• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin ailesi yüzünden tüm hayallerimiz yıkıldı

saricicek2

Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2022
78
99
18
29
Merhaba kadınlar kulübünün hanımları. Daha önceden başka bir konu açmıştım evlilik hazırlıklarında. Şimdi buraya yazmak istedim.

(İkimizde devlet memuruyuz 25-26 yaşlarımız)1.5 senelik güzel giden bir ilişkim var. Sevgilim bana saygılı sevgi dolu güvenilir biridir. Gözümün içine bakıyordu yani. Evlilik konuları konuşulmaya başladığında ailesiyle ortak bir tanıdıktan hoş olmayan şeyler duydum. Ben ailesiyle tanışmadim henüz.

Annesi oğlunun düğününe hiç birşey şekilde yardım etmeyeceğini gelinine bişey yapamayacağını söylüyormuş ve durumlarıda var gayet yapabilirler ayrıca oğlunun kendi sözünden asla çıkamayacağını kendi maaşımızla kredi çekip yapacağımızı zaten benim çalıştığımı altın İnci istemeyecegimi ve onların göz hapsinde olacağımızı açıkça belirtmiş toplu bir ortamda. Sevgilime bunu anlatamadım ama şöyle bir durum var 8 senelik devlet memuru ve tüm maaşını bu zamana kadar ailesine vermiş bir birikimi yok kendine özel. Dedim bırak biz yapalım herşeyi ama iki aileye eşit mesafede oturalım ne sizinkiler ne bizimkiler karışamasın. Fakat bu talebim kabul görmedi 2-3 sene otururuz sonra taşınırız hemen gidersem annemler üzülür dedi ama ben ikna olamadım ve bizi ayrılık noktasına getirdi. Gidelim dediğim yerde şu anki oturduğu yere yarım saat. Sevgilime göre annesi kanatsız bir melek ama sevgilimin söyledikleriyle annesinin toplu ortamda söyledikleri çok farklı, fakat ona duyduklarımi söyleyemedim malesef

Burada sizlerin tecrübesini okuyorum evlilikte aile tutumu çok önemli, ama eşlerin tutumu daha çok önemli. Yol yakınken dönmeli miyim?

Merhaba kadınlar kulübünün hanımları. Daha önceden başka bir konu açmıştım evlilik hazırlıklarında. Şimdi buraya yazmak istedim.

(İkimizde devlet memuruyuz 25-26 yaşlarımız)1.5 senelik güzel giden bir ilişkim var. Sevgilim bana saygılı sevgi dolu güvenilir biridir. Gözümün içine bakıyordu yani. Evlilik konuları konuşulmaya başladığında ailesiyle ortak bir tanıdıktan hoş olmayan şeyler duydum. Ben ailesiyle tanışmadim henüz.

Annesi oğlunun düğününe hiç birşey şekilde yardım etmeyeceğini gelinine bişey yapamayacağını söylüyormuş ve durumlarıda var gayet yapabilirler ayrıca oğlunun kendi sözünden asla çıkamayacağını kendi maaşımızla kredi çekip yapacağımızı zaten benim çalıştığımı altın İnci istemeyecegimi ve onların göz hapsinde olacağımızı açıkça belirtmiş toplu bir ortamda. Sevgilime bunu anlatamadım ama şöyle bir durum var 8 senelik devlet memuru ve tüm maaşını bu zamana kadar ailesine vermiş bir birikimi yok kendine özel. Dedim bırak biz yapalım herşeyi ama iki aileye eşit mesafede oturalım ne sizinkiler ne bizimkiler karışamasın. Fakat bu talebim kabul görmedi 2-3 sene otururuz sonra taşınırız hemen gidersem annemler üzülür dedi ama ben ikna olamadım ve bizi ayrılık noktasına getirdi. Gidelim dediğim yerde şu anki oturduğu yere yarım saat. Sevgilime göre annesi kanatsız bir melek ama sevgilimin söyledikleriyle annesinin toplu ortamda söyledikleri çok farklı, fakat ona duyduklarımi söyleyemedim malesef

