Sevgilim memur diye vermiyorlar ,

sevgilimin iş hayatı hep zorluklarla geçmiş , 6 yıllık bankacılık hayatına son verip memur olmak için 30 yaşında derse çalışıp memuriyeti kazanmış , düşününce özel sektörde çalışmak hakikaten zor , en iyisini yapmışsın diyorum ben , ne iş yaptığı aslında beni çok ilgilendirmiyor ben onun temiz kalbini sevdim , yakışıklı üstelik :)
yakın zamanda bu durumu netleştirmeyi düşünüyorum yeteri kadar zaman kaybettik zaten , aile bir yere kadar

Benim babamda memurdu.
Ananemler vermemişler annemi babama.İki kere istetmişler ananem ölürüm gene vermem deyince babam da
kaçırmış annemi.
Düğüne gelmemişler ananemler ama ben doğunca barışmışlar.
Zaten bende bi seneye doğmuşum :1:

@radyolog

Esiniz zanederim bir istisna olsa gerek ama buyuk firmalarda yuksek lisans ve doktoralilar cok onemlilik arz ediyor calisan portfoyu cikartilip kac kisi yuksek lisans kac kisi doktora kac kisi yurt disinda okumus diyede firma karsilastirmalari oluyor buna gorede ucretleride bir hayli esnek oluyor gerci memurlugunda kademe kademe hiyerarsileri var ona gorede ucretleri var tabi ama buda yukselmeye kalmis bir durum .

Son düzenleme:
@radyolog

Esiniz zanederim bir istisna olsa gerek ama buyuk firmalarda yuksek lisans ve doktoralilar cok onemlilik arz ediyor calisan portfoyu cikartilip kac kisi yuksek lisans kac kisi doktora kac kisi yurt disinda okumus diyede firma karsilastirmalari oluyor buna gorede ucretleride bir hayli esnek oluyor gerci memurlugunda kademe kademe hiyerarsileri var ona gorede ucretleri var tabi ama buda yukselmeye kalmis bir durum .

yok canım işte öyle olmuyor,şu an cok büyük bir firmada eşim kendınıde geliştirdi yabancı dilleride var ama dediğim gibi hersey okul olmuyor yanı en az 3 yıl deneyım istiyorlar devlette böyle bir sey yok o konuda rahat yani özelde tırnaklarınla kazıya kazıya bazen hakkını alamadan gelıyorsun bir yerlere

Son düzenleme:
sevgilimin iş hayatı hep zorluklarla geçmiş , 6 yıllık bankacılık hayatına son verip memur olmak için 30 yaşında derse çalışıp memuriyeti kazanmış , düşününce özel sektörde çalışmak hakikaten zor , en iyisini yapmışsın diyorum ben , ne iş yaptığı aslında beni çok ilgilendirmiyor ben onun temiz kalbini sevdim , yakışıklı üstelik :)
yakın zamanda bu durumu netleştirmeyi düşünüyorum yeteri kadar zaman kaybettik zaten , aile bir yere kadar

:53::53: Yeteri kadar zaman mı kaybettiniz ? 6 - 7 ay olmuş tanışalı.. Ayrıca sen öyle san.. Aile bir yere kadarmış.. Yarın birgün başına bi iş gelse ailenden başkası olmaz yanında , Allah korusunda :34: Yaşın küçük herhalde ya da aşk gözünü kör etmiş..

Bir de sorum cevapsız kaldı yine ? Memur maaşını beğenmiyor ya aileniz , kızları yani siz necisiniz ? demiştim..

:53::53: Yeteri kadar zaman mı kaybettiniz ? 6 - 7 ay olmuş tanışalı.. Ayrıca sen öyle san.. Aile bir yere kadarmış.. Yarın birgün başına bi iş gelse ailenden başkası olmaz yanında , Allah korusunda :34: Yaşın küçük herhalde ya da aşk gözünü kör etmiş..

Bir de sorum cevapsız kaldı yine ? Memur maaşını beğenmiyor ya aileniz , kızları yani siz necisiniz ? demiştim..

canım sorduklarını daha evvel yazmıştım , özel bir şirkette insan kaynakları yönetici yrd. olarak görev yapmaktayım , sevgilim eüaş da memur olarak görev yapıyor..
sanırım benim daha yüksek maaşımın olması sorun oluyor , aslında bende tam olarak çözemedim hiçbir sorun grünmüyor aslında

valla benimkide devlette işi yok diye hayatta olmaz dediler daha doğrusu annem anlamıyorum nolcak bu iş bu ısmarlama değilki hem huyu hem işi hem fiziği iyi olsun namazlı abdestli içkisi yok küfürü yok devlet kapısında değil diyolar başka bişe demiyolar :(

canım sorduklarını daha evvel yazmıştım , özel bir şirkette insan kaynakları yönetici yrd. olarak görev yapmaktayım , sevgilim eüaş da memur olarak görev yapıyor..
sanırım benim daha yüksek maaşımın olması sorun oluyor , aslında bende tam olarak çözemedim hiçbir sorun grünmüyor aslında

O zaman tanışırken ilk maaş soracaksın senden fazla alıyorsa tamam ailem için uygundur diyeceksin :19: Var mı böyle birşey ya..

