- 18 Eylül 2021
- 1.902
- 2.001
- 83
Hayır öyle demediniz. Yazdığınız ve anlamları ortada. Şimdi lafı değiştirmeye çalışmayın. Dar pencereden bakmak, çağ dışı gibi kelimeleri ve benzeri anlamları yazan sizsiniz. Ben diyorum ki size uygun olmayan bir fikri yazdığım için beni çeşitli sıfatlarla itham edemezsiniz. Size yazılmış bir yorumum yoktu ama siz kendiniz geldiniz beni itham ettiniz. Bende diyorum ki belirli bir mesleki ve hayat tecrübesi ile bunları yazıyorum. Kadınları masum göstermek değil amacım, mevcut çağda kadınlara empoze edilen ve doğru gösterilen ama yanlış olan şeyleri vurgulamak istedim diye beni yargılayamazsınız. Hala fikrimin arkasındayım imam nikahı ile evlenmek olunca konu yobaz diyenler evlenmeden eve çıkmayı alkışlıyor. Be ne perhiz bu ne lahana turşusu derler insana. Yasal güvence olmadan kadının haklarının korunmasından yana olmamı neden yadırgıyorsunuz ? Korunsa dahi bir kadınjn hamile kalabileceği veya cinsel yolla bulaşan bir hastalık kapabileceği gerçeğinden bile bihabersiniz. Kaldı ki konu sadece hamilelik değil. Evlilik ile her şey yasal garantiye alınır. Bu dünyanın her yeri için geçerlidir. Bu ilişkiler sonucunda, olanları kadın başta güle oynaya kabul etse dahi 50 li yaşlara gelince o hayatın tüm ağırlığını tek başına sırtlanmış oluyor.Gizli kapılar ardında dönen seks maceralarıyla benim yorumumun ne ilgisi var ki.ben kadınları neden masummuş gibi kabul ediyorsunuz dedim.
Şimdi ben kadının hakkını savundum diye çağdışı oluyprum öyle mi ? Ama desem ki kadın gitsin, çağıracak erkek dahi bulamayabilir, sonunda hastalık kapabilir, sorun değil paşa gönlü istediği gibi yaşasın sonunu düşünmesin desem çağdaş olacağım öyle mi ? Ayrıca yazımda erkekler istediği gibi cinsellik yaşayabilir yazmadım. İki taraf düzgünse sorun olmadığını belirttim. Arada aşk varsa kimseyi ilgilendirmez. Ama sırf canı istiyor diye ne kadın ne erkek, önüne gelenle birlikte olmamalı. İnsan olmanın gereğidir bu, kaldı ki kendşne azıcık saygısı olan da bunu yapar.