir kızın olursa bu kötü karşılanırmış.Aslında rahatladım sevgili günlük.Haftalardır üzülüp uykusuz kaldığım bu adam mı bu aile mi diye sordum kendime.Artık ne eski sevgilim ne de ailesi zerrece umrumda değil.Resmen hakaret etti bana kadın.Insanların içinde iki kişi yaşıyormuş,ben 5-6 aydır o kadının içindeki melekle yüzyüzeyken gün geldi böylesine cahil böylesine ahmakça düşüncede bir kadınla karşılaştım.Ucuz kurtuldum aslında.Evli bir erkeğin sevgilisi olması normalse e hadi bakalım getirsin kocan eve sevgilisini,otur da sineye çek,karşılıklı çay için normalse.Hatta sevgili biricik kızınızın eşi,damadınız da sevgili yapsın kendine bunu da normal karşılayın.Şükür ki kurtuldum böyle zihniyetli insanlardan.Şükür Ya Rabbim erken farkettirdin bana! Ayrıca oğlunun bana güveni kalmamış.Arayıp sordum sevgili oğluna sen sebep olarak ne gösterdin annene ayrıldık diye dedim.Sadece anlasamiyoruz dedim dedi.Biz nasıl anlaşamıyorduk dedim.Ya annem beni her gün sıkıyor burada evlenin evlenin diye ben çok sıkıldım ayrıca ben sana güvenmiyor değilim dedi.Yani hanımefendi zorla bir sebep aradı ayrıldık diye,ayrılıkta da illa ben hatalı olacağım ya onun gözünde.Yani biz o kadın sevgilimi evlilik için sıkıştırdığı için ayrıldık ama o kadın sebep olarak benim önceden başka bir sevgilim olduğu için oğlunun bana güvenmediğini düşünüyor,sağolsun.Şu mübarek ramazanda Allah biliyor.