Burada sizlerin tecrübesini okuyorum evlilikte aile tutumu çok önemli, ama eşlerin tutumu daha çok önemli. Yol yakınken dönmeli miyim?
Sevgilinin ailesi yüzünden tüm hayallerin yıkılmasın, bizzat sevgilin yüzünden yıkılsın. Adamda iş yok.Arkana bakmadan kaç hem de. Otursun anasının evinde beyefendi

sevgilimin söyledikleriyle annesinin toplu ortamda söyledikleri çok farklı, fakat ona duyduklarımi söyleyemedim malesef

Söyleseniz de annesi yine melek olarak kalacak.Aile tutumu eşi muhakkak etkiler ve aldıgınız karar pismanlık getirir.İki tarafa mesafeli oturma kararina bile birkac sene sonra düsünürüz diyen kisiden hayır gelmez.O birkac sene sonunda bebek olur vs.Annem bebegi görmeden duramaz üzülür tasınamayız denir.Bu sekilde uzaar gider örnekleri.Siz şartları sunun.Uyarsa devam uymazsa onsuz devam..

Ortak bir karara varamazdiginiz her konu evlenince de soruna yol açar. Birinizin istegine bagli degil ikinizi ilgilendren her konu iki kisinin oluruna bagli cozulebilir ancak. Tabi karsinizda ki simdiden annem uzulur dusuncesine giriyorsa ilerde de aynisini diyecektir. Bir tek bu meselede degil her meselede annemi uzemem diye dusunup hayatini ona gore sekillendirecektir. İyi dusun.

Bu açıklamalar çok güzel bir örnek oldu. Genelde hep evlenmeden önce çok iyiydi, kocam çok iyi evlenince ailesi annesi yüzünden anlaşamıyoruz. Biz iyiyiz ama ailesi rahat bırakmıyor diye konu açıp anlatıyorlar. Her seferinde oğlan bu ailenin yetiştirdiği bir kişi, onların ahlakında. Size evlenmeden önce verilen sözlerim hepsi yalan ve sırf gözünüz açılmasın diye, evlenmeden önce aile bunu planlamıştır. Sizi dolandırmışlar diyorduk. Siz de bunu kanıtladınız.

Eskiye yönelik konulara bakın ve hemen ilişkinizi kesin. Yol yakınken bu plancı, hesapçı insanlardan uzak durun.

Bir şey yapmaları şart değil, niyet önemli ama ailesinden ayrı düşünemeyen, maddi planları plan herkesten uzak dur.

Ayrıca oğlan seni kaçırmak istemez çünkü evlenene kadar asla kendi yüzlerini göstermez böyleleri. Gerçekten aşk sevgi yerine kriterlerine uymuşsundur. Ne olduğunu anlamadan evlenme derdine girerler evlenene kadar da hep sizi gazlarlar. Bir kere ters düşün aile ile siz neye uğradığınızı şaşırırsınız.

8 senelik devlet memuru ve tüm maaşını bu zamana kadar ailesine vermiş bir birikimi yok kendine özel. Dedim bırak biz yapalım herşeyi ama iki aileye eşit mesafede oturalım ne sizinkiler ne bizimkiler karışamasın. Fakat bu talebim kabul görmedi 2-3 sene otururuz sonra taşınırız hemen gidersem annemler üzülür dedi ama ben ikna olamadım ve bizi ayrılık noktasına getirdi.
Daha da devam edersen kimseye yakinip ağlama.
Kendin edip kendin buldun demektir

8 senelik devlet memuru ve tüm maaşını bu zamana kadar ailesine vermiş bir birikimi yok kendine özel.

Lise biter bitmez , hemen atanmayı ve memur olmayı nasıl başarmış ; bilmediğim için soruyorum.

Konunuzdaki diğer kısımlara değil sadece ailesine para vermesiyle ilgili kısma yorum yapacağım.

Yetişkin ve çalışan bireyler halen anne ve babalarının onlara bakmasını beklemezler. Önlerine konulan yemek , yıkanan çamaşır , evde barınma ve kullanılan elektrik, su, doğalgaz vb faturalara katılmaları insani olarakta olması gerekendir.

Sevgiliniz bekar evine çıkmış olsa da bu harcamaları yapacaktı. Anne baba ile otururken de tüm maaşını vermemiştir.

Amanın o da ne?! Bir kaynana geliyor…
Kaç kaç kaç 😅

Back
X