Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

evet ama korkumda var ya bana is bulur o ben yapamazsam mahcup olursam ona karşı

Kimse anasının karnından çalışarak dogmadı.
Tecrübe ederek ögreneceksiniz zaten.
Hata da yapacaksınız.
Korktugun için çalışmayı istememek hakikaten mantıklı degil.
Kendin için çalış arkadasım.
Hayatın ne getirecegini kimse bilemez.
Kendi maaşını kazan, biriktir, harca.

Aynen vazgeçmekte istemiyor sanırım korkuyorda illersinden.

Ne kadar süredir sevgilisiniz bilmiyorum ama 25 yaşındaymışsınız şu anda 1-2 yıldır beraber olsanız 23-24 yaşında üniversite okumuş biriydiniz tanıştığınız da, sizinle sevgili olurken çalışmak istemediğinizi düşünmemiştir. Nasıl ki kadınlar da evlenince değiştiririm mantığı var ise erkeklerde de var.

Ben evlendigimde üniversiteden mezun olmuştum ama işe girmek için KPSS ye hazırlanıyordum. Eşim nerde alım ilanı varsa bana uygun takip ederdi. Bı arkadaşından bahsederken eşinin ne iş yaptığını da laf arası belirtirdi. Para mevzusu olsa onlar çift maaş derdi. Beni sınavlara mülakatlara götürürdü (tabi bende isterdim). 10 saat uzaklıktaki illere bile gittiğimiz oldu sınav için. Şimdi çalışıyorum sabah çocuklara eşim bakıyor ama hiç acizlenmiyor. Harcadığıma karışmıyor. Tatil planını ben yapıyorum sesi çıkmıyor.

İşe girdiğimden beri özgüvenim arttı. İş arkadaşlarımla pandemiden önce akşam yemekleri, canlı müzik organizasyonları, haftasonu kahvaltı planları yapıyorduk. Evde eşim boş gününde beni gezmeye götürsün diye beklemiyordum. Sosyal hayatım arttı. Maaş kartım cebimde, şimdi yine eşimin desteğiyle akademik kariyer yapmaya başladım. Tüm bunları bende istedim ama.
Şayet siz istemediğiniz halde zoraki çalışırsanız mutsuz olacaksınız ve ister istemez bu durum ilişkinize de yansıyacak

12 yaşımdan beri çalışıyorum hem okudum hem çalıştım kendi paramı kazanmak kadar güzel birşey yok okumuşsunuz önlisans neden çalışmak istemiyorsun peki

Annemde calis diye destekliyor ama ablam sen cok hasasın yapamazsın diyo hem is hem ev işi vs
Ablana bakma sen.
Hepimiz hassastık :)
Öyle bir düzene adapte oluyorsun ki sen bile şaşırıyorsun
İlk başlarda evet sana oldukça zor gelebilir, pişman bile olabilirsin ama yılma derim

Kusura bakmayın, evlenirseniz başınız çok agirir. Adam kafaya koymuş sizin calismanizi. Sizin ona güvenliğiniz kadar, o kendine güvenmiyor demek ki, iki maaş hayali. Bunca zaman birliktesiniz, neredeyse evleneceksiniz, bu konu şimdi mi konuşulur? Adam ya ayrılmak için yol yapıyor ya da ciddi ciddi evlenirsem çalışmak zorundasın mesajı veriyor. Çalışmanızı bekleyen adam, size huzur vermez. Kendinize güveniniz yoksa, çalışmayacaksiniz bu adamla evlenmeyin ki zaten seven adam çaliş baskısı da yapmaz. Adam bana sevgiden aşktan çok mantık evliliği yapmak istiyor gibi geldi ve bu mantıkta sizi oturtamiyor bir yere. İkinizin de beklentileri çok farklı, evlenirseniz kabusu yasarsiniz.

