Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Koparıyorlar kıyameti sessiz sessiz .namuslu çalışan kadınım bile demiş çok "derin " uyelerden biri.
Ben de zaten 12 yıldır çok namussuz bir şekilde çalışıyorum.

Kaç sayfa yorum yazılmış çalışmayan kadınlara edilen hakaretlerin yanında, çalışan kadınlara edilen laflar devede kulak kalır. Ona bile tahammül edilemiyor.

Erkekler hiçbir konuda birbirini bu kadar al aşağı edecek laflar sarf etmiyorlardır sanırım.
Ama kadınlar öyle değil yazdıkça yazaları, hakeret ettikçe edeleri geliyor.

Saygı dediğimiz şeyde sadece kendi düşünüp yaşayana özel bazıları için onu anladım bir kez daha.

İstisnalar kaideyi tabiki bozmaz ama kadın mutsuzsa eve gelip de o mutsuzluğunu yansıtacaksa bu arkadaş niye çalışsın?
Eğitimim gereği çalışma psikoloji dersi aldım; bireye bir şeyler katabiliyorsa çalışmalı insanlar hayatlarını eziyete çevirmek için değil.

Sizin söylediklerinize karşı çıkan bir tavrım yok farkındaysanız, tek kişi çalışsın her yük erkeğe kalsın diye düşünsem şu an ben çalışıyor olmazdım.
Ama huzur denen de bir şey var. Bu arkadaşımızın durumu da farklı istemiyor yani çalışmak, bundan doğal ne olabilir?
Benim elimden şu an işim alınsa ben vicdan yapmaz mıyım eşime destek olamıyorum diye sanki ? Kendim gibi değil arkadaşın penceresinden bakıyorum. Çalışmak istemiyorsa bu iki kişi arasında büyük anlaşmamazlık. Ya yollarını ayıracaklar ya da başka bir ortak yol bulunacak ama kimse de özellikle biz çalışan kadınlar bu arkadaşlarımızı çalışmıyor diye yargılayamayız.

Katılıyorum, çalışmayan ve benden kat kat kaliteli yaşayan arkadaşlarım var.
Çalışmayı seviyorum hatta işkolik denilen gruptayım ama 35 yaşına geldim. Mesela bugün oğlumu alıp sahilde yürümek isterdim... herkes çalışmak zorunda değil, özellikle elindeki imkanlara razı ise.

Kesinlikle ama burasi forum elbette hepimiz kendi hayatimiza göre yorumlar yapiyoruz, elbette eleştirecegiz l, kendi dusuncelerimizi ortaya koyacagiz. Aksi fikirler de olur. Herkesin aa evet senin bilecegin iş, bizi ilgilendirmez yazmasini da beklemiyorum zaten oyle olsa forum niye var.

Bir onceki sayfada CoffeCoffe üye kimseye tek bir hakaret etmeden çalışan bir kadın olarak kendini ifade etmiş. Demek ki yapılıyormuş diyorum.

Evlenmeden önce eşime(açıkçası tepkisini merak ettiğimden) ileride evlenince çalışmak istemeyebilirim belki dedim. Çalışmam dersen seni kolundan tutup çalıştıracak değilim ben seninle çalıştığın için maddiyat kolaylaştıracağın için değil seni sevdiğimden evlenmek istiyorum ama evlenmek maddi olarak zorlayacak en azından borçlarımız bitene kadar rahatça yaşamak için çalışmanı isterim. Ha çocuk olur bir süre kendim bakacağım dersen ona da tamam tabi ki. Ama bu kadar sene okumuş emek vermiş uğraşmış meslek sahibi olmuşsun ailen senin için binbir fedakarlık yapmış ben artık çalışmıyorum demek o emeklere haksızlık olabilir. Sonrasını sen bilirsin demişti.

Sonra çocuk oldu ücretsiz izne ayrıldım evde kafayı yiyecektim. 2.çocuk oldu şu an 15 aylık. Sınıfların uzaktan eğitimde devam etti hep o yüzden izin almadım ama evden de çıkamadım pandemi de olunca eşim en son kavgamızda hep çalışmadığından oldu bunlar durup durup bana sarıyorsun keşke çalışsan dedi

Hayatın içine atıldığında o 400 liralık ayakkabı için 50 kere düşünüp, 51. düşünmende almaktan vazgeçeceksin...

