Hey günlük ben geldim napan?
Ya ben çok yorgunum. Bugün okulda çok yoruldum nöbetçiydim ya.. Girdiğim sınıflar da gevezeydi biraz,bastım fırçayı...
Ya koca koca çocuklar her şeye gülüyolar,sırf pisliğine sorun çıkarıyolar. Sinir oldum. Zaten boğazım ağrıyo,sesim zor çıkıyo,ders mi işliyim onları mı susturuyum bilemedim. Kızın birini dersten attım.
Geçen hafta da yerini değiştirmiştim. Her şeye gülüyo,habire konuşuyo. Çık dışarda neye gülüyosan gül bitince gel dedim. Çıkmadı önce. Ama nasıl sinirliyim,dedim çık beni sinir etme. Çıktı bu 10 saniye geçti geçmedi geri geldi giriyim mi diyo ve hala gülüyo
Çık dedim. Az sonra bu tekrar geldi yine gülüyo. Tabi her gelişinde sınıf da gülüyo,ders bölünüyo falan. Bana soldan soldan gelmeye başladılar.
Dedim o ifadeni değiştirmediğin sürece dersime giremezsin bu bi iki bi şey dedi çıktı yine. Sınıf gülüyo. Adını söyleyin idareye vericem gitsin orda gülsün dedim. Hemen sustular hocam özür dileriz falan dediler. Az sonra kız yine geldi. Yüzü gayet ciddi hocam oturabilir miyim valla gülmicem dedi. Ben de oturabilirsin dedim.
Ya günlük gelmişler 17-18 yaşına. Bi de bu kız yani. Kız dediğin ağır olur,zarif olur. Bu nedir ya bu kendini rezil etmek de nedir yani? Ayy bugün çok asabiydim valla... Kaç tane öğrenci geldi bugün yanıma hocam sizinle komşuymuşuz diyolar. Dedim o zaman taşınıyorum ben.
Biri de gelmiş çıkışta hocam gidiyosanız sizi bırakıyım diyo. Bak hele...
Dedim yok gitmiyorum. Ya bizim zamanımızda böyle değildi günlük. Çok da yaşlı değilim ama devir değişmiş ya,öğrenci dediğin böyle mi olur? Bu ne rahatlık...
Sonra teneffüslerden birinde kendi sınıfıma bi uğrıyım dedim. Demez olaydım. Hiperaktif Yunus Emre iş başındaymış meğer...
Kalorifer borusu su akıtıyomuş,sen git o suyun altına elin koy,eli kabarmış böyle.
Allahımmmm dedim her şeyi kırın,bozun tamam mı dedim. Bi de bana söylüyolar ben yapacakmışım sınıf öğretmenleri olduğum için.
Ya sabır dedim...
Sonra sınıflardan birine derse girdim kız öğrencilerden biri hocam siz sınıfa girince böyle pozitif enerji yayılıyo dedi. Teşekkür ettim güzel bi iltifattı cidden..
Son dersimde beni bi gıcık tuttu rezil oldum galiba günlük.. Ben öksürüyorum öğrenciler öksürüyo ben öksürüyorum onlar derken..
Sinir oldum,geçmedi de bi türlü.
Neyse okulda işim bitti,eve geldim. Annem bikaç eve bakmak istiyodu. Çok yorgundum ama annem çok kafaya takıyo bu ev işini. Kırmak istemedim çıktık. Gez gez bi tane olabilitesi olan bi ev bulduk bakalım. Demin eve geldim. Sözde hemen yatacaktım geçmişi okuyum derken yarım saat gitti bile.
Acilen dinlenmem lazım. Yarın öğretmenler kurulu toplantısı var. Eski öğrencilerim yeni okuluma gelmeyi düşünüyolarmış. Nasıl olacak bilmiyorum gelmeyin de diyemedim. Öyle işte günlük ne çok yazdım yavv yorulduğumu anla diye yazdım galiba..