- 15 Haziran 2017
- 53
- 23
- 3
- 33
- Konu Sahibi helphelphelp
-
sırf ailesi yüzünden sevgilimle yollarımı ayırmak ne kadar doğru onu da bilmiyorumO isi gecin. Evlenmeden once oyle soyleyenler genelde evlenince analarinin totosundan ayrilmiyorlar. Pek gorusmeyi dusunmuyorum demesi bile ayri bir sorun zaten. Kendisi istemese bile onlar isteyecek gorusmeyi. Bunun bayrami var, cocuk dogumu var, lohusaligi var,cocuk bakimi var. bu evrelerde mutlaka gorusulecek ve sizin en hassas oldugunuz zamanlar. Ben farkli kulturlerin evliligine karsiyim ne yalan soyleyeyim,esim biz evlenmeden once 10 yildir ailesinden ayriydi buna ragmen sorunlar yasamadim mi yasadim,hem de dibine kadar. Hala cogu seyleri garip geliyor ve rahatsiz oluyorum.
Neden ki? Bence gayet dogru.sirf ailesi yuzunden dediginiz sey son derece onemli bir sey. Sobanin uzerindeki donu kaldirmaya bile tenezzul etmeyen garip insanlarla aile olmak istememek gaet hakli bir sebep bana gore.sırf ailesi yüzünden sevgilimle yollarımı ayırmak ne kadar doğru onu da bilmiyorum
Eve üç maaş giriyor diye kaç defa belirtmene irite oldum.bana hiçbir kötükleri yok. ama bunlar kafamı karıştırıyor. üstelik evlilik konusunda da yalnız bırakıyorlar sevgilimi. düğün yapmayın demiş babası kavga ettiler bu yüzden. her şeyimi kendim yapıcam diyor sevgilim destek de olmuyorlar. sevgilim hariç herkes paket paket sigara içiyolar. alkol her gün.. durumun yoksa bunları yapcak parayı bulamazsın. eve 3 maaş girmesi bu zamanda zenginlik. ama böyle şeylere para harcıyorlar. sevgilim de para vermiyor artık biriktiriyor düğün için. cimri diyorlar bu sefer sevgilime.
önemsemem diyemiyorum işte kendı kendime düşünüp duruyorumNeden ki? Bence gayet dogru.sirf ailesi yuzunden dediginiz sey son derece onemli bir sey. Sobanin uzerindeki donu kaldirmaya bile tenezzul etmeyen garip insanlarla aile olmak istememek gaet hakli bir sebep bana gore.
Ama derseniz ki ben onemsemem sorun etmem,aldirmam. O zaman evlenebilirsiniz. Evlendikten sonra bunlar yuzunden sorun cikarsa sevgiliniz size e gordun de geldin der
yermek de değil ki olan bu. zaten çok ayıp görseler sermezlerdi misafirin yanına
ilk gidişimdi ve haberliydi. anneler günü için. sevgilim söylediğine göre temizlik yapmışlar tüm gece ve sonuç bu. tamam toz olabilir tabı. ama kömür karasıydı 1 sene dokunsan anca olur. ben de takıldım haliyleEve üç maaş giriyor diye kaç defa belirtmene irite oldum.
Yani seni ilgilendirmez o eve kaç maaş giriyor.
Ne alıyor ne almıyorlar falan.
3 maaş kimin? Sevgilin, annesi, babası mı? Yani değilse görümcen?
Bu kadar giyinmeyi bile bilmeyen! İnsanlar her gün insan içine, işe nasıl gidiyor?
Hiç mi eş dost akrabaları yok gelen giden?
Tablonun tozlu olması benim için problem değil. Her gün silinmez.
Masaya gazete serilmesi de seni çok kaale almadığını gösteriyor bence. Yoksa sevgilin bile bu ne böyle demiş. Demek rutin bir olay değil.
Belki kadın da senin için daha nişan yok bir şey yok habire bize geliyor, akrabalarımızın evine geliyor diye düşünüyordur? Kasıtlı yağıyordur?
Söylediklerini abartılı buldum. Hele soba telinde don falan. İnanamadım.
Neden peki ısrarla gidiyorsun? Böyle muamele görüyorsam ben olsam asla gitmem.
Sevgilinin de su kirli bu kirli yapması fiyasko zaten.
Cok fazla dusunecek bir sey yok esasinda her sey ortada. Ben yerinizde olsam gidip gelmeyi keserim. Belli ki istenmiyorsunuz ama bunu davranislariyla degil sizi tiksindirerek belli etmeden yapmaya calisiyorlar. Evden 3.maasin cikmasini istemiyorlardir haliyle sevgilinizin evlenmesi demek paradan mahrum kalmalari demek.önemsemem diyemiyorum işte kendı kendime düşünüp duruyorum
ben mi abartıyorum diye fikir istiyorum zatenBakın hanımefendi şunu söylemeye çalışıyorum: İnsanların kültürleri, yaşayışları, düzenleri vs farklıdır. Herkesin bizim gibi olmasını bekleyebilir miyiz? Biri diğerinden daha üstün ya da düşük diye sınıflandıramayız bu tarz şeyleri. Sadece farklı diyebiliriz ve eğer uyuşmuyorsak da gereğini yaparız.
