• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin ailesi yüzünden tüm hayallerimiz yıkıldı

Böyle aileler ev araba da aldırır ve kendi üstlerine yaptırır size de kredi ödetir
Merhaba kadınlar kulübü ailesi. Uzun süredir forumun takipçisiyim fakat üyeliğimi yeni oluşturdum. Sizlere danışıp beni doğruya yönlendirmenizi umuyorum. 1.5 senelik güzel giden bir ilişkim var. Evlilik konuları son 7-8 aydır sürekli gündemimizde, ailesi çok hevesli ve israrciydi. Sonrasında ortaya çıktı ki ailesinin hiç maddi bir hazırlığı yok. İkimizin çalışıyor olmasına güvenip kendileri halletsin bizene, zaten çalışan kızlar artık altın takmıyor, ben bu yaştan sonra gezip tozacagim düğünle mi ugrasayım şeklinde arkadaslarina anlatıyormus annesi. Ben bunuda kabul ettim ikimiz yapacağız tabiki dedim. Ama sevgilim bunları duydugumu bilmiyor ve bana hala annemler yapacak annem bunları şunları yapacak bana öyle dedi diyor. Yani kısacası sorun müstakbel kayınvalidemin sevgilime hallederiz olur olur sen takma bunları ben herseyini yaparım diyip, sağda solda kendileri yapacaklar çalışıyorlar çalışanlar bişey istemez zaten ben ne yapayım demesi. Ben bişey istediğimden değil zaten ikimiz yapacağız koskoca insanlarız, takıldığım şey sevgilime farklı konuşup etrafa farklı şeyler diyor oluşu. Bu tavrı ileride de devam eder mi? Yol yakınken dönmeli miyim?

Çok haklısınız görüşünüz için teşekkür ederim. Sevgilim 8 senelik devlet memuru ailesine iki ev araba almış buna rağmen bu şekildeler. En iyisi yol yakınken dönmek olacak sanırım

Eski konunuzda zaten herkes size yazmış. Dediğim gibi aile buna iki araba aldırmış

Ben hep diyorum.erkekler ailelerinin ne mal oldugunu gayet bilip evleniyor, gelinler sonradan uyaniyor diye..ama inanmiyorlar. Sevgilin seni ailesine sen ne kadar fedakar olsan ol ezdirecek. Simdiden belli oldu
Aksini yapacağını söylüyor ama hiç inandırıcı gelmedi bana. Burada hemcinslerimin gördüğü muameleleri okudukça

Merhaba kadınlar kulübünün hanımları. Daha önceden başka bir konu açmıştım evlilik hazırlıklarında. Şimdi buraya yazmak istedim.

(İkimizde devlet memuruyuz 25-26 yaşlarımız)1.5 senelik güzel giden bir ilişkim var. Sevgilim bana saygılı sevgi dolu güvenilir biridir. Gözümün içine bakıyordu yani. Evlilik konuları konuşulmaya başladığında ailesiyle ortak bir tanıdıktan hoş olmayan şeyler duydum. Ben ailesiyle tanışmadim henüz.

Annesi oğlunun düğününe hiç birşey şekilde yardım etmeyeceğini gelinine bişey yapamayacağını söylüyormuş ve durumlarıda var gayet yapabilirler ayrıca oğlunun kendi sözünden asla çıkamayacağını kendi maaşımızla kredi çekip yapacağımızı zaten benim çalıştığımı altın İnci istemeyecegimi ve onların göz hapsinde olacağımızı açıkça belirtmiş toplu bir ortamda. Sevgilime bunu anlatamadım ama şöyle bir durum var 8 senelik devlet memuru ve tüm maaşını bu zamana kadar ailesine vermiş bir birikimi yok kendine özel. Dedim bırak biz yapalım herşeyi ama iki aileye eşit mesafede oturalım ne sizinkiler ne bizimkiler karışamasın. Fakat bu talebim kabul görmedi 2-3 sene otururuz sonra taşınırız hemen gidersem annemler üzülür dedi ama ben ikna olamadım ve bizi ayrılık noktasına getirdi. Gidelim dediğim yerde şu anki oturduğu yere yarım saat. Sevgilime göre annesi kanatsız bir melek ama sevgilimin söyledikleriyle annesinin toplu ortamda söyledikleri çok farklı, fakat ona duyduklarımi söyleyemedim malesef

Burada sizlerin tecrübesini okuyorum evlilikte aile tutumu çok önemli, ama eşlerin tutumu daha çok önemli. Yol yakınken dönmeli miyim?
Duyduklarını sevgiline söylemene gerek yok, zaten biliyor. Sana söylemez, seni ailesinden görmediği için ağzına laf vermiş olur. Ailesi yüzünden değil, sevgilin yüzünden hayalleriniz yıkıldı. Hem düğünü kendiniz yapacaksınız hem de onların dediği olacak, ne güzel ya elsiz ayaksız köleler istiyorlar. Sevgilin de dünden razı ailesinin kuyruğu olmaya.