Ben on lisans mezunuyum tanistigmzda belirttiğim gibi çalışmıyordum

Üniversiteden mezun olduğum günden beri çalışıyorum.Hayatimin çalışmadığım ilk 18.haftasindayim gebelik sebebiyle.Pandemiden önce gebeliğin 16. Haftasına kadar ucabiliodum (hostesim) ya da tercih hakkım vardı yer görevine geçmek.Pandemiden dolayı bütün şirket home Office oldugu için hamilelere yer görevi verilemedi,uçuş da yine pandemiden dolayı riskli görüldüğü için direk eve idari ücretli izne yollandik.Dogumdan sonra Allah izin verirse ücretli iznim biter bitmez donucem ise.Sizin anlatımında göre ben mucize insan oluyorum sanırım.Ayin 15 gününü yurt dışında geçirip eve yardımcı almayıp hem uçup hem evimin işini hem kendi bakimimi dört dörtlük yaptım.Camasir sepetinde bir defa birikmisim olmamıştır.Biyonik kadınım sanırım size göre.Siz daha ortada fol yok yumurta yok doğmamış çocuğa bakma planındasiniz.En basidi kuaföre giderken bile eşinizden para isticeksiniz.Caninizin istediği hicbiseyi madd hesabını vermeden yapamicaksiniz.Bi de bankacılık sigortacılık okumussunuz hayaliniz temizlik,bulaşık,çamaşır.Sizin Türkiye'de geçim şartlarından da haberiniz yok belli.Kimseye kolay kolay ayrıl demem ama siz bu işi uzatmayın daha fazla.Size harçlık vermeyi kabul eden,doya doya günlerde pasta börek yemenize karismicak,hemen çocuk yapicak birini bulun.Kimse bu düşünceyi sırtında yük yapmaya mecbur değil.Siz de artık hayatımızın geri kalanını harçlık alarak devam ettirirsiniz.

Cok haklısın bende hep bu soruyu soruyorum zaten en başından beri çalışmıyordum ben biliyordu bunu ayrilmak istediğini de düşünmüyorum ama ikna etme çabası var kesinlikle beni.

Bence senaristsiniz.
Biraz daha özgün olmanızı öneririm.
Bu 3 sayfada bulduğum 2020 Kasım, Aralık tarihli 3 konunuz.

Hanimlar ben tinder diye bir siteden 1.5 ay once bir pilotla tanistim neyse her şey güzeldi sevgili olduk fln ilgili alakali cickler almis bana sonra

Bi tane doktor buldum işte tinderdan tanıştık kiz simdilik iyiyiz öyle seyler istemiyor ama Bakalm sevgili olduk

Bir de Eylül 2020'de tanıştığınız ve Arabistan'ı konuştuğunuz uzman doktor vardı. Noldu o?

Merhaba, başlığı okumasaydim ne demek istediğinizi asla anlayamayacaktim doğrusu. İmla kurallarına uymadan ve kelimeleri biraz katlederek yazmışsınız. Bu konuda dikkatli olmanızı öneririm. Sorununuza gelince; nisanliniz bence çok güzel söylemiş. Geçim derdini bosverin; farzedin ki evlendikten sonra çocuk sahibi oldunuz ve - umarım böyle bir şey olmaz tabi ki - ama anlaşamadıniz ve boşanmak zorunda kaldınız ya da eşinizin başına bir şey geldi, böyle bir durumda evi siz idare edeceksiniz. Bunu çalışmadan ve tecrübesiz şekilde nasıl yapacaksınız? İnsan hayatta her ihtimali düşünmeli.

Cok haklısın bende hep bu soruyu soruyorum zaten en başından beri çalışmıyordum ben biliyordu bunu ayrilmak istediğini de düşünmüyorum ama ikna etme çabası var kesinlikle beni.
Evlenmeye yakın böyle bir çabaya girmesi eteklerinin tutuştuğunu gösteriyor, malum hayat şartları ancak başından beri çalışmadığınizi biliyor ve sizi böyle kabul etti, bu saatten sonra ne mana? Ayrılmak istediğini düşünmüyorsunuz ama bu adam sizin çalışmanıza takmis kafayı ve evlenince en ufak bir isteğinize, param yok, çalış kendin al demesi gayet olası. Yani saygı da kalmayacak. Çok iyi düşünün. Bu saatten sonra böyle bir beklentiye girmesi düşündürücü.

Bazı insan eşinin çalışmasını arzu etmez o yüzden arkadaşlarının eşlerinin çalışması adamı bağlamaz ama çalışan bir eş istiyor fakat eşini ikna edemiyorsa orada sıkıntılar başlıyor.

Bir akrabam mezun olduktan 1 ay sonra evlendi. Eşinin ailesi kızı sürekli aşağılayıcı konuşmalar yaptı gelinimiz çalışmıyor demeye utanıyoruz, oğlumuzun parasını yiyorsun diye tabi bu arada kocası da bu konuşmalardan etkilenip karısına psikolojik baskı yaptı sonuç itibariyle kız 1 sene sonra atandı ama bu insanlar o 1 seneyi kızın burnundan getirdi

Ben on lisans mezunuyum sigortaclk meslegim kendisinin tanıdıkları is ayarlayabilcegini söylüyor...

İş bulamazsanız ben de anlarım sizi. İş bulabileceğini söylüyorsa ne güzel. Eğer bir sağlık probleminiz yoksa çalışmak güzel. En azından denersiniz nasıl bir şey olduğunu. İleride emekli maaşınız olur.
Ayrıca polisin maaşı aman aman çok değil ki. Hayat giderek pahalanıyor maaşlara aynı ortanda zam gelmiyor. Çocuk olunca yetmez o para.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…