- 20 Mayıs 2013
- 7.274
- 3.528
- 248
- Konu Sahibi littlecoffeedoc
-
Çok saygısız ve egosu yüksek biri ya anlamaz o. Nasıl bir tepki vermem gerekiyor bilmiyorum anlayacağını sanmıyorum. Ağzına geleni söyleyecek kadar rahat.
AnlatırımE tabi deniyorum bakalım ev geçindirmek çocuk oyuncağı değil dersin. Söyle bakalım ona. Ne dediğini sonra gel bize de anlat. Biz de gülelim
Ya zaten o 3 seneyi bile kabul etmiyor asla. Anlaşamazsak ayrılacağız. Okurken çocuk istemem tabiki yapamam..Arkadasim sen 3 yil sonra evlenmeyi unut, o is oyle olmuyor.
Adam 27 yasindaymis, 3 yil sonrasina evlenmeye ikna olsa bile evlendiginiz gibi cocuk ister. Okurken cocuga ikna olcan mi?
Sen hala okul okuyacaksin, bunun daha stajlari var zorunlu gorevi var tusu var osu var busu var.
Daha 3. yilinda bu bolumu sectin diye kendine soveceksin zaten daha dur, okul hayatin bile stres ustune stres olacak ki calisma hayatinda rahatlayacagini bekleme. Hayalin bu mu bilmiyorum ama tecrubeyle sabit soylediklerim.
Ben bu meslegi yapmak istiyorum diyorsan da, iliskinize devam edemezsin bu adamla, bir yerden patlak verecek cunku goreceksin.
Bugun okul sorun, yarin stajin sorun olur adam cocuk ister, obur gun nobetin sorun olur, kongreye gidersin sorun olur.
Cok stresli bir hayat seni bekliyor ve yanindaki kisi aksine stresini alabilen anlayisli birisi olmali.
Ikisinden birini sececeksin..
Israrla istiyor yaşından dolayı. 1 sene bile zor beklermiş. Yani bana kalsa ben de sizin gibi düşünüyorum o okulunu bitirsin ben de biraz okumuş olayım düzenimiz az çok olsun öyle hazırlıksız pat diye evlenmek okul iş evlilik çocuk hayatın binbir zorlukları ile aynı anda mücadele etmek istemiyorumKim ne derse desin evlilik sorumluluk gerektiren bir şey. Yaparız ederizle olacak iş değil. Kaldı ki önemli ve zor bir bölümde okuyorsunuz. Derslerinize mi odaklanacaksınız yoksa akşama hangi yemek yapacağınızı mı düşüneceksiniz gözünüzü seveyim. :) Tabi ne desek boş ama sırf evlenmiş olmak için evlenilmez ki... Geçinebilecek kadar para kazanıp kıt kanaat geçinmek miymiş sevgilinizin hayattaki gayesi? Neden bu kadar ısrarla istiyor bunu öğrenmeye çalışın bence. Gerçi yaştan dolayı düşünüyor olabilir.
Ayrılın demek kolay değil. Ancak bu noktada anlık değil de uzun vadeli düşünmenizi öneririm. Tabi ki ekstrem durumlar oluyordur ama her şeyin bir sırası var.. O sırada ilerlemek daha sağlam olur sanki :)
Bunu ben de çok düşündüm açıkçası ama birbirimizi seviyoruz kopamıyoruz. Arada geliyorlar bana, ben bu çocukla yapamam mutsuzum diyorum sonra toparlanıp devam ediyoruz. Birbirimize pek saygımız kaldığı söylenemez kavgalar genelde kalpler çok kırılınca sonlanıyor. Bilmiyorum gittiği yere kadar.Bu şartlarda bir insanla evlilik düşüncesi neden? Sizi anlamayacağından emin olduğunuz, değişmeyecek bir insanla evlenilir mi? Düzenbaz ve daha nicelerini duymak için mi evleneceksiniz?
Evet zaten anlaşamazsak bitecek. Onun okulu bitmemişken henüz böyle bir çılgınlığa kalkışabileceğimi sanmıyorumFırsat verme. 6 sene okulun var hadi evlendin desek bir süre sonra çocuk isteyecek, sorumluluklar fln. Yalnız şu konuda uyarayım; zaman uzadıkça sıkıntı, sorun artıyor ilişki de. 3 sene de uzun bir süre. Katlanamam diyorsan yol ver bence. Hem kafanı agritmazsin
İşte o öyle demiyor bi de ben onu yıllarca bekletmişim oyalamışım güya, 3 sene sonra da askerliği stajı bir şeyleri bahane edip atlatırmışım.
