Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

ben evlendiğimden beri çalışmıyorum çok atıp tutmayayım o yüzden. benim şartlar öyle geliştiği için çalışma hayatım bitti, hoş hala dönebilirim bitti doğru kelime olmadı. eşimin geliri ortalamanın üzerinde, yetiyor bize. ama ayrılırsak, eşimin başına bir şey gelirse ne yaparız diye düşününce bile kötü oluyorum. o yüzden çalışma hayatına nasıl dönerim diye plan yapıyorum. çalışmak istememekte bu kadar kararlı olmanızın bir sebebi var mı?

25 yaşında bir kadının hiç mi bir amacı olmaz, ne demek çalışmak istemiyorum. Her şeyden önce kendiniz için bunu istemek zorundasınız, koca eline bakmak aldığın her şeyin hesabını vermek çok mu cazip geliyor size? Bak bugün maaş günü trink hesabıma yatan maaşımla istediğimi yapabilecek güce sahibim çok şükür. Çalışmasaydım ne olacaktı, kocamın maaşı yatmış mıdır şunun için para istesem acaba bir şey der mi, ya da bu iş için isterim kenara ayırırım gibi hesaplar yapmak zorunda kalacaktım.
Eve bir maaş girecekken iki maaş girmesi, yaşam kalitesinin yükselmesi, çocuklara daha güzel bir gelecek bırakabilme ihtimali, kendinizi geliştirmek, sosyal hayata karışmak vb... Bunlar hiç mi aklınıza gelmiyor cidden?
Sizin amacınız ne tam olarak, günden güne koşup kısır yemek mi?

Sürekli sizin aslında çalışmanızı isteyen birinden harçlık istemek bu kişi kocanız bile harçlık istemek zorunuza gitmeyecek mi ?ne bileyim cidden soruyorum. Insanın elinde ekonomik özgürlüğünün olması çok başka apayrı birşey .hayatın ne getireceği belli olmaz siz yine de kendini geliştirmemiş geliri olmayan tek yaptığı şey ev de oturmak olan bir kadına dönüşmeyin bence yani ev hanımları böyle demiyorum en azından ev hanımı olacağım kesin diyorsanız kendini geliştirmeye çalışan okuyan araştıran gruptan olun .

adam haklı bence.

Bir insanın çalışmama gibi bir lüksü olamaz. Çocuk değilsiniz eliniz ayağınız tutuyor. Ülkeye bir katkınız olsun sürekli tüketim halinde olmaya çalışmanız içler acısı. Ayrıca eşiniz polis sanki sabancılara gelin gitmiş gibi davranmayın adamın da geçim sıkıntısı olacak illaki mecbur mu tüm evin yükünü sırtlanmaya? O dese ki ben çalışmayacağım sen bana bak kabul eder miydin?

Emeğine sağlık Ankee dokmussun valla bütün kirli çamaşırları.

Nasıl baskı yapması normal değil? Burada kaç konu gördüm eşim iş bulamıyor iş aramıyor boşanmalı mıyım? Diye. Herkes iş aramıyorsa boşan dedi. Aynısı kadın için de geçerli. O zaman kadın-erkek eşitliğinden dem vurmasın kimse. Ömür boyu çalışmamak kadar tuhaf bir durum olamaz. Kadın çocuk doğuruyor-ev temizliyor da bahane olmamalı. Doğum iznine ayrılabilir, o süre zarfında çalışmayabilir. Ev temizlemek de bir iş değil çünkü kendi dağıttıklarını kendileri temizliyor bunun ne ülkeye ne kendisine bir katkısı var hiçbir üretim yok. Zaten en başından hayalim çalışmamak diyor valla çok çok ilginç.

Teyzem 44 yaşında 5 çocuklu bir kadın. En büyük 2si üniversite bitirdi küçük ilkokul 3. Teyzem 2 sene önce en küçük çocuğu okula başlayınca çalışmaya başladı hayatında ilk defa! Bunca sene eve bakmış olan eniştem bundan sonra bakamayacak mıydı? Üstelik dededen kalan yerlerin satılmasıyla elde ettiği hatrı sayılır da bir parası var.
Üstelik ne iş yapıyor biliyo musunuz? Restoranda mutfakta bulaşık işi yapıyor. Niye? İş mi çok cazip teyzem çok mu muhtaç? Hayır hiç birisi değil sadece çalışmak istiyor. Bunca sene çocuklarımı büyüttüm evime ilgilendim küçüğüm de okula başladı ben gencim hasta değilim evde neden boş durayım ki ben de çalışayım hem evime hem kendime katkım olsun dedi.