Neden çalışmayan kadınlara kendinize göre yapıldığını iddia ettiğiniz hakaretlerin çözümlemesini benim mesajıma yaptınız ki ? söylediklerinizi yazdığım tek mesajım yoktur. Varsa bulun getirin ama evet eşi zengin dahi olsa kadının çalışması gerektiğini düşünüyorum. Zaten patron diye nitelendirebileceğimiz tüm kadınlar çalışıyor yani topluma yön verecek kadar zengin olmalarına rağmen. Demek ki amaç para değil, üretmek, dediğim gibi üretmenin milyonlarca yolu var. Burada örnek verilen savcı eşi çalışmıyor işte dr karısı evde oturuyor ise bu kimselerin eşlerinin sosyal olarak çalışmasının yine aynı zihniyet açısından aşağılık görülmesinden kaynaklanıyor. Yani savcının karısı savcı ise çalışır ama mesela ark hostesti savcı ile evlendi ve hemen işi bıraktı savcıdan çoktu maaşı ? Ama savcının karısı hosteslik yapamazdı, anlatabiliyor muyum ? Kadının çalışmak istememesi en doğal hakkı diyenler , erkek çalışmayınca tembel teneke adam olmaz, erkekliğinden şüphe duyarım diyor. Diyebiliyor.. Kadın ev işi yapamayınca beceriksiz olunca köle mi aldınız be hizmetçi mi ev kadını deniyor, çocuk istemeyince damızlık mıyız erkek için üremeye mecbur muyuz deniliyor, çalışmaya zaten mecbur değiliz kadın olarka biri bizi beslemeli neden çünkü vajinamız var. Beslemek kelimesini hakaret için kullanmadım yaşamak için beslenmek zorundayız mecburum o kelimeye. Şimdi çıksanız deseniz ki sana ne kardeşim 10 kira gelirim var senin bi maaşın benim bir kiramdır sana mı sorucam çalışmayı ne diyebilirim ? Yine de çalış der ama çalışan fakirlikten çalışıyor ihtiyacı var mecbuuurrrr yazıkkk denilmesin isterim. Yani çalışan çalışmak için çalışıyor çok kötü şartlarda mecburen de çalışan vardır elbette mecburen ev hanımı olan gibi. Ama istisna kadın için öyle en azından. Hem ataerkiliz işimize gelirse moderniz işimize gelirse erkek bana baksın işimize gelirse kadın hakları , kadınların zincirlerinden kurtulması.. Kk çok değişim bir atmosfer , çözmek mümkün değil.

Calişmayan kadinlar icin yazdiklarimi siz soylediniz demiyorum ama algida secicilik yapip sadece calişan kadinlara edilmiş hoş olmayan sozleri bir araya toplayip tek tarafli dikkat cekmissiniz.
Ben de iki tarafta birbirine bunu yapıyor demek istedim.
O yazdiklarim da benim iddiam filan değil bizzat buradaki yorumlarin icinden secerek yazdim onlari ama siz o yorumlari gormemissinizdir cunku gormek istenilen gorulur sadece. O yuzden sanki kimse calismayan kadinlara hakaret etmiyor da durduk yere size " mecbuuur yaziiiik" deniliyormuş gibi davranmayin. İnsaniz birini asagilarsaniz( bu sizsiniz demiyorum) o insanlar da savunmaya geçer, bunun karsiligi da bu sekilde geliyor haliyle.

Çalış demeyin, kimseye calışmayi övmeyin, çalışma konusunda öneri sunmayin, bu konuda susun diyen yok. Alti ustu hakaret içermeden ifade edilsin diyoruz ne çok şey istiyormuşuz. Hakaret icermeden yorum yapilamiyorsa boyle karsilikli asagilama olur işte.
Hala erkek şöyle olsa bunu deriz, kadın böyle olsa şunu deriz diyorsunuz. O kisimlar beni ilgilendirmiyor herkesin kendi hayati ve sartlari.

Aman analamaz bunlar kendini boşa yorma bence ben de dedim başta liclemeden aşağılamadan yorum yazin lütfen diye ama hala ayni benim her yoruma eleştiriye zaten saygim var ama insanlar aşaglyarak rencide ederek konusuyor hep değişik kafalar

