Sevgilimi tiyatro kursuna gitmemesi konusunda ikna etmek istiyorum lütfen yardımcı olun lütfen :((

açılın ben tiyatro kursundan geliyorum.

1- ısınmaya başlarken, kişiliğinizi ardınızda bırakıyorsunuz. o sahnede sizin yaşınız, cinsiyetiniz, mesleğiniz, toplumsal statünüz vb kavramlar olmuyor. tamamen rolün özelliklerine bürünüyorsunuz ve karşınızdaki kişiyi de öyle görüyorsunuz. bir erkek çok samimi bir sahneyi bir kadınla oynayabileceği gibi, bir erkekle de oynayabilir. ve aynı duyguyla oynamak zorundadır. rol budur.

2- neden bilmiyorum ama orda çok farklı bir aile ortamı oluşuyor. 50 yaşındaki bir ablanın 20 yaşındaki üniversite öğrencilerine, hem de kızlı erkekli, kol kanat gerdiğini biliyorum. orda kimse kimsenin cinsiyetini umursamıyor, herkes birbirini 'birey' olarak görüyor. arada çürükler çıkmıyor değil ama o kurslarda çılgın seks partileri dönmediğine sizi temin ederim.

3- aynı şekilde kıskançtım, hatta çok daha abartılıydı benimki. sevgilim derste bi kızla yanyana otursa olay çıkarırdım ama kurstan sonra geçti. örtük kazanım diyoruz buna.

4- o dönem birinin çok yoğun tacizine uğramıştım ve tedavi olmayı şiddetle reddediyordum. birkaç intihar teşebbüsüm olmuştu. kursa başladıktan sonra toparlamaya da başladım. en azından biri omzuma dokunduğunda sinir krizi geçirmemeye başladım ilk başta. sonra zamanla düzeldim. şimdi o adamın ismi geçip de hafızamı tetiklemediği sürece normalim. bir başka örtük kazanım.

5- sabah ilk işim sevgilimi arayıp takdir etmek olacak. çünkü asla köstek olmadı. arıza çıkarsaydı eğer, çok zor bir dönemden geçiyordum, yeterince derdim vardı, mücadele edemezdim. ve muhtemelen şu an bu satırları yazabiliyor olmazdım.

harry potter'da albus dumbledore diyor ki: kim olduğumuzu belirleyen, yeteneklerimizden çok, seçimlerimizdir.

Bende sadece o istiyor diye bırakmıştım gittiğim bir kursu.
çok hayırlı bişi yapmışsınız tebrikler(!) zihinleriniz kirli. kurs ya kurs bu. biraz kültür, bilgi birikim edinmekten mükemmel hiçbişiy yoktur.

Kaybedenlerden olacaksın.
(Fuat Avniden alıntıdır.)

Böyle yaparsanız kuş yuvadan uçar demediler demeyin. Ne güzel bir etkinlikte bulunmak istiyor,siz de bişeyler yapın yapmıyorsanız. İlişkide bütün olduğunuz kadar birey de olmanız gerekir. Kimse kimsenin kölesi değil onu yap bunu yapma dinlemeyeceği tutar onu da hesap et.

Madem öyle sende git o tiyatro kursuna yazıl. Birşey varsa öğrenmiş olursun ayrıca da biraz sosyalleşmiş olursun.

2 numaraya bayıldım pofuduk

Bende sadece o istiyor diye bırakmıştım gittiğim bir kursu.
İyi halt ettin diyesim geliyor, kusura bakma. Ya bir rahat bırakın insanları da kendinizi de. Kısıtlamaktan kısıtlanmaktan zevk mi alıyorsunuz anlamıyorum ki

Ben gurur duyardım, sevgilim ne kadar da güzel bir iş yapıyor diye.
Keşke sen de sevgilinin yanında olup onu onurlandırsan!!

bence bu tavrından vazgeç, kendine güvensiz ezik biri olduğunu düşünmeye başlar, sen de kendine ondan ayrı farklı hobiler bul derim

sen itiraz ettikçe kıymetlenir o kurs bırak hevesini alsın napcak alan delon filan mı olcak sanki.

bu kadar müdahale hiç iyi değil.
yarın evlenince eşin çıldırır beni rahat bırak diye.

bence sen kendine güvenmiyorsun.. bana göre ilk önce kendinden emin ol..

kimse kimseyi kısıtlamasın yaa !!
kimse, bir diğeri istemiyor diye, sevdiği şeyi yapmaktan vazgeçmesin...
nefesim daralıyor böyle konuları okuyunca.

Eğer seviyeli bir ilişki istiyorsan birlikte olduğun insanın kararlarına zevklerine saygı duyacaksın. Hatta bi hobisi varsa ki var onu senin yönlendirmen be gitmesine teşvik etmen gerek. İki gün sonra çok baskı kurduğun için kaybedersen bu adamı o zaman ne yapacaksın? Böyle baskı kurmaya devam edersen kötü olan da üzülen de sen olursun. Şundan emin olabilirsin eğer o adamı gitmesi için teşvik edersen orda gününün nasıl geçtiğini sorarsan merakla hatta ara ara izlemeye gidersen kisacasi onun heyecanini paylasirsan çok çok daha mutlu bir iliskiniz olur emin ol daha çok baglanir sana. Ama aksini diretirsen gün geçtikçe uzaklaşır senden. Bu arada yaşlarınız kac öğrenebilir miyim?

Canım zaten böyle davranıyorsa seni sevdiğinden nasıl eminsin ben onu anlayamadım? Gözü başka kızlara kayıyorsa hep kayacak. Bugün tiyatroda bakan yarın çalıştığı ofisteki kızlara bakacak ve seni aramayacak. Okuyor mu bilmiyorum ama şu an okuyorsa okuldaki kızlara bakmadığından nereden eminsin?

Bunun adı kısıtlama sen onu sevdiği bir hobiden mahrum edemezsin hem de sırf kıskanç olduğun için. Yanlış davranıyorsun, bu konudaki ısrarını devam ettirirsen onu kaybedersin...

Böyle ya o ya ben durumuna doğru giden seçimler insanlar için çok zor bir durum. Ve böyle bir seçimde inan seçeceği sen olmazsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…