Sevgilim ve annesi...

Heh işte kilit cümleyi söylemişsiniz: "Kimsenin beni üzmesine izin vermem"

Biz de birinin bizi üzmesine nası engel oluruz diye fikir alışverişi yapıyorz ama asi gelin imajı canlanıyor gözünüzde. Neyse umarım oğullarınızın ilişkilerini kabulenebilen bir anne olursunuz.

Konu sahibesiii!!! :) Canım bana sorarsan uzun bi ilişkin varmış hemen harcama derim ama aklındaki tereddüdü yenene kadar eskisi gibi de olma. Daha net şöyle ifade edebilirim, hissettiğin gibi davran. Sevgilin seni seviyo bu açık, eğer fazla üstüne gitmeden doğru iletişimi yakalayabilirseniz ben bi umut gördüm. Çünkü sevgilin şuan seni suçlama değil, gönül alma tadında konuşuyomuş.

evet oğullarımın ilişkilerini kabullenirim.ikisi de çok güzel,narin,kibar,cici ve iyi yetişmiş kızlar.ama daha oğullarımın kız arkadaşları.ileride ne olacağı belli değil.

Su an gercekten sindiremiyorum o söylediklerini canim o yuzden uzak duruyorum..gonul alma tadindaydi evet ama o kadar laf saydiktan sonra nasil alicak...ayrica diger hanim icin hala ilerde nolcagi belli degil diyor bu zaten kabullenemediginin en acik göstergesi bosuna dil dökme derim:)

evet oğullarımın ilişkilerini kabullenirim.ikisi de çok güzel,narin,kibar,cici ve iyi yetişmiş kızlar.ama daha oğullarımın kız arkadaşları.ileride ne olacağı belli değil.

bir yanım size hep katılıyor bir yanım kendimden oturu soru isaretleriyle dolu.
tavrınız anneme cok benziyor. ama onunla derdimi paylasamam...

ogullarınızdan birinin hic anne bu kızla ciddi dusunuyorum dedigi oldu mu? ve ona nasıl davranıyorsunuz?
kaldı ki soz bile yapılsa ben mesafeli olunması gerektgini dusunuyorum.

lütfen biraz gerçekçi olun.ortada fol yok yumurta yok.kısaca resmiyet yokken neyi kabulleneceğim.şu anda kızlar sadece oğullarımın kız arkadaşı.zaman ne getirir bilinmez.daha oğullarımın okulu bitecek,askerlik,iş düzeni derken resmiyete de daha çok var,bu arada kim öle kim kala,devam ederlerse resmiyete dökeriz

diğer yorumumda da belirttim.daha ciddi düşünülecek zaman var.ben kız arkadaş olarak şu an için kabul ettim ama ilerisini zaman gösterecek ve her zaman mesafeli olmayı düşünüyorum,kendim üzülmemek için.

diger yorumu okuyunca cevabımı zaten almıstım... :) sizin de anne olarak tavrınızı cok begeniyorum.
bizimki farklı tabi, ben mezuniyete kadar tanısmamakta bile ısrar ettim. nitekim annesi de aynı gorusteydi.

mustakbel kv veya gelin adayı farketmez sorun su ki evcilik oynamaya herkes cok meraklı.

Ortada söz yok,nişan yok,evlilik yok nedir bu sahiplenme anlamadım.

Bir anne oğlunu istediği gibi sever bana göre,size göre sevmemeli ise,sizin yanınızda sevmesi saygısızlık ise size saygı duymayan bir aileye gelin gitmemenizi öneririm.Sonrasında çok konu açarsınız çünkü buraya,''kayınvalidem günde 2 kez arıyor'',''kayınvalidem kocama sarıldı'' falan diye.Evleneceğiniz insanı tapusuyla birlikte almak niyetinde iseniz bu adam o adam değil,anası rahat bırakmaz bakın,demedi demeyin.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim;daha sevgiliyken bu kadar samimiyete bence gerek yok.

Dipnot;bende bir oğlan anasıyım,egeme sormuşsunuz,nasılsa bana da sorarsınızama daha çok küçük

diğer yazdıklarınızda bie şey göremedim ama resim olayı komik geldi. onunkini çıkar benimkini koy demesi. çok çocukca. ve hoş değil. olgun birine hele anneye yakışmamış

O yüzden dedim hissettiğin gibi davran diye. Gönül almak kolay canım, yeter ki istensin. Cidden birçok şey unutuluyo atlatılıyo. Sizin biraz zamana ihtiyacınız var bence ve erkek arkadaşının alttan alır tavrı size bu süreçte çok faydalı olucaktır diye düşünüyorum. Yine de en yerinde temenni, hayırlısı olsun demek olucaktır.