Şimdi nişanlınızı ikna ettiniz ve evlendiniz diyelim. Birkaç ay sonra canım cicim dönemi geçecek. Sizin çalışabilecek durumdayken çalışmıyor oluşunuz adamın beynini yiyecek. Her fırsatta sizi hor görecek. Kuaför için 50 lira istediğinizde 50 tane laf işitip alacaksınız o parayı. Üstünüze başınıza bir şey almak isteseniz, arkadaşlarınızla bir yerde oturup bir kahve içseniz, bütün bunlar evde hep kavga konusu olacak. İstediğiniz hayat gerçekten bu mu?

Evin geliri günümüz şartlarında standart bir hayat için (standarttan kastım düz) aylık 40 000 üstü ise istemeyen çalışmayabilir. Ben o kadar kazansam kocamı çalıştırmayabilirim mesela. Al derim bitcoin falan al sat hep benimle ilgilen Yani herkes yat limanına demir atmak zorunda değil. Ama sizin böyle bir durumunuz yok.

Gerçekçi olun. Kendinize saygınız yok. Bazı kadınlar prensestir(?) evet, siz değilsiniz. Kendinizi böyle lanse ederek size prenses muamelesi yaptıramazsınız karşınızdakine.

Bu şekilde daha çok başkasına yıkılmaya yer arıyorum, hayatta amacım yok mesajı veriyorsunuz. Kendine saygısı olmayan, korkak kimseleri kimse hayatının merkezine almaz. Üzülmek zorunda kalırsınız.

Çalışmamak ortak bir tercih olduğu sürece bir tercihtir bana göre de. Ped parasına kadar vermeyi kabul eden biri varsa karşıda, kimseye laf düşmez. Ama konudaki beyefendi buna razı değil. Adama da kızamıyorum geçim kolay değil, tek maaşla değil bir şeylerin sahibi olmak, borçsuz kalmadan yaşamak bile hayal aile için. Tek suçu iş ciddiye binince niyetini belli etmesi.

Sonra yok benim ekonımik özgürlüğüm yok ayrılamıyorum 3 çocukla aldatıldım falan

Eli ayağı tutan herkesin çalışması taraftarıyım. İnsanlar çalışsın ki ülkeye katma değer katsın. Her kadın çocuğuna evde kendi bakarsa kreşler nasıl varlıklarını idame ettirecek?
hayat şartları zaten çok zor. Tek maaş neye yeter. Ben evleneyim kocam bize baksın diye bir yaklaşımı doğru bulmuyorum.

çok çok yakın bir erkek arkadaşım ve eşi ( ikisi de üniversite mezunu )..
kadın çalışmaya bir türlü sıcak bakmadığından adam da artık maddi boyutundan ziyade kendi için bişeyler yapmasını, daha aktif daha sosyal olmasını istediğinden aralarında bir kaç sene içinde uçurumlar oluştu, eşimle bizzat şahit olduk bu duruma, araları öyle bozuldu ki adam dışarda geç saatlere kadar takılmaya eve elinden geldiği kadar gitmeyeye başladı, adamı kızdıran sadece kadının çalışmaması değil, şu yüzyılda karşısında üniversite bitirmiş bir kadının sadece evde oturarak kocasını beklemesi zihniyetinden başladı düşünün....
yani olay maddi kısımından çok manevi kısmına da geldi kondu...
arkadaşımızla çok konuştuk, telkin ettik bile, fakat bu seneler içinde gördüğümüz kadarıyla eşi cidden sosyal anlamda hatta kültürel anlamda da epey kendini geride bıraktı, bu ilişkilerini daha da içinden çıkılmaz bir hale getirdi, şu an hala evli ve beraberler, ama o ilk senelerde ki birbirine bakışları asla yok, olay yaa buralara geldi yani.....