Ee tamam sen hala 3 sevgiliyi nasıl yaptığın hakkında bir cevap vermedin? Kafana göre yorum yazıyorsun, seni destekler nitelikte yorumlara cevap verip çıkıyorsun. 1.5 yıllık sevgilim var diyorsun tinderdan koca kovalıyorsun, üstüne "karısının çalışmasını isteyenler gavat bla bla" yazan üyeye "katılıyoruuum" diyorsun ama gavat olduğunu düşündüğün insanla da görüşmekten geri durmuyorsun. Sonra vay efendim buradakiler saygısız terbiyesiz. Sen önce herkesin sorduğu sorulara cevap ver, zira konuşmanın tartışmanın adabı bu değil. Senin amacın burada vicdan rahatlatmak, senin gibi düşünen insanların olduğunu düşünüp güç almak. Üzgünüm canım eğer orta halli biriyle evleniyorsan bir ev ekonomisini tek başına kocanın üzerine yıkamazsın, yıkmamalısın. Ha durumunuz iyi olur, kocan çalışıp çalışmamanı senin tercihine bırakır okey ama durumunuz kötüyken kocası yetirmeye çalışıp kıt kanaat evini geçindirirken evde oturan kadına kimse saygı duymaz, hele evlenmek istediği erkeği cepte tutup tinderdan koca arayana hiç.

bir bireyin kendi parasını kazanmak istememesine o kişinin özgürlüğünü sınırlandıracağı için üzülürüm. ama sevgiliniz ilk günden beri bu hayat planınızı biliyorsa sizi zorlamamalı ve bu büyük bir sorun olucaksa sizden ayrılmalı

Ayy yorumlarini hepsini bitirmedim.
Eşinin calismasini isteyenlere gavat mi yaziyorsunuz konu sahibi.
Benim soylediklerimi begenip destekleyip millete hakaret ediyorsaniz ustune.......
Artık yorum yapasim kaçtı.

her ne kadar bana göre yanlış olsa da saygı duyarım çalışmak istememenize sonuçta sizin fikriniz,dileğiniz şey bu,beni alakadar eden bir durum değil.

sadece şunu sormak istiyorum, yarın bir gün eve tek maaş girdiği için geçinemeyecek duruma geldiğinizde,veya temel ihtiyaç dışı sayılabilecek bir şey almak istediğinizde,en basitinden avm ye gidip kıyafet almak istediğnizde mesela, eşiniz size doğal olarak ''hayır '' dediğinde,huzursuzluk çıkaracak mısınız? modunuz düşecek mi?

kocam bana para vermiyor,istediklerimi almıyor diye şikayetlenecek misiniz?

eğer hayırsa cevabınız,gıkınızı çıkarmayacaksanız , sorun yok tabi ki. çünkü kıt kanaat geçinirken lükse giren harcamaların yapılmaması elbette çok normal.

ama elbette bu harcamaları yapmak isterim diyorsanız çalışacaksınız kusura bakmayın. çünkü polis maaşı hele ki enflasyon bu kadar artmışken, ay sonuna varamadan erir gider.

onun dışında bence devlet meselesi yapılacak bir mevzu değil. hayat görüşleriniz birbirine uymuyorsa evlenmeyin,ayrılın.

sizinle aynı görüşe sahip biriyle evlenin, partneriniz de aynısını yapsın.

çünkü bu sorun basit bir sorun değil, aşılmadan evlenilirse işler iyice sarpa sarar. iyi düşünün taşının.

Ya sanki ülkede her yerden iş olanakları fışkırıyor gibi parası olan da çalışmalı diyorsunuz. imkanı, parası olan çalışmak istemiyorsa çalışmasın. Gerçekten çalışmak isteyenlere, ihtiyacı olanlara iş olanağı artar işte. Neyin ısrarı bu anlamıyorum. İmkanı olan ve çalışmak istemeyen boş yere pozisyonları işgal etmesin işte. Ülkede milyonlarca işsiz var farkındaysanız

daha nicesi ve bir de şu anki konunuz... troll müsünüz yoksa disosiyatif kimlik bozukluğunuz mu var... gerçekten ciddi soruyorum,asla dalga geçmek için demiyorum.

bambaşka kişiler yaşamış gibi açmışsınız konuları.

bir de bu... insanlar size sayfa sayfa yorum yazdı. ayıp ama gerçekten bu yaptığınız. zevk aldınız mı bizi kandırmaktan?

Eklentiler

• Adsız.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 82
Ayy yorumlarini hepsini bitirmedim.
Eşinin calismasini isteyenlere gavat mi yaziyorsunuz konu sahibi.
Benim soylediklerimi begenip destekleyip millete hakaret ediyorsaniz ustune.......
Artık yorum yapasim kaçtı.
Yok yok o yazmamış, biri başka bir konusunda yazmış, o da aynen katılıyorum yazmış desteklemiş yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…