evet ama korkumda var ya bana is bulur o ben yapamazsam mahcup olursam ona karşıHicbirimiz calisarak dogmadik ki. Ben mesela 16 yasinda ufak tefek isterde calisarak basladim. Mesela kasada veya ilerde bir restoran da felan. Okulun yaninda da hep calistim meslegimi edindim. Bir yerden baslarsiniz. Önemli olan ne kadar para kazandiginiz da basta degil. Önce bir öz güven gelmesi lazim size. Ve sevgiliniz sizinde onunla sorumluluklari paylasma niyetinde oldugunuzu görür. Ha ilerde cocugunuz olur kendiniz büyütmek isterseniz o ayri. Bende öyle yaptim mesela. Kendim büyüttüm kres 3.5/4 yasina kadar. Gecen senedir biraz calisiyorum. Ikiside de alissa o zaman tam ise dönmeyi planliyorum
Ne açıdan diyorsunz bunusizin cevrenizde akli basinda bir kisi bile yok mu? anneniz babaniz nerede?
Aynen vazgeçmekte istemiyor sanırım korkuyorda illersinden.Size hadi diyelim ısrar eder ama bir noktadan sonra karşısındaki netse artık karışmaması gerekir. Hani derler ya bu deveyi güdeceksin ya gideceksin. Sürekli iması da rahatsız edici olur. Sizden ayrılmak istemiyor bunun için de çözüm yolu olarak sizi ikna etmeye çalışıyor.. Konuya pek bir çözümüm yok, ikiniz içinde iyi ve güzel olanı olur umarım.
Edit: üstteki yorumları şimdi okudum da siz bu kişiyi yeterince tanıyor musunuz?
size neyin dogru neyin yanlis oldugunu gosterecek biri yok mu?Ne açıdan diyorsunz bunu
1.5 seneNe kadar zamandır sevgilisiniz?
Annemde calis diye destekliyor ama ablam sen cok hasasın yapamazsın diyo hem is hem ev işi vssize neyin dogru neyin yanlis oldugunu gosterecek biri yok mu?
Ne kadar süredir sevgilisiniz bilmiyorum ama 25 yaşındaymışsınız şu anda 1-2 yıldır beraber olsanız 23-24 yaşında üniversite okumuş biriydiniz tanıştığınız da, sizinle sevgili olurken çalışmak istemediğinizi düşünmemiştir. Nasıl ki kadınlar da evlenince değiştiririm mantığı var ise erkeklerde de var.Banada oyle geliyor arakadaslarinin esleri dediginiz gibi hemşire ama benimle israrla konusmak isteyen çabalayan da oydu bir sey degismedi ben o zman da çalışmıyordum simdi de çalışmıyorum simdi sorun yapıyor ama bunu.
12 yaşımdan beri çalışıyorum hem okudum hem çalıştım kendi paramı kazanmak kadar güzel birşey yok okumuşsunuz önlisans neden çalışmak istemiyorsun pekiLütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim ön lisans mezunuyum sevgilim polis evlilik hazırlığı icersindeyiz bu konuda beni yipratmya başladı sordu istemediğimi söyledi konuyu kapatti ancak hala ısrarla açıyor net olarak demesede ima ediyor duyuruyor bu arada maaşı da bana göre iyi bir geliri var ve evimiz kira olmuycak diyor ama buna ragmen şimdiden ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm ikna olurmu ilerde sıkıntı edermi bu durumu bu arada ben tanıştığımız günden beri hic çalışan biri degildim?
Ablana bakma sen.Annemde calis diye destekliyor ama ablam sen cok hasasın yapamazsın diyo hem is hem ev işi vs
Lütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim ön lisans mezunuyum sevgilim polis evlilik hazırlığı icersindeyiz bu konuda beni yipratmya başladı sordu istemediğimi söyledi konuyu kapatti ancak hala ısrarla açıyor net olarak demesede ima ediyor duyuruyor bu arada maaşı da bana göre iyi bir geliri var ve evimiz kira olmuycak diyor ama buna ragmen şimdiden ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm ikna olurmu ilerde sıkıntı edermi bu durumu bu arada ben tanıştığımız günden beri hic çalışan biri degildim?
Ben on lisans mezunuyum tanistigmzda belirttiğim gibi çalışmıyordumNe kadar süredir sevgilisiniz bilmiyorum ama 25 yaşındaymışsınız şu anda 1-2 yıldır beraber olsanız 23-24 yaşında üniversite okumuş biriydiniz tanıştığınız da, sizinle sevgili olurken çalışmak istemediğinizi düşünmemiştir. Nasıl ki kadınlar da evlenince değiştiririm mantığı var ise erkeklerde de var.
Ben evlendigimde üniversiteden mezun olmuştum ama işe girmek için KPSS ye hazırlanıyordum. Eşim nerde alım ilanı varsa bana uygun takip ederdi. Bı arkadaşından bahsederken eşinin ne iş yaptığını da laf arası belirtirdi. Para mevzusu olsa onlar çift maaş derdi. Beni sınavlara mülakatlara götürürdü (tabi bende isterdim). 10 saat uzaklıktaki illere bile gittiğimiz oldu sınav için. Şimdi çalışıyorum sabah çocuklara eşim bakıyor ama hiç acizlenmiyor. Harcadığıma karışmıyor. Tatil planını ben yapıyorum sesi çıkmıyor.
