Popüler Konu Sevgili günlük...

Günce...
86 yıllık bir ömür gözlerimin önünde ferini kaybediyor ve ben hiçbirşey yapamıyorum...Babaannemi bu sabahın ilk ışıklarıyla yoğun bakıma aldılar.Yılların eskittiği ama neşesinden asla çalamadığı kalbi daha ne kadar dayanabilecek bilemiyorum....Tek yapabildiğim Allah'tan şifa dilemek...

Ona karşı tam bir pisliğim ben. Evet böyle. Düşüncesiz, bencil, çıkarcı, kullanıp atmaya programlı... Karşıma malesef iyi, hoş görünümlü, kalbime göre biri çıkmadığı için boşluğumu dolduruyorum. Dönüp dolaşıp onunla iletişime geçiyorum. Çok kötüyüm biliyorum.

Geçen gün ona aşığım yazan ben, bugün nefret ediyorum. Dengesizliğim tavan!

Sevmiyorum. Ayrılmam gerektiğini biliyorum ama ayrılmıyorum. Gerçi sevgililik demedik ilişkimize bu yüzden ayrılmak değil de bağları koparmak diyelim. Bağımı koparmıyorum. O lanet olasıca da telefon numarasını değiştirmiyor. Değiştirse de ona ulaşamasam keşke!

Bana hem sen kötüsün, tehlikelisin, bencilsin deyip hem de sana aşığım, başka bi kadınla olamam, seninle olmak için her şeyi yaparım demeye yıllardır devam ediyor. Demesin artık. Bana haddimi bildirsin. Bildirmiyor!

Bu durumda ben niye kendimi üzeyim ki onu üzmekten korktuğum için di mi? Her şeye rağmen onu mutlu ediyorum, ayakları yerden kesiliyormuş benim sayemde.

Peki ben nolucam?

Ama işte tavrım, söylediklerim öyle hoş ki; seni sevmiyorum demek inandırıcı gelmez bile ona. Öyle oynayabiliyorum ki! Elimde olmadan, istemsizce rol yapıyorum. Yalancıyım, aldatıyorum, kandırıyorum.

Başka birine aşık olacağım günü bekliyorum. Artık öyle bir şey olabileceğine dair inancım da yok ya neyse...
Sonuç olarak adım gibi eminim ki aradığım insan bu değil.

Telefonu elime alıp seni hiç sevmiyorum, hiçbir zaman aşk hissetmedim. Hep rol yaptım, yalan söyledim, kullandım.
Tamamen çık hayatımdan artık yazasım geliyor. Ama telefonla, bir mesajla olur mu böyle!! İstanbul'a gittiğimde yüzüne söylemeyi çok istiyorum.

Hatta ona "o"ndan bahsetmek istiyorum. Ben "o"nu sevdim çok, seni değil demek..."O"nun için aylarca göz yaşı döküp, kendime gelemedim demek... İçimi dökmek, gerçekleri haykırmak... Hatta bir dersimden, geçilmesi çok zor olan bi sürü insanın kaldığı dersimden "o"nu anlattığım bir kompozisyon sayesinde geçtiğimi anlatmak istiyorum.
Yok bu kadar ileri gitmem herhalde.

Aslında sadece ben değil, o da bencil. Beni iplemeden sırf kendisi beni çok sevdiği için bırakmıyor.

Nefret ediyorum bu olanlardan. Yaşadığım bu saçma, bu aptal ilişkiden. Yalanlardan dolanlardan... Tiksintiyle andığım ikiyüzlülerden biri olup çıktığım için kendimden, beni bu hale getirdiği için hayattan nefret ediyorum. Hayal dünyama sığınıyorum.

Ama iyi ki biçok insana göre oldukça umursamaz bir yapım var da rahatım. Mutsuzum demiyorum asla. İstediklerimin bir kısmı gerçekleşmese de demiyorum. Sadece bazen çok sıkılıyorum. Çok!

Nolurdu ben de sevdiğimle mutlu olsaydım! Böyle kirlenip paslanmasaydım.

Yanlış anlama günlük eskiden sevdiğim insan da umrumda değil. Yeniden görüşmeye başladığım eski sevgilimle aynı benim için. İkisini de istemiyorum, sevmiyorum.

Yepyeni bir sayfa açılmalı önüme. Gelişmek istiyorum.

