Sevgilimin ailesi...

En kırıcı olan bu cümleleriydi zaten, ilk defa bu kadar düşüncesiz insanlarla karşılaştım onun şaşkınlığı bendeki

Çok saygısız ve kaba insanlar bu ne böyle
Zaten nişanlımın verdiği para dönmeyecek, yıllar yıllar sonra verdiği para kardeşlere bölünecek o apayrı bir konu. Babanın maddi durumu olmadığına da inanmıyorum, genç çocuğu bulmuş sömürüyor işte. Çocuk para vermesin

İhtimaller belli. Ya yaşlarınızı ufak buluyor işi uzatmak için bahane buluyorlar, ya paragöz insanlar ki öyleyse sizi evliyken de tırtıklarlar yada sizi beğenmiyorlar işi uzatıp bozulur umudundalar.
Son iki seçenekse evlenseniz de mutlu olmazsınız
Evlenmeden önce genelde fragmandır. Melek olanlarla dahi papaz olursun. Hele hele baştan bozuk başlayıp düzelmedi ihtimal dışı ne yazık kş

iyi de zaten siz evlenemeyin diye ev alinmis cocugun maasini baglamislar. hem paran varsa evlen demek hemde parasina kredi cektirmenin manasi, ya sizi istemiyorlar ya da tamamen evlenmesini istemiyorlar iszden bagimsiz olarak 23 24 yasinda oglum olsa ben de evlenmesini istemezdim heralde ya.

Tabii ki oyle. Gelseniz benim evimi görseniz gelin evi mi diye şaşırırsınız. Her seyi en uygun sekilde en asgari duzeyde halletmeye calistik. Kendimiz aldik her seyimizi. Kimsenin kuruşu gecmedi.

Ama boyle olsun istemezdim. Herkes az cok yardim etmeliydi. Bugünleri düşünerek hareket etmelilerdi geçmişte.

Bugünler hiç düşünülmemiş zevk sefa içinde bolluk bereket icinde yasayip parayı sıfıra indirmişler.

Bir de utanmadan bu bana söyleniyor. Eskiden şöyle yaşadım böyle yaşadim. Iki Kolumun burasindan burasina bilezik vardi diye.

Biz evliligimizin en guzel gunlerini borç ödeyerek geçiriyoruz. Onlarin geçmişte keyif çatmasi yuzunden.

Anne babaysak eğer, gorevimiz sadece dunyaya getirip okutmak degil. Ölene kadar anne babayiz.
Bizim arzumuzla dunyaya geliyorlar. Yarin bir gun evlenme karari aldiklarinda paran yoksa evlenme diyecek miyiz gercekten? Nerede kalir benim anneligim?

Ele karışacak oğlum. Onu nasil mahcup ederim? Annen baban ne yapti diye sormazlar mi çocuğuma? Aç gezerim yine para koyarım kenara, oğlumun başını eğdirmem.

Burada bana dediler ki kari koca esya almaya gücünüz yoksa spotçudan ikinci el alacaksınız. :)
Bazen muhalefet olmak icin saçmalıyorlar.

İçimden de o geçti.
Oğlum hemen mezun olur olmaz bir evlilik sorumluluğu almaya kalksa üzülürüm yalan yok.
Ev geçindirmek çok zor. Başladın mı ölene kadar üstünde. Bu sorumluluğu 30 öncesinde yüklenmesi üzer.
Kendine harcasın, sorumsuz bir kaç sene en azından geçirsin isterim. Eğitim okul derdi sorumluluğu biter bitmez daha ağır bir sorumluluk altına girsin istemem

25 yaşında evlenmesini istemeyebilir ama.
Evlilik çok zor, yükü sorumluluğu ağır.
Bu kadar gençken böyle bir yüke girmesini istemezdim. Diyorum ya zaman değişti eskisi gibi hemen evlendirmek isteyen aile çok az. Kızım da ol 23-24_25 gibi çok ufak yaşlarda bir ev geçindirme sorumluluğu altına girmesini istemezdim ben

ben bu dusunceye katilmiyorum, aile cocuga iyi bir egitim vermekle sorumlu ama iyi esya vs sorumlu degiller. insan koltuk takimlarinin modeli iyi degil diye rezil olmaz.

ben bu dusunceye katilmiyorum, aile cocuga iyi bir egitim vermekle sorumlu ama iyi esya vs sorumlu degiller. insan koltuk takimlarinin modeli iyi degil diye rezil olmaz.
Sanki çocuğu okutunca işi hazır mi oluyor? Eskidenmiş okuldan mezun olup dilekçe verip işe başlamak. 2 okul bitirse 2 yabancı dili olsa iş yoksa yine yok. Ekonomik durum ortada.
Okuttum adam ettim benim sorumluluğum buraya kadar diyemem ben çocuğum için.