Ben aksi, huysuz, geçimsiz gelin adaylarının da olduğunu ve sadece erkek için değil herkes için annelerin baş tacı olduğunu inkar edemem zaten. Hatta bunu bildiğim için sözlümün annesine, kendi annemden daha dikkatli davranırım. Çünkü kendi annem benim halimi tavrımı bilir yanlış anlaşılma ihtimalim çok daha düşük. Ama sözlümün annesiyle bu zamana kadar birbirinden bi haber 2 insandık, bi hareketimin kötüye yorulma ihtimali yüksek.

Sizin oğullarınız ve size gelirsem, Maşallah diyelim o halde. İş ciddiye binince de bu tavrınızı koruyabilirsiniz umarım. Üzerinize alınmayın lütfen, ben cidden bu konuda hep şunu söylerim "yarası olan gocunur". Çünkü şu da bi gerçek ki oğlunun evlilik sürecine girmesini "oğlunu paylaşmak" olarak algılayıp, rekabete giren anneler gördüm ben. Demem o ki geçimsiz gelin vardır ama geçimsiz "tabiri caizse : kayınvalide" de vardır. Siz kendinizden eminseniz lütfen bu dert yanmaları kayınvalide = şeytan olarak değerlendirmeyin.

Ogluna sarilmasi, o benim aslanim askim falan demesi tabiki cok itici. Kocaman adamlara, daha ilk tanisma gününden, "o benim askim, aslanim" denmesi cok komik bence. Ben bir anne olsam öyle bir konusma icine girebilecegimi düsünemiyorum bile. Bir de bence erkek cocuklari "askim, aslanim" diye hadi cocukken sevilir de, kiz arkadasini getirecek yasa gelmis bir erkek evladina bu tarz pohpohlayici tavirlar, cidden cok anne kuzusu hava yaratiyor. Ben olsam soka girerdim herhalde, hatta dalga bile gecerdim.

Haydi diyelim anne cok sempatik sicakkanli, en azindan yetiskin bir erkegin "annecigim abartmayalim" diye arada ince dokunuslar yapmasi gerekir. Elbette koca koca adamlar da olsalar, cocuklarimiz bizim hala kücük cocuklarimiz belki ama sevgimizi farkli sekillerde ifade etmeyi "anne" olarak ögrenmeliyiz bence. 14 yasina gelmis bir cocuga mesela, yataginda uzanirken, "oyy oyyy hanimis Aliii, nerdeymis benim oglummm, saklanmis miii?? Ceee" yapmiyoruz herhalde degil mi? Dolayisiyla cocuklarimiz büyüdükce sevgi dilimizin de degismesi gerekli, onlarin olgunlasabilmeleri icin.

Benim ailem esimle tanistiklarinda elbette karsi tarafa "biz kizimizi cok seviyoruz, arkasindayiz" mesajini ilettiler. Ama olgun insanlara yakisir bir sekilde. Ilk tanismada mesela normal bir konusma sirasinda, "Cok sasirdik, cok da sevindik seni tanidigimiza oglum, ama o bizim ilkimiz, bizim icin cok degerli, bunu unutma olur mu?" tarzi cümleler kurdular. Olmasi gerektigi gibi. Babam beni sapur supur öpüp, "o benim askim, benim prensesim, benim beyaz kugum o benim" demedi yani.

Ay ne kadar cok yazdim, ama cidden cok cocukca geldi bana ya. Aklim hala almiyor kusura bakmayin.

Diger yandan da oglunu arayip "sen anneni gezdirme zaten" yok "cüzdanina benim resmimi koy birazcik da" tavirlari... Hadi "askim,aslanim" konusunu gecelim, size olgun bir anne imaji ciziyor mu? Bana cizmiyor. Üstelik oglu da tepkisini gösteremiyor. Allah askina oglumun cüzdaninda kiz arkadasinin resmi olacak ben de "annenin resmini de koy oraya bakayim birazcik" diyip kiskanclik dumanlari yayacagim etrafa?! Olacak is mi? Kocaman kadin, bir anne, askin ne demek oldugunu bilmiyor mu?

Bilmiyor iste, yani kiskandigi ortada. Cok icli disli, ana kuzusu bir erkek evladi yetistirdigi de ortada. O cocuk annesinin yakasindan ayrilmaz, ayrilmaya kalksa annesi fenalasir, bayginlik gecirir, "oglummm oglummm bak düsüyorum" seklinde kendini ortaliklara atar. Cünkü oglunun merkezinde olmaya alismis belli.

Iyi yapmissiniz, sinyaller cok bariz ortada. Anne kuzusuymus.

Ben de olsam ayrilirdim. Büyümeye ihtiyacin var senin derdim, annen de bir bebek yapsin, ilgisi dagilir. Cok mu fenayim? Hic de degil bence.

