Sözlü veya nisanli olsaydiniz farkli olurdu demek istiyor herkes. Erkek arkadasiniz askerdeyse sizin orada isiniz ne? Niyetiniz iyi ondan süphem yok ama 4 yillik iliski, resmi hicbir bag yok ortada, erkek arkadas da yok, niye gidiyorsunuz evlerine. Bunu dogru bulmayanlara da atar yapiyorsunuz. Anne babanin onayiyla nisanlinin ailesini ziyaret etmek var bir de erkek arkadas askerdeyken evlerine gitmek var. Belki de önemsemiyorlar sizi ya da gitmenizden hoslanmiyor olabilirler. Ben kardesim askerdeyken kiz arkadasinin gelmesinden rahatsiz olurdum. Kendim icin degil kizin adina. Ailesinin haberi var mi burada oldugundan, varsa da niye gönderiyorlar derdim.
Üniversitedeyken erkek arkadasimin ailesiyle tanismak icin memleketine gitmistik. Biz asktan ölüyoruz kesin evlenicez diyoruz ama annesi gelen giden herkese "okuldan normal arkadasi, arada gelir giderler böyle" demisti benim icin. Cok agirima gitmisti ama simdi anliyor ve hak veriyorum kadina. Buna hayat tecrübesi deniyor. Keske birisi bana böyle izah edip kafama iyice yerlestirseydi de gitmeseydim. Nisanliyken esim, annesi ve kizkardesi beraber tatile gidelim diye tutturmuslardi. Bodrum'da ev kiralamislar. Bizimkilere zorla, benim payima düsen neyse onu ödemek sartiyla kabul ettirdiler. Kayinvalidem her tür garantiyi verdi kiziniz bana emanet diye. Yasim kücük falan da degildi 28 yasindaydim.
Isin özeti, gitmeyin. Ben gidersem askerdeki sevgilim mutlu olur, beni cok takdir eder diye düsünmeyin. Sen gelince gideriz ama sen yokken kusura bakma deyin.