İşe girdiğimden beri özgüvenim arttı. İş arkadaşlarımla pandemiden önce akşam yemekleri, canlı müzik organizasyonları, haftasonu kahvaltı planları yapıyorduk. Evde eşim boş gününde beni gezmeye götürsün diye beklemiyordum. Sosyal hayatım arttı. Maaş kartım cebimde, şimdi yine eşimin desteğiyle akademik kariyer yapmaya başladım. Tüm bunları bende istedim ama.
Şayet siz istemediğiniz halde zoraki çalışırsanız mutsuz olacaksınız ve ister istemez bu durum ilişkinize de yansıyacak
Cok haklısın bende hep bu soruyu soruyorum zaten en başından beri çalışmıyordum ben biliyordu bunu ayrilmak istediğini de düşünmüyorum ama ikna etme çabası var kesinlikle beni.Kusura bakmayın, evlenirseniz başınız çok agirir. Adam kafaya koymuş sizin calismanizi. Sizin ona güvenliğiniz kadar, o kendine güvenmiyor demek ki, iki maaş hayali. Bunca zaman birliktesiniz, neredeyse evleneceksiniz, bu konu şimdi mi konuşulur? Adam ya ayrılmak için yol yapıyor ya da ciddi ciddi evlenirsem çalışmak zorundasın mesajı veriyor. Çalışmanızı bekleyen adam, size huzur vermez. Kendinize güveniniz yoksa, çalışmayacaksiniz bu adamla evlenmeyin ki zaten seven adam çaliş baskısı da yapmaz. Adam bana sevgiden aşktan çok mantık evliliği yapmak istiyor gibi geldi ve bu mantıkta sizi oturtamiyor bir yere. İkinizin de beklentileri çok farklı, evlenirseniz kabusu yasarsiniz.
Bence senaristsiniz.1.5 sene
Hanimlar ben tinder diye bir siteden 1.5 ay once bir pilotla tanistim neyse her şey güzeldi sevgili olduk fln ilgili alakali cickler almis bana sonra
Bi tane doktor buldum işte tinderdan tanıştık kiz simdilik iyiyiz öyle seyler istemiyor ama Bakalm sevgili olduk
Merhaba, başlığı okumasaydim ne demek istediğinizi asla anlayamayacaktim doğrusu. İmla kurallarına uymadan ve kelimeleri biraz katlederek yazmışsınız. Bu konuda dikkatli olmanızı öneririm. Sorununuza gelince; nisanliniz bence çok güzel söylemiş. Geçim derdini bosverin; farzedin ki evlendikten sonra çocuk sahibi oldunuz ve - umarım böyle bir şey olmaz tabi ki - ama anlaşamadıniz ve boşanmak zorunda kaldınız ya da eşinizin başına bir şey geldi, böyle bir durumda evi siz idare edeceksiniz. Bunu çalışmadan ve tecrübesiz şekilde nasıl yapacaksınız? İnsan hayatta her ihtimali düşünmeli.Lütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim ön lisans mezunuyum sevgilim polis evlilik hazırlığı icersindeyiz bu konuda beni yipratmya başladı sordu istemediğimi söyledi konuyu kapatti ancak hala ısrarla açıyor net olarak demesede ima ediyor duyuruyor bu arada maaşı da bana göre iyi bir geliri var ve evimiz kira olmuycak diyor ama buna ragmen şimdiden ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm ikna olurmu ilerde sıkıntı edermi bu durumu bu arada ben tanıştığımız günden beri hic çalışan biri degildim?
Evlenmeye yakın böyle bir çabaya girmesi eteklerinin tutuştuğunu gösteriyor, malum hayat şartları ancak başından beri çalışmadığınizi biliyor ve sizi böyle kabul etti, bu saatten sonra ne mana? Ayrılmak istediğini düşünmüyorsunuz ama bu adam sizin çalışmanıza takmis kafayı ve evlenince en ufak bir isteğinize, param yok, çalış kendin al demesi gayet olası. Yani saygı da kalmayacak. Çok iyi düşünün. Bu saatten sonra böyle bir beklentiye girmesi düşündürücü.Cok haklısın bende hep bu soruyu soruyorum zaten en başından beri çalışmıyordum ben biliyordu bunu ayrilmak istediğini de düşünmüyorum ama ikna etme çabası var kesinlikle beni.
Bazı insan eşinin çalışmasını arzu etmez o yüzden arkadaşlarının eşlerinin çalışması adamı bağlamaz ama çalışan bir eş istiyor fakat eşini ikna edemiyorsa orada sıkıntılar başlıyor.Evet ya bu malesef böyle oluyor. Benim eşimin arkadaşları da geneli çalışıyor, çalışmayan eşlere sanki böyle bir küçümseme var gibi hissediyorum. Saçma ama böyle. Daha geçen gün biri eşine cahil demiş, kız ağlayarak anlattı, çok üzüldüm. Böyle şeyler yaşamamak için herkes dengiyle evlenmeli.
Ben on lisans mezunuyum sigortaclk meslegim kendisinin tanıdıkları is ayarlayabilcegini söylüyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?