Kafam çok karışık. 2 yıl 4 aydan beri hiç kıpırtı yok. İnsanın isyan edesi geliyor aslında. Neden ben diyorsun, ama yapılacak iş o değil.

günnük taksimde gidebilecek farklı yerler, cafe vs var mıı bilen özel mesaj atsa olar mıı

Bir an, a ne güzel bugün daha cumartesiymiş diye düşündüm ama yok günlükcüm bugün bildiğin pazar Hava yağmurlu. Bu hafta da okula gidemeyeceğim gibi duruyor ama neyse bu konudan bahsetmeyeceğim. Yeterince canımı sıkıyor.

Özledim günlük. Yanımda olmasını çok özledim. Nişandan sonra daha rahat görüşüyoruz çok şükür. Ama ben artık aynı ev içinde olmak istiyorum. Daha fazla zaman geçmeden hayatımızı her şeyiyle paylaşmaya başlamak istiyorum. Biliyorum ki Allah izin verirse o da olacak. Sadece sabretmeye devam etmemiz gerekiyor. Bu arada senin aracılığınla geçmiş olsun dileklerimi de iletiyim.

Sobrenatural takip ediyordum. Bir şey çıkmamasına çok sevindim. Geçmiş olsun

Son düzenleme:
hala dipteyim...üzüntümün kaynağı tam olarak nedir bilemiyorum...çok değerli bir insanı kaybetmek mi...beğendiğin birinin hayatından çıkması mı...bir şeyler hissetmeye başladığım birinin seni beğenmemesi,asabi olarak tanımlaması mı...ailesine,aileme,tanıdıklara rezil olmak mı...yeniden boşluğa düşmek mi...hayatta yeni heyecanların olmaması mı...artık hayatıma birilerini istemem mi...kendime güvenim sıfır,canım hiçbir şey yemek,içmek istemiyor,hiçbir işimi yapmıyorum,aşka,evliliğe,insanlara güvenimi yitirdim...Kendimi iğrenç bir yaratık olarak hissediyorum.Düşündükçe daha kıymete biniyor gözümde...Yaptığım hata baştan beri sert davranmak...İplerin koptuğu nokta ise ilk msn görüşmemiz...Rabbim sanki ondan değerli kimse kalmamış gibi...Ölüyorum onun için...
Ama kader,ama hayat...Tutunmalısın...İşlerini yapmalısın...Yeni meşguliyetler bulmalısın...Sen böyle yanıp yakıldıkça geri mi gelecek...Umurunda değil...Kurtuldu asabiyetimden...
Tek çözüm bu günnüş...hayata tutunmalıyım...

Evimi
Ailemi
Arkadaşlarımı
Denizi
İmbatı
Gevreği
Boyozu
Kumruyu
Çiğdemi
Kordonu
Bucayı
Alsancağı
Bornovayı
Tam 35'i
Hatta 35buçuğu
İlkokulumu
Lisemi
Pier'i
Forum'u
Mahallemi
Parkımı
Kısacası ben İzmir'i özledim günlük!

Son düzenleme:
bugünün cumartesi olduğunu sanan ben nerden böyle bi hissiyata kapıldım anlamıyorumm

bugün pazarr... günleri karıştırdım günlük iyi mi..güldüm kendimee

Merhaba sevgili gunluk ben adame, seninle ilk defa dertlesicez buyuzden her seyi bir cirpida anlatmami bekleme benden. Bilmen gereken önemli bir konuyu yazayim sana, bir kizim var ve ona bir kardes ailemize yeni bir cicek daha katmak istiyoruz ama kismet olmadi birturlu. Ben de endometrios var ve iki kere ameliyat oldum. Bu hamile kalmami zorlastiriyor, yumurtaliklarimi cogaltacak dogal ilaclar ariyorum internette... Zaten bu sekilde tanistim kadinlarkulubu ile:))) umarim burada kendime bir umut, bir isik bulurum. Buraya gelmis olmam bile bir tesaduf degildir ve umuyorum ki bir yardimi olucaktir. Kim bilir belkide yeni yila yeni bir umutla girerim, ne dersin olur mu ki:)) hadi hayirlisi, simdilik cevap bekliyorum diger kulub arkadaslarindan birkacina mail attim bakalim neler olucak...
Sevgilerimle....

