- 23 Ağustos 2012
- 51.786
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.102
- 898
- Konu Sahibi yesilucurtma
-
En kırıcı olan bu cümleleriydi zaten, ilk defa bu kadar düşüncesiz insanlarla karşılaştım onun şaşkınlığı bendeki
Tabii ki oyle. Gelseniz benim evimi görseniz gelin evi mi diye şaşırırsınız. Her seyi en uygun sekilde en asgari duzeyde halletmeye calistik. Kendimiz aldik her seyimizi. Kimsenin kuruşu gecmedi.Evet haklısınız, ama hayat o kadar pahalı ki. Ailelerde artık bunları karşılayacak durumda değil. Ben düşünüyorum da bu hayat pahalılığında cocuklari okutabilsem o bile yetecek (ki çift maasız)
Bence artık düğün dernek, yeni gelin evleri vb alışkanlıkları, gereksiz hava atmak için yapılan harcamaları bırakmalı gençler.
İçimden de o geçti.daha atanmamışsınız bile ne evlenmesi bu ne acele.siz de atanın para biriktirin herşeyi ortak üstlenin.o aile yetiştirdi okuttu o evladı.bekar olduğu sürece para önceliği de söz hakkı önceliği de onlarındır.ister ev alırlar ister araba.anne babayı yok saymak da yeni adet oldu son yıllarda
25 yaşında evlenmesini istemeyebilir ama.Ben ailesini yok saysın, reddetsin, saygısızlık etsin demiyorum, dediklerimi dikkatli okuyun lütfen. Ailesinin de çocuklarına saygı duyması gerekiyor, sizce onların bu tutumu normal mi? Dalga geçer gibi "Paran varsa evlen" vs demek ailelik görevi mi? Çok yanlış düşünüyorsunuz herkesin bir birey olduğunu ve ileride ayrı bir hayatı, ayrı bir gayesi olduğunu kabullenip omzundaki yükü hafifletmek normal olan, ben doğurdum benim sözüm geçer demek değil.
ben bu dusunceye katilmiyorum, aile cocuga iyi bir egitim vermekle sorumlu ama iyi esya vs sorumlu degiller. insan koltuk takimlarinin modeli iyi degil diye rezil olmaz.Tabii ki oyle. Gelseniz benim evimi görseniz gelin evi mi diye şaşırırsınız. Her seyi en uygun sekilde en asgari duzeyde halletmeye calistik. Kendimiz aldik her seyimizi. Kimsenin kuruşu gecmedi.
Ama boyle olsun istemezdim. Herkes az cok yardim etmeliydi. Bugünleri düşünerek hareket etmelilerdi geçmişte.
Bugünler hiç düşünülmemiş zevk sefa içinde bolluk bereket icinde yasayip parayı sıfıra indirmişler.
Bir de utanmadan bu bana söyleniyor. Eskiden şöyle yaşadım böyle yaşadim. Iki Kolumun burasindan burasina bilezik vardi diye.
Biz evliligimizin en guzel gunlerini borç ödeyerek geçiriyoruz. Onlarin geçmişte keyif çatmasi yuzunden.
Anne babaysak eğer, gorevimiz sadece dunyaya getirip okutmak degil. Ölene kadar anne babayiz.
Bizim arzumuzla dunyaya geliyorlar. Yarin bir gun evlenme karari aldiklarinda paran yoksa evlenme diyecek miyiz gercekten? Nerede kalir benim anneligim?
Ele karışacak oğlum. Onu nasil mahcup ederim? Annen baban ne yapti diye sormazlar mi çocuğuma? Aç gezerim yine para koyarım kenara, oğlumun başını eğdirmem.
Burada bana dediler ki kari koca esya almaya gücünüz yoksa spotçudan ikinci el alacaksınız. :)
Bazen muhalefet olmak icin saçmalıyorlar.
Sanki çocuğu okutunca işi hazır mi oluyor? Eskidenmiş okuldan mezun olup dilekçe verip işe başlamak. 2 okul bitirse 2 yabancı dili olsa iş yoksa yine yok. Ekonomik durum ortada.ben bu dusunceye katilmiyorum, aile cocuga iyi bir egitim vermekle sorumlu ama iyi esya vs sorumlu degiller. insan koltuk takimlarinin modeli iyi degil diye rezil olmaz.
Konu ile ilgili ennn subjektif kişi ile konuşursan bu cevabı aşırsınBunu erkek arkadaşıma ben de söyledim hayır saçmalama neden istemesinler param birikince kimse bir şey diyemez vs diyor
Aynen dünyaya getirdim diyeben bu dusunceye katilmiyorum, aile cocuga iyi bir egitim vermekle sorumlu ama iyi esya vs sorumlu degiller. insan koltuk takimlarinin modeli iyi degil diye rezil olmaz.
Parayı ben kazanıyorsam istediğim gibi harcarım geline damada lüks eşya almak için kendimden asla kısmam. Tek sorumluluğum karekterli yetiştirmek güzel beslemek ve iyi eğitim vermektir. Oğlum ya da kızım iş bulsun biriktirsin kendilerine güvenip evlensin bana niye güvensinler?anne baba olmak evlada köle olmak demek değilTabii ki oyle. Gelseniz benim evimi görseniz gelin evi mi diye şaşırırsınız. Her seyi en uygun sekilde en asgari duzeyde halletmeye calistik. Kendimiz aldik her seyimizi. Kimsenin kuruşu gecmedi.
Ama boyle olsun istemezdim. Herkes az cok yardim etmeliydi. Bugünleri düşünerek hareket etmelilerdi geçmişte.
Bugünler hiç düşünülmemiş zevk sefa içinde bolluk bereket icinde yasayip parayı sıfıra indirmişler.
Bir de utanmadan bu bana söyleniyor. Eskiden şöyle yaşadım böyle yaşadim. Iki Kolumun burasindan burasina bilezik vardi diye.
Biz evliligimizin en guzel gunlerini borç ödeyerek geçiriyoruz. Onlarin geçmişte keyif çatmasi yuzunden.
Anne babaysak eğer, gorevimiz sadece dunyaya getirip okutmak degil. Ölene kadar anne babayiz.
Bizim arzumuzla dunyaya geliyorlar. Yarin bir gun evlenme karari aldiklarinda paran yoksa evlenme diyecek miyiz gercekten? Nerede kalir benim anneligim?
Ele karışacak oğlum. Onu nasil mahcup ederim? Annen baban ne yapti diye sormazlar mi çocuğuma? Aç gezerim yine para koyarım kenara, oğlumun başını eğdirmem.
Burada bana dediler ki kari koca esya almaya gücünüz yoksa spotçudan ikinci el alacaksınız. :)
Bazen muhalefet olmak icin saçmalıyorlar.
Benim de oğlum var iş bulması için çalışıyorum. Kendi ayakları üstünde durunca da düğün gibi fuzuli bir şey için dünyaları dökemem. Bütçemi baştan söylerim, ona göre ne alırlarsa alırlar. Saçamam yani. Ben de yaşlanınca yaşamak istiyorum. Gezmek istiyorum. Gençlik, iş hayatı, çocuk büyütmek telaşlarıyla gitti. Yaşlılığımda da gençler için kendimi paralayamam.Sanki çocuğu okutunca işi hazır mi oluyor? Eskidenmiş okuldan mezun olup dilekçe verip işe başlamak. 2 okul bitirse 2 yabancı dili olsa iş yoksa yine yok. Ekonomik durum ortada.
Okuttum adam ettim benim sorumluluğum buraya kadar diyemem ben çocuğum için.
Biz anne baba olmak istedik diye onlari bu hayata getiriyoruz.
22 23 yasina kadar mi anne babayız?
Benim çocuğum ve eşi, ev kurabilmek icin kredi borcu altina girsinler istemem. Ben kendimi bu konuda sorumlu hissediyorum.
Gelin olarak bir şey görmedim kimseden. Durumları iyi olsaydı da lüks şatafatlı esyalarim düğünüm vs olmayacakti. Tarzım degil zaten bir şeye cok para vermek.
Ben sadece biraz düşünülmek isterdim.
Oğullarını aklı ermeye başladığı andan beri çalıştırıp kullanmislar. Ne cocukluk bilmiş ne gençlik. Bu anne babalık mı simdi?
benim de cok garibime gidiyor daha sevgililer ailesine sunu aldi bunu aldi sevgilimin parasini yiyorlar diye konu acanlari goruyorum. (bu konu icin soylemiyorum) yahu karisi bile olsa belli bir seviyeye kadar ailesine aldigina ettigine ne karisabilirsin ki. benim aileme aldigima da esim karismaz bu somurulme degil ki. ufak tefek seylerin bile hesabi yapiliyor. hayret ediyorum okudukcadaha atanmamışsınız bile ne evlenmesi bu ne acele.siz de atanın para biriktirin herşeyi ortak üstlenin.o aile yetiştirdi okuttu o evladı.bekar olduğu sürece para önceliği de söz hakkı önceliği de onlarındır.ister ev alırlar ister araba.anne babayı yok saymak da yeni adet oldu son yıllarda
Senin kızın var, benim şimdiden dişimden tırnağımdan attırmam lazım yanmışım benpazartesi ilk iş bankamda pembik gelin hesabı açacağım.malum geline eşya lazım bilenzik lazım düğün kına balayı lazım ev araba lazım
herşeyi alsan da bu seferde evime uğramasın bizden uzak dursun sorunsalı var..yani yemesin içmesin hayatımı garantilesin mümkünse erkenden de ölsün ki malı da kalsın diye düşünen gençler var.üzücüSenin kızın var, benim şimdiden dişimden tırnağımdan attırmam lazım yanmışım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?