• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Lütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim ön lisans mezunuyum sevgilim polis evlilik hazırlığı icersindeyiz bu konuda beni yipratmya başladı sordu istemediğimi söyledi konuyu kapatti ancak hala ısrarla açıyor net olarak demesede ima ediyor duyuruyor bu arada maaşı da bana göre iyi bir geliri var ve evimiz kira olmuycak diyor ama buna ragmen şimdiden ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm ikna olurmu ilerde sıkıntı edermi bu durumu bu arada ben tanıştığımız günden beri hic çalışan biri degildim?
kendisine eğer akşam eve geldiğinizde birlikte yemek yapıp birlikte temizlik yaparsanız elbette çalışacağınızı söylerseniz vazgeçecektir. boşuna üzülmeyin.. eve girecek para kadar ev işleri de ortak olacak şartı koyduğunuz an bak bakalım ne diyor

Bu beğenmeyenler çocuğuyla daha az vakit geçirip çalışmaktan memnunlar galiba. Bu memlekette kadının düşmanı yine kadın. Çalışanlar evine bitik dönenler rahat yaşayanlara düşman tabi
Düşman kadınlar sizi :sinirli:

Klavyene sağlık, ben üşenmiştim yazmaya.
Normalde bu tür konulara yazmamaya çalışıyorum çünkü sonunda sinirlenip banlanıyorum fakat millet bilmem nerede hayat var mı diye araştırırken bizde hala ev işi, gelin kaynana konuları falan var ve bu durum benim canımı inanılmaz sıkıyor. Millet küresel ısınma vs tartışırken bir de bize bak.

Benim icerleyecek birseyim yok benim tuzum kuru da. Kendiyle çelişen sizsiniz. Bir anne calissada calismasada kendini cocuklarina adar adamalidir da. Bak çalışan kadında eve gelince yapıyor aynılarını demişsin. Memnunmusun o yorgunluğa is temizlik yemek vs uğraşırken varsa birde cocukla ilgilenmek. Ben diyorum ki kadınlar çalışmak zorunda kalıyor. Zorunluluk yani mecburen. Elbet bir kadın maddi durumu iyi olsada çalışmak isteyebilir. Ama yardımcı alır mesela ev işlerine. Isten gelince çocuklarıyla ilgilenir kendine zamani kalır. İkisi birden zor. Zooorrr. Neyi savunuyorsunuz ki zor
Sizden çok fena KV olur.evlerden ırak :KK53:

Eğer buradaki insanlar konu sahibine hak verseydi daha büyük düşmanlık yaparlardı. Neden?
Çünkü bir kadın çalışmalı. Bir kadın okumalı. Bir kadın ekonomik özgürlüğüne kavuşmalı. Yarın bir gün o çok güvendiği eşinden boşanmak zorunda kalırsa (ki bu insanlar genelde son seçenek olarak boşanıyor ekonomik durumdan dolayı) kendi ayakları üzerinde durabilsin diye.
Evet ben de kızıyorum tek hayali ev kadını olmak olan kadınlara ama sebebi sizin söylediğiniz gibi yattıklarını, kalktıklarını düşünmem değil. Bir kadının özgür olmamasına kızıyorum. Eşinin eline bakmasına kızıyorum. Bir kadın olarak bu kadınlara da kızıyorum. Yoksa evde yan gelip yattıklarını düşünmüyorum. Ev işlerinin de ne kadar yorucu olduğunu biliyorum. Eskiden eğitim, öğretim belki kısıtlıydı, durumlar farklıydı ama gencecik kadınların ev kadını olacağım, çalışmak istemiyorum tavırlarına kızıyorum. Man-tık-sız. Saç-ma.
Şu devirde bir iş yerinde çalışmayan kadınlar bile üretmeye çalışıyor evlerinde. Neden? Hem eve iki kuruş para girsin de hayat kalitemiz artsın diye, hem de kendisi de birikim yapabilsin diye.
Bunlar istendiği için kadın kadına düşman olmuyor, aksine kadın kadını destekliyor. Sivri dilli ya da kibarca. Ama bu bir destektir. Düşmanlık değil.
O zaman evde yatmak börek gömmek denmeyecek. Bu söylediklerinize bende katiliyorum zaten. Ev hanimi ol calisma demedim. Kadının kendi güvencesi yoksa. Çalışmalı çalışmak zorunda kendisi için öncelikle. Sadece evde çalışıp güvencesiz kalmak tabiki doğru değil. Kendi ayakları üzerinde durabilmeli gerektiğinde hayatına yalnız devam edebilecek durumda olmalı. Fakat üsluplar çok cirkin

kendisine eğer akşam eve geldiğinizde birlikte yemek yapıp birlikte temizlik yaparsanız elbette çalışacağınızı söylerseniz vazgeçecektir. boşuna üzülmeyin.. eve girecek para kadar ev işleri de ortak olacak şartı koyduğunuz an bak bakalım ne diyor
Umarım eşitliğe inanan erkekler görürsünüz cevrenizde...

Ev kadınlarını evde herkesten çok çalışan kadinlarimizi aşağılayan yorumlarınız kadın düşmanı yapıyor.
Siz daha az öncelerde çalışıp eve bitik donen kadınlar evde rahat yasayan kadınlara düşman dememiş miydiniz şimdi neden herkesten çok çalışan diyorsunuz. Bari 1 gün bekleyin fikrinizi degistirirken:) ya da çalışan kadın eve geliyor sonra tüm ev işlerini yapıyor demediniz mi- ama sizin tuzunuz kuRu çevrenizden bahsediyorsunuz- şimdi niye herkesten çok çalışan oldu. Kimsenin aşağıladığı da yok mevzuyu cekistiriyorsunuz sadece.

Sizden çok fena KV olur.evlerden ırak :KK53:
Siz okuduğunuzu anlamamakta ısrarcisinız. Ne dedigimi anlamiyorsunuz ki. Söyleneni okuduğunu anlayan bir gelinim olursa çok iyi kv olurum merak etmeyin siz. Oğlumdan önde tutarım gelinimi. Hayatinida güvenceye alması için arkasında olurum çalışıyorsa o konuda da arkasında olurum.

Siz okuduğunuzu anlamamakta ısrarcisinız. Ne dedigimi anlamiyorsunuz ki. Söyleneni okuduğunu anlayan bir gelinim olursa çok iyi kv olurum merak etmeyin siz. Oğlumdan önde tutarım gelinimi. Hayatinida güvenceye alması için arkasında olurum çalışıyorsa o konuda da arkasında olurum.
Neden milletin kızını oğlunuzdan önde tutuyorsunuz ki? Eşit tutmanız gerekmez mi? Sizin kadın erkek eşitliğini karşı bir sorununuz var bence.
Merak etmeyin yeni nesil ayakları üzerinde duran işi gücü yerinde kişiler.sizin arkasında durmanıza gerek yok :KK66:

Son düzenleme:
Siz daha az öncelerde çalışıp eve bitik donen kadınlar evde rahat yasayan kadınlara düşman dememiş miydiniz şimdi neden herkesten çok çalışan diyorsunuz. Bari 1 gün bekleyin fikrinizi degistirirken:) ya da çalışan kadın eve geliyor sonra tüm ev işlerini yapıyor demediniz mi- ama sizin tuzunuz kuRu çevrenizden bahsediyorsunuz- şimdi niye herkesten çok çalışan oldu. Kimsenin aşağıladığı da yok mevzuyu cekistiriyorsunuz sadece.
Evde rahat yasadigini zannettikleri demek istemiştim. Yanlış yada eksik yazmişimdir. Zannediyorlar. Evde olan kadının rahat olduklarını zannettikleri için. Ben hem ev hayatını yaşadım hem çalıştım. Çalışmak ayrı yorucu. Ev de olmak ayrı yorucu evde olduğunuz da iş hiç bitmiyor. Yada evde olduğunuzda yattığınız zannedilip daha fazla şey bekleniyordur belki

Bu beğenmeyenler çocuğuyla daha az vakit geçirip çalışmaktan memnunlar galiba. Bu memlekette kadının düşmanı yine kadın. Çalışanlar evine bitik dönenler rahat yaşayanlara düşman tabi

Ev kadınlarını evde herkesten çok çalışan kadinlarimizi aşağılayan yorumlarınız kadın düşmanı yapıyor.
Hangisi sizin düşünceniz? Çok çabuk fikir değiştiriyorsunuz. Rüzgar ne yöne ederse :KK51: misali

Back
X