bu sadece bir örnek...
eğitim görememiş olsanız anlarım, allah korusun bedensel bir engeliniz olsa anlarım, fakat 21 yüzyılda artık bir insanın kendi gelişimini yabana atmasını cidden anlayamıyorum, ciddi bir sebebiniz yoksa aksine çalışmanızı hayatınız kendi ellerinize almanızı öneririm ..

yaşım 43 ve 18 yaşamdan beri ( sadece üniversite hariç o da önlisans ) hep çalıştım, hep param oldu, 2 evladıma da bakabiliyorum, hayatta hersey var, ev işleri konusunda yardımcı ablamız geliyor haftada 1 defa ve yetiyor, eşim çalışıp yoruldugumun farkında oldugundan herseyini ucundan kendi isteğiyle tutuyor......

yani bu konu aslında geleceğinizi çok etklieyeck bir konu, umarım hakkınıza hayırlı olan olur....

Çalışan istiyorsa baştan beri sizinle olmayacakti. En sevmedigim şeydir biseylere susup susup yumurta kapiya dayaninca biseyler dayatan, isteyen insan.
Evlilik hazirligina kadar akli neredeymiş şimdi mi aklina gelmiş çalışma mevzusu.

Bilmiyorum ben olsam bu konuda ciddi bir konuşma yapar "bir defa ve son kez anlatacagim" diyip bu konuyu konuşur kapatirdim ister begenir, ister calişan bulurdu.

Ha ben bunun için riske giremem, evlenecegim bu kişiyle diyorsaniz. Çalışmayi kabul edin, iş bulun cunku isteyecek. En azindan cocuk olana kadar calisirsiniz.

Evet çalışmamak bir tercih olabilir. "kadın çalışmaz evde oturur, erkek de çalışır ona bakar" diye düşünen bir eş seçecek iseniz. Ki bunların sayısı azımsanmayacak kadar fazla aslında ülkemizde. Hani bulmakta zorlanmazsınız.

Ancak kadının çalışması gerektiğini düşünen bir adam seçip, ben çalışmak istemiyorum mecbur değilim demek de gayet saçma. Ayrılın madem evde oturmak en büyük hayaliniz ise.

Erkek seni ezer o olur bu olur yorumlarına katılmıyorum. Karaktersiz olana denk gelince, çalışsan da ezer, dünyanın en zeki kadını olsan da ezer. Çalışıyor olmanın tek artısı totosuna tekme atma gücünün olması olur. Bu yüzden kadın çalışmalı deniliyor zaten. Bir çıkış kapısı olsun diye. He yok ben istemiyorum diyorsanız da dediğim gibi öyle birini seçin.

Belki şimdi idrak edemiyorsunuz ama eş olarak seçtiğiniz kişi çok aklı başında, medeni bir insan. Eşinin hayatta bir yer edinmesini, ayaklarının üzerinde durmasını, çocukların geleceğini düşünen bir erkek. Ben sizin yerinizde olsam böyle bir adama çalışmak istememe nedenimi belirtir, ev işlerinde ve çocuk bakımında destek verecek ise çalışabileceğimi söylerim. Derdiniz buymuş ya güya. Hem eve, hem çocuğa, hem işe yetemem diyorsunuz ya. Yetmek zorunda da değilsiniz zaten. Kendi paranız olduğunda evi temizlemek için bir yardımcı tutabilir, çocuğu kreşe gönderecek parayı kazanabilirsiniz.

Çocuk konusunda da size ihtiyaç duyacağı süre maksimum 3 yıl. Sonrasında akrana ihtiyaç duyacak. Tek başına yetemeyeceksiniz. Işte o noktada da para gerekecek. 3 yıl için koca bir ömrü feda etmek de müthiş bir algı gerçekten.

Az önce okuduklarım gerçekse siz hiç de hassas değilsiniz. Tinder , pilot, Arap doktor, ama polis de var bunlar varken. Bu 4 şemayi kafamda oturtmaya çalışıyorum çıkan sonuç siz hassas falan değilsiniz.
Ya zaten çalışmayayım kocam bana baksın kafasındaki birinden ne bekleniyor ki? Hem okudum hem çalıştım böyle insanlara saygı duyamayacağım hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…