Sevgilimin ailesi beni istemiyor :(

Doğulu insanlar bekar ogullarini dul ve çocuklu bir bayanla evlendirmek istemez...doğuluyum çünkü çok iyi biliyorum...yanlis anlama tabi bacim.sadece .söyledim

ben doğu anadoluda bir şehirde yaşıyorum. doğma, büyüme buralıyım.
sadece işyerimde dahi iki çift var her ikisi de bu bölgenin insanı ve her ikisinde de hanımların başlarından birer evlilik geçmiş. Ha keza benim ailemde asla kişileri bekar-dul ya da boşanmış diye değerlendirmez. Kişilerin hareket, tavır ve düşüncelerini bölgeye mal etmesek çok daha uygun olur.

konu sahibesi aynı şey benim de başıma geldi. Farklı bir şehirden biriyle tanıştım. kısa zamanda öyle güzel bir uyum yakaladık ki böyle bir insan olabilir mi, insanın hakikaten ruh eşi diye bir şey varmış diye düşünür sevinirdim kendi kendime.
derken anne araya girdi. istemiyorum onu, başka kültürden, bizim ailemize uygun değil (ki bu hanım beni ne tanır ne de hakkımda en ufak bir fikri var fotoğrafıma bile bakmak istememiş) vs vs.
oğlunu bu şekilde ikna edemeyince bu sefer sütümü helal etmem moduna girmiş.
bu da kesmeyin kendini acile kaldırtmaya başladı maalesef.

sonuçta, sen çok özelsin, çok önemlisin ama anneme olacaklardan korkuyorum biraz zamana ihtiyacımız var bizim dedi.
20 gün içinde de bir başkasıyla nişanlandı. şimdi mutsuzmuş pişmanmış diye duydum. hiç önemli değil hem annesi hem oğlu her sela vakti aklıma geliyor ve iyilikle anamıyorum.

demem o ki, çok seviyorum, sensiz yapamam filan boş laf
icraat görelim önce
anne bu eser savurur ama evlatlıktan reddedip ne yapacak?
eninde sonunda illa ki affedecek.
duyguları yeterince güçlüyse halledebileceğine inanıyorum. tek bir şans daha verin hala aynı zayıflığı gösteriyorsa bitmesi daha doğru olur bence.
hakkınızda hayrlısı olsun

allah sabır versin arkadaşım şuan seni en iyi ben anlarım sanırım benim eski konularıma bakarsan bende böyle bir durum yaşadım 4 5 sene boyunca sürekli aile engeli vardı hiç istemediler hatta babası baya büyük olaylar çıkardı ama bunca sene bekledikten sonra bir ışık yandı ve bir aile büyükleri sayesinde olaylar duruldu ve ailesi beni kabul etti suan 6 aylık evliyiz çok şükür bence seviyorsanız sabredin dua edin çaba gösterin emin olun sabrın sonu selamet oluyo şuan ailesiyle aramızdan su sızmıyo beni çok seviyolar bende onları aynı şekilde seviyorum inş. sende benim gibi mutlu yuvanı kurarsın umarım

1 yıllık bir ilişkim var. Çok iyi anlaşıyoruz onunla. Ben boşandım ve bir kızım var. O ise bekar. Ben baştan beri birlikte olmamamız gerektiğini ona defalarca anlattım. Durumlarımızın uygun olmadığını, o bunu sorun yapmasa bile ilerde toplum baskısı olacağını söyledim durdum. Ama o hep öyle olmayacağını beni ve kızımı çok sevdiğini, benimle yaşlanmak istediğini söyledi. Beni çok sevdiğini biliyorum. Benim mutluluğum için hep elinden geleni hatta fazlasını yaptı. Çocuk gibi üstüme titriyor. Bi dediğimi iki etmiyor. Bunlarda sıkıntı yok ama bile bile lades dedim ben galiba. Olmayacağını ona her anlatışımdan sonra konuşmayı ve görüşmeyi kestim. O hiç gitmedi ama hayatımdan. Her seferinde yoluma çıktı, defalarca aradı. Neler yaptı neler. Ve bana evlenelim dedi. Yüzük aldı. Ben ailesinin bunu onaylamayacağını söyledim. Çünkü doğulu bir aile. O da ikna olmak zorunda olduklarını, istemezlerse kendilerinin bileceğini, benimle evlenmek istediğini söyledi. Ve süreç başladı. Ailesine söylediğinde ise kıyamet kopmuş tabi ki. Gerçi ben çok girmedim bu olaylara. O sen muhatapları değilsin, sen kendine dert etme ben halledicem dedi. Çok sıkıldığının ve üzüldüğünün farkındaydım ama anlatmıyordu da bana bişe. Ve üstünden yaklaşık 3 ay geçti. 2 gün önce bana ailesinin beni istemediğini, benim üzülmemi ve sıkıntı çekmeme razı olamayacağını, beni çok sevdiğini söyledi. Onları ikna edemiyormuş elimden bişey gelmiyor dedi. Yapamıyormuş. (Başta resti çekerim diyordu tabi) Ama benden vazgeçemiyormuş da. Evlenirsek onu evlatlıktan reddedeceklermiş hatta daha fazlasını yapıp bize rahat vermezler diyor. İşin içinden çıkamıyorum, sadece senin yanında mutlu olduğumu biliyorum dedi. Ben dün hiç aramadım ve telefonlarını da açmadım. Akşam alkol almış ve yine karşıma çıktı. Seni çok özlüyorum nolur yanımda kal diyor. Biraz uzun oldu ama kafam gerçekten çok karışık. Sizce ne yapmalıyım?

Senin bir çocuğun olmasaydı aşka bir şans ver diyebilirdim ama sen bir annesin. Çocuğunun geleceğini düşünmek zorundasın. Kızın zaten bir boşanma yaşamış. Bundan sonraki hayatını saha stabil yapmak senin görevin. Tamam her şeyi engelleyemezsin ama bile bile lades demek de olmaz. Siz evlenseniz bile seni ve kızını hiç sevmeyecek bir aile var. Küçücük kızına gelecek bir tanecik cümleye bile razı mısın? Hiç bir şey söylemeyeceklerini garanti edemezken bir tane densizin abuk bir laf edebileceğini ben öngörüyorum. Bir damla gözyaşına dünyaları feda edeceğin kızını kimin üzmeye hakkı var? Sen her türlü kötü bakışa kötü söze aşkın için göğüs gerebilirsin, peki aşk denilen şey aynı duruma kızının maruz kalmasına göğüs gerebilir mi? Ya da germeli mi?

Canım annesine çok düşkün. Anne ve babası ayrı. Annesine hiç kıyamaz. Olgun yaşta olmasından ziyade yaşından daha olgun davranıyor. Hakkını yemeyeyim şimdi hayatımda tanıdığım en olgun ve en mükemmel erkek.

Sadece ilk sayfayı okudum ara sayfalardaki yorumları okumadım. Kırmızıyla işaretlediğim yerler bile bu işin olmayacağının en büyük garantisi. Anne düşkünü erkekse arkanıza bakmadan kaçın.

Bence kendi dengin birini bulmalısın.
Şu an olmasa bile ilerde çocuğun sorun olabilir.
Başkasının çocuğuna bakmak kolay değil.
Benim oğlum olsa ben de çocuklu bi kadınla evlensin istemem.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

benden sana bi kaç tavsiye ister alırsın ister almaasssın bende istenmeyen gelinim ikinci evliliğimm çok sorun yasadık eşiminde ikinci evliliği ikimizinde birer oglu var ama eşimin oglu epilepsi hastası magdur allah yardım etsinn çok tatlı bi çocuk çocukların suçu yok suç biz büyüklerde nie bi aile olamadımız için her neyse ben istenmeyen gelinim halen istenmiyorum bast a eşim çok çabaladı babası evlatlıktan silecek oldu 1 yıl eve gelip gitmemizi istemedi istemedini hep belirtti biz buna ragmen hep alttan aldık büyük dedik gittik geldik ama yinede iyi gelin olamadım hep istenmedim belli edildi bende sogudum artık mesefe koydum çok sık gidip gelmiyoum onlarda gelip gitmez eşimse şimdi ialesi iyi oldu benm o kadar yaptım fedakarlıklar göze görükmez oldu bir zamanlar benim için arkadaş ve ailesini arkasına alan eşim şimdi onları bana savunuyo ne olursa olsun ben küçükmüşüm hep alttan alıp gidip gelecekmişim ama resti çektim huzurunu bozdum pes etti çok sık gitmiyoruz gidip krize gireceme gitmem kötü olurum daha iyi zaten kötüyüm eşimde ailesi için uzaklaşacaksa varsın uzaklaşsın bende can taşıyorum kendine karışmam gidip gelsin anasıdır babasıdır demem o ki sen bence bekari bir erkekle bu yola girme iyi düşün taşın lütfen hata ypma şimdiki aklım olsa beni bu kadar stemediklerini bilseydm bu yola girmezdm çünkü sadece eşinle deil aileyle evleniyosun ve sorun çıkıo

Son düzenleme:
1 yıllık bir ilişkim var. Çok iyi anlaşıyoruz onunla. Ben boşandım ve bir kızım var. O ise bekar. Ben baştan beri birlikte olmamamız gerektiğini ona defalarca anlattım. Durumlarımızın uygun olmadığını, o bunu sorun yapmasa bile ilerde toplum baskısı olacağını söyledim durdum. Ama o hep öyle olmayacağını beni ve kızımı çok sevdiğini, benimle yaşlanmak istediğini söyledi. Beni çok sevdiğini biliyorum. Benim mutluluğum için hep elinden geleni hatta fazlasını yaptı. Çocuk gibi üstüme titriyor. Bi dediğimi iki etmiyor. Bunlarda sıkıntı yok ama bile bile lades dedim ben galiba. Olmayacağını ona her anlatışımdan sonra konuşmayı ve görüşmeyi kestim. O hiç gitmedi ama hayatımdan. Her seferinde yoluma çıktı, defalarca aradı. Neler yaptı neler. Ve bana evlenelim dedi. Yüzük aldı. Ben ailesinin bunu onaylamayacağını söyledim. Çünkü doğulu bir aile. O da ikna olmak zorunda olduklarını, istemezlerse kendilerinin bileceğini, benimle evlenmek istediğini söyledi. Ve süreç başladı. Ailesine söylediğinde ise kıyamet kopmuş tabi ki. Gerçi ben çok girmedim bu olaylara. O sen muhatapları değilsin, sen kendine dert etme ben halledicem dedi. Çok sıkıldığının ve üzüldüğünün farkındaydım ama anlatmıyordu da bana bişe. Ve üstünden yaklaşık 3 ay geçti. 2 gün önce bana ailesinin beni istemediğini, benim üzülmemi ve sıkıntı çekmeme razı olamayacağını, beni çok sevdiğini söyledi. Onları ikna edemiyormuş elimden bişey gelmiyor dedi. Yapamıyormuş. (Başta resti çekerim diyordu tabi) Ama benden vazgeçemiyormuş da. Evlenirsek onu evlatlıktan reddedeceklermiş hatta daha fazlasını yapıp bize rahat vermezler diyor. İşin içinden çıkamıyorum, sadece senin yanında mutlu olduğumu biliyorum dedi. Ben dün hiç aramadım ve telefonlarını da açmadım. Akşam alkol almış ve yine karşıma çıktı. Seni çok özlüyorum nolur yanımda kal diyor. Biraz uzun oldu ama kafam gerçekten çok karışık. Sizce ne yapmalıyım?
Siz daha guclu gorunuyorsunuz (yazdiklarinizdan oyle anladm) ama sevgiliniz daha duygusal oyuzden ikinizede uzuldum ama ona daha da cok uzuldum belliki cokta ugrasmis aci cekmis halada cekiyor bence onun yaninda olun beraber oturun sakince konusun dusunun bi yol bulun ama onu oyle yalniz birakmayin aileside ona sirtini donmusken bukadar aci cektirmisken sizde uzak durarak daha da üzmeyin onu... INSALLAH ikiniz icinde en hayirlisi olur

Ya kusura bakmayında daha olgunlaşamamşsınız galiba 1 kızınız var sizin daha 18 lik kız gibi aklınız havada insan ilk evliliğinde bile kılı kırk yarıp düşünmesi lazım sizin bi de ikinci evliliğiniz herseyin içe sinerek olması lazım çünkü kızın var ama arada kalmş bi erkekle evlncksiniz o şimdi sizi ulaşılması zor gördüğü için cazib geliyor evlenince o büyüde bitecek adam belki pişman olacak ve olan size ve kızınıza olcak siz benim hayatımdan çıkmıyor diyorsunuz da buna siz izin veriyorsunuz Allah aşkına akıllı davranın biraz mantık evliliği yapın aşk meşk geçici

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Olaya baska bi acidan baksak adam senle birlikte olmak istiyor ama evlenmek istemiyor aileyi bahane ediyor belki haberleri bile yok...nitekim ailesiyle tanistirmamis bile seni...seni ask oyunlariyla oyaliyor
.tabi bunlar bence tanimiyorum kimseyi

pardon ama bunu en basindan dusunecekti. ailesini en iyi taniyan kendisi. en basindan bilmiyor muydu evlenip bosanmis birine karsi cikacaklarini? kendini size alistirmasaymis o zaman, ayni sekilde kendisi de kapilmis. madem ki bu yola girdi ya sonuna kadar devam etmeli ya da arkasini donup gidecek. öyle ne serden ne yardan vazgecememek olmaz. ilerde ailesi ona uygun birini bulur onunla da mecburiyetten evlenmek zorundayim der evlenir ama kapinizda yatmaya devam eder zaafinizdan yararlanip.

sizi cok seviyor olabilir ama sevgi cesaret isi. su dakikadan sonra sizin yapabileceginiz bir sey yok. hersey onda bitiyor. ya ailesini ilesini ikna edecek, ya da sizinle yeni bir aile kuracak. sizin kapinizda yatip sizi evlenmeden birliktelige ikna edecegine bence annesinin babasinin kapisina yatsin onlari ikna etmek icin göstersin size gosterdigi cabayi.

Benzer durumdayım.
Boşandım. 17 yaşında oğlum var.
Hayatımdaki adam benden genç, çocuksuz ve hiç evlenmemiş biri.
Zaman zaman evet diyecek gibi oluyorum. Sanki mümkünmüş gibi geliyor.
Ama evlilik .... Hayır. Olmaz olmamalı
Zaten evlilikten deli gibi korkuyorum. Bir de onu, çocuksuz bir hayata mahkum etmeyi, ailesini, annesinin onun için hayallerini düşünüyorum.
Sonuçta ben de bir anneyim. Oğlum için böyle bir evlilik ister miyim? Oğlumun mutlu olacağından emin olursam asla sorun çıkarmam. Susarım. Ama, ama... Yine de sanki bir şeyler eksik kalır.

Benim için durumu stabil tutmak en iyisi. Daha fazlasını istemiyorum.
Sana tavsiyem evlilik istiyorsan hayatı sana denk biriyle dene.
Ama çok iyi düşün. Senin bir de kızın var. Lütfen dikkatli ol.

Hafta sonu nete girme şansım hiç olmadı. Evde net yok ve malum çalışan bayanların hafta sonu yoğun geçiyor. Bide üstüne kızım hastalandı. Neyse ki şimdi iyi. Hepinizin yorumlarını tek tek okudum. Herkese tşk ederim. Bazı yorumlar bitir yönünde bazıları bi şans daha tanı... Benim zaten içinden çıkamadığım iki seçenek bunlar. Aile baskısından dolayı şu an bulunduğumuz şehirde. İşini burda kurmuş yalnız yaşıyor. Hiç gitmek istemiyor oraya. Hatta ziyarete bile senede bikaç günlüğüne zor gidiyor. O da annesinin ısrarıyla. Onun ne yapmaya çalıştığını bende anlayamıyorum açıkcası. Evet gözü karadır. Olacak derse yapar. Şimdi niye geri döndü bende anlamıyorum. Hafta sonu yine konuştuk. Net bişe söylemedi. Kuzeni eşinden ayrılmış. Sanki bu olay onu etkilemiş gibi geldi bana. Zaten evlilikten korkan biriydi ben ilk tanıdığımda. Yine de bilmiyorum. Sadece yorum yapıyorum. Benimle iyi olmaya çalışıyor. Sadece çok yorulduğunu, işlerinin de kötü gittiğini söylüyor. Sadece yanımda gül yalnız bırakma beni diyor. İlk başında zaten benim böyle bi ilişkiye girme isteğim yoktu. Arkadaş ortamında tanıştık ve arkadaştık da gerçekten. Bi zaman sonra benden hoşlandığını söyledi. Böyle başlamış oldu. Ama ben pek de bu konuda duygusal biri değilimdir. Hele bir evlilik geçirdikten sonra. O benimle birlikte olmak istediğini ve nihayetinde evlenmek istediğini söylediğinde bende zaten aman aman sevgi yoktu. Onun kararlı olması açıkcası beni çok etkilemişti. İşler bu boyuta geldiyse yine benim mantıklı düşünmemden kaynaklandı. Bekar bi erkeği hayır diyordum ama onun dışındaki herşeyi mükemmel. Bi de gözünü karartıp ben istiyorum deyince mantık bu olsa gerek dedim. Zamanla işin içine duygu da girdi ama şu an çok aşık olan o. Ben bugün dönüp gidebilirim. Bi taraftan da diyorum ki şimdiye kadar hep o uğraştı, gerek beni ikna etmek için gerekse ailesini ikna etmek için. Acaba bende ilk defa onun için bişe yapsam mı? Yanında olmak gibi. Yani bu durumda. Yorgunluğu gidene kadar. Belki bu dönemde bi çocuk onu çok yormuştur bilmiyorum. Onu da anlamaya çalışsam diyorum. Kızımı çok seviyor. Bunu göstermelik yapsaydı kesin anlardım. Gidip pedagogla görüşüyor ne yapmamız lazım yada nasıl davranmam gerekiyor diye. Onunla saatlerce oyun oynuyor. Dışarı çıkıyorlar. Ve bunları severek yaptığını biliyorum. Çok bariz bi şekilde görülüyor bu. Çünkü onunda gözleri kızımınki gibi ışıl ışıl o an. Eski eşim bırakın kızımla ilgilenmeyi görüşmüyor bile. O da başka şehirde. Senede iki kere anca konuşuyorlardır. Belki de babasının onunla ilgilenmeyişi tam tersine sevgilimin fazlasıyla ilgilenişi beni çok etkiliyordur. Yine bilmiyorum. Bugün bırakıp yoluma gidebilirim ama yanlış yaparmıyım diye tereddütüm. Benimle ve kızımla bu kadar ilgilenen biri bi fırsatı hak ediyor olabilir mi?

cnm ne yapmalıyım derken. sevgilin evlenelim diyormu. yani hangi konuda ne yapacaksın anlayamadım cnm. evlensende mutlu olacağını sanmıyorum. doğulu aile ile çoook zor. sevgilin de biraz pasif gibi. ve vazgeçecek gibi görünüyor. kusura bakma biraz sert oldu ama benim düşüncem bu. Allah yar ve yardımcın olsun mutlu olursun inşallah

Bugün itibari ile bitirdim. Gerçi başka bişeye sinirlendim öyle bitirdim ama bu da uzun süredir kafamın karışıklığından kaynaklanıyor sanırım. Sanki bitmesi için bahane arıyordum. Neyse ki bitti. Kafamda da bitti. Olmuyorsa zorlamayada gerek yoktu zaten. Allah hakkımızda hayırlısını versin inş. Biraz da rahatladım. Herkes için doğrusu buydu. İnş bundan sonra bişey yapmazda böyle biter gider. Gerçi yapsa da artık yapacak bişe yok.

MUTTLUU OLLAAMMAAZZZSINN diyorum başka da birşey demiyorum tatlişim sen duygularına yenik düşüpte kimsenin ağlamasına sızlamasına kanma :ssz: istemiyolarsa bırak ,bırakmazsanda dediği gibi evlendikten sonra yine sizi rahat bırakmazlarsa daha kötü şeyler de olabilir sen herşeyi boşver düşünmen gereken çocuğun var yapacağın herşeyi çocuğunu düşünerek yap:34::34::34:

MUTTLUU OLLAAMMAAZZZSINN diyorum başka da birşey demiyorum tatlişim sen duygularına yenik düşüpte kimsenin ağlamasına sızlamasına kanma :ssz: istemiyolarsa bırak ,bırakmazsanda dediği gibi evlendikten sonra yine sizi rahat bırakmazlarsa daha kötü şeyler de olabilir sen herşeyi boşver düşünmen gereken çocuğun var yapacağın herşeyi çocuğunu düşünerek yap:34::34::34:

Canım çok haklısın. Mantıklı olan bu zaten. Şöyle düşünüyorum artık. Ailesi beni tanımaz bilmez ama istemiyorlar. Neymiş dul ve çocukluymuşum. Önyargıya bak. Oğlunda Brad Pitt sanki. Herkes onunla olmak istiyor :) Ben onları hiç araştırdım soruşturdum mu? Onlar sevilen bi aile mi? Asmaktan kesmekten bahsediyorlar ne kadar iyiler bilemedim şimdi. Peki anne babası niye boşandı? Onlar da sütten çıkmış ak kaşık değil. Yani araştırmaya gerek kalmadan sadece bildiklerimle bile onları benim istememem gerekiyor. Onlar beni değil ben onları istemiyorum artık :D Bide bu insanlar benimle ilgili çok garip yorumlar yapmışlar. Ben ağzımı açıp bi kere demedim onlar da böyle diye. Neyse Allah herkesin gönlüne göre versin inş

canım çok haklısın. Mantıklı olan bu zaten. şöyle düşünüyorum artık. Ailesi beni tanımaz bilmez ama istemiyorlar. Neymiş dul ve çocukluymuşum. önyargıya bak. Oğlunda brad pitt sanki. Herkes onunla olmak istiyor :) ben onları hiç araştırdım soruşturdum mu? Onlar sevilen bi aile mi? Asmaktan kesmekten bahsediyorlar ne kadar iyiler bilemedim şimdi. Peki anne babası niye boşandı? Onlar da sütten çıkmış ak kaşık değil. Yani araştırmaya gerek kalmadan sadece bildiklerimle bile onları benim istememem gerekiyor. Onlar beni değil ben onları istemiyorum artık :d bide bu insanlar benimle ilgili çok garip yorumlar yapmışlar. Ben ağzımı açıp bi kere demedim onlar da böyle diye. Neyse allah herkesin gönlüne göre versin inş

senin evlenip boşanmış olman insanlık hali ama onların böyle asıp kesme muhabbetleri insanlık dışı dediğin gibi onların seni değil senin onları istememen gerek hep kendini düşün çünkü herkes öyle yapıyo:46:

senin evlenip boşanmış olman insanlık hali ama onların böyle asıp kesme muhabbetleri insanlık dışı dediğin gibi onların seni değil senin onları istememen gerek hep kendini düşün çünkü herkes öyle yapıyo:46:

Aynen canım ya. Sanki pavyondan çıkmış biriyle evlenecek oğulları. Annesi demiş ki: Sen kendini ikinci el kullanmaya layık mı görüyorsun????. Ne kadar büyük terbiyesizlik. Kendine boşanmış bi kadın üstelik.. Babası ile görüşmüyor ama o da haber göndermiş biriyle. O da demiş ki: Beni oraya getirtmesin. Çok istiyorsa evlendirelim hemen biriyle. Onuda ikinci alsın kendine.... Zihniyete bakar mısınız? Çok terbiyesizlermiş...

Aynen canım ya. Sanki pavyondan çıkmış biriyle evlenecek oğulları. Annesi demiş ki: Sen kendini ikinci el kullanmaya layık mı görüyorsun????. Ne kadar büyük terbiyesizlik. Kendine boşanmış bi kadın üstelik.. Babası ile görüşmüyor ama o da haber göndermiş biriyle. O da demiş ki: Beni oraya getirtmesin. Çok istiyorsa evlendirelim hemen biriyle. Onuda ikinci alsın kendine.... Zihniyete bakar mısınız? Çok terbiyesizlermiş...

aaa laflara bak yaa kendiside boşanmamış olsa anlicama yaa canım boşver söylenecek çok şey varda kimsenin seviyesine düşme. ki artı sevdiği için pavyondan kadın alıp evlenmiş insanlar biliyorum ben evlenip boşanmış olmak neymiş ki GERİİ KAFALAR:33:

Back
X