Sevgilimin ailesiyle anlaşmazlık

Bu şekilde yapılan yorumları doğru değerlendirip kendinizi sorgulamanıza sevindim çünkü gerçekten bazen insanın dışardan bir gözle kendisine bakması önemli. Dediğiniz gibi ablası da o an ailesini ağırlıyomuş belli ki yemek, çay vb işlerinin olması gayet doğal. Ama o bahsettiğiniz sınırı çizmek sadece nişanlınızın görevi değil. Siz de aile üyelerinin yanında sohbet ederek sınırları ortadan kaldırmış oluyosunuz zaten. Karışılmasını istemiyosanız o ortamı hazırlamayın. Yani o çizgiyi çizmek sizin de göreviniz. Nişanlınız arasa bile eve geçince konuşalım diyip kapatabilirsiniz. Ama bir de şu var, eğer nişanlınız da ikinizin arasındaki her şeyi ailesine yetistiren bi tipse bunu evlenmeden önce bi düşünün derim. Burada okuyoruz bu konuda ne kadar sorun yaşandığını. Ama tabi bu değerlendirneyi objektif bir biçimde yapın, konuda yazdığınız gibi değerlendirmeyin olayları.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için son yazdığınız durum hakkında erkek arkadaşım ailesine herşeyi ama herşeyi yetiştiren biri en basit olayları bile uyarınca somurtarak tamam birdaha söylemem diyip yine söylüyor. Genel olarak bakış açımı ve ilişkimi dediğiniz gibi sorgulamamda fayda var

Annesiyle olan konuyu tam anlatmadığınız için yorum yapamam ama abla konusunda size hak veremedim.

Evlendikten sonra nerede yaşayacaksınız? Yani şimdiden bu kadar batma durumu varsa, evlendikten sonra aynı şehir sizi de adamı da yorar

Teknolojinin getirdiği en tahammül edemediğim yeniliklerden biri görüntülü konuşma 🤦🏻‍♀️ Siz evinizde uzanıp dinleniyorsunuz, tezgahta bulaşık oluyor, küçük çocuk var ev nanayy ama bir telefon çalıyor neymiş otururlarken akıllarına gelmişiz görelim demişler, sen kendini evinin özelinde sanırken bir bakıyorsun millet senin özelinde 😑 telefonu açmıyorsun bu defa ısrarla eşinin telefonu çalıyor. Yok birileri torununu özlemiş oluyor birileri yeğenini... hele de telefon çocuğun eline geçtiyse arayanlar bedava ev turu yapıyor😒
iç dökme bitti.

konu sahibi size gelince, yerinizde olsam erkek arkadaşıma mümkünse tek olduğunda görüntülü aramasını söylerdim ya da kendiniz arıyorsanız yalnız olduğundan emin olmadan görüntülü aramayın.

Telefon ablasının eline tutuşturulduysa o da sizinle mecburiyetten konuşmuş demektir. Ayrıca kimse dış kapının mandalından hayat dersi öğüt falan almak istemez. Aslında sizi ciddiye almadığını çaya bakacağım diyerek gayet belli etmiş kadın.

diyeceğim o ki, siz olayı erkek arkadaşınızla çözeceksiniz.

Telefon meselesine fazla hassas yaklaşıyorsunuz sanki. Haklısınız kabalık etmiş ama insanların mizacına da karışamayız ki. Hak ettiği gibi davranın geçin. Bir dahakine daha kısa ve yüzeysel konuşursunuz.
Kayınvalide de yılan dilliyse aynı incelikle karşılığını verin. Ciddiye almayın, rahatsız olsanız da belli etmeyin. Dalga geçer gibi cevabınızı verin. Erkek arkadaşınız annesinin üslubuna müdahale edemez. Ondan beklemeyin.
Biz ailesiyle tanıştıktan 4 yıl sonra evlendik. O arada her gördüğünde ince ince laf soktu benimki de. Ben de aynı şekilde cevap verdim. Eşim anlamamış bile mevzuyu o kadar inceydik yani 😅
Yorumunuz için çok teşekkür ederim uygulamaya çalışıcam :)

Çok kasmayın. Siz kendi çizginizi çekerseniz aileye karşı daha doğru olur. İnsanlar evlatları ile fazla haşir neşir oldukları için erkekler o sınırı ayarlayamıyor. Siz güzel bir dille hoşlanmadığınız durumları en doğru zamanda dile getirirseniz size karşı laf sokma vs kalmaz. Erkek arkadaşınızı da bırakın biraz kendisi üzerinize düşsün herşeyi düşünen biz kadınlar çok yoruluyoruz. Birazda onlar yorulsun. Halledilemeyecek şeyler değil yazdıklarınız bir şekilde oturtursunuz biraz uzaklıkta tetikliyor kafanızda biriktiyorsunuz muhtemelen herşeyi kolaylıklar dilerim 🙏

1. Erkek arkadaşınız misafirlikteyse müsait değilsin galiba sonra görüşürüz diyip kapatabilirdiniz.
2. Ablası da eline telefon tutuşturulunca nezaketen sizinle konuşmuş. Siz de işle alakalı ahkam kesmişsiniz. Ablasının penceresinden bakınca, evine gelen kişilerin görüntülü telefonla konuşması da sinir bozucu.
3. Erkek arkadaşınız sizinle görüntülü konuşurken odasında yalnız konuşsa konuştuklarınızı kimse duymaz ve yorum yapmaz.
Asılında durum misafirlikten çıkmış hergün annesi ablasında ablası annesinde yürüme mesafesi 10 dk yol. Erkek arkadaşımın odasina annesi biz konuşurken pat diye girdiği için yalnız bile olsa mutlaka bir şok yaşıyorum

Çok kasmayın. Siz kendi çizginizi çekerseniz aileye karşı daha doğru olur. İnsanlar evlatları ile fazla haşir neşir oldukları için erkekler o sınırı ayarlayamıyor. Siz güzel bir dille hoşlanmadığınız durumları en doğru zamanda dile getirirseniz size karşı laf sokma vs kalmaz. Erkek arkadaşınızı da bırakın biraz kendisi üzerinize düşsün herşeyi düşünen biz kadınlar çok yoruluyoruz. Birazda onlar yorulsun. Halledilemeyecek şeyler değil yazdıklarınız bir şekilde oturtursunuz biraz uzaklıkta tetikliyor kafanızda biriktiyorsunuz muhtemelen herşeyi kolaylıklar dilerim 🙏
Yorumunuz için çok teşekkür ederim

böyle hayat mı geçer yahu.
gerçekten bir sorun olunca ne yapacaksınız yataklara mı düşeceksiniz.
kendinizi görümce nişanlı kv vs üzerinden değersiz hissetmenizi de anlamadım.
kendi değerinizi bilin başkası sizi değersiz kılmaz kılamaz.
Teşekkür ederim yorumunuz için haklısınız

Annesiyle olan konuyu tam anlatmadığınız için yorum yapamam ama abla konusunda size hak veremedim.

Evlendikten sonra nerede yaşayacaksınız? Yani şimdiden bu kadar batma durumu varsa, evlendikten sonra aynı şehir sizi de adamı da yorar
Annesi her konuşmamızda aniden araya girip bana bir laf sokma çabasında, ne yapacağımı inanın bilmiyorum

İnsanlar evime misafirliğe geldiğinde başkasıyla telefonda muhabbet etmelerine sinir olurum, bunu da belirtirim. Kaldı ki görüntülü muhabbet edecek 🙄 Bir kere başkasının evinde görüntülü konuşmanız saçma.

sevgilinize söyleyin ayol nolucak. görüntülü konuşurken araya birileri giriyor rahat konuşamıyoruz. ortam sakinken ara beni diyin. kim bence müstakbel görümce falan araya girebilir sanki seks mi konuşuyosunuz milletin içinde. bi vakitler sevgilimle özel konuşmalarımız çok azalmıştı hep ailesi yanındayken iş güç üstünde araşabiliyoduk. ben de ne zamandır ikimiz telefondan fingirdeşemiyoruz dedim vakit ayