sevgilim ben ve ablasi

görümcenin nişanlısı ya da görümcen sevgiliyken de kalıyorlar mıydı ve o zaman da nişanlın ses çıkarmıyormuydu

Evet görümcemin nişanlısı sevgiliykende bı kadar çok olmasada arada sırada kalıodu bnde sevgiliyken gidip kaldım ayrı odalarda yattıktan sonra bizce hiç bi sorun yok konuyla biraz alakasız olcak bizim geleneklerimize biraz ters ama mesela bnm eski çalıştıgım şirkette yahudi evli bi bayan vardı onlarda nişanlı kızı her cuma nişanlısının ailesinin evine gönderirlermiş orda kalırmış haftada bi kere :)))) bizim geleneklerimizde böyle seyler yok tabi ama :))))

suç baştan aşagı sende canım...
adam yalnız yaşıyor olsa gitsen kalsan hadi tamam
ama sen şimdi onlar için dış kapının dış mandalısın olay bu kadar basit...
aile konunun içindeyse bir değil iki defa düşünmek lazım...

o nasıl ya orası ablasının evi değil annesinin evi diyorsun. onların evi orası evlendi diye el mi oldu. bence senin yaptığın yanlış. evli deilsin ailen bilmiyor ne işin var onların evinde yarın ayrılsanız arkandan laf çıkarırlar bizde yatıyordu diye adın çıkar valla. iyi cesaret sendekide pes yani

Konu sahibi sizi kırıp üzmek istemiyorum ama buraya yazılanlara herkes kendi açısından, kendi yaşayışından, kendi bakışından yorum yapıyor. kişisel almamaya çalışın.

bence siz o aile ile de sevgiliniz ile de araya mesafe koyun. el oğlu için ananızın babanızın arkasından iş çevirmeyin. sevgilinizin ablası için "silerim onu" demesi hiç samimi değil. görümcenize göre garip kaçan hareketiniz olmuş ve görümceniz çok patavatsız bir yorum yapmış ama sonrasında siz de ona hakaret etmişsiniz. kız kızmakta haklı değil mi? sevgiliniz niye giriyor araya? silerim, yaparım, ederim kelimeleri bu kadar kolay ağızdan dökülmemeli.

sizin düşüncelerinizi bilemem tabi ama burada sevgilisinin evinden kalmaMAyı geri kafalılık, "hangi çağda yaşıyoruz yaaa? gibisinden eleştiren arkadaşlar var. komik oluyorsunuz. modernlik illa sevgili ile beraber kalmak mıdır? kv, kp ile bu kadar yüz göz olmaya ne gerek var. hah işte ortada hiçbir şey yokken daaan diye laf yiyip oturmak var sonunda. modern olacaz diye rezil olmayın lütfen.

hem anne babanıza yazık değil mi? elin anne babasıyla bir olup kendi ana babanızın arkasından iş çeviriyorsunuz. ne kadar kötü bir şey.

Hep bi kizimda olsun istemistim ama bazen diyorumki iyikide kizim olmamis...
Ailenizden gizli is cevirerek siz zaten yanlisi yapmissiniz, genel olarak bana görede degil bi kizin erkek arkadasinin evinde kalmasi ama herkezin kendi hayati, yanliz ailenizden gizli yalan söyliyerek yapmaniz cok cok yanlis... Bence Anneside hos karsilamiyor ama kirmamak icin sesini cikartmiyor... Benim kuzenleriminde kiz arkadaslari gelirdi, yatili kalmazdilar ama enistem cok rahatsizdi bu durumdan, evimde rahatca donla gezmek istesem yapamiyorum derdi, kizlar kendi evleri gibi görürdü halam cok iyi davranirdi onlara kirilmasinlar diye laf söylemezdi... Ablasi bi firsatini bulup laf söylemis, ki okadarda haksiz degil, sizi görerekten kendi kizinin yerine koymus ve durum ona aci gelmis... Bende ailenize üzüldüm, madem sizin icin normal ve ciddisiniz neden ailenizede söylemiyorsunuz??
Ilerdede beni ciddiye almiyor, istediklerim yapilmadi, hergün beraber gecirmek istiyorlar, evliligime cok karisorlar diye yakinirsiniz... Biraz agirdan satin kendinizi, arada bi resmiyet yokken bu samiyetlik icli disli olmak niye?

Konu sahibi orada kalmakla yanlis yapmis kesinlikle ama ablanin onu uyaris sekli de en az o kadar yanlis.

Kendisi soylemis onun da kizlari varmis, ileride ne olacagini kimse bilemez o yuzden kiz annesi olarak kinamadan daha ilimli yaklasmaliydi.

Ve ben kesinlikle bu konunun daha evvel evde konusuldugunu dusunuyorum. Ablasi da cocugun soyleyemedignii dusunup cok yanlis bir uslupla mudahil olmus konuya. O anlik bi sey olsa bi kere cocuk orda tepkisini koyardi ama sessiz kalmis. Sonrasinda da kizi savunacak bi sy soylememis ki abla arkadan dunku b.k diye msjlar cekme cesaretini bulabilmis.