İçimden geçenler.. Okuyunca bi rahatladım sanki tüm söylemek istediklerimi siz ifade etmişsiniz gibi :) yalnız biz daha önce de konuşuyorduk bu konuyu o zaman da ben ona önce kendi okulunun bitmesi gerektiğini söylüyordum hep. Bu "ben iş bulur çalışırım hem okur hem çalışırım hemen evlenelim" modası yeni çıktı.Siz mezun olunca 33 yaşında evlense ne oluyormuş ki? Kadın olsa, doğurganlığı azalsa neyse.
Hadi erken baba olmak istiyor diyelim. Onun yolu size baskı yapmak değil ki. Madem erken yaşta baba olmak istiyordu, ortamını hazırlasaydı. Üniversiteyi 4 yılda bitirseydi, 22 yaşında. 27 yaşında hala bitirememiş 29'una kadar da bitiremez, daha kaç dersi kaldığını bile bilmiyormuş. İşi gücü de yokmuş. Evlenmeye bu kadar meraklı, işi gücü olmayan adam bir zahmet üniversiteyi 4 yılda bitirseydi. Hesabım doğruysa 11. senesinde falan bitirmiş olacak. Yaşıtları master, doktora yapıp, yardımcı doçent olup, ona hoca olmuş olacak yahu.
İşin gücün yokken okulunu 5-7 sene uzat, ondan sonra kız arkadaşın tıp kazanınca ben erken baba olmak istiyorum diye tuttur. Bu kadar istiyorduysan, okulunu bitirseydin, askere gitseydin, işe girseydin. Paçaların tutuşunca baskı yap, düzenbaz de.
Sanki size en başında "ben sen üniversite 1. sınıftayken seninle evlenmek istiyorum. O sırada ben okulumu bitirememiş, askere gidememiş, iş bulamamış da olsam evlenmemizi istiyorum" demiş, siz de "tabii ki" demişsiniz ama şimdi çark etmişsiniz gibi davranıyor. En başında böyle söylese eminim hayır derdiniz, hatta deli mi ne diyip beraber olmak bile istemezdiniz. Asıl düzenbaz o.
Ben de bu mantıklılıktan aklı başındalıktan istiyorumYa ben anlamıyorum, sevgilim 33 yaşında. Evliliğin e sini duyunca adamın sinirleri hopluyor. Doğru düzgün birikimimiz yok, sen daha evlilik için yeterli olgun değilsin, sen evliliği kolay mı zannediyorsun bıdı bıdı sıralıyor bana. Ki işi gücü mesleği yerinde.
Seninkinin aşırı güveninden azcık istiyorum!
İşini gücünü oturtaramamış daha bu özgüven nedir ? 27 yaşındaymış sanki 47 yaşında. Millet ne kadar geç evlensem kar peşinde senin ki uçmuş anam
Yaşı 27. 30 unda mı evleneceğim ben 40ında da çocuğum mu olsun diyip duruyor
Ben 21 yaşındayım. 17 yaşımdan beri biz beraberiz 4 sene oluyor. 4 sene beklemiş de 3 sene daha oyalıyormuşum
Bunu kim fark edecek diye bekliyordumFarkında mısınız sorunlarınız:Okulumu bırakmamı istiyor sevgilim, sevgilim kapanmamı istiyor, sevgilimden özgüvenimi kaybediyorum...Sorunlarınızın hepsini tek bir kelimeyle çözebilirsiniz
Mesela AYRILALIM?
İşte diyor ki 3 sene sonra evlensek bi de yeni evliyiz biraz tadını çıkaralım desek çocuk da yapamayız ben kaç yaşında evlat sahibi olacağım diyor ne kadar erken evlilik o kadar iyi şimdi evlensek okulun bitince hemen çocuk yapabiliriz ama 3 sene sonra evlenirsek daha da çok bekleyebiliriz diyorBenim babam 36 yaşında evlenmiş şuan 20 yaşında evlenen arkadaşlarının da benim kadar çocuğu var, babamın da. Valla saçma sapan bahaneler 30da evlenip 40ta mı çocuk yapcaz demiş 10 senede mi oluyo çocuk?
İçimden geçenler.. Okuyunca bi rahatladım sanki tüm söylemek istediklerimi siz ifade etmişsiniz gibi :) yalnız biz daha önce de konuşuyorduk bu konuyu o zaman da ben ona önce kendi okulunun bitmesi gerektiğini söylüyordum hep. Bu "ben iş bulur çalışırım hem okur hem çalışırım hemen evlenelim" modası yeni çıktı.
Evet o zaman çok sıkıntılı bi dönemdi ikimiz açısından ve çok mutsuzdum. Sanırım bu okul kazanma meselesi yüzünden başlayan soğukluk girmişti araya kavgalar çıkıyordu hep sürekli sebepsiz ve büyük. Böyle bi garip duruma geldik işte şimdi deMutlu olmadığım bir insanla istemeye istemeye beraber olmaya devam ediyorum.
Geçen konunuzdaki bir cümle bu. Başka da bir şey demiyorum sizden küçüğüm ama size çok kızıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?