Selam günlük bugün itibariyle öğrencilik hayatım bitmiştir
Sonunda yüksek lisans mezuniyet belgemi aldım.O hiç ama hiç hazetmediğim,kayıt olarak çok çok çok büyük hata ettiğim üniversiteden kurtuldum
Büyük üniversiteymiş,adı batsın
Bir yılda bitecek yüksek lisansı iki yılda bitirdim. Kurban olsunlar küçük üniversitelere,lisansta bu kadar sorun yaşamadım ya.Ne laf anlatabiliyosun,ne biraz insanlık yapıyolar hocaları da idaresi de hepsi bin beter
Çok şükür kurtuldum yarabbim bitti çok şükür
KPSS de açıklanmadı hala...Benim derdim bitmez günlük bit-mez
Alım az olacak diyolar ya bi de çıldırıyorum.Ya beni mi bulur günlük ya?Adamlar durdu durdu sınav öncesi bi sürü kişiyi atadılar,şimdi az alıcaz diyolar var mı böyle bir şey?Bu nasıl bir şanstır?
Geçen gün bir karamsarlığa kapıldım saatlerce ağladım.Ağladım ve beni bu duruma düşürenlere kızdım durdum.Her üniversite mezunu iş bulmak zorunda mı diyen bir başbakanımız var çok şükür...Bu adam nerede hangi ülkede yaşıyor günlük?Bizim ülkemizde ailelerin dişinden tırnağından artırıp sırf çocukları kendileri gibi olmasın, iş güç sahibi olsun diye üniversiteye gönderdiklerini bilmiyor mu?Allah aşkına kaç kişi hobi olsun diye ya da keyfiyen okuyor bu ülkede?Herkes aslanın midesindeki ekmekten bir parça almak için çırpınırken bu vurdumduymazlık da nedir ben anlamıyorum.Aslında anlıyorum.Kendi çocuklarını kimbilir kaç milyarlar vererek yurt dışında okutan,hiçbir şekilde gelecek kaygısı taşımayan insanlardan daha fazlası beklenemez öyle değil mi?Yaşamayan bilir mi günlük?Bilemez.Sözde sosyal devletiz biz.Halkın yanındayız,halk için çalışıyoruz.Kendi menfaatleri söz konusu olduğunda olmazları oldurup üstüste atama yapan hükümet 400 bin kişinin girdiği sınavda 10bin öğretmen atayacakmış.Geri kalanı takan kim?Seçim geçti gitti nasılsa...Bir sonrakinde biz de alırız belki payımızı kimbilir...
Günlüğe başlarken böyle şeyler yazmak yoktu aklımda ama günlerdir düşündüğüm şeyler bunlar...Düşündükçe öfkelendiğim şeyler..Şimdi bu yazıyı okuyup beni sağcı solcu diye o kefeden alıp bu kefeyi koymazlar di mi günlük?Ben sadece düşündüğümü,gördüğümü söyledim.Durum bu...Eksiği vardır belki ama fazlası yok.
Ben 6 yılımı verdim eğitimime.Daha 17 yaşındaydım üniversiteyi okumak için uzak bir şehre giderken.6 yılda ne mi değişti?Zaman zaman yıldım,pişman oldum,yoruldum,zayıfladım.Ve bugüne geldim.Hala kadrolu öğretmen olamadım.Çünkü yetmedi bizi sınadıkları...Onca zaman verdiğimiz emek yetmedi.Dedim ya günlük yaşamayan bilemez.
Benim hala umuda ihtiyacım var