• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin ailesi yüzünden tüm hayallerimiz yıkıldı

Merhaba kadınlar kulübünün hanımları. Daha önceden başka bir konu açmıştım evlilik hazırlıklarında. Şimdi buraya yazmak istedim.

(İkimizde devlet memuruyuz 25-26 yaşlarımız)1.5 senelik güzel giden bir ilişkim var. Sevgilim bana saygılı sevgi dolu güvenilir biridir. Gözümün içine bakıyordu yani. Evlilik konuları konuşulmaya başladığında ailesiyle ortak bir tanıdıktan hoş olmayan şeyler duydum. Ben ailesiyle tanışmadim henüz.

Annesi oğlunun düğününe hiç birşey şekilde yardım etmeyeceğini gelinine bişey yapamayacağını söylüyormuş ve durumlarıda var gayet yapabilirler ayrıca oğlunun kendi sözünden asla çıkamayacağını kendi maaşımızla kredi çekip yapacağımızı zaten benim çalıştığımı altın İnci istemeyecegimi ve onların göz hapsinde olacağımızı açıkça belirtmiş toplu bir ortamda. Sevgilime bunu anlatamadım ama şöyle bir durum var 8 senelik devlet memuru ve tüm maaşını bu zamana kadar ailesine vermiş bir birikimi yok kendine özel. Dedim bırak biz yapalım herşeyi ama iki aileye eşit mesafede oturalım ne sizinkiler ne bizimkiler karışamasın. Fakat bu talebim kabul görmedi 2-3 sene otururuz sonra taşınırız hemen gidersem annemler üzülür dedi ama ben ikna olamadım ve bizi ayrılık noktasına getirdi. Gidelim dediğim yerde şu anki oturduğu yere yarım saat. Sevgilime göre annesi kanatsız bir melek ama sevgilimin söyledikleriyle annesinin toplu ortamda söyledikleri çok farklı, fakat ona duyduklarımi söyleyemedim malesef

Burada sizlerin tecrübesini okuyorum evlilikte aile tutumu çok önemli, ama eşlerin tutumu daha çok önemli. Yol yakınken dönmeli miyim?
Yol yakınken kaç, okumuş etmiş meslek sahibi olmuşsun, seçtiğin adam ve ailesi berbat...

Gözlerinin içine bakan o adam evlenince gözlerinden yaş geldiğinde gidip odada oyun oynayacak. Bu zamana kadar birey olduğunun farkında değil, ailesinin uzantısı gibi olmuş.8 sene memuriyette kendine hiç yatırım yapmamış ailenin safı ,yedireni , emir eri olmuş.Şansin böylesi "onu da siz sevmişsiniz "seviyorum diye devam ederseniz bol şanslar. Bol kavgalı,ailenin her olayda burnunu soktuğu ,gitmeli kalmalı günler ,anacı eşle mutluluklar dilerim Yol ayrimindasınız aklınız mi kalbiniz mi ?????
Çok seviyorum sevgilimi. Ama tam evlilik konuları konuşurken bunları duymam burda denk geldiğim konular beni aklımı kullanmaya ikna ediyor

Haklısınız ama ev araba herşey alındı anne babanın maaşı var ve evet tüm parayı veriyor mobil bankacılık hesabından gördüm parası hiç kalmıyor

Sevgilinizin adına alınan bir mal varlığı olmadığından emin misiniz ?

Benzer bir örnekte ; kendisi para biriktiremiyor, tam tersine avans hesabı da eksiden kurtulmuyor diye; ailesi müdahale eden bir arkadaşımız vardı. Ailesinden maaşının belli bir miktarını harçlık almaya başlamıştı. Sonra adına ev alındı. Kendisi de hep "iyi ki" diye anlatıyordu.

Sevgilinizin adına alınan bir mal varlığı olmadığından emin misiniz ?