Biz anne baba olmak istedik diye onlari bu hayata getiriyoruz.
22 23 yasina kadar mi anne babayız?

Benim çocuğum ve eşi, ev kurabilmek icin kredi borcu altina girsinler istemem. Ben kendimi bu konuda sorumlu hissediyorum.

Gelin olarak bir şey görmedim kimseden. Durumları iyi olsaydı da lüks şatafatlı esyalarim düğünüm vs olmayacakti. Tarzım degil zaten bir şeye cok para vermek.
Ben sadece biraz düşünülmek isterdim.

Oğullarını aklı ermeye başladığı andan beri çalıştırıp kullanmislar. Ne cocukluk bilmiş ne gençlik. Bu anne babalık mı simdi?

Bunu erkek arkadaşıma ben de söyledim hayır saçmalama neden istemesinler param birikince kimse bir şey diyemez vs diyor
Konu ile ilgili ennn subjektif kişi ile konuşursan bu cevabı aşırsın
Ablaların olarak konuda hem fikir ve acık net smylüyoruz
Dikkat achtung warning

Babası evi kendilerine mi aldi yoksa fazladan bir ev mi? Yeni mezun ve çalısmaya başladiysa yardimi olsun demişlerdir ama şimdi evlenmesini istemeseler bile erkek çocuk sonucta para biriktirmesi gerek nasil maaşını o sekilde alabiliyorlar anlamiyorum.
Maalesef benim durumda boyle ve düşünme aşamasindayim çok yorucu. Aldigi maası eve de verince nasil para birikecek ve evlenecek ki arkada aile yardimi da yoksa.

Parayı ben kazanıyorsam istediğim gibi harcarım geline damada lüks eşya almak için kendimden asla kısmam. Tek sorumluluğum karekterli yetiştirmek güzel beslemek ve iyi eğitim vermektir. Oğlum ya da kızım iş bulsun biriktirsin kendilerine güvenip evlensin bana niye güvensinler?anne baba olmak evlada köle olmak demek değil

Benim de oğlum var iş bulması için çalışıyorum. Kendi ayakları üstünde durunca da düğün gibi fuzuli bir şey için dünyaları dökemem. Bütçemi baştan söylerim, ona göre ne alırlarsa alırlar. Saçamam yani. Ben de yaşlanınca yaşamak istiyorum. Gezmek istiyorum. Gençlik, iş hayatı, çocuk büyütmek telaşlarıyla gitti. Yaşlılığımda da gençler için kendimi paralayamam.
İşi yoksa elimden geleni yapar işini kurarım. Kendi kazandığıyla da geçinir. İşi yoksa zaten evlenmesin bana güvenip.

benim de cok garibime gidiyor daha sevgililer ailesine sunu aldi bunu aldi sevgilimin parasini yiyorlar diye konu acanlari goruyorum. (bu konu icin soylemiyorum) yahu karisi bile olsa belli bir seviyeye kadar ailesine aldigina ettigine ne karisabilirsin ki. benim aileme aldigima da esim karismaz bu somurulme degil ki. ufak tefek seylerin bile hesabi yapiliyor. hayret ediyorum okudukca

Adam kendi kararlarını uygulayamıyor, ben evleneceğim para biriktirmem lazım diyemiyor.
Babası bir karar alıyor o yerine getiriyor sadece
Bu ileride evlilikte işlerin bu şekilde ilerleyebileceğinin göstergesi
Bir an önce atanmaya bakın, o hazırlık yapmıyorsa siz uğraşmayın kendiniz için harcamalar yapın.

Senin kızın var, benim şimdiden dişimden tırnağımdan attırmam lazım yanmışım ben
herşeyi alsan da bu seferde evime uğramasın bizden uzak dursun sorunsalı var..yani yemesin içmesin hayatımı garantilesin mümkünse erkenden de ölsün ki malı da kalsın diye düşünen gençler var.üzücü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…