selam günlükk

gene ben geldim

bugün keyifliyim iyiyimm..ailemm canlarım ve hayatım canımm.. çok seviyorum onları

allahım sen hiçbirini yanımdan eksik etmee(amin) hayatta sıkıntılar olur,gelir,geçer.önemli olan özünde mutlu bi yaşamının olmasıdır bunun için şükrediyorum:119::119:

.........

ya günlük.. benim 60-70 lerde yaşamam lazımdı.kabarık saçlar,abartıya kaçılmadan kadınların güzel olduğu dönemlerde. her şeyin daha güzel olduğu.o zamanın dokusunda,tadında..

estetiğin bile doğal yağıldığı zamanlar şimdiye nazaran

ve insanların kalıplaşmışlıktan uzak olduğu.türk sinemasında tatlı filmlerin oynadığı.. falan filan işte daha sayabilirim.

mesela o zaman düzleşrici felan da yoktu fön vardı. çoook daha güzel,parlak ve hacimli saçlar.kabarık saçlarımı seviyorum:87::87:

70 ler ah ah seni hiç görmedim,yaşamadım ama çok seviyorum.

merhaba günlüççüm bebikim ben geldim bugün eşimi işe yolladım işlerimi yaptım sana bir içimi döküyüm dedim inan çok iyi oluyo sana içimi dökmek ah bilseninsan hayatı bu kadarmı degersiz günlükçüm inan sinirlerim tepemdenedenmi söyleyimde dinle bir bak benmi haklıyım onlarmı aslında kimseyi zorlama yok bende allah biliyo ama insan böyle şeylerle karşılasınca bir kötü oluyo benim çok sevdigim deger verdigim benim gibi kader arkadaşım var günlükçüm babasının beynide tümör çıkmış garibim faceye mesaj atmış 500 yasin topluyorum diye yazmış ne olur bir yasin alah rızası için demiş içim acıdı günlükçüm öyle böyle degil inan bana ben 3 senedir babasızım ne demek oldugunu bilirim babasızlıgın içim halen acır bir yanım eksik önceleri dertleşmeye vbabmı arardım dizlerinde aglardım ama benim artık baba diyecegim bir insan yokah keşke olsa 57 yaşında kalp krizinden kaybetim babacıgımı ablam aradı dedi paşa gel ben yola çıktım ablam yogun bakıma girmiş konuşmuş babacımla kalp atısı 90 lardaymış baba paşa yolda geliyo deyince kalbi 180 çıkmış hemşire ikaz etmiş sizi duyar ama ses veremez demiş sabah gittim eveimize erkek kardeşim yanıma geldi resimlerini gösterdi makinalara baglanmış içim acıdı günlükçümdedim abla bakta gör benim sesimi duyunca kalkar dedim okadar seslendik dedi bize kalkmadı sanamı kalkıcak dedi dışarı bir doktor çıktı filancanın yakınları diye evet dedi ablam malesef kaybettik hastayı deyince o an nasıl anlatıyım sanki orda ben varmışım gibi bomboş oldu sesleri kulaklarım duymadı kör oldum kanım dondu desem yeri var günlükçüm naşını sedyeyle getirdiler besmele çektim açtım yüzünü ah babam paşan geldi bak dedim ne olur uyan bak geç kaldım kusura bakma dedim sarıldım zor ayırdılar beni baba dedim duymadı duyuramadım sesimi günlükçümah babam garip babam okadar kötü oldumki sanki benimde cenazemi kaldırdılar eve getirdiler babacıgımı helal ediyomusunuz dediler helal olsun dedik çok kötü oldum günlükçüm öyle böyle degil gömülmeye giderken arkada yurudum tabuttan çıkarırkende gördüm erkek kardeşim amcam babamın dayısı indirdi yere bir fırladım ne olur bırakın o sogugu hiç sevmez dedim ne yapar oralarda dedim beni tutyolar paş yapma günaha giricen ah günlükçüm babam yok benim içim acıyo topragına artık sarılıyourm kendisine degil topragını öpüyorum kendisini degilbiri baba desin içim acıyo bayramlarda kandillerde çok koyuyo insana heleki canın sıkıldıgında kimse seni anlamadıgında ben babamamı yanayım yitirdigim 3 evladımamı sana soruyorum evlatsızlıkta çok kötü babasızlıkta içim acıyo günlük içimarkadaşın şimdi babası hasta beyninde tümör var inan faceye yazdım bir allahın kulu dahi okuruz demediler okadarda kuran biliyolar faceye ayırıyolar okadar saat bir yasinemi 10 dakika ayıramıyolar allahın kelamı bu ya sevaptır allah korusun kendi babalarda olsa çırpınıp durular ben babasızım babasızlık nedir bilirim inan o lafıu yetti ne olur bir yasin içim acıdı vallahi