Hayat müşterek, hastalık sağlık var 3 ün 5 in hesabını yapana kadar efendi biri mi kızımızı mutlu eder mi diye bakılmalı..

ama az öncede bi soru sormuştum onun cevabını alamadım.. Yeterince vakit kaybettik ailede bir yere kadar diyorsun ya.. 6-7 ay olmuş tanışalı ne vakti kaybetttiniz :53: ve aile de bir yere kadar değil emin ol.. Her zaman herkesten çok özellikle zor anlarında onlar var ve var olacaktır..

Yaşını öğrenebilir miyim :?

Son düzenleme:
vakit kaybetmekten kastım ilişkinin süresi değil , benim yaşım 30 sevgilimin ki 34 , o yüzden yeteri kadar vakit kaybettik diyorum, eğitim kariyer uğruna bu yaşa geldik , aslında ailem maddi konuları dert eden kişiler değiller , maddi şeyler hatta hiç konuşulmaz bizde , ailem maneviyata önem veren insanlar ama bu konuda neden böyle yaptıklarını anlamış değilim , ayrı kalırız diye mi böyle yapıyorlar anlamadım , '' aile bir yere kadar derken '' tabi ki insanın en zor anında ailesinden başkası olmaz ama şunu kasttettim sonuçta insan her ne kadar iyi bir ailede yetişse de kendine ait bir yuva kurmak zorundadır.kuş nasıl yiter yavrusunu yuvadan o misali ,

30 yaşında bi insan kendi kararlarını verebilecek olgunluktadır.aileniz neden maddi duruma göre yorum yapıyor anlamış değilim ki memur maaşı da çok azımsanacak bi maaş değil

nereden baksan 2000 tl alıyordur hatta geçiyordur bile.
bence de azımsanacak bir maaş değil.şaşırdım babanız ne kadar alsaydı
verirdi acaba?

nereden baksan 2000 tl alıyordur hatta geçiyordur bile.
bence de azımsanacak bir maaş değil.şaşırdım babanız ne kadar alsaydı
verirdi acaba?

vallahi canım ne kadar aldığını bilmiyorum merak etmedim hiç , benim için yüreği temiz olsun yeter aldığım para ikimizede yeter sonuçta ,
ailemin dediğim gibi aslında takıldığı mesele para değil başka bi şey var anlamadım ,

bence biraz daha inat et yada ikna etmeye çalış aileni
millet kpss lerde can çekişiyo de memur olmak için.örnek ver.
bence aşılmayacak bir sorun değil
eminim çokta mutlu olacaksınız evlenince:)

bence biraz daha inat et yada ikna etmeye çalış aileni
millet kpss lerde can çekişiyo de memur olmak için.örnek ver.
bence aşılmayacak bir sorun değil
eminim çokta mutlu olacaksınız evlenince:)

çok teşekkür ederim canım , çocuk yaşta insanlar değiliz ikimizde kıymet biliyoruz , o kadar huzurluyum ki onunla , sözünün eri adam gibi adam

aa memur damat adayı bulmuşlar da daha ne istiyolar
ekom-nomideki en ufak dalgalanmada memur aç diye herkes ayağa kalkıyo
ve ilk zammı memurlar alıyo:51:

ya millet kpss sınavı için deli gibi calısıo memur olabilmek için ben dahil cok garip geldi bana :30:

hey gidi millet asgari ücretle geçinmeye calısıoo ah ülkem ahhhhh :5:

bencede memur maaşı kötü değil ki ayrıca sağlam kapı demek memurluk yani özel sektör gibi de değil:31:
bence ailen erken olduğunu düşündükleri için vermiyorlardır yada başka bir sebep vardır:44:

benim gelirim onun kinden fazla zannedersem acaba bu bir neden olabilir mi ?
ben pek para meselesine takılan biri değilim , mutlu huzurlu bir evim olsun yeter , maddi konular bir şekilde çözülür zaten

canım ya önemli olan karakter......ilk kriterin bu olsun....sen beğendiysen ve içine sindiyse üzerinde düşün ve mücadele et.....inan ki şu an ne kadar kazandığıve memur olduğu önemli değil.....türkiye de yaşıyoruz....işsiz kalır iş bulamaz.....anayasa geçecek iş güvenceleri kalkacak ....doktorları bir gecede köle yaptılar hiçbirşeye güvenme....uzun vadede mesleğe güvenme
güveneceğin tek şey karakteri olsun

Acaba ailen ilerde başka şehre tayini çıkar uzaklaşırsınız diye mi istemiyor? Bende başta geçim sıkıntısı olabilir diye düşündüm ama mersinde yaşadığınızı duyunca olmaz bence.
İstanbulda falan zor tabi memur maaşı ile geçinmek ama onun dışındaki illerde sorun olmaz. Çalışma saatleriniz falan çok farklımı yani o senden önce mi gelecek eve?
Bende eşimden fazla kazanıyorum hemde azımsanamayacak bir fark var aramızda yavaş yavaş kapanmaya başladı gerçi farkımız ama hala bir memur maaşı kadar fark vardır aramızda
yinede hiç bir zaman sorun olmadı aramızda para konusu. Ama şunu söyleyim bizim ikimizinde gelir düzeyi ortalamanın üzerinde eğer eşim asgari ücret gibi bir maaş alıp ben çok yüksek alsaydım o zaman sorun olurdu. Sizin aranızdada bukadar fark yoksa aileni ikna et bence.

Back
X