Nerden bakarsan eziklik.Ben 22 yaşındayım öğrenciyim maddi olarak aileme bağlıyım normal olarak artık bana pahalı bir şey aldıklarında o kadar sevinemiyorum arkadaşlarımdan da mezun olup ise başlayanlar oldu o kadar imrendim ki dedim ekonomik özgürlük kadar mükemmel bir şey var mı şu hayatta acaba bazı insanlar nasıl bir ömür kocasının eline bakıp gocunmuyor diye düşündümDemek ki gocunmayan varmış ya en basitinden bir ayakkabı alacaksın 400 lira kimseye hesap vermeden çatır çatır almak mı istersin yoksa kem küm edip "Ee şey x hayatim görüyorsun ayakkabilarim da eskidi hem bilmem ne modeli çıkmış acaba..." diye şekilden şekile girerek mi almak istersin? Yani bilemedim garip
Yok o Sedef'ti. Gıcık oluyordum o kıza ve Ferhunde'ye Sedef konusunda genelde hak verdim.iyi de onun adı gülşen miydi?şevkete aşık olan kız değilmiydi o?
Gülşen çalışkan, sadık, dürüst, entrikadan anlamayan biriydi. Çalışıyordu, sonra zengin ve yakışıklı bir koca buldu ama çalışmaya devam etti. İnşallah sonrasında Ferhunde adama kancayı takmamıştıryaprak dökümünü yıllar önce birkaç bölüm izlemiştim de bu gülşene hiç denk gelmemişim bak.çalışan kadınmıydı bariii?
Kesinlikle doğru.bu kadar tepkisel yaklaşımların sebebi ; kendilerinin çalışmak zorunda olması.
Benim de istifa etmem durumunda durumum hiC kolay olmayacak.esim de maaşlı çalışan sonuçta.oyle primimi yatıracak bana güvence verecek kimse yok.ben istifa halinde tüm bunları göze almak zorundayım.yani çalışmasam da olur durumunda bir insan değilim.Kim ne tepki verdi bilmiyorum ama çalışan bir kadın olarak evet çalışmak zorundayım. Babam ya da eşim, benim kendime sağladığım hayatı, maaşı, sigortayı, emekliliği ve emeklilik ikramiyesini hatta diğer koşulları da sağlayamaz. Çalışmak zorundayım çünkü kimseye güvenmiyorum. Kimseden harçlık almak, bel bağlamak ,istemiyorum. Bunlardan öte işe yarar hissetmek istiyorum mesela. Çalışan kadın terimi biraz yanlış bir ifade bence günümüzde. Benim ailem çiftçi. Ama annem asla ev hanımı olmadı. Ben de uyandığımda babannem bakmış bana, kahvaltımı o yaptırmış. Annem aynı benim gibi çalışan bir kadındı. Meziyetlerini saysam inanın bitmez. Ama bu benim annem için geçerli değildi sadece, ailece amcalar, yengeler herkes arı gibiydi. Bence çalışan kadından ziyade artık günümüzde vasıfsız ev hanımı/erkeği var.
Maddi olarak başkasına bağımlı olunca karşı tarafa istediğin şeyi çat diye söylemek her zaman kolay olmuyor o yüzden eskimese de şey elbisem eskidi vs diye bahane uydurmak gerekebilir onu kastetmistim aslındaCalismiyorum. En son elbise aldim. "İmmm şey elbisem yok, eskidi yenisi cikmiş acaba alsam mi?" demedim. Gittim kart bilgilerini girdim.
Bi sey almak icin eskimesini bekleyip, sonra da imm sey eskidi alayim mi diye sefillik yapcaksam ben de istemem oyle hayat.
