Sevgilim Ailesinin Yanındaki Giyim Tarzım İle İlgili Uyarısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zamanın yengemi istemeye gittiğimizde annem başını kapatsın demişti.Annemin bir akrabası bizi götürdü aracıyla ona ayıp olmasın diye anneme ne alaka falan dedik güldük karşı çıktık.O saatten sonra annem ne uyardı ki o sözü de abime söylemişti ne birşey dedi.Ama yıllar sonra ne oldu biliyor musun?Yengem çok alakasız birşeyi bizim sülalenin kapalı olmasına getirdi.Annemin ve benim kapalı olmamızdan dert yandı sanki o bundan rahatsız diye biz açılacaktık.Hani desen ki çevresi yüzünden rahatsız olmuştur.Abim 11 senelik evli evine üç kez gittik.Şuan sen göze batıyorsun zaman gelip onlar senin gözüne batacaksa iyi düşün derim.Bilmiyorum belki abimin yüzünden yengem bize geldiğinde daha dikkatliydi.Pantolon gömlek diz altı elbise giyerdi çünkü başka fotoğrafları çok daha açıktı gösterdikleri.Açıklığa ne şekilde küçümseyerek bakınıyorsa,kapalılıkta bazıları için bu derece küçümsenecek birşey.Ben abim evlendiğinde acıktım.Şuan aşırı kapalıyım çarşaflıyım hatta son bir senedir.Bu insanın kendi seçimi sende böyle bakacaksan kimsenin canı sıkılmasın bence.Bu arada abime yengemi istemeye gideceğiz sırada abim annemden çarşafını çıkarmasını istemişti bir kelimeyle çıkardı ve hala çok pişman.

Son düzenleme:

"Aile iste, idare et" diyen adam, bu tavri çesitli konularda bekler. Yarin annesi ile anlasamadiginda,aynisini der. "Yasli iste, anlayis göster".

Evlilik öyle "kapimi kapatirsam, sorunlar biter" diye birsey degil. Kim ne derse desin, aile çok önemli evlilikte. Bügün kiyafet konusunda taviz vermeni ister, yarin onun annesinde temizlik yapmani isteyebilir, yada cocuk oldugunda annesi senin istedigin gibi bakmadiginda,..

Neticede elini masaya vurup, bagimsiz bir hayat yasayamiyor sevgilin. Ne kendini, ne seni koruyamiyor. Bu ilerisi için çok sikintili. Yerinde olsam ayrilirdim. Belli bir yasa gelip, halen kendi hayat tarzini savunmayan insan ile evlilik olmaz.

Kültür olarak kota erkek veya kadında kötü bakan aileler var . Çok ilginç gelmişti bi arkadaşım erkek memleketine giderken kot giyemezdi

yavas yavas hazirlik yapiyor sevgiliniz..simdiden uyarilarini ikazlarini yapiyor ..
demekkj yarin birgunde soz nisan ve dugundeki giyeceginize kadar karisilacaktir..
acik olmasin oyle olsun yok boyle derken hevesiniz hep kursaginizda kalacak..iyi dusunun ayrilin demiyorum tabikii ama ayar vermeniz lazim yoksa elini veren kolunu kaptirir derler..

Bence sen nasıl bir insansan görünüşünle fikrinle kimsenin karışmasına izin vermemelisin. Zaten aklı başında insanlar nerde nasıl giyinmek gerektiğini bilir. Ailenin yanında hadi biraz daha dikkat edilir de kot tshirt e bile laf edilecekse artık Bilemiyorum sanırım bu konu sizde hep bir sorun olarak karşınıza çıkacak.

Canim Türkiye gerçekleriyle yuzlesin bence ya da açık bir aileye gelin gidin o zaman sıkıntı olmaz
Oldu hanımefendi başka ? Diretmeye bak. Niye ben onlara uymak zorundayım ? Siz de açık insanların arasına girdiğinizde açılın o zaman ? Bırakın artık şu mağdur edebiyatından. Yetmezmiş gibi kendi doğrunuz evrensel sanıyorsunuz. Belki ben sizin inandığımız dine inanmıyorum, mecbur muyum inanmadığını şeyi yaşamaya

Katılıyorum bol pantolon giyebilir ama zamanla da kendi tarzına dönüp alıştırmalı bence. O ailenin soyadını alıyosun başka bir insan gibi davranmak da olmaz ömür boyu.
Alıştıra alıştıra göstereceğim zaten ve kabul edip etmemek onlara kalmış. Fakat soyadı konusunda farklı değerlendiriyorum zira o konu benim için apayrı bir mesela. Soyadı almaya karşıyım o açıdan bakarsak sonuca varamayız yani :) teşekkürler bu arada yorumunuz için

En iyi anlayan kişilerdensin Cherry teşekkür ederim. Bu konuda evet çok doluyum ve bu nedenle fevriyim. Bu durum da beni hakliyken haksız yaptı maalesef. Elimden gelen özeni gösteririm, zaten ailesini değiştirmesini beklemiyorum, kendi önemli benim için fakat kot pantolon da sorun olur mu diye durup bir düşündüm. Kendisi ile konuştum , halletmek için. Taviz tavizi doğuruyor , isteklerin önü böylelikle kesilmez dedim. Anlar gibi davrandı ama bilemiyorum, yüzyüze tekrar konuşacağız. Ben bu konulardan yıllarca çok sorunlar yaşadım ,tahammulsuzlugum bu yüzden. Yavaş yavaş sindire sindire beni kabul edecekler diye umuyorum, erkek arkadaşım da yanıma olursa tabi. Anlar gibi şuanda ama etraflıca izah etmek gerekebilir

Elbette pozitif ayrımcılığı abartmıyorum. Demiyorum ki ailesinin yanında dekolteli olayım. Bunu düşünebilecek durumdayım zaten ama kot giymenin sorun olması da tuhaf yanı. Bunu savunuyorum

Bence siz bir yazmayın artık

Müslümanım diyen biri için İslam'ın doğruları genel gecerdir çünkü inanç sistemi matematik, kimya fizik vb gibi daha bilimsel yargılardan oluşmaz. Aynı şekilde diğer dinler ve inanışlar içinde bu şekildedir. İnancınızı takip eder ve ona göre hayatınıza yön verirsiniz. Kendi inancimda referans noktası peygamber ve kutsal kitaptır. Karşımdaki insanın en azından inancıma saygı göstermesini beklerim çünkü ben mümkün olan her sekilde göstermeye dikkat ediyorum. Eğer gosteremiyorsa zaten bir arada olmamız anlamsız olur.

Konu sahibi için durum büyük sıkıntı ise ayrılarak bu aile ile tüm bağlarını kopararak istediği şekilde yaşamaya devam edebilir. Buralara gelecek kadar büyük bir mesele değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…