Son düzenleme:

Evet, sizin de oğlan annesi olduğunuzu biliyorum; benim konumda da belirtmiştiniz...
Ne demek bir anne oğlunu istediği gibi sever?
Ben bu düşünceyi görgü eksikliği olarak görüyorum, kusura bakmayın rica ederim.
Biz yokken istedikleri gibi sevsinler, ama koca koca adamları sevgililerinin yanında ''paşam oğlum, aslan oğlum'' diye severlerse kusura bakmasınlar kızlar da eleştirir yani onları.
Benim annem niye beni o şekilde sevmiyor?
Çünkü beni bir erkekle paylaşabiliyor, damadı olacak kişiye göz dağı vermiyor çünkü biliyor ki; ben anne ile koca ilişkisini dengede tutabilirim. O yüzden öyle yapmacık hareketlere ihtiyaç duymuyor.
Ama oğlan anneleri ancak şımarıyorlar... Oğullarını bir başkasıyla paylaşamıyorlar o yüzden de böyle inceden mesajlara ihtiyaç duyuyorlar....
Siz sanıyor musunuz kadın gerçek hayatta oğluna böyle davranıyor?
Ben hiç sanmıyorum, onların amaçları ''oğlum bana ait'' mesajı vermek...
E hak verin biz de kendi aramızda konuşalım değil mi, onların bu abartı sevgi gösterilerini......

Son düzenleyen: Moderatör:

Sana katiliyorum Egem. Mesafe bence en iyisi. Iliskilerin yavas yavas rayina oturtulmasindan yanayim. Ilk birbiriyle tanismalar, ilk olarak ciddi bir iliski icine zorlanmak kolay seyler deyil. Mesela ben esimi sevdim onunla evlendim ama ailesini dogru duzgun gormemistim bile daha onceden, ve tanimiyordum bile. Birden evlilikten dolayi cok ciddi bir iliskinin icine zorlandik hem onlar hem ben. Ve bu zor bir durum ne de olsa aliskanliklar gorusler hersey cok farkli olabilir hatta yildiziniz bile uyusmayabilir karsinizdaki insanlarla. O yuzden hemen sicak bir iliski kurmak zorundaymisiz gibi davranmaktansa yavas yavas iliskiyi karsilikli anlayisla ilerletmenin daha mantikli oldugunu dusunuyorum.

Evlenir evlenmez aslinda insanlar hemen kayinvalideye (erkek icinde ayni) kayinpedere anne baba bile dememeli. Ama noluyo evlendin hadi bakalim pat bak kizim biz boyleyiz sende boyle yapicaksin denebiliyor yada artik bizim kizimizsin bizim aileye katildin (yani artik annenleri ikinci plana at tarziyla soylenen) denebiliyor. Bunlar cok buyuk stresler olusturuyor insanin uzerinde.

En azindan benim icin oyle olmustu. Eskiye geri donseydim bir cok seyi farkli yasardim.

Belki de oglunu nasil gordugunu soylemek istiyordur oglan anneleri. Yani ben oglumu pasa gibi goruyorum gozumde aslan gibi bir yavru parcasi olarak goruyorum dye oglunu aslinda ovmek icin yapiyorlardir bence genelde. Ama tabi biz de bayan olunca bence biz de kiskaniyoruz hatta bazen gereksiz yere.

Ben kayinvalidelerin bunlari yapmasina gicik olmuyorum, ama israrla yapip sana da hic kizim elhamdullilah Allah ta seni ogluma vermis demiyecekse iste bunda o zaman art niyet ararim. Cunku ben kayinvalidemin evlatlarinin ne kadar super oldugunu ve benim ogluyla evlendigim icin ne kadar sansli oldugumu ilk evlenip onlarda kaldigim hafta hergun defalarca dinlemek zorunda kalmistim, cok bunaltmisti beni. Sanki ben yerden bitmisim gibi sadece kendi oglunu hatta kendi cocuklarini devamli bana ovmesi gina getirmisti. Ama anneler cocuklarini severler, ve oglanlarini da oyle severler. Ben de kizimi mesela prensesim diye severim herkezin yaninda. O benim her zaman icin prensesim olucak. Simdi kocasinin yaninda ilerde soylersem kocasi bana gicik mi olsun annen zaten seni simartmis durmus, sen kendini prenses saniyorsun diye ? Ama tabi ben prensesime kral gelmis diye de damadimi sevmeyi dusunuyorum

Bende daha sevgiliyken aile ile içli dışlı olmayı tasvip etmiyorum ama size "görmemiş"tarzı bir yakıştırma yapmadım değil mi?
Kayınvalidenin amacı nedir ben bilemem, burda kayınvalideyi yerden yere vuran sizlersiniz,
Bende diyorum ki, kendi iyiliğiniz için uzak durmanız en iyisi, çünkü ileride adamcağızların tapusu sende, yok bende kavgası yapacağınız kesin.
Bile bile lades demenin bir anlamı var mıdır?

Son düzenleme:

26 yaşındaki oğlunu 'pırlanta' diye seveni biliyorum aslanım, oğlum ne ki

Ne kadar guzel yazmissiniz ya:) tam olarak icimden gecenler hakikaten.ben de oyle yaptim annesiyle buyutsunler daha birbirlerini:))

Kesinlikle katiliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…