Sevgilimden Ayrıldım ...

Rica ederm canım..

Bak acı çektiğin zamanlar hep diğer insanları düşün..kimler ne aşk acıları çekti ne şekillerde terkedildi.aşkından ölüyorlen aldatılıp terkedilen aldattığı kadınla sevgilisi evlenen insanlar var bu forumda..onlar atlattıysa sende bende atlatırız..ben üzüldüğüm gözyaşlarımı tutamadığım zaman hep dünyada benim durumumda olan milyonlarca hatta milyarlarca insan gibi bende atlatıcam bende onlar kadar güçlüyüm diye düşünüyorum..öldürmeyen acı güçlendiriyor ve olgunlaştırıyor..

Annem de aynı senin gibi düşünüyor canım, sizi tanıyamıyorum diyor... Bizim ilişki uzak mesafeden önce ve sonra olarak ikiye ayrılıyor...
Uzaklık çok ama çok ağır geldi bana. O hep atlatırız, alışırız derdi ama dediği gibi çıkmadı. Pes ettik işte.
Umarım ki; bu dönemi en az hasarlarla atlatırım...
O değil de; aklıma sürekli hayallerimiz geliyor... O değil, kendisi değil... Birlikte kurduğumuz hayaller... Tuhaf bir psikoloji...
Hayaller.. Hayaller hep aynı...

Tavsiyelerini dikkate alacağım arkadaşım; benim için çok eğitici bir yorum olmuş..
Ben evet; çok mükemmeliyetçi, tabiri caizse müşkülpesent bir insanım... Sevgilimi de sürekli belli kalıpların içine sokmaya çalışmış bir insandım 1 hafta öncesine kadar.
Bana ''duvarların çok yüksek'' derdi hep. Çizgilerimin dışına çıkıldığı zaman -özellikle ilişkilerimde- affedici olamıyorum, ne kadar acılar içinde kıvransam da....:26:
Bu çok olumlu bir özellik olmayabilir fakat, hayal kırıklığına uğramamak için elimden daha fazlası gelmiyor...
Nasıl diyeyim... Daha fazla kırıklıklarım var buna rağmen belki ama; değerlerimden taviz vermiyorum en azından...

P.rno meselesi ise; benim için çok incitici bir olay oldu....
Siyahi kadınlara nefret beslemeye başladım inanır mısın....
Sırf sevdiğim adam siyahi bir yıldızın resmine baktı diye..
Bu benim asla ve asla kabullenemeyeceğim bir durumdu -o bunu biliyor- ve bu yüzden yalan söyledi bana...
Bu yüzden içimde kabul edemiyorum, bu kadar düşkün olamaz bir insan diyorum.... Bana onca şiir yazarken nasıl yaptı bunu diyorum...
Ah arkadaşım; başını şişirdim ama iyi de geldi; yaptığım bencillik yüzünden beni affet..
Sevgilerle kal, hakkımızda hepimiz için hayırlısı...

Sürekli öyle yapıyorum canım; emin olabilirsin...
Sürekli diyorum; kızım sen şunları şunları atlatmış bir insansın, insanlar ne acılarla başlıyor yeni güne... Sen nasıl olur da bu kadar şükretmeyen bir insan oldun diyorum...
Yoksa bu aşk acısının üstesinden gelemeyiz ki... Daha kötüsünü düşünerek iyi olması çabasındayız sürekli...
Dilerim iyi gelir bu düşünce.... Hepimize...

Bu ne kadar doğru bir yorum .. ne kadar isabetli gözlemler..ve ne kadar olgun bir bakış açısı..yorumunuza katılmakla birlikte almam gereken yerleride aldım :)

Mezhep farkından bahsetmişsin hepimizin başından geçmiştir..
Aynı şeylere inanıyosun çoğuzaman ama en ufak farkı mezhebe bağlayıp 'al işte çok farklıyız olmaz bu iş,evlenemeyiz diyosun bi süre sonra'
çok acı ve saçma bi durum bu aklım dimağım almıyor...
Onu aştınız bence fakat başka şeyler vardı aşamadığınız bu yüzden bitti...Kaderi bazen zorlamamak lazım.
Üzülsekte,değişmiyor çünkü bazı şeyler

En zor kısmı geçmişsin bile çünkü o ilk birkaç gün en en zorlayıcıdır benim için hem ne demiş Sevgili Sezen Aksu " geçer geçer daha öncekiler gibi bu da geçer neler neler geçmedi ki .. " Allah sabır versin arkadaşım.

İnandığımız şeyler ve en önemlisi onun ailesi çok farklıydı bizim aileye göre....
Annesi yüzünden bir çok kez tartışmış olsak da; şimdi o kavgalarımızı bile özlüyorum ne acı....
Ben mezhepleri çok takan bir insan da değilim; hiçbir zaman olmadım ama yetiştirilme tarzı er ya da geç insanı ele veriyor be arkadaşım.
En başta başlamamak gerekirmiş; ben bunu şimdi anlıyorum.
O zaman kabul etmesen de acı çekmiyorsun ama bir süre sonra ayrılınca acısı daha büyük ve ağır oluyor...
Ama ya aşk?
Aşk.. İşte tüm bu söylediklerimi elinin tersiyle yerle bir ediyor...

Zaten aşk değil mi bize 'asla' yapmam dediklerimizi yaptıran
Yetiştirilme tarzı sadece mezhep farkından dolayı farklı değildir çünkü kardeşler bile birbirine benzemiyor kaldı ki iki farklı ailenin çocukları.
ailemizde hıristıyan gelinde var doğulu da batılı da bu yüzden tarafsız bakabiliyorum evlilikle söz konusu olduğunda..
Ben bakabiliyorum da herkes bakamıyor :) hal böyle olunca olmuyor,yürümüyor...Ne seni ne aileni çekmek zorunda değilim diyosun haklı olarak..
Seni çok iyi anlıyorum

Ha işte!
Tam da bunlar geçiyor içimden ...
Bizim ailede alevi damatları\ gelinleri ne yazık ki dışlıyorlar Ne kötü ki; benim sevgilim de alevi... Ve ailemdeki hiç kimse iyi gözle bakmıyordu, bakamıyorlardı... İnsan etkilenmez mi... Ben aşkım için belki bu fedakarlığı yapamadım, belki çok kızıyor bana ama eminim beni ilerde anlayacak...

Çok şeker geldi siyahi kadınlara gelişen ani nefretin, güldürdü beni akşam akşam :) Ben sevgililik olgusu hakkında biraz mezhebi geniş bir insanın galiba, bir de düşününce çok deli gibi aşık olmadım hiç, o yüzden tehdit algılamadığım konularda fazla kıskançlığım yoktur, pek empati kuramayabilirim bu konu hakkında.

Başımı kesinlikle şişirmedin, yazarken özeleştiri yapıyor gibi oluyor insan, bana da iyi geliyor o yüzden. Zaten dertleşeceğimiz olmasa gecenin bu saatinde burda işimiz ne? Sende sevgiyle kal, cümlemize inşallah.

Bu ne kadar doğru bir yorum .. ne kadar isabetli gözlemler..ve ne kadar olgun bir bakış açısı..yorumunuza katılmakla birlikte almam gereken yerleride aldım :)

Sevila, nazik ve iyi niyetli iltifatların için teşekkürler. Uzun zamandan sonra KK'da rastladığım tartışmasız ve keyifli nadir topiclerden biri bu oldu. İçimden bir ses bu topicten güzel arkadaşlıklar doğacağını söylüyor. Edinilen tecrubeler yapılan hataların sonucudur derler, ben olgun muyum bilmem ama zaman zaman hata yapmaya meyilli olduğum bir gerçek.

Ailede farklı kültürden biriyle evlenen ilk kişi olucaktın senden sonra devamı gelirdi ama olmamış...Kader
Ailen sorun çıkarabilirdi..Alevi aileler daha hoşgörülü yaklaşıyor benzer durumlarda

Ailede farklı kültürden biriyle evlenen ilk kişi olucaktın senden sonra devamı gelirdi ama olmamış...Kader
Ailen sorun çıkarabilirdi..Alevi aileler daha hoşgörülü yaklaşıyor benzer durumlarda

Açıkçası haklısın...
Onun ailesi beni kabullenmişti.. Farklı mezhepte olmama rağmen...
Bu yüzden alevi ailelere saygım sonsuzdur; fazlasıyla hoşgörülü ve medeni insanlar oluyorlar... Alevi mezhebine hiçbir kötü lafım yoktur; bunu da belirtmek isterim.. Çoğu yakın arkadaşım alevidir benim ... Beni çeken bir şeyler var demek ki.. :)
Ama iş aile kurmak olunca... İşte iş değişiyor...
Bu yüzdendir ki; bu ayrımları yaratanlara çok ama çok kızıyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:

evet fazla hoşgörülüyüz,teşekkürler :)
Allah herkesin hakkında hayırlısını versin...
kimseyi ailesiyle,sevdiği insanla imtihan etmesin...çok zor arada kalmak

evet fazla hoşgörülüyüz,teşekkürler :)
Allah herkesin hakkında hayırlısını versin...
kimseyi ailesiyle,sevdiği insanla imtihan etmesin...çok zor arada kalmak

Amin arkadaşım, çok teşekkür ederim güzel yorumların için.. :)
Görüldüğü gibi birden fazla sorunumuz vardı bu ilişkide, tek taraflı ya da değil..
Ama sayenizde daha da görür oldum, gözüm açıldı, ya da açılmak istedi.. Bilmiyorum.. :)
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın en önemlisi bu..

amin arkadaşım Allah senin güzel gönlünden geçen herşeyi versin inş.
psikoloğa gitsen bu kadar rahatlamazdın belki :)
aynı sorunu başkalarının da yaşadığını bilmek,yalnız olmadığını hissettiriyor insana...
başka acı çekenlerin de olduğunu gördün en azından

aynı suda iki kez yıkanılmaz diye düşünme. ama sorunları da halletmeden dönme derim. . umarım hayırlısı olur

bu yorum bana da iyi geldi biraz . .

aynı suda iki kez yıkanılmaz diye düşünme. ama sorunları da halletmeden dönme derim. . umarım hayırlısı olur

Amin arkadaşım, umarım ...
İdealist davranıyorum biraz, çevreye bir göz yaşımı bile göstermedim, buraya yazıyorum işte .... Rahatlıyorum, dertleşiyorum....
Sevgilim bana; ''sen pişman olmazsın, olsan da dile getirmezsin'' derdi... Yine dile getiremiyorum, ama burda yaptığımın ne kadar doğru, ne kadar yanlış olduğunu araştırıyorum en azından...

Biz geçen gün barıştık arkadaşlar, bu topicte o kadar dertleştik haberiniz olsun istedim...
Hayırlısı olsun bundan sonrası için inşallah (amin).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…