Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

çalışan bir kadınım. sağlığım yettiği sürece de çalışmak istiyorum.
ve bütün kadınların çalışmasından yanayım.
ama bir kadın çalışacaksa kendisi için çalışmalı, kocası istedi diye değil.
kocam çalışmamı istemiyor dendiği zaman da bu konuda koca söz sahibi değil benim gözümde.
kocam çalışmamı istiyor denildiğinde de yine söz sahibi değil.
çalışmak istemezseniz çalışmayın, o da beğenmiyorsa evlenmez.
yani sizinki tercihe saygı duymama evresinde.
zorla güzellik olmaz. bu konuda bayağı zıtsınız.
ayrılın bence. yani en azından ben çalışmak istemiyor olsam ve sevgilim çalış diye diretse ayrılırım.

bir ekleme daha yapayım sizin kendi zihniyetinize göre birini bulmanız lazım. yani maddi anlamda yıkık olmayan ve ben karımı çalıştırmam diyen erkeklerden bahsediyorum. ama çalışmazsanız da ev işleri tamamen size bakacak muhtemelen bunun da bilincinde olmakta fayda var. kafanızdaki role oturttuğunuz gibi bir erkek bulmalısınız.

evet evet
bir 5000 bin tl maaşla herşeyin en kalitesini yiyip yarısını biriktirdim diyenler bir de çalışan kadınların "üretiyorum" demesine takanlar :)

Yaşayacağınız yere bağlı ama büyükşehirlerde tek maaşla geçinmek çok zor. Yani 10-15 bin maaşla bile çok tasarruflu yaşamak gerekiyor. Ev falan almak, tatil yapmak, dışarda yemek yemek, güzel giyinmek, araba almak bunlar hepsi lüks oluyor. Ben sevgiline hak verdim.

Çalışıyorum ve haftalık temizlikçim geliyor evin işi beni korkutmuyor çünkü param olduğu için halledebiliyorum sizde çalışsanız veya isteğiniz olsa çalışmaya bu parayı nelere kullanabileceğinizi bilirsiniz zor değil hiç bişey heves hırs lazım, çalışmamak inan bana daha acı hayat kaliteni sen belirleyeceksin eşin evi geçindirir sadece onun eline avcuna bakmak hoş mu ezilmeyecek misin isterken? Kırmak için değil bu söylediklerim herşeyi düşün en başından çalıştığında güzel lükslerin olacak bunları bil oğlum bişey istese şak diye alıyorum her yaz harika bi tatil yapıyoruz mesela çünkü çalşmak aile içinde kararlarda ekstra yetki veriyor bence

Calısmak istememene saygı duymak zorundayız.
Bu da bir tercih.
Riskli bir tercih.
Kimse kimseye bir ömür bakmak zorunda değil,anlasamayıp yarın ayrılırsanız seni üzecek bir tercih.
Calısmayayım diye hic düsünmedim su yasıma kadar(yas 35)
Ama calısmayı da calısmamayı da kimse kimseye diretemez.
Calısan es istemesi de sevgilinin tercihi ona da kimse laf söyleyemez.
Özetle birbirinizi üzersiniz bastan bitirin.

Çalışmamak nasıl bir tercih oluyor. Anne baba bile 25 yaşında kendi isteğiyle çalışmayan- iş bulamayan bir sürü genci tenzih ederim- birine bakmak zorunda mı?Ped parasına kadar vermek dışarıda içeceği kahvenin parasını vermek zorunda mı? Aslında vermezse tercih olmadığı görülür. En azından kendi tercihi değil ona bakanların tercihi olduğunu görür.

Ne yapıcaksınız peki var mı başka bir yerden ufakta olsa geliriniz, yoksa çalışmayı düşünmemek büyük saçmalık hep birinden mi isticeksiniz, evlenene kadar aileden, evlendikten sonra eşten allah korusun yarın birgün eşinize birşey olsa bu seferde çocuklarınızın eline mi bakıcaksınız, sizin hayatınız tabi çalışmayın ama sevgiliniz belli ki ayaklarının üstünde duran bir kadın istiyor, bu konuda iyice anlaşın sonra çok üzülürsünüz.

Çalışmamak tercihini anlayamıyorum. Benim babam memurdu belki de ondandır. Siz varlıklı bir ailenin varlıklı bir çocuğu iseniz kendinize henüz polis bile olmamış bir adam bulmayacak. Yine babanız gibi zengin bir adam bulacaktınız, zaten çevreniz öyledir. Yok varlıklı değiliz ben çalışmak istemiyorum diyorsanız anlamamakla birlikte yine saygı duymak gerek. O zamanda sizin için çalışacak bir adam bulup evlenin, sevgiliniz yahu nikahlı kocanız değil ayrılın gitsin ? Hayat görüşleriniz uymuyor demek ki ..

Çalışmak istememene saygı duyarım.

Ama karşında senin geçim giderlerine ortak olmani bekleyen bir erkek var. Bu devirde çok da makul bir istek. Bir polis maaşıyla yaşamak ülke ekonomisinde zor. Bir okul, bir tatil ne kadar haberiniz var mi?

Senin gözün yükseklerde demek ki..
Tek polisin maaşıyla zor o iş..
Çocuklar da olunca sadece gecinmenize yeter.
Ayrıca polis olacaksa iki şark görevi var.
Yani istemesen de kiraya çıkacaksın.

Belki sevgiliniz de hayatina ortak olacak bir es istiyordur. Acik acik konusun. Ona gore evlenin.

Senin sevgilin için çalışmayacaksın ki kendin için çalışacaksın.
Zor mu zor ona katılıyorum ama ay başı gelip maaşını aldığında kimseye hesap vermeden harcıyorsun ya, onun hazzı çok güzel işte.
Kendin çalışınca parasını verirsin eve kadın gelir.
Parasını verirsin çocuğuna bakıcı bakar.
Asıl paran olmadı mı evde köle oluyorsun ve bu işler devamlı ayrıca para verende yok
2 gün evde kalıyorum özellikle de pazarlar ne biçim pazar diyorum.

İşe gelince öyle mi oh mis

Sizin çalışmak isteyip istememeniz beni ilgilendirmez ..ama evlilik planları yapmaya başladığınız sevgilinizi ilgilendirir.Anladığım kadarıyla sevgiliniz ilişkinizin başından beri sizin çalışmanızı istediği ,size iş bulabileceği yönünde konuşmalar yapıyor.Ben buradan adamın net bir beklentisinin olduğunu ,yani evlenince çalışmanızı istediğini net olarak anlıyorum.Şu an çalışmıyor olmanızı "iş bulamıyor olmanıza ..güvensizliğinize ..ailenizin çalışmanızı engellemesine " bağlıyor olabilir.Sonuçta siz meslek öğrenmek için iki yıl ünv.okudunuz çıkarımını yapıyordur.Okuduğunuz bölüm iş öğrenmek, meslek sahibi olmak için okunulan bir bölüm .. kendini geliştirmek,eve -çocuklarına daha iyi bakabilecek becerileri kazanmak için okunulan bir bölüm değil

Nasıl isteye biliyorsunuz kocanızda olsa bir adamın eline bakmayı . Ondan para alarak hayatınızı sürdürmeyi? Gerçekten anlıyamıyorum bi kadın ayaklarının üzerinde durmalı , çalışırsınız annelik iznine ayrılırsınız o ayrı . Kısa zamanlı olsa bile elinize geçecek 3/5 kuruş sizin özgüveniniz ve kimseye mecburiyetinizin olmadığının göstergesidir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…