Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Yorum yapacaktım ama söylenmesi gereken herşeyi çok güzel şekilde söylemişsiniz umarım bu ve bunun gibi düşünenlere Işık olur

Konu yine çalışan ve çalışmayan kadına gelmiş. Klasik bdv sonucu...

Bu kadar dallanıp budaklanmış konuya uzun uzun açıklama yazmanın gereği yok bence. Bu yüzden kısa tutmaya çalışacağım.

Ben kadınların kesinlikle çalışması taraftarıyım. Öncelikle çalışan bir annenin kızıyım ve çevremde hep çalışan kadınlar oldu. Annem müfettişti ve inanılmaz saygı görüyordu hala da öyledir. Belki de bu yüzden annemden ayrı kalmak bende travma etkisi yaratmadı. Eğer annem farklı bir iş kolunda olsaydı da farklı düşüneceğimi sanmıyorum. Benim de kızım var. İki sene izin kullandım ve keşke kullanmasaydım dedim çünkü evde kalmak hakikaten çok bunaltıcı. Ders anlatmayı; akademik ortamda bulunmayı özledim resmen.

İkinci olarak; 5000 maaş Türkiye'de hiçbir şey değil. Bugün kendime pantolon aldım 230 tl. Hadi kendini geçtin; mama fiyatlarından,bez fiyatlarından vs haberin var mı? Eşinin ömür boyunca yanında olacağının garantisi var mı? Tut ki eşin vefat etti. Ondan kalacak aylık neye yetecek? Sana mı çocuğa mı? Hiç öyle bir durumda işe girerim deme; tecrübesiz elemanı kim ne yapsın?

Üçüncü olarak para güçtür. Parası olan kadınlar daha çok eziliyor falan yazılmış sanırım. Herhalde hem iş hem ev işini birlikte yaptıkları için. Bu tamamen kişilik meselesi. Eğer kadınlar ellerindeki paraya sahip çıkamıyorsa öncelikle bunu öğrenmeleri lazım. Ben ev işi yapmam; sevmiyorum. Robot süpürge aldım; kurutma makinası aldım; eve de yardımcı geliyor oldu bitti. Yemek konusunda da eşimle birlikte yapıyoruz ve genelde de basit şeyler yapıyoruz. Bir tek kızıma daha özenli yemek hazırlıyorum o kadar. Ama tabii yukarıda saydıklarım da para.

Son olarak yerinizde olsam; karşımdaki insan beklentilerimi karşılamıyorsa ayrılırdım.

bu konuyu ve diğer konuları uzunca konuştuk korkularimzi anlattık birbirmize meseleyi çözdük
Çözmediyseniz de çözdünüz.
Çözdüğünüzü zannediyorsunuz.
Çözemediğinizi üç en geç beş seneye anlarsınız.
Umarım ben yanılırım ve siz bu genç adamla mutlu olursunuz.
Sizin yaşlarınızdayken hayat bize de tozpembeydi.

Bazı erkeklerin evlenene kadar bir kulağının üzerine yatıp her şeye he he dediğini biliyoruz, evlenince kocam çok değişti diyenler hiç de azınlıkta değil, adamlar değişmiyor he he'lerle geçiştirme yöntemi kullanıyorlar.

Bazıları gözlerini kapatıp yüzme bilmediği halde kendini suya atıyor ve yüzeceğini sanıyor
evlilik öncesi de verilen sinyallere göz yumup çok mutlu olacaklarını düşünenler de benim gözümde aynı böyle

Kadınlar aşığım deyip evlenince düzelir mantığıyla hareket ettiğinden oluyor bunlar, evlenince törpülenebilecek şeyler var, asla düzelmeyecek şeyler var, mesela adam sigara içiyorsa bu sizin için sorunsa evlenince bıraktırırım diye düşünürseniz yanılırsınız veya katiyen çocuk istemiyorum, çocuk benim kırmızı çizgim, boşanma nedeni diyorsa evlenince ister düşüncesinde olursanız yine yanılırsınız.
Çalışma konusunda net düşünceleri varsa, bu da belki cicim ayında su yüzüne çıkmaz ama biraz paraya sıkışınca baskı nedeni olur ve evlenmeden önce ben düşüncemi söylemiştim der.

Mesele calismak calismamak degil bence. Siz boyle yasamak isteyebilirsiniz ama hayatinizdaki adamla ciddi bir gorus farkiniz var. Birlikte hareket edebilmek kendi cizgilerini cekmek ama ortak kalabilmek mesele. Hamile ogretmene cizme kavgasi yapan kocalar okuduk, yada banane ben kendim icin calisirim benim param benimdir esim eve baksin gorusuyle yasayanlarda var, kime neye gore mutlu evlilik diyebiliriz herkese gore degisir
Siz birbirinizi kabul etmediginiz surece mutlu olamazsiniz.
Herkesin dogrusu kendine, oyle istiyorsa calisan biriyle baslasaymis niye size yaklasmis kolay kolay cozulebilecek bir konu degil.

Çalışmak , para kazanmak uzun vade de her daim sizin faydanızadır. Burada para kazandığı halde çekip gidemeyen kadınlar var demişler doğrudur. Ama bir o kadar da parası olmadığı için kapıyı çekip gidemeyen insanlar vardır bu memlekette. Elbette hayatınız hakkında son söz sizin. Ama bu forumda gezerseniz neden bu kadar ısrarcı olduğumuzu anlarsınız.Ayrıca çocuk vs durumunda polis maaşı eriyip gidecektir. Bunu da bilin yani.

Evet malesef kadin hem disarda hem evde calisiyor nerde esitlik yok malesef olan kadina oluyor bu durumu anlayip esine yardimci olan okadar az ki sizde ona sar sunun isten gelince isleri sizinle paylasacaksa kabul edin simdi hehe deyip iki gun sonra birakirsan bende isi birakirim deyin ozaman yemez biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…