Sevgili Kişisi Ömrümü Yedin.

Sizin eğitiminizi riske atıyor, bu çok bencilce. Utanmasa zorla nikahlayacak Kimse sizin kendi hayatınızdan daha önemli değil.
Ya benim ailem bana 6 sene bitmeden evlenemezsin dediği halde ben ona bak 3 sene bekleyelim diyorum onu bile çok buluyor 6 ay en geç 1 sene beklermiş. Ki, bu sürede onun okulunun biteceği ne malum? Zaten uzatmalı okul okuyor bu gidişle daha da uzatacak gibi

Bence siz mesajı almışsınız.Sakın ola kendinizi çocukça masallara inanan bencil biri uğruna riske atmayın.Akıl var mantık var.

Ben bu tarz konulara karşı ılımlı yaklaşamıyorum malesef. Okulunuz bitmeden evlenmeyin derim. Çok zor bir bölümde okuyacaksınız zaten, hele ki son senelerinizde stajlar, nöbetler. Ayrıca kolay mı öyle hem okuyup hem ev geçindirecek kadar çalışabilmek? Sevgiliniz gerçek dünyayla daha tanışmamış sanırım.

Bence siz mesajı almışsınız.Sakın ola kendinizi çocukça masallara inanan bencil biri uğruna riske atmayın.Akıl var mantık var.

Yok, evliliğe sevdiğim insanla beraber yaşayacağım her gün ona sarılıp uyuyacağım hayat musmutlu süpper olacak diye bakıyor

Ben olsam okul bitene kadar evlenmezdim. Kariyerinize odaklanmanız, ders çalışmanız, mezun olunca uzmanlık sınavına girmeniz lazım. Yaşıtlarınz hem staj yapıp hem uzmanlık sınavı için çalışırken, arada kafa dağıtmak için dışarı çıkıp eğlenirken, siz staj yapıp, evi çekip çevirmekle uğraşacaksınız. Uzmanlığa çalışmaya vaktimiz olmayacak. Evin erkeği hem okuyup hem çalıştığı için bütün ev işi, etrafı toplama, bulaşık, çamaşır, temizlik, yemek, misafir ağırlama sizde olacak. Tabii ki tercih sizin ama hazırlıklı olun. Bir haftalığına ailenizin evindeki tüm işi siz yapın, bir fikriniz olsun.

Evet çok zor okulla birlikte. İçim karardı bi an kendimi bu hengamede hayal edince.

Seven bekler.
Keyfi değil ya.
Hem ev geçindirmek kolay mı sanıyor erkek arkadaşınız..
Teoride çok kolay görünüyor sanırım yani hayal edince ne var ki işe gidip geleceğim eve gidince ders çalışırım okulu bitiririm kazandığım parayla kira fatura vs öderim işte bi şekilde altından kalkarım diye. Ben hiç ev geçindirmedim bilmiyorum da okulu bunca zaman boş vaktinde bile zaten uzatmalı okuyan birinin, yıllarca veremediği dersleri işe gidip geldiği sürede verip okulu bitireceğine falan inanamıyorum ne yazık ki. İkisinden biri aksayacak kesin. Okulu bırakırsa saçma sapan bir şey olur

Bahanelerle beni oyalıyorsun düzenbazsın ne demek ya. Ağladım gece gece. Şu ithamlara maruz kalmak sinirimi çok bozdu

Bir işte çalışmazken yıllardır geçemediği dersleri, evli ve bir işte çalışıyorken nasıl geçecek? Gerçekten çok çocukça. Tıp veya çok zor bir üniversitede Elektrik Elektronik Mühendisliği falan okumuyorsa, okul dışında başka bir sorumluluğu yokken 27 yaşına kadar mezun olamaması da kişiliği hakkında olumsuz ipuçları veriyor. Nereden tutsanız elinizde kalıyor.

Evlilik meraklısı kızlar gibi.
Ayrıca söyledikleri çok çirkin. Sanki önemli olan seninle evlenmek değil de sadece evlenmek gibi.
Aynen bi de diyor ki sen beni 3 sene bekleteceksin ben beklememek için senden ayrılsam o 3 sene içinde bi başkasını bulup evlenebilir miyim o da var diyo allahım ya

O evin isi gucu yemegi iviri ziviri var, sonra kavga etseniz derslerine yansicak falan cok zor olur iyi yapmissin. Gercekten seven erkek bekler. Ikinizde mesleginizi elinize alin oyle evlenin dogrusu bu zaten.

Gelecegini dusunen okulu uzatmaz, 27 yasinda ilk universitesini okumaz isini eline alir para kazanir. Daha da uzatacak okulu dyorsun. Ayaklari yere basmayan hayalperest bir sevgilin var. Bence daha mantiklisini bulursun, baskilarina kanip erken yasta evlenme.

3 sene seni mi bekleyeceğim diyorsa bırak gitsin zaten. aile kurmak ev geçindirmek o kadar kolay mı? daha olgunlaşamadan evlenmeyi düşünüyor. 27 yaşına göre çocukça hareketler. sen okumana bak, mesleğini eline al. seni bekleyemeyecek olan da beklemesin.

Ben okul bitmeden evlendim.
Hukuk okuyordum 3.sınıftım.

Ama eşim askerdi mesleği vardı o da öğrenci olsaydı evlenmezdim.

Ayrıca okurken de 1-2 yıl aynı evde yaşadık zaten o yüzden huyunu suyunu iyice görmüştüm,yemek temizlik yapardı ilgiliydi.
Kırıcı sözü olmazdı öyle hakaret boyutunda şeyler hiç işitmedim.
Bunlar etken oldu evlenmem için,ve ben aynı anda çalışıyordum eşimden harçlık alma durumum olmadı bu bana aykırı.
Yani ben sorumluluğa kendim girdim.
Pişman değilim.

Ama senin ilk yıl tıp 6 yıl. Bu süreç çok uzun.
Karşında büyümemiş biri var ve işi yok.
Aynı evde yaşasan nasıl davranacak bilmiyorsun yapısını aynı eve girmeden tam anlamıyorsun.

En kötüsü de adam saygısız düzenbaz ne demek.

Senin yerinde olsam evlenmez,bana düzenbaz mı dedin sen diye basardım tekmeyi.Şimdiden hakaret etmeleri başlamış. Ezdirme kendini.

Abilerim doktor, tıp okumanın zorluklarını bizzat yakınlarımda görmüş biri olarak söyleyebilirim ki sakın ola evlenme okul bitmeden.

Tıpın öğrenciliği çok zor ve masraflı. Bir kitabı bile normal kitaplardan çok daha pahalı. Ki bu durum 6 yıl(uzatmazsan) sürecek. Sevgilinin şu an işi bile yok, evlenseniz senin okulunun masraflarını nasıl karşılayacak?

Normal bir evlilik hayatı gibi bile olmayacak. 4. sınıftan sonra nöbetler başlayacak. 1-2 gün nöbete gidip geldiğin zamanlar olacak. Düzenli bir geliş gidiş saatin, uyku saatin bile olmayacak. Hem evliliğin sorumluluğu hem okul birlikte mümkün değil yürümez. Sevgilin bunların farkında değil mi?

Zaten 27 yaşındayım, senin okulunun bitmesini beklesem 40 yaşında mı baba olucam demiş ya. Zaten evlenseniz bile okuduğun bölüm itibariyle okuduğun sürece çocuk yapamazsın, düzenli bir hayatın olmayacak ilerleyen yıllarda, çocuğa nasıl bakabilirsin ki? Okul sürerken çocuk istemesi saçma ötesi bir beklenti.

Tüm bu nedenlerden ötürü sevgilinin senin tıp kazanmanı hazmedemediğini, muhtemelen kendisinden üstün bir meslek sahibi olacağın için ego yaptığını, erkenden evlenerek seni yıldırıp okulu bırakmanı sağlamaya çalıştığını düşünüyorum. Yabana atma bence bunu. Ve her ne şekilde ikna etmeye çalışırsa çalışsın okul bitmeden evlenme. Nişanlanıp beklerse beklesin, yoksa da yol ver gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…