sabah sabah kavgaya uyandım günlük.. hem de hiç alışık olmadığım biçimde....
iki tane komşunun bağrışmasına dayanamadı uyku hormonlarım. komşulardan biri kavgacı, kıro bi tip.. diğeriyse gayet saygın ve ölçülü biri.. doğal olarak merak ettim konuyu ve dayadım kulağımı pencereye
görünmemek için elimden geleni de yapıorum zaten çatı katındayım kimsenin aklına kafayı kaldırıp yukarı bakmak gelmez, gelse bile ağaçlar engeller
kavgacı olan adam, lotodan tutturunca parayı, kıroyum ammmee para bendee kılığına bürünmüş yurdum kişisi olmuştur. üstüne üstlük görgüsüzün tekidir. yemyeşil bahçelerimizi tarlaya döndürme girişimlerine ket vurulunca ben bu parayı napsam diye oturup oturup dertlenmiştir. en sonunda bulduğu çözüm ise; sitemizin standart ev biçimi olan 4 katlı evlerine sığamamış, almş eline çekiç kepiç yanına da iki kıro, 5. katı çıkmaktadır.. tabi hepimiz
bu modda olan site sakinleriyiz.. evlerde 7 oda var.. adamın neyine yetmiyor da gecekondu gibi 5. katı çıkıyor diye herkes dumur.. ama adam arızalı, belli.. babam site yöneticisi olduğundan ve bu duruma izin vermediğinden adam mahkemelik.. ne yaptı etti çıktı o 5. katı.. ama her yıl çatır çatır ceza ödüyor binlerce lira, mahkeme de sonuçlanmadı henüz.. o evin başına yıkılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz...
bugünkü konu ise, kalorifer borularındaki arızadan dolayı evince "mecburi" tadilata girişmek zorunda kalan diğer komşunun gürültüsü üzerine bu kıronun gidip "zabıta"ya onu şikayet etmesi..
ikisi kavga ederken sitenin diğer sakinlerinin koşup müdahale etmesiyse, bu kadar takım elbiseli son model arabalı cool şön adamların da yeri gelip kavga edebilecekleri gerçekleriyle yüzleştirdi beni.. bir adamı kavga anında görmediysen, tam anlamıyla tanıyorum dememeliymişsin, onu anladım. içimden bir yandan da dua ediyorum.. allahım eğer bir gün biriyle kavga ediceksem aynı bu adam gibi tartışsın benimle diye.. dğeerinin bütün saldırganlığına karşı adam kavga ederken bile bu kadar nazik olabilir mi? oluyormuş..
evet, 23 yaşındayım.. paranın ve görgüsüzlüğün bir adamı bu kadar çirkinleştirebildiği bir dünyada yaşıyorum. hem de bu insan benim kapı komşum.. olmaz olasıca ....