Lise biter bitmez , hemen atanmayı ve memur olmayı nasıl başarmış ; bilmediğim için soruyorum.

Konunuzdaki diğer kısımlara değil sadece ailesine para vermesiyle ilgili kısma yorum yapacağım.

Yetişkin ve çalışan bireyler halen anne ve babalarının onlara bakmasını beklemezler. Önlerine konulan yemek , yıkanan çamaşır , evde barınma ve kullanılan elektrik, su, doğalgaz vb faturalara katılmaları insani olarakta olması gerekendir.

Sevgiliniz bekar evine çıkmış olsa da bu harcamaları yapacaktı. Anne baba ile otururken de tüm maaşını vermemiştir.
Haklısınız ama ev araba herşey alındı anne babanın maaşı var ve evet tüm parayı veriyor mobil bankacılık hesabından gördüm parası hiç kalmıyor

Merhaba kadınlar kulübünün hanımları. Daha önceden başka bir konu açmıştım evlilik hazırlıklarında. Şimdi buraya yazmak istedim.

(İkimizde devlet memuruyuz 25-26 yaşlarımız)1.5 senelik güzel giden bir ilişkim var. Sevgilim bana saygılı sevgi dolu güvenilir biridir. Gözümün içine bakıyordu yani. Evlilik konuları konuşulmaya başladığında ailesiyle ortak bir tanıdıktan hoş olmayan şeyler duydum. Ben ailesiyle tanışmadim henüz.

Annesi oğlunun düğününe hiç birşey şekilde yardım etmeyeceğini gelinine bişey yapamayacağını söylüyormuş ve durumlarıda var gayet yapabilirler ayrıca oğlunun kendi sözünden asla çıkamayacağını kendi maaşımızla kredi çekip yapacağımızı zaten benim çalıştığımı altın İnci istemeyecegimi ve onların göz hapsinde olacağımızı açıkça belirtmiş toplu bir ortamda. Sevgilime bunu anlatamadım ama şöyle bir durum var 8 senelik devlet memuru ve tüm maaşını bu zamana kadar ailesine vermiş bir birikimi yok kendine özel. Dedim bırak biz yapalım herşeyi ama iki aileye eşit mesafede oturalım ne sizinkiler ne bizimkiler karışamasın. Fakat bu talebim kabul görmedi 2-3 sene otururuz sonra taşınırız hemen gidersem annemler üzülür dedi ama ben ikna olamadım ve bizi ayrılık noktasına getirdi. Gidelim dediğim yerde şu anki oturduğu yere yarım saat. Sevgilime göre annesi kanatsız bir melek ama sevgilimin söyledikleriyle annesinin toplu ortamda söyledikleri çok farklı, fakat ona duyduklarımi söyleyemedim malesef

Burada sizlerin tecrübesini okuyorum evlilikte aile tutumu çok önemli, ama eşlerin tutumu daha çok önemli. Yol yakınken dönmeli miyim?
Evlilik yolunda ilerlerken bazen sıkıntılar olabiliyor.
Ama su annemler üzülür lafı beni bitirdi
Bunun açılımı annemleri üzmemek için evliliğimiz boyunca seni üzeceğim. O kadar meraklılarsa birbirlerine evlenmesin. Otursun dizinin dibinde. Kimsenin basını yakmasın
Sende gelip burda konu açma kaynanam ve kocam beni çıldırtıyor die

Dönün tabi. Genelde sorun eş ailesinden çok eşte oluyor zaten. O 2-3 seneyi kabul ederseniz bilin ki bir ömür öyle yaşayacaksınız. Anlattığınız profilde bir adamdan hayır gelmez
O 2-3 senecik canımmm ne olacak dedikleri zaman diliminde oluyor ne oluyorsa. Daha ne belin doğruluyor ne hevesin kalıyor. Zaten hemen çocuk yapıldığı için en hassas anına denk geliyor o 2-3 senecik. Hamile iken lohusa iken emzikli iken sana denen tek lafı unutamıyorsun bi ömür.