Benzer bir örnekte ; oğlu para biriktiremiyor tam tersine avans hesabı da eksiden kurtulmuyor diye ailesi müdahale eden bir arkadaşımız vardı. Ailesinden maaşının belli bir miktarını harçlık almaya başlamıştı. Sonra adamın adına ev alındı. Kendisi de hep "iyi ki" diye anlatıyordu.
Üzerine ev var bir adet ama ailesiyle orda oturuyorlar zaten. Ölene kadar onlar oturacak yani

Çok seviyorum sevgilimi. Ama tam evlilik konuları konuşurken bunları duymam burda denk geldiğim konular beni aklımı kullanmaya ikna ediyor
Sevmeyin ya gerçekten böyle adamları sevmeyin, anacı ,birey olmayı bilmeyen adamları ödül verir gibi koca,baba yapmayın burda kaç kadın seviyorum diye diye hayatını heder etti ya kendini tüketti ya da kalp kırıklığıyla boşandı.Ayaklari yere basan,ne istediğini bilen,kendi birikimini kendi yapıp kimseye bel bağlamayan ,ailede sözü dinlenen sevdiği kadına kimsenin ağzını açamadiği adamları bulun.... Sevgi karın doyurmuyor,huzur da vermiyor kuru kuru herkes sever taşın altina elini koymayacak adamlara gönül vermeyin......

Adamın adına bir evi varmış işte. Konu mesajınızı düzenleyin isterseniz. Adam birikimini bankada tutmak yerine, ailesiyle içinde oturdukları bir ev sahibi olmuş.
Maddi kısımda değilim ben. Annesi oğluna e hadi ne zaman gidip isteyeceğiz derken gün gezmelerinde farklı konuşması ve sevgilimin annem üzülür annem üzülür diyip durması

Sevmeyin ya gerçekten böyle adamları sevmeyin, anacı ,birey olmayı bilmeyen adamları ödül verir gibi koca,baba yapmayın burda kaç kadın seviyorum diye diye hayatını heder etti ya kendini tüketti ya da kalp kırıklığıyla boşandı.Ayaklari yere basan,ne istediğini bilen,kendi birikimini kendi yapıp kimseye bel bağlamayan ,ailede sözü dinlenen sevdiği kadına kimsenin ağzını açamadiği adamları bulun.... Sevgi karın doyurmuyor,huzur da vermiyor kuru kuru herkes sever taşın altina elini koymayacak adamlara gönül vermeyin......
Haklısınız. Ben neyseki ortada resmi bişey yokken bunu fark ettim evlilikten sonra Anlasaydım çok daha zor olurdu

Adamın adına bir evi varmış işte. Konu mesajınızı düzenleyin isterseniz. Adam birikimini bankada tutmak yerine, ailesiyle içinde oturdukları bir ev sahibi olmuş.

O ev muhtemelen kredisi adamin üstünde oldugu icin ona yazilmistir. Ödemesi bitmediyse belki hala kredi üzerinde görünüyor. Bence onu da bilmek lazim evlenmeden.önce

Merhaba kadınlar kulübünün hanımları. Daha önceden başka bir konu açmıştım evlilik hazırlıklarında. Şimdi buraya yazmak istedim.

(İkimizde devlet memuruyuz 25-26 yaşlarımız)1.5 senelik güzel giden bir ilişkim var. Sevgilim bana saygılı sevgi dolu güvenilir biridir. Gözümün içine bakıyordu yani. Evlilik konuları konuşulmaya başladığında ailesiyle ortak bir tanıdıktan hoş olmayan şeyler duydum. Ben ailesiyle tanışmadim henüz.

Annesi oğlunun düğününe hiç birşey şekilde yardım etmeyeceğini gelinine bişey yapamayacağını söylüyormuş ve durumlarıda var gayet yapabilirler ayrıca oğlunun kendi sözünden asla çıkamayacağını kendi maaşımızla kredi çekip yapacağımızı zaten benim çalıştığımı altın İnci istemeyecegimi ve onların göz hapsinde olacağımızı açıkça belirtmiş toplu bir ortamda. Sevgilime bunu anlatamadım ama şöyle bir durum var 8 senelik devlet memuru ve tüm maaşını bu zamana kadar ailesine vermiş bir birikimi yok kendine özel. Dedim bırak biz yapalım herşeyi ama iki aileye eşit mesafede oturalım ne sizinkiler ne bizimkiler karışamasın. Fakat bu talebim kabul görmedi 2-3 sene otururuz sonra taşınırız hemen gidersem annemler üzülür dedi ama ben ikna olamadım ve bizi ayrılık noktasına getirdi. Gidelim dediğim yerde şu anki oturduğu yere yarım saat. Sevgilime göre annesi kanatsız bir melek ama sevgilimin söyledikleriyle annesinin toplu ortamda söyledikleri çok farklı, fakat ona duyduklarımi söyleyemedim malesef