bende saga sola haber verdin vallahi ta japonyaya mesaj attım inan ban saga sola haber bıraktım neden insanlar bu kadar acımasız yemek var dersen dedikodu var dersen gelirler insan hayatı bukadarmı kolay günlükçüm soruyorum sana inan banada toplandı bebek için inan düşünmeden seve seve veriridim ban okunanları babalara feda olsunbenim içim baba lafı akan suları durdurur yazık diyourm daha birşey demiyorum vallahieşimede dedim kalkıyım bir laf yazıyımda kapak olsun onlara insanlar mecbur degil okumaya dedi insan mecbur yemek yiyo işe gidito uyuyo kalkıyo vs yapıyo omu mecbur olucak dedim sitemimide ettim zaten ban laf derlersede hayatımdan çıkarırırm işte o kadar kolay herzaman diyourm kötü günümde olmayan iyi günümde hiç olmasın günlükçümmesela tedaviye gittigimi kimse bilmiyo kimseyede demedim haketsizler deyim degilmi:???

bu arada eşim işe gitti gelicek annesine gidicez günlükçüm gene laf yicem surat yapıcek haliyleben bu kadına ne yaptıysam yaranamadım günlükçüm ya ne yapsam acebeböyle iyiydi vallahi görüşmüyoduk bayramdan beri çok iyilik yaptım çok fırsatlar verdim herseferinde canımı yaktı beni baştan istemedi oglunun zoruyla aldı bulmuşta benim gibi gelini allah herkeze nasip etsin benimgibisini al kafasına vur ekmegini modundayımkardeşinin kızını aldıda ne olduki anca ondan çekiyo annem derdiki kıızm herzaman el daha i,yidir akrabanın yaptıgını akrep yapmaz derdi kadın haklıbenden bu kadar günlükçüm daha bazı yetrlere telefon acıcam dua için nasıl toplanıcaksa okadar duaallah yardımcım olsun ne diyim derim günlükçüm noktayı koyar ben giderim bu arada istanbul çok soguk nasıl bu sogukta gidicem oraya gene taksiye binicem giit gene paralar amanınokadarda dedim yakın yerde ol diye kaynanama dinlemiyokiby günlükçüm herkeze iyi güzel hafta sonları diliyorum görüşürüz cicişlerrrrr

