Sevgilimin ailesi...

O cümleleri canımı çok acıttı zaten, keşke bu kadar düşüncesiz davranmasalardı
Bak kuzum 23 yaşında evlendim 25im şimdi ve boşanmayı düşünüyorum çocuk yapmıyorum nedeni adamın ailesi, adam çok çok iyi ama ailesi yüzünden boşanmayı düşünüyorum keşke senin yerinde olsam veya geriye dönsem asla acele etmem çok çok iyi tanır hatta 27den önce evlenmezdim. Daha işin yok önce bi kendini dinle sende tadını çıkar sana tavsiyem acele etme lütfen beni örnek al çok pişmanım umarım beni dinlersin, kimse aşktan ölmüyor hele bu zaman da önce kendin önce kendin. Bu adamla bu aileyle mutlu olma şansın düşük, çok çok iyi tanı

Bence ser gordugunde hayir vardir bak ben 21 yasindayken sevgilimle evlilik planlari kuruyorduk 1-2 sene sonra kesin evlenicez diyorduk bardak canak bile almaya baslamistim daha sonra biseyler oldu ertelemek zorunda kaldik 5 sene gecti ve hep her erteledigimiz senelerde zamanla kufurlerini ofkesini gordum beni gun gectikce degersizlestirdigini saygisizligini gordum ve 5 sene sonra ayrilabildim.

Simdi dusunuyorum iyiki arada bisiler olmus ertelenmis evlilik isi diyorum o zamanlar o kadar uzuluyordumki evlenemiyoruz diye meger sukretmem gerekiyormus oyle biriyle evlenmedigime. O yuzden dur bakalim zaman neler gosterecek daha yasinda muhtemelen genc 1 sene 2 sene kayip degil ama erkek arkadasinin maasinin cogunu vermeside dogru degil evlendiginizde de ailesi para istemesin sunu alcaz bunu alcaz diye

İnşallah sen de hayatının bundan sonraki evresinde çok çok mutlu olursun canım

Vallahi ailesi söz konusu olduğunda hiç doğru tahminlerde bulunamıyorum her an her şey olabilir modundayım

En kırıcı olan bu cümleleriydi zaten, ilk defa bu kadar düşüncesiz insanlarla karşılaştım onun şaşkınlığı bendeki
bide bunları erkek arkadaşınız size nasıl yetiştiriyor
hem pısırık (ailesine söz geçiremiyor) hem de dedikoducu
durun bakalım bekleyin her şerde bir ayır vardır

Bir ogretmen ve iyi maas kazanan diger kisi kendi baslarina hic aile destegi olmadanda evlenebilir. Siz atanin sonra o ailesine para vermeyi birakir birlikte gerekenleri yaparsiniz aileye destek olmaz sevgiliniz onlarda ona destek olmaz sorun degil gelecektede ona gore davranirsiniz

Dedikoducu mu Bunları söylemeyip beni mi kandırsaydı ne yapsaydı tam olarak
beklesin ne olacak tabiri ile anlatmam ben olsam hiç kusura bakmayın

daha da yumuşatabilir ailem daha erken diye söylüyorlar vs gibi diyebilir

beklesin ne olacak lafı zaten sizi basitleştirmek üzgünüm
yani kız cepte nasıl olsa tavrı

Ailesinin bunu bu şekilde söylemesi konusunda dediklerinizde haklısınız ama erkek arkadaşımı tanımıyorsunuz bana bunu direkt söylemedi, bu cümle söylendikten sonra tartışmışlar ve ben didikleyince, ısrarcı davranınca söylemek zorunda kaldı. Yoksa normal şartlarda seninle ilgili bunu bunu dediler diye gelip anlatmaz böyle bir şeyi elbette

Evet haklısınız, ama hayat o kadar pahalı ki. Ailelerde artık bunları karşılayacak durumda değil. Ben düşünüyorum da bu hayat pahalılığında cocuklari okutabilsem o bile yetecek (ki çift maasız)
Bence artık düğün dernek, yeni gelin evleri vb alışkanlıkları, gereksiz hava atmak için yapılan harcamaları bırakmalı gençler.

Allah hakkınızda hayırlı olanı versin
dikkatli olun derim

daha simdiden boyle yapan kisi evlenince seni daha cok zorlar. evlenince bu sefer her seyi senin uzerinden bahane ettirip yaptiracaklar. para vermek istemese gelin verdirmedi, bir sey yapmak istemese gelin bastirdi, sen suclu olacaksin. kesinlikle ailenin yaptigi cok yanlis, nisanlin sinir koymazsa daha cok problemler olur. kavga etmeden oturup konusun, eger senin beklentilerini karsilayamayacaksa kavgasiz dovussuz ayrilin bence. ailenden de destek alabilirsin bence cok donum noktasi bir durumdasiniz ya devam edecek ya da bitecek.

anne babalik bu degil.

++++
Konu sahibesinin nişanlısı genç çocuk, babası denen tip kandırmış işte. Çocuk umarım gözünü açıp vermez.

Ailenin şu anki şartları nedir, asıl düşünceleri nedir, hiçbirini bilemeyiz. Belki çocuklarını okutacaklar diye bu yaşa kadar bi çatı sahibi olamadılar tamam anlarız ama hepsinden bağımsız olarak şunu unutmayın, ailesi de dahil insanlara hayır diyemeyen insanlarla bir yola çıkmayın. Pasif, kendi kararlarını uygulayamayan, ailesine bağımlı erkeklerden uzak durun. Şimdi ailesine destek olmak adamın kendi kararı olsa saygı duyarım ama babanın diretmesiyle boyun eğiyorsa karakterinden şüphe ederim. İki durum arasında dağlar kadar fark var. İlerde hep ailesinin sözünü dinleyip size gelip ama beni şöyle zorladılar, böyle dediler derse olmaz. Ailenin her sözünü size naklen anlatmasına da gerek yoktu. Baba beklesin işi ne gibi saçma bi cümle kurmuş. Elin kızı sizin keyfinizi beklemek zorunda değil. Sevgiliniz keşke bunu size yansıtmasaymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…