Sevgilim Ailesinin Yanındaki Giyim Tarzım İle İlgili Uyarısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Midi boy etek, uygun bir bluz veya gomlek tarzı şeyler sanırım. O kadar sinirleniyorum ki ne giymekten bahsediyorsun demeyi bile kendime yakıştıramıyorum. Bahsettigi şeyler bu tarz sanırım. Ailesinin sığ olduğunu biliyor ve onlarla uğraşmak huzursuzluk çıkarmalarını istemiyor

Bende nişanlıyım. Nişanlım normal şartlar altında kiyafetime hiç karışmaz. Ama ailesinin yanına gideceğimiz zaman dekolte olacak yada önü açılacak bişey giymezsem sevineceğini söyler. Zaten ayda bir gidilir onun içinde bence sorun olmadı. Çünkü herkesin aile yapısı aynı değil. Evlilikte insanlar birbirlerinin alisagelmis hallerine saygı duymalidir ki huzur olsun bence. Bunları da nisanlimin kimse bizi uyarmadan söylemesi mantıklı oluyor başkası yada ailesi söylese kırılırım. O beni o konuda uyarır.
Mesela benimde anne tarafı hastalık derecesinde titiz bende o tarafa gideceğimizde onu uyarırim dikkat et diye. Sonuçta iki insanın da aile yapısı farklı insanları birbirinin önceden uyarması başka biri tarafından uyarilmaktan daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Evet ama kot pantolon giymek de sorun mu sizin eşinizin ailesi için ? Ben elbette dekolte giymem, uygun giyinirim söylemesine bile lüzum yok. Ama kot tişört için ne yapabilirim ki ?

Evet ama kot pantolon giymek de sorun mu sizin eşinizin ailesi için ? Ben elbette dekolte giymem, uygun giyinirim söylemesine bile lüzum yok. Ama kot tişört için ne yapabilirim ki ?
Kot için sıkıntı yok iç çamaşırını falan belli etmiyor ama geçenlerde dar bir kumaş pantolon aldım ve popom resmen disardaydi baya dikkat çekici bı şekilde bu olmaz dedi. Mesela bende de çok kısa tişört giyemem onların yanına gideceğim zaman biraz daha fakir kol gibi. Ama halbuki resimlerde görüyorlar zaten ne giydiğimi ama saygı duyuyorum karşılıklı herşey bende kendi ailemle ilgili ondan bazı ricalarda bulunuyorum.

Sevgiliniz çok güzel izah etmiş size. Kapan dememiş dikkat et demiş bu olumlu tarafı. Olumsuz tarafı ise ailesinin lafıyla size söylemesi. Bu da ileride sizin için sorun olabilir

Aile geleneksel olunca sorunlar da bitmiyor maalesef. Çok anlayışlı beni mutlu etmek için çok uğraşıyor o sebeple hatri var diyorum ama yine de kabullenemiyorum
Canim kot pantolon bile giymene izin vermeyen düşünce yapısının "gelenekselcilikle" bir alakası yok inan bana.Sonucta kot bir kumaş türünün adı içi göstermez çoğu model vücudu bile belli etmez..madem bu şekilde "hatrı var " diye pantolon bile giyinemeyeceksen eşinin ailesinin yanında (aylarca bir arada olmanız gereken durumlar olabilir) neden kendi ailenle giyim tarzin için mücadele ettin ki ! Onların hatri yok muydu senin için ? " Eşim -nisanlim beni kıskanıyor.. ben yanında değilsem dışarı çıkarken çok mini giyinme dedi " durumu değil güzelim senin durumun ..sevdiğin adamın ailesinin seni kabul etmeleri için olmadığın biri gibi davranman -yasaman isteniyor senden

Kot tşört giymeyeceksek ne giyecez? Benim onlar daimi yapışık kıyafetlerim o yuzden soruyorum yani kapalı kavramı bile benim icin kot üstüne uzun bluz şimdi bu tü kaka mi . Sevgiliniz durumu saygılı bir şekilde dile getirip biraz daha dikkat etmenizi istemiş ki ben bunu anlarım sizde karsilasacaginiz tavir ile üzülmeyin istemistir ama kot giyme tişört giyme demek biraz absurt geldi e madem basma etek giyin .hani dikkat elbette edilir sosyal hayatinda miniler giyen bir kadinin doğuda küçük bir köye gittiğinde minisiyle oturmaması gerekir ki rahat etsin o da koy halkıda ama sizinkinde orta yol bulunmali ve su bir gercek sizin tavrınızın net olması lazım çünkü taviz tavizi doğurur.

