Sevgilim Ailesinin Yanındaki Giyim Tarzım İle İlgili Uyarısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar süredir berabersiniz, bu konu ilk defa mı gündeme geldi?
En önemlisi hayatınızın kaç senesini 'olmadığınız biri gibi' geçirmeye gönüllüsünüz?
Ailemi değiştiremem, seni değiştirebilirim düşüncesi çok tehlikeli bir düşünce. Taviz verdikçe daha fazlasını isteme durumuna hazırlıklı olun derim.

Elinizden geleni yapacaksiniz derken nedir mesela? Ailesiyle uzaktasiniz diye fazla gorusmeyeceginizi saniyorsunuz ama evlenince o is oyle olmuyor maalesef. Simdiden bu teklifi reddetmezseniz ileride tesetture girmenizi de ister,baska seyler de ister. Taviz tavizi dogurur arkadasim,sakin kabul etmeyin. Siz bagimsiz bir bireysiniz,sirf evleniyorsunuz diye onlara uymak zorunda degilsiniz

Asla taviz vermeyin derim . Bu işin sonu tesettüre girer misin diyaloğuna doğru gidiyor gibi
Hayır öyle bir şey değil :) kendisi tesettürlü biri ile yapamaz zaten. Öyle bir kafa yapısı yok. Sadece aile işte idare et sorun çıkmasın başımıza kafasinda. Bazı yerlerde elbette dur diyor, öyle her isteneni yaptırmaya çalışmaz, konu yanlış anlaşıldı

Nasıl yani ne demek istediğinizi anlamıyorum. Beni mi sucluyorsunuz erkek arkadaşımimi ? Yazdığınız anlaşılmıyor
Hayir sizi suclamiyorum erkek arkadasiniz neden ailesine benim kiz arkadasim böyle giyiniyor demek yerine sizi degistirmeye calisiyor. Bir taraftan birinin taviz vermesi gerekiyorsa neden bu siz oluyorsunuz?

kot tişörtün nesi varmış k.bakma ama sen ayrıl bu çocuktan yarin cok kavga edersin hepte etek mi giyeceksin

Bence direk erkek arkadasinizin kendi fikri bu sekilde, yoksa insan kendi ana babasina bir sekilde kabul ettirir yani. O ise hazir bahanem de var deyip kendi istegini soyluyor.

Yoksa benim gordugum genelde yaslilar genclere karsi toleranslilar. Benim dedem kadar muahfazakar insan azdir, o bile bize laf etmezdi. Hani anlatirdi adam ama bilirdi ki insanin kendisi istemedikten sonra zorla yapilan isten hayir gelmez.

Valla baştan köy tepkini yoksa sonrası gelir bugün kot sort yok der yarın kapansan güzel olur der baskı yaparlar gerek yok bence böyle şeylere genelde öyle oluyo çünkü yapınız uymuyosa ayrılın

Bu dünyaya bir kere geleceksiniz bence başkalarına taviz vererek yaşamayın. Onlar nasıl sizin için fedakarlık yapmıyorsa neyse öyleler sizde öyle olun. Erkek arkadaşınız sizi biliyor, görüyor sizinle anlaşırken bunları biliyordu o zaman kusura bakmıcak. Benim bedenim, benim kıyafetim kimse karışamaz. Nerede ne giyeceğimizede şükür herkesin aklı var. Kimsenin hayatınıza bu kadar sizi müdahale edecek hakkı vermeyin.Ailenizle bile bunun için savaşmışsınız o zaman buna evet derseniz devamı geleceğini biliyorsunuz. Taviz tavizi doğurur.

Ben çok da karamsar düşünmüyorum, çocuk ailesinden bıkmış artık onlardan laf duymak ya da sizi huzursuz etsinler istemiyor olabilir. Biraz dikkat etmenin zararı yok ama kot giymemek gibi bagnazca bı şekilde değil elbette, o kadar lafı da isitsin bı zahmet. Yoksa hiç ailesinden laf isitmemek için hep sizin taviz vermenizi bekleyen insan daha sonra daha fazlasını da ister. Kot pantolon üzerine hafif uzun, kalçayı kapatan bı bluz ya da tişört giyerseniz arayı bulursunuz diye düşünüyorum, öbür türlüsü bariz taviz olur çünkü

Taviz vermeyin. Nerede ne giymenizi gerektiğini bilecek yaştasınız.

Mesela ben sütyen giymem, meme uçlarım belli gezerim, side boob veririm, süper mini giyerim. Ama girdiğim bazı ortamlar bunu kaldırmayacağı için kendim bunu düşünüp başka bir şey giymeyi tercih ederim. Ki sizinki böyle bir durum bile değil aile kota bile tuhaf gözle bakıyormuş. İlla tesettüre girmenizi beklemeleri uç nokta değil, kota laf eden nelere etmez.

Ben erkek arkadaşını cok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşamış biri olarak. 30 yaşımdayım ailem hala başımı örtmemi istiyor. Evlendim farklı şehirdeyim ailemin yanına giderken ekstra dikkat ediyorum giyimime malesef laftan sözden anlamıyorlar, kafa yapıları imkansız degişmiyor. Ama kayınvalidemin yanında diz üstü elbisede giyiyorum. Erkek arkadaşın komple örtün dememiş öyle bişey olsa asla kabul etme derdim ama cok sık midi etekler var ben cok yakıştırıyorum bazılarına.benim açımdan idare edilebilir bir durum.

bence giyim konusu hassas. kıyafeti kişinin kendini yansıtma şeklidir. elbette her ortamda herşey giyilmez, mesela devlet dairisine bikini ile gidilmez.. ama sevgilinizin ailesi evlenince sizin de aileniz olacak bir nevi. sık görüşeceksiniz ve her seferinde onlara uygun giyinmek için dolap karıştıracaksınız..

ayrıca kot tshirt çok standart bi giyim tarzı. bunları giyme derken, uzun etekler bol gömlekler giymenizden mi bahsediyor. yani onun kastettiği şekil ne, merak ettim açıkçası ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…