Evlilik yolunda ilerlerken bazen sıkıntılar olabiliyor.
Ama su annemler üzülür lafı beni bitirdi
Bunun açılımı annemleri üzmemek için evliliğimiz boyunca seni üzeceğim. O kadar meraklılarsa birbirlerine evlenmesin. Otursun dizinin dibinde. Kimsenin basını yakmasın
Sende gelip burda konu açma kaynanam ve kocam beni çıldırtıyor die
Haklısınız bende annem üzülür lafına kadar ılımlıydım ama kopardı beni bu laf

Ben duyayım diye dedi muhtemelen oğluna kötü gözükmeden
Ben olsam bu laflari duyar duymaz gidip sorardım sevgilime. Siz neden çekindinizki? Maddi bekletinizin olmaması başka birşey, kandırılmak başka birşey. Adam annem üzülmesin diye size istediğiniz yerden ev bile tutamıyor. Düğün yaparken altın takarken gelenek görenekleri rafa kaldırıyorlar ama kaynanalik yapmaya gelince maşallahları var. Borç harç evleneceksiniz bari bağımsız bir hayatınız olsun. O da yok.

Haklısınız ama ev araba herşey alındı anne babanın maaşı var ve evet tüm parayı veriyor mobil bankacılık hesabından gördüm parası hiç kalmıyor
Anlaşılan sizde eve ekonomik katkı fifti fifti olacak ama ev işine gelince aaa o kadın işi olacak. O anası hele oğluşunun zıkkımlandığı bardağını kaldırdığını görsün, neler edecek sana.

Ben olsam bu laflari duyar duymaz gidip sorardım sevgilime. Siz neden çekindinizki? Maddi bekletinizin olmaması başka birşey, kandırılmak başka birşey. Adam annem üzülmesin diye size istediğiniz yerden ev bile tutamıyor. Düğün yaparken altın takarken gelenek görenekleri rafa kaldırıyorlar ama kaynanalik yapmaya gelince maşallahları var. Borç harç evleneceksiniz bari bağımsız bir hayatınız olsun. O da yok.
Bende kandırılma kısmındayım zaten en çok beni yoran o

Anlaşılan sizde eve ekonomik katkı fifti fifti olacak ama ev işine gelince aaa o kadın işi olacak. O anası hele oğluşunun zıkkımlandığı bardağını kaldırdığını görsün, neler edecek sana.
Ayneen öyle masrafa gelince ortak masrafa gelince ikinizde çalışıyorsunuz. Ama kaynana işte huzur vermeyecek belli oldu

Aksini yapacağını söylüyor ama hiç inandırıcı gelmedi bana. Burada hemcinslerimin gördüğü muameleleri okudukça

Hic de öyle olmuyor. Öyle olsa simdiden sınırını cizer. Ama adam simdiden "ailemi üzemem" modunda. Yani kisaca "onlari üzmektense sen üzül" mesaji var arkasinda. Para vermediklerini bir kenara onu kendiniz yaparsiniz, ama adam.simdiye kadar herseyini onlara vermisse ne onlar para esseklerini birakir, ne o vermekten vazgecer. Iki laflari "esin de calisiyor" olur. Hic o toplara girme

Ayneen öyle masrafa gelince ortak masrafa gelince ikinizde çalışıyorsunuz. Ama kaynana işte huzur vermeyecek belli oldu
Söyle o donsuz uşağa, anası kaynanalık edecekse koluna bilezikleri sıralayacak, bedava kaynanalık yok öyle.

Gözlerinin içine bakan o adam evlenince gözlerinden yaş geldiğinde gidip odada oyun oynayacak. Bu zamana kadar birey olduğunun farkında değil, ailesinin uzantısı gibi olmuş.8 sene memuriyette kendine hiç yatırım yapmamış ailenin safı ,yedireni , emir eri olmuş.Şansin böylesi "onu da siz sevmişsiniz "seviyorum diye devam ederseniz bol şanslar. Bol kavgalı,ailenin her olayda burnunu soktuğu ,gitmeli kalmalı günler ,anacı eşle mutluluklar dilerim Yol ayrimindasınız aklınız mi kalbiniz mi ?????

Back
X