Burada sizlerin tecrübesini okuyorum evlilikte aile tutumu çok önemli, ama eşlerin tutumu daha çok önemli. Yol yakınken dönmeli miyim?
Arkana bile bakmadan kaç
Şuan ayrılmazsan bir iki sene sonra nefret ede ede kaynananın evinden açarsın boşanma davanı
Ayrıca bunca yıl çalışmış adamın köşede bir lirası bile olmaması çok mimli
Olduğu gibi ailesine aktarıyor demek ki
Evlendiğinde de zerre değişmez burada bir sürü konu var.
Kadınlar kendi maaşlarıyla borç harç içinde yaşıyor adamlar ailelerine akıtıyor.

Kusura bakmayin ama sevgilinizin ailesi yuzunden degil, direkt sevgiliniz yüzünden. Adam memur, belli bir iş cevresi, arkadas cevresi de var. Sevgiliniz etrafindaki insanlarin ailelerine maaslarini gondermedigini gormuyor mu? Memurun ya arabasi olur ya evi ya da kenarda muhakkak birikimi olur, benim neden 3 kurus param yok demiyor? Maasini kendiside biriktirebilir. Kendim daha kucucuktum, altin hesabi açmıştım, babamdan aldigim yetim ayligi hesabima yatar yatmaz altin alirdim 5dk lik iş bile degil. Evlenirken de o altinlari kullandim. Parasini annesine yollamasinin tek aciklamasi henuz sütten kesilmemis olmasi. Baksaniza annem üzülür, 2 sene otururuz demis size. O zaman hic birimiz evlenmeyelim, annelerimiz dugunlerde sessiz sessiz agliyor, evimizde oturalim. Ayrilin bu adamdan, evlendikten sonra ne aşk kalir ne sevgi

Yorma kendini, bu aile seni yer bitirir. O 2 3 sene asla bitmez, aileye destek bitmez, annesini melek sanan adamı da sizi ezdiğine hayatta ikna edemezsiniz. Evlenecek adam yarım saat öteye taşınmayı ailem üzülür diye reddediyorsa evinize ancak uyumaya gidersiniz.

Düğüne destek olmamaları inanın hiç önemli değil, acilleri krediyle kalanını yavaş yavaş da yapabilirsiniz ama bunlar size huzur vermez.

bu erkeklerle kadınlar baya baya devir değiştirdi eskiden kadınlar ağlar annem ailem diye ağlardı şimdi erkekler böyle saçmalıyor annem üzülür nedir yaaa
siz bırakın hayatınızı boşa harcamayın anasıyla takılsın anasının kuzusu

Anneye saygı başka annecilik başka. Karar verin burası anneci kocaların hikayeleri ile dolu

Yorma kendini, bu aile seni yer bitirir. O 2 3 sene asla bitmez, aileye destek bitmez, annesini melek sanan adamı da sizi ezdiğine hayatta ikna edemezsiniz. Evlenecek adam yarım saat öteye taşınmayı ailem üzülür diye reddediyorsa evinize ancak uyumaya gidersiniz.

Düğüne destek olmamaları inanın hiç önemli değil, acilleri krediyle kalanını yavaş yavaş da yapabilirsiniz ama bunlar size huzur vermez.
Haklısınız ben maddi kısımda değilim zaten beraber yapardık. Ama aşırı anneci oluşu beni yorar dediğiniz gibi. Sonradan arkamdan karısının peşinden gitti derler annemle babam bu laflara üzülür diye revize etti laflarını

Yazdıklarınızdan anladığım adam tüm parasını onlara göndermek zorunda çünkü aldığı iki araba ve evin kredi borçları var ve size güveniyorlar. Sizin maaşınızı hesap ediyor olabilirler. Size hem borcu ödetecekler hem de düğün masrafını . Bu da bir kenarda dursun. Kredi başkasının adına çekilmiş olabilir öyle olmasaydı direk kendi krediyi öderdi hesabından. Hiç parası hesabında kalmıyorsa sizi hesap edecekler herhalde.

Back
X