Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

konunun fake olduğunu çok sanmıyorum
üyenin belli bir düşünce kalıbı var zaten yıllardır

bir de o kadar para muhabbeti yapıp malı mülkü önemli demeyin be kardeşim
basbaya önemli sizin için işte
Evi erkek geçindirir kadının çalışmak gibi bir mecburiyeti yok bunun bilincindemisinz acaba

mesela şu şekil.
bir de bilincinde misiniz acaba demiş, hani erkek egemenliğini o kadar içselleştirmiş ki adeta yer çekim kanunu gibi herkesin kabul etmesi gereken bir kesinlik gibi...

daha önceki sevgilileri de çalış demiş konu sahibine.
Bu kızcağız da gidip gelip bu tarz insanları buluyor illa ki sonra da hep konu açıyor.

ya da gerçekten fake bir üye sistematik olarak bu tarz konulara yazıyor.

tabi herkesin hür iradesi de mesleği varken çalışmak istemeyen üzerine mükemmel bir hayatta beklemesin bence.
yada beklentisi oysa gidip çok iyi kazanan bir adamı seçsin.
Çok kazanan adam da bu tip kadınları tercih etmiyor işte. Öyle de küçük bir sorun var.

Çok kazanan adam da bu tip kadınları tercih etmiyor işte. Öyle de küçük bir sorun var.

mesleğe göre bence.
yani doktor, pilot vs eğitim olarak da kendine denk birini istiyor. kültür çeşitliliği bekliyor. hayatta aktif biri olsun diyor. çalışmasa da faal olsun, derneklere katılsın diyor.
benim lise tayfasının yarısı pilot, hepsi bu tip kadınlarla evlendi.

mesela şu şekil.
bir de bilincinde misiniz acaba demiş, hani erkek egemenliğini o kadar içselleştirmiş ki adeta yer çekim kanunu gibi herkesin kabul etmesi gereken bir kesinlik gibi
O da işine geldiği kadardır. Sor bakalım, kaynanaya bakar mısın kocan istese diye?

Evlenmemelisiniz. O kişi sizinle evlenmemeli. Köprüyü geçene kadar size ses çıkartmıyor gibi.
İlerde sorun yaşarsınız.
Sizin gibi kadınların özgüvenine hayran olduğumu belirtmem gerek.
Hem yokluk çekmek istemeyip hem kaderini bir erkeğe bağlamak gerçekten cesaret ister, ayrıca yüzsüzlük.
Başkalarını hayatınızın sponsoru yapıp üstüne yokluk çekmekten korkmak bence aşırı ironi içeriyor.
Bahtında yokluk ya da bir tık fazlası var bu evlilik gerçekleşirse.
Adam çalış diye dırdır ettikçe rahat rahat harcatmaz o paraları yokluk çekmekten beter olursun.
Benim sana tavsiyem zengin koca avına çık.

Kuzum konu sahibi önlisans mezunu.Doktor,pilot ona denk olmaz ki.Ama onun derdi başkaçok hassas

Kuzum konu sahibi önlisans mezunu.Doktor,pilot ona denk olmaz ki.Ama onun derdi başkaçok hassas

ya kendini geliştirmiş, işi gücü olan biri olsa neden olmasın. ama belli ki derdi adam çalışınca onun maaşını yemek :) e onu da küçük esnaf necati bile istemez bence

Ben katılıyorum.
Konu sahibesi başından beri ben çalışmam demiş, bunu kabul etmiyorsa bu adam baştan bu ilişkiye girmeyecekti. Sürekli çalış çalış çalış diye kafa ütülemesinin kime faydası var şimdi?

Ne olursa olsun adam karşıdakinin kişisel tercihlerine saygı duymalı. Aynı konu tesettüre gir/tesettürden çık olsaydı burda kıyamet kopardı. Konu sahibesinin çalışmak istememesi bizlere yanlış geliyor olabilir ama saygılı davranmak zorundayız istemiyorsa istemiyor kendi bilir. Aldatılır, dayak yer, 2 çocukla gidecek yerim yok der aklı anca öyle başına gelir.

hayır bunu sevgilisi söylemiş. bu yüzden çalışmasını istiyor konu sahibinin.
E haksız değil bence.
Evet evde çalışmamakta bir tercih ama günümüz şartlarında geçerli olan bir tercih değil.
Önceden geçinmek daha kolaydı, öyle ki 50 yaş üstü çoğu emeklinin luan kendine ait evi/evleri arabası var. O zaman parayı kenara atmak daha kolaydı, şuanki gibi aktivite, hobi, hayat çeşitliliği yoktu. Şuan öyle mi? Değil dünya değişti, hayat değişti, çeşitlilik arttı. Polis maaşı düşük değil ama ülke şartlarına göre yüksekte değil. Çocuk olunca kıt kanaat sürekli birşeylerden kısılarak geçinilir. Bunu ben istemem mesela. Çocuğum çok daha iyisini yiyecekken benim keyfim yüzünden yiyemeyecek olsa kendimi kötü hissederdim. 1 kişinin çalışmasıyla bu dönemde ev geçindirilmez. Adam çok mantıklı gerçekleri yeni farketmiş, ben olsam ayrılırdım.

Düşünce yapısına bak, parmaklarıma acıdım.

Konu sahibi sen bu fakirlerle ne uğraşıyorsun git holding, istasyon sahibi falan bul. Beklentilerini ancak o karşılar. Zira bu devirde ortalama bir maaşla bir ev geçinemez.

Polis iyi maaş alır bildiğim kadarıyla eviniz de kira değilmiş peki çalışma bedeni olarak ne gösteriyor sebep ne yani daha çok para ve daha iyi şartlar mı zorlamadı çok saçma ve siz daha hiç çalışmamışsınız bunu da bilerek çalış demesine anlam veremedim

Çalışıp çalışmamak bir tercih meselesi eğer ben her şekilde idare ederim fazlasında gozum yok beklentim de yok diyorsanız çalışmayın. Ama bir polis maaşını da çok iyi diye düşünmeyin. Ev geçindirmek cocuk yetistirmek düşündüğünüz kadar kolay değil. Ben de 26 yaşına kadar çalışmadım kpss ye hazırlandım ise başlayınca da hiç zorlanmadan. Acıkçası bunun yaşla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

ya eskiden emekli ikramiyesi ile ev alıyormuş şimdi mümkün değil. hayat çok pahalı. evlenmek isteyenin de bunu göze alması lazım. yada karın tokluğuna yaşamayı seçmesi lazım.

Kk da çok kavga çıkmıştır ama bu yüzden
Çalışmak istemeyen kadınlar ben de evde üretiyorum der. Çalışanlar ne üretiyorsun der. Çalışmak istemeyenler siz sanki icat mı yapıyorsun der. Çalışanlar diğerlerini gün teyzesi olup tüm gün tv izlemekle suçlar vs vs

Üretmek diyince aklıma geldi

İlk kıvılcım bu üretmek kelimesinden çıkar genelde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…