Çalışmak zorunda olmamak.. Çünkü kendisine bakacak bir baba bir anne bir kardeş bir eş bir çocuk bulabilmek anlamına gelir. Birine mecbur muhtaç olmak gerekir. Aksi takdirde Çalışmadan yaşanmaz, yaşanamaz. Mümkün değil çok varlıklı bir aile olabilsiniz o zaman da , aaa insanlar çalışmak zorunda o yüzden çalışmayı öneriyorlar diyemezsiniz. Siz hangi dünyada hangi ülkede yaşıyorsunuz. İnsanlar pandemiden sonra kendilerini öldürmeye başladılar çalışamadıkları için, kadın - erkek namusu ile çalışmak için herşeyi yapacak bin km öteye gidecek insanlar var. Çalışmak zorundayız çünkü üretmek zorundayız. Kimi fabrikada çalışır kimi tarlada çalışır kimi diş hekimi olur kimi garson olur ne olursa olsun. İnsanız biz dünyanın en donanımlı canlısıyız. Size kim ekmek getirir yersiniz bilemem. ülkenin önde gelen şirketlerine sahip ailelerin çocuklarından birisiniz sanırım. Ya da az ekonomik durumunuzla idare etmeyi kar görüyorsunuz. Ama çalışmak zorunda olanlara , çalışmak zorundalar diyemezsiniz. Çalışmak zorunda olmak namuslu insanlar için sıradan olandır ? 37 yaşında 1 çocuklu kadınım nasıl para kazanayım ? akşam ne yiyeyim, çocuğu nasıl özel okula göndereyim, haftasonu gezisini nasıl yapayım , babalar günü eşime nasıl hediye alayım, anneme ufak bir tatili nasıl hediye edeyim, üstüme başıma neyi nasıl alayım , ben zengin değilim namusuyla çalışmaktan başka bir yolu öğrenmemiş bir kadınım , söyler misiniz bunları nasıl yapayım ? Ben bunları çalışarak yaptığım için tüm kadınlara çalışın diyorum, çünkü benim bildiğim başka yol yok.Kesinlikle doğru.bu kadar tepkisel yaklaşımların sebebi ; kendilerinin çalışmak zorunda olması.
Çalışan kadın illa tuvalet temizliyor rahat işi olamıyor ( saygım sonsuz ) mobbinge uğruyor , tacize uğruyor illa sefalet içindeyse çalışıyor illa ki aç gözlü bir kadın kocasının kocamannnnn 5.000,00 tl parasını yetiremiyorsa çalışıyor , sırf çocuğuna bakmamak için çalışan analığını beceremediği için çalışıyor. Çalışan kadının Allah belasını vermiş
Özellikle son cümleniz duygularima tercuman oldu gercekten. Bazi arkadaslar cok ağir konusuyor."Calismayan kadin mutlaka dayak yer, hakaret duyar, kendine bir şey alamaz, alirken izin alarak şekilden şekle girer, eziktir sonraaa ev işi yapmak ve muge anli izlemekten başka birşey bilmez, günlere gidip börek gömer. Sefalet içindedir.
"
Aslinda sizin soyledikleriniz de bazilari için gerçek yaşanan şeyler, benim soylediklerim de bazilarinin gerçeği, yaşadigi şeyler ama iki tarafta bunu karşi tarafi kotulemek için kullaniyor.Sonuna kadar genelliyor. Sizin yazdiklarinizi nasil her calisan yasamiyorsa, her calismayan da benim yazdiklarim gibi degil.
Hatta geçenlerde başka bir konuda biri calismayan kadinlar 100 kilo evde oturmaktan demişti. Şahsen evde 34 beden popomla bunu okumak beni üzdü.İstese kanitlayacaktim o kadar.
Bu kadar abarti abarti genellemeler yapilimca haliyle calismayan kadinlar da karşi savunma yapiyor genelleme yaparak.
Özellikle son cümleniz duygularima tercuman oldu gercekten. Bazi arkadaslar cok ağir konusuyor.
Ben önlisans mezunuyum, mezun olduktan sonra okudugum sehirde hemen is buldum ve 2 yil calistim. Sonra artik memleketime dönmek istedim, nasil olsa artik iş tecrubem var ve memleketim de büyük şehir illaki bir iş bulurum dedim. Sonuc 5 yildir işsizim. Iş secmedim ama yok bulamadim. Napayim simdi ben?
Eşim çalismami cok istedi ama maddi açidan degil, evde kendimi köreltmemem icin. Eşimin kazanci cok yüksek degil ama çok sükür yetiyor.
Ayrica sizin de dediginiz gibi çalismadigim icin sefalet icinde degilim. Eşimin maaşi bende, kartlari bende. Eşim benden harçlik aliyor.Her istedigimi sormadan aliyorum, istedigim gibi harciyorum.
Not: 36 bedenim
Her cümlenize katiliyorum, sizin gibi düsünüyorum.Yani insanlara bu kadar hakaret, asagilama yapip sonra karşilik bulunca garipsememek lazim.
Ben hicbir konuda kimseye "çalışmayin, evde oturmak bir harika, zaten çalisanlar da oyle kotu boyle kotu" yorumu yapmiş bir insan degilim. Yapmam.
Konu sahibi calisayim mi diye sormuyor ama illa "çalişin" tavsiyesi yapilmak isteniyorsa asagilamadan da pekala yapilabilirdi. Bilinçli olarak asagilama, genelleme yapiliyor ayni genelleme kendilerine yapilinca kiyamet kopmayacak o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?