Ben de tamamen boyle düşündüğüm için tartışıyoruz zaten. Düşündükçe sinirlerim bozuluyor, öfkemi kontrol edemiyorum. Daha etraflıca konuşmamız gerekiyor, beklentilerimizi bence.

Yok netim zaten. Daha önce bu konuyu konuştuk ama yarım yamalak kapandı. Bugün başka bir konuda patlak verdi. Demek ki benim için kapanmamış. Çok sinirli ve agresifim suan. Kendimi doğru ifade edememekten çekiniyorum. Böyle konularda cok çabuk sinirleniyorum sonra suçlu oluyorum. Sakinlesemiyorum da

Sıkıntı yaşamayalım kisvesi altinda sana baski yapiyor farkinda değil misin? Evlenince surekli buna kafa mi yoracaksin aman annesi babasi geliyor ben normalde giydiklerimi kaldirip sunlari giyeyim falan. Hiç çekilmez. Yarin öbür gün kizin olsa ona da aynisini yapacaklar basta da eşin yapar üstelik. Senin yasadiklarini kizin da yasamis olacak. Kot tshirtün nesi varmis sanki.

O zaman derin bir nefes alıp beklentilerinizi artıları eksileri düşünün önce yapabileceğiniz seyleri ve yapamayacağınız şeyleri. Neler sizin kırmızı çizginiz bunu düşünün ona göre netleşirsiniz zaten

Ben de tamamen boyle düşündüğüm için tartışıyoruz zaten. Düşündükçe sinirlerim bozuluyor, öfkemi kontrol edemiyorum. Daha etraflıca konuşmamız gerekiyor, beklentilerimizi bence.
Otur konuş onunla... sevdiği ,beğendiği ,hayatına aldığı kisisin sen hala.Degismeni ,olmadığın biri gibi davranmani isteyen bekleyen o! Ustelik esin olacak kişinin ailesinin yanı senin en güvende oldugun yerlerden birisi .. neden onların yanında bluzun ,kotun sorun olsun ki? bu müdehale kot pantolona kadar yayildiysa senin denize girerken giyeceğin kıyafet boşanma nedeniniz bile olabilir.

Ben erkek arkadaşınızı anladım, bıkmıştır kıyafet yorumlarından
İlişkimizin başında eşimle bende yaşadık bunu, rica etti memlekete gittiğimizde etek elbise türü şeyler giyer misin çok takılıyorlar böyle şeylere dedi, önce kızdım ama sonra oraya gidince anladım ne demek istediğini ve uzun yarım kollu bir elbise giymiştim. Zamanla onlar bana ben onlara alıştım şimdi ne istersem giyiyorum kotta, kısa etekte yazın bermuda şortta giyiyorum sesleri çıkmıyor. Biraz tanımak ılımlı olmak lazım, eşimin memleketinde büyüklerin yanında çıplak ayak çorapsız dolaşmak bile hoş karşılanmıyor, böyle bir yerin insanları toptan değişmez. Bize geldiklerinde normal giyimimi gördüler onlarda benim yaşam tarzımı anladı. Hiç konuşmadık bu konuyu kv ile, kendiliğinden yoluna girdi. Herkesin olası senaryosu gibi baskı falan görmedim yani, bu konularda karşılıklı anlayış lazım

Sizin gibi izah ediyor. Ama ben nedense kabullenemiyorum. Sanki bunu kabul etsem ardı gelecek gibi. Onların bölgesi de sizin anlattiginiz gibi çok dar zihniyet. Fakat erkek arkadasimin beklentisi sanırım ailesi bize gelse de uygun giyinmem konusunda. Yani onların bölgesine gidince hadi anladık diyelim de benim yaşadığım şehre geldiklerinde niye değişiyorum ben ? Bunu iyi anlamam lazım

Onunla olan zamanlarda boyle sorunlarımiz yok. O nedenle denizde ne giydigime karışmaz ama ailesini değiştiremedigini söylüyor

Ömrün boyunca her ailesiyle bir araya geldiğinde öyle mi giyineceksin. Bunun için ayrı bi dolap lazım sana. Maşallah ya isteğe bak. Bununla kalmaz o zaman benim ailem muhazafakar diye diye onların yanında her davranışıno değiştirmek isteyebilir. Bir aileye olduğun gibi girememek rol yapmak ne kadar doğru?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…