Ben olsam sevgilimin tavrini sorgulardim, ablaninki zaten ortada. O aileyi en iyi o taniyor boyle yanlis anlasilmalar oluyorsa ablaya gelmeden gerekli mudahaleyi o yapmaliydi. Kizimiz biraz rahat olabilir belki cagirilmadan gitmek istemis olabilir ama madem evdekiler sorun etmeye basladi bi sekilde kzin eve gelislerine engel olmaliydi

Güzel kardeşim, eminim çok iyi niyetlerle böyle bir şey yapıyorsun, belki uzun süreli bir ilişkinizin olması ailesiyle de samimi olmanı sağladı. Beş yıllık bir ilişkim var diyorsun, bu demek 16 yaşında görüşmeye başlamışsınız. Bana göre, bir erkek arkadaşının olması için 16 küçük bir yaştır ve beş yıl bir erkekle görüşmek için çok uzun bir süre. Benim düşüncem bu ama tabii ki herkesin her ilişkinin durumu aynı olmaz.

Ailesinde kalma durumuna gelince, misafir olarak oturmaya gitmen bir nebze tamam da, ne kadar uzun süre ilişkin olursa olsun ve hatta nişanlı bile olsanız onların evinde kalman YAKIŞIK ALMAMIŞ. Kaldı ki karşında çok da iyi niyetli bir abla yok. Seni kardeşlerinin evleneceği bir kız olarak görmüyorlar bence. Ciddi olduğunuzu düşünmüyorlar. Bu tabirimi bağışla ama HAFİF VE BASİT KIZ olarak görüyorlar seni. Bu konuda erkek ailelerinin bakış açısı o kadar farklı ki anlatamam. Bu insanlar için ailene yalan söylemene değmez. Sana tavsyem kendini ağırdan al, erkek arkadaşına güzellikle davran her zamanki gibi sevgini göster ama ailesi ile mesafe koy arana, YÜZ GÖZ OLMA ama ailesine de kibar nazik davran çizgini bozma. Öyle şeyler söyleyecek yüz bulamasınlar sana. İnan ki eşinin ailesinini sana saygı duyması çok çok önemli bir şey. Evlerine gidip kalma, hatta şu saatten sonra oturmaya da gitme. Ne zaman ki yüzük takılır ciddiye biner o zaman tekrar düşünürsün bunu. Benim düşüncem bu, şimdi ablasıyla ağız dalaşına yarışa girmen sana daha çok zarar verir biraz ağırdan al kendini...

Sana şunu söyleyeyim, eşimin ablasının bir oğlu var 20 yaşında, iki yıldır görüştükleri bir kız var kız sık sık görümcemin evine gelir kalmasa da yüz göz durumları var gereğinden fazla samimiler. Görümcem sessiz sakin yapıda kendi halinde bir kadındır, bu kız geldiğinde sesini çıkarmaz kıza da iyi davranıyor ama arkasından hiç olumlu şeyler söylemiyor. Bir kurtulamadık gitti takıldın şu kıza der oğluna hep.Görümcem, biz eşimle sevgililik zamanlarımızda bir bardak çay içmem için yalvar yakar davet ederdi beni halbuki. Şimdi iyi ki gitmemişim diyorum demek ki arkamdan öyle konuşacaktı...erkek aileleri çok çok farklı bakıyor sana iyi davrandıklarına aldanma sakıni ki öyle de yapmıyorlarmış bak...

Son düzenleme:
yorumlara şok olduğumu söyleyeyim öncelikle. zamanında bi çoğumuz eşimizde sevgilimizde,nişanlımızda kalmışızdır. ailemize de karşılarına çıkıp ben bu gece sevgilimde/nişanlımda kalıyorum haberiniz olsun mu dedik yani? arkadaş burada çok iyi niyetli davranmış. yüzüne güldüler, samimi davrandılar diye onlara inanmış. bu aile ise tam ikiyüzlüymüş ki genelde erkek aileleri bu kafada oluyorlar. ne kadar samimi de davransalar sen bizim kızımızsın modunda da davransalar hep mesafeli olmak gerek. ama abla burda şaka ya da laf çarpma yapmamış, yüzüne dank diye söylemiş... laf çarpma falan da değil bu bana göre.ne düşündüyse direkt söylemiş. hem de çook basit ve seviyesiz bir üslupla. senin yerinde olsam birdaha o eve adımımı bile atmam canım. doğrusu bu olur bence.

bidaa bence sakın gitme herkeze artık eve kız attı diye dagıtır vs mılletın agzına laf verme
ablası resmen gelmesin demek ıstemıs
kaldıkı bende ıstemem ortada nişan yok söz yok hiç bısı yok aılesı yokken ıstıosan kal ama yarın bi gün yamanmaya calıstı olur adı

Hiç bir zaman kimse için aileye yalan söylenmemeli.
Kusura bakmayın ama bende bir çok arkadaş gibi hatayı sizde buldum.
Ne gerek var gidip kalmaya, çok yanlış ve gereksiz buldum.
Kendinizi geri çekin biraz size bu lafları söylemelerine fırsat vermeyin.

evet öyle olurlar, sonra böyle yeri geldiğinde lafı koyarlar adama.
evliliğim 5 seneye yanaştı, ben gidip de kalamıyorum kayınvalidemin yanında.
nasıl rahat ediyorsunuz Allah aşkına, kendinizi biraz ağırdan satın.
ailenizin de haberi yokmuş, görümce lafı tam da doğru yere sallamış bence.
sonraki mesajlar ayıp tabi onlara girmiyorum hiç.

size de ne desem bilemedim.sevgilinizin annesi resmen istemiyor kadın en yumuşak haliyle dile getirmiş orda kalmanızın hoş olmadığını.siz erkek arkadaşınız rest çekti diye böbürleniyorsunuz burda.

size de ne desem bilemedim.sevgilinizin annesi resmen istemiyor kadın en yumuşak haliyle dile getirmiş orda kalmanızın hoş olmadığını.siz erkek arkadaşınız rest çekti diye böbürleniyorsunuz burda.

ahh bu kızlar bir anlasa.bakalım evlendiklerinde kaç gün kalacaklar o kaynanasında

hoş olmyan bi oay yaşamışsınız ama devamı dahada kötu gitmiş.
telefonda sızın hakaretlerınızı duymus olması yuzunden yuz goz olmuşsunuz.gercı kapı dınleme olayını asla tasvip etmıyorum tabıkı.
bundan sonra ogrenmelisinzki; bıdaha asla sevglınız evdeyken onunla tartısmayın telefonda.yuz yuze konusun. abla bellıkı kıskanıyor. bundan sonra ablasıylda cok resmı olun, bu tarz yuz goz oluncak durumlara sebebıyet vermeyın. ters bı laf ederse direk cvbı verın, sevglınızın basının etını yemek yerıne.
ablası geldı dıyede 3gun kalmaya gitmek ne ya , evlenınce kacacak delık arayacaksınız , ne diye bu kdr yuz goz oluyosunz kendinizi küçültüyosunuz..

bence de çok yanlış gidip evlerinde kalman,ama herkesin kendi hayatı kendi kararı,herkes kendi kararından ve sonuçlarından sorumlu..
şunu söyleyebilirim ilerde sen sevgilin, ablası, annesi arasında çözülemeyecek sorunlar olucak gibi görünüyo

Siz daha ortada resmiyet yokken sevgilinizin evinde kalarak bu tür konuşmalara zemin hazırlamışsınız zaten sizi tanımıyorum çok düzgün biri olabilirsiniz ama karşı taraf için bi kızın bu şekilde kalması uygun görülmez bu size verilen değeri düşürür ablası da böyle konuşur teyzesi de yengesi de soruna gelecek olursak mesafe koy konuşma sevgiline de ablasıyla ilgili bi ima yapma ki senden özür dilesin mutluluklar

Bu arada kapıyı dinleme konusunda benim düşüncem, erkek arkadaşın doğruyu söylemiyor olabilir. Ablasıyla bu konuyu konuşurken kendisi söyledi belki de..Erkek arkadaşına ailesi ile ilgili olumsuz şeyler söyleme direkt olarak. Onun kendisinin görmesini sağla. Biraz daha politik ve uyanık davranman gerekiyor...böyle durumlarda sakin kalıp politik davranan kazançlı çıkıyor.
İnsana bizans entrikası çevirttiriyorlar zorla...:)

Son düzenleme:

Katılıyorum. Bir Allah'ın kulu da çıkıp desin ki, sen kalmakla onlar da seni ağırlamakla hata etmiş. Yok sadece kız hatalı. Dediğim gibi ortada yanlış bir durum varsa bunu sadece kızın omuzlarına yüklemek o kadar iki yüzlü ki. Demek ki toplum olarak hala aşamadığımız şeyler var. Bazı şeylerin günahı sadece bir kişiye ait değildir. Ya da gelenek görenek açısından bakacaksak sadece bir kişi değildir sorumlu olan. Oh ne ala. Erkek aileleri modernleşsin kendi çapında. Oğullarının kızarkadaşlarını evlerinde ağırlasınlar. Bu normal olsun ama kız, erkek arkadaşında kaldı mı orda durucaz. Ya iki dakika oturup sağlıklı bir şekilde düşünseniz en azından yorum yaparken sadece konu sahibine yüklenmezsiniz. Kendi evinde bir kızı ağırlayıp sonra da arkasından "ne biçim kız bunlar" diyen bütün erkek ailelerini de Allah'a havale ediyorum. Onlar ne biçim kızsa sen ne biçim ailesin bana onu söyler misin?

Ablasi bunu derken hakli bence .
Krizi baskasinda kaliyor diye bence her anne telaş yapar .
Söylemiyor birde .
Benim erkek kardeşim. Abim getirir sevgilisini otururuz .
Aksama kadar hatta .
Kalabilir de ailesi izin verirde .
Sonuçta onlar tamam demiş .
Fakat izinsiz kalmasına musafe etmem .
Kendimde kalamam .
Ama o sonradan söyledikleri hic hoş değil .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…