Paket paket sigara içmeleri, alkol almaları onları bağlayan birşey. Bu saatten sonra değişmez. Eğer siz bu farklılıklarla baş edemeyeceğinizi düşünüyorsanız ki böyle görünüyor o halde bu işi ciddiyete döküp dökmeyeceğinizi sorgulamanız gerekiyor. Belki de vazgeçmeniz gerekiyor çünkü bu farklılıkları kabullenemiyorsunuz.
istenmediğimi düşünmüyorum aksine çok üstüme titrerlerCok fazla dusunecek bir sey yok esasinda her sey ortada. Ben yerinizde olsam gidip gelmeyi keserim. Belli ki istenmiyorsunuz ama bunu davranislariyla degil sizi tiksindirerek belli etmesen yapmaya calisiyorlar. Evden 3.maasin cikmasini istemiyorlardir haliyle sevgilinizin evlenmesi demek paradan mahrum kalmalari demek.
sevgilim davet ediyor kırmak istemiyorum gelmem diyemiyorum o yuzdenEve üç maaş giriyor diye kaç defa belirtmene irite oldum.
Yani seni ilgilendirmez o eve kaç maaş giriyor.
Ne alıyor ne almıyorlar falan.
3 maaş kimin? Sevgilin, annesi, babası mı? Yani değilse görümcen?
Bu kadar giyinmeyi bile bilmeyen! İnsanlar her gün insan içine, işe nasıl gidiyor?
Hiç mi eş dost akrabaları yok gelen giden?
Tablonun tozlu olması benim için problem değil. Her gün silinmez.
Masaya gazete serilmesi de seni çok kaale almadığını gösteriyor bence. Yoksa sevgilin bile bu ne böyle demiş. Demek rutin bir olay değil.
Belki kadın da senin için daha nişan yok bir şey yok habire bize geliyor, akrabalarımızın evine geliyor diye düşünüyordur? Kasıtlı yapıyordur?
Söylediklerini abartılı buldum. Hele soba telinde don falan. İnanamadım.
Neden peki ısrarla gidiyorsun? Böyle muamele görüyorsam ben olsam asla gitmem.
Sevgilinin de su kirli bu kirli yapması fiyasko zaten.
haklısın..Bunun maddi durumla alakası yok. Annem her zaman der "yokluk Allah'tan pisliktemi Allah'tan" der. Temizlikte ne varki bi makine makine yoksa süpürge, su,sabuk,bez bu kadar yani
Eh belli etmeden yapmalari lazim oyle degil miistenmediğimi düşünmüyorum aksine çok üstüme titrerler
ben mi abartıyorum diye fikir istiyorum zaten
Orası öyle de böyle şeyler canımı sıkıyor takıyorum ister istemezSevgilin o evde yaşanıyor mu masaya gazete seçilince sasirmiscasina bu ne diyor?bir de terlik olayını anlamadım siz tuvalete gireceğiniz zaman mi terlik almaya gönderiyorlar nasi iş?herkesin temizlik ve görgü anlayışı farklı olabilir takılmayın evlendiginizde duruma el atarsınız herkesin birbirinden öğrenecek birseyi var elbet.Anladigim kadarıyla da sizi el üstünde tutuyorlar kapınızı bile açtıklarında göre daha ne istiyorsunuz:)
zaten bunlar karşısında kimseye tavır bile yapmadım. kendı içimde takıyorum düşünüyorum ilerde sorun olur mu diye.Herkesin algılayış tarzına bağlıdır bu durum. Siz onları kabullenemiyorsunuz ve bu şekilde de olmaz zaten. O yüzden abartıp abartmamanız bir referans değil. Üzerinize titremeleri, size değer vermeleri bir anlam ifade etmiyor çünkü sizin için şeklen görünenler daha öne geçmiş. Buna da saygı duyuyorum tercih meselesidir. Kısacası siz bu durumda yapamayacak gibi duruyorsunuz.
Çok samimi bir şekilde kendi adıma konuşacak olursam: Eğer erkek arkadaşımı seviyorsam, güveniyorsam, ailesinin insanlığına inanıyorsam ben çok üzerinde durmazdım. Doğal olarak da şaşıracağım birşeyle karşılaşınca tölere edebilirdim. Fakat siz tölere edemeyecek gibi duruyorsunuz ve etmek zorunda da değilsiniz zaten. Zorlamayla olmaz yani bu bir bakış açısıdır çünkü.
zaten bunlar karşısında kimseye tavır bile yapmadım. kendı içimde takıyorum düşünüyorum ilerde sorun olur mu diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?