Merhaba günlük,
Bugün ilk kez yazıyorum sana içim acıyor çünkü hayatımda ki sorunlar bitmek tükenmek bilmiyor buna da şükür ama ben artık çok değişmişim arkadaşlarım öyle diyor,'Sen çok değiştin,önceden böyle değildin' cümlesini o kadar çok duyuyorum ki kendi içime kapandım dışarı çıkıyorum insanlar sanki hep bana bakıyor gibi hissediyorum sanki herkes çok mutlu ben değilmişim gibi.. Saçımı yapmak istemiyorum,giyinip süslenmek istemiyorum gece geç saatlere kadar oturup ertesi gün öğlene kadar uyuyorum hayatım hep böyle şuan değiştirmek istiyorum ama olmuyor bir türlüüü...Herşeye sinirleniyorum sinirlendikçe çok yemek yiyorum sinirim geçiyor gibi hissediyorum çünkü Saçlarımın dökülmesi çok canımı acıtıyor,kilo alıyorum Çocukken doktora gitmiştik çinko eksikliğim vardı o zaman öyle çıkmıştı kan sonuçlarında ve bana ilaç vermişti doktor tabi çok az içmiştim ve doktora gitmeyeceğim diye bağırmıştım anneme,ama keşke içseymişim dün gece internette çinko eksikliğinden kaynaklanan sorunları görünce çok korktum saç dökülmemi de buna bağlıyorum,yarın doktora gidip çinko testi yaptıracağım inşallah beni oyalamaz.Doktorlardan nefret ediyorum çünkü ! Hiç sevemedim doktorları ben güler yüzlü insanları çok severim ama doktorlarda güler yüz diye birşey yok onlar hep somurtur :S Doktorlara bu yüzden sıcak bakamıyorum,muayene olduğum doktorların hiçbirini sevemedim çok fazla sağlık sorunum var Keşke bi makine olsa içine girsem ne hastalığım olduğunu söyleyip ilacımı versede gitsem ne iyi olurdu Hep bunlar mutsuz ediyor beni
Hehe nasıl olsa iyi değilim ya ben deyip salıyorum kendimi çok hata yapıyorum tabii..Birisi beni gördüğü zaman ' aaa sen kilo mu almışsın değilde,aaa bugün çok güzel gördüm seni ' demesini istiyorum önceden olduğu gibi.
Çocukken herşey ne kadar güzeldi :)
Kendimde değişiklik yapmak istiyorum saçımı boyamak istiyorum ama bu kadar dökülme problemi yaşarken birde saç boyamak saçlarımı daha da mahveder olmaz Sanırım kendimi motive etmek için en başta yeni ciciler almak ama onlarda mutlu etmiyor bazen sürekli evde oldğum için giymiyorum dolapta duruyor öylece Aldığım şeyleri bir kere veya hiç giymediğim olmuştur :S Çüünkü giyince yandan fırtlayan yağlarımı görmek beni deli ediyorrr ! Kilo vermek benim için çok zor nasıl aldığımı da anlamış değilim zaten hep zayıftım çıtı pıtı Ergenlik beni böyle yaptı nefret ediyorum ergenlikten ! kilo vermeye çalıştım ama tansiyon problemimden dolayı spor yapamıyorum şekerim düşüyor
Kendimi değiştirmek istiyorum ama bunu nasıl yapacağım bilemiyorum.. Sanırım bol şeyler almam gerek dikkati vucuduma değilde yüzüme saçıma çekmem gerek
Öyle iştee... :/

...Heywol...

Bugün pazar,
Bugün sen gitmiştin,
Bugün matematikçilere küfür etmiştim,
Bugün problemlerin hepsinde ben eksiktim..

2-1= "0"dı bugün..
İşte bugün sen çıktın hayatımdan...
Kahraman Tazeoğlu

Tuttu fırlattı kalbimiiiii

Yine dünkü gibi kasvetli bi hava var. Şarkılarla renklendirmeye çalışıyorum işte. Okul için ufak tefek hazırlıklar yapıyorum ama word ile başım dertte :26: Ya renkli hazırlanmış bi tabloyu nasıl beyaz yapabilirim? Yani renklerden kurtulmak istiyorum. Çıktı alıcam çünkü bilenler helpppp lütfen

Yine evdeyim sanırım bugün. Gidecek yer de yok ki,hava da buz gibi.. Zaten saçlarım kabarık daha düzleştirmedim,60 lardan fırlamış gibiyim Benim de saç dökülme problemim var ama bana mısın demiyo,hala maşallahları var. Stresten de olabilir gibi geliyo. Aslında yazacak bi şey yok biliyo musun günlük,öylesine geldim gidiyorum işte. Paşaya söyle istediği kadar okuyabilirim ben. Mesaj atsın yeter ki..

Merhaba günlükcüm,
Sana günlük demek ne kadar doğru olur bilemiyorum,ben sadece içimden geldiği zaman yazabiliyorum sana...
Bugün hava berbat,yani habire yatıp uyuyasım geliyor,sadece tembellik yapmak istiyorum,ders çalışmak

istemiyorum. Halbuki daha bir sunum,artı tez konum için birsürü şey yapmam gerekiyor...
Böyle yapmadıkça da gözümde çok büyüyor,neyse allahaşükür bugüne kadar elbet bir şekilde yetiştiriyorum,altından
kalkabiliyorum çok şükür,evet önce önüme engellerde çıkacak biliyorum ama bir şekilde üstesinden geleceğim.

Nişanlım canla başla çalışmaya devam ediyor,ama hala önümüzde engeller var,ah bir kapı aralansa gerisi
gelecek o kadar eminim ki,işte o ne zaman olacak sabretmek lazım...Özlemiştim uzun zamandır,birbirimize zaman
ayıramamıştık,bu ara telafi ettik, yine de bazen hep yanımda olmasını istiyorum,fazla bencillik yapıyorum galiba...
Bu huyumdan kurtulmam lazım, o her istediğimde benim yanımda olamaz ki,olabildiği zaman oluyor zaten,
Allahım en iyi yerlere gelsin inş.
Günlük,en yakın zamanda güzel şeyler olacak,en azından birşeyler değişiyor,bunu hissedebiliyorum:)
Bu ara çok düşünme fırsatım oldu,artık herkese gerektiği gibi davranacağım..İçimde çok şey değişti çok...

Ben ilacımı buldum günlük kardeş ..... yuppiiiiiiiiiiiii

Babamdan habersiz kuzenlerimde işe girdik yine çılgınmıyız neyiz anlamadım
Söyledim izin vermedi çünkü derslerine çalış dedi sınıfını geç kpsyi kazan falan
Ama benim vaktim yeticek her ikisinide...

Hep kadınların olduğu bir ortam evime 5dk mesafade
Oturduğum yerden haşlığımı kazancam kendime yatırım yapcam
Kadınlar yaptığımız işi görünce bir şaşırdı şok oldular kaptık işide
Hatta dedilerki gizli gizli millet gezmeye gider siz çalışmaya geliyosunuz Helal olsun size...

Akşam 6da evde olucam 'O' aklıma bile gelmicek vakit kalmıcak çünkü
Gelince yemekti dersti Kk'ydı derken

Ohhh be Hayat bu

Hayatı istediğim gibi yaşayabiliyorum ya keyfime diyicek yok artıkın

Ya ne dicem bide Tryamor'u okadar iyi anlıyorum ki ofof ne desem boş aynı durumları yaşıyorum tıpkısı yani

Kendine haksızlık etmesin sakın ...

Son düzenleme:
HAYAT" Diyoruz, Yaşamaya Devam Ediyoruz..
Onca Kırıklık, Onca Acı,Onca Hüzün Yaralarımıza Üfleye Üfleye Bir Şey Yok Diyoruz.
En Çok Kendimizi Kandırıyoruz Çok Şey Var Aslında..
Üflemeyi Bırakıp Konuşmaya Başlarsam, Bir Daha Asla Susmayabilirim..
Öyle Çokki Kan Kaybım, O Kadar Büyük Ki Kendime Olan Yalanım..
"HAYAT" Diyorum, Susuyorum..
Nefesim Lazım Bana, Çünkü Yaralarımı Üflüyorum..

içimdekileri en iyi bunlar anlatıyor şu sıra dahada bişey demeye gerek yok:26:

Uzun zamandır yapmadığımı yapıp çalışma masama oturdum.
Ders kitaplarımı, notlarımı aldım önüme.
Okumam gerekenleri okudum, notları taradım.
İşe yarar kısımları bi deftere not ettim.

Çok mutlu oldum yani.

Kafamı çalıştırıyorum bol bol. :))))))

Hava kapalı, yağmurlu, soğuk. Güzel.

Ona da onunla her zaman beraber olmayı isteyecek kadar sevmediğimi ifade eden mesajımı yazıp gönderdim.
Yapmam gerekeni yaptım. (
2 saattir cevap yok. Ne düşündü bilmiyorum.
Ya biter ya da isterse beni bu şekilde kabullenir, bir gün mutlaka ayrılacağımızı bilerek...

Şu an iyi her şey benim için. Sam Soon'un 9 bölümü kaldı.
Çooook güzeeel. Ordaki kadınlar bana güç veriyor resmen.

Bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur, bırak gitsin. Olay bu. Mucckksss..

cecenn'e de ayrıca muckkss.

Son düzenleme:
Günlük beni merak eden ne çok insan varmış meğer burada
Çok duygulandım
cecenn,firarperest,atractive ve martagon'a kocamaaaan teşekkür ve öpücüklerimi gönderiyorum,çok sağolsunlar

Son düzenleme:
sevgilim işe başladı günlük.
geçen sefer aynı işe girdiğinde aramız soğuklaşmıştı niye olduğunu anlayamadığım bi sebep yüzünden :26:
bu sefer umarım böyle olmaz. neyse günlük gidiyimde ben test çöziyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…