İnanın ben de, kaynanalar tarafından psikolojik baskı yapılan gelinlere acıyorum .....
Kendilerine çekmeye çalıştıkları oğullarına acıyorum....
Kendime acıyorum... Beni bu kadar ana-oğul delirttikleri için...
sen bi kere kadının evine giderken kendini şartlarsan, ay simdi ne yapacak da delirtecek diye düşünürsen mutlaka bir sey bulursun.. bak kendi kaynananı kötü sanıyorsun ya sana babannemden örnek vereyim de haline şükret..
annemler görücü usulu evlenmiş, annem gencken cok tutucu bi kızmıs, babanne istemeye geldiğinde basörtülü mutaassıp bir kadın imajıyla gitmiş, annem ve annanemler etkilenmişler aracı olan kimse de kötü bi sey söyle(ye)meyince vermişler kızı.
lakin bizim babanne göründüğü gibi cıkmamış, ilk nişan alısverisinde bir araya gelindiğinde kadın bilidiğin kokoş saçlar sapsarı tırnaklar ojeli bambska biri olarak gelmiş. yani modern olmasında bir sorun yok, sorun bastan oyun oynamasında.
neyse nisan alısverisi yapılacak diye cıkmıslar, anneme bir terlik alıp dönmüşler, babamın bir önceki ayrıldığı nişanlısından kalan, kartonları yırtık nişan bohcasını tutusturuvermişler annemin eline, o yırtıkları bile düzenleme gereği duymadan..
nişandan sonra düğüne gelmiş sıra, gelinlik alınacak, babannem gelinliği kendi seçmiş, anneme fikrini sormadan, ben bunu begenmedim hiç demesine rağmen ben beğendim ama diyerek ağlaya ağlaya istemediği gelinliği almış. ayakkabıyı da alıp dönelim demiş annem. bizim babanne ne dese beğenirsin? - ne ayakkabısı, nişanda aldığımız terlikleri giyersin

annem tabi şok olmus terlik giyilir mi anne ayıp demesine rağmen, kim görecek gelinliğin altında diye ayakkabı aldırmamıs. sonradan babamla halletmişler tabi.
sen henüz sevgili olduğun için evlilik öncesi olan kısımlardan örnekler vermem yeterli sanırım. evlendikten sonra iyice kabusa dönüşmüş, babannemin annemle babamı ayırmak için büyücü büyücü gezmesine kadar varmış iş..
yani ben erkek annelerinin hepsini sevin demiyorum, ortada bu tip durumlar varsa zaten sessiz kalmayın, anneme de çok kızarım mesela, nasıl susabildin ya ben olsam yaslı maslı demem saçını basını yolardım diyorum bu kadarı tahammül edilemez cünkü.
ama öyle ufak tefek seylerden bahsediyosunuz ki, yalnız senin için söylemiyorum çok fazla sey okudum burada bu konuyla ilgili. verdiğiniz tepkilere şaşıyorum, yok benim yanımdayken daha sıkı sarılıyo oğluna yok kapıdan çıkarken onu iki kere öpüyo beni bi kere. kadın bariz bir sekilde kötü niyetlilik yapmıyorsa gülün geçin yoksa ömür boyu s.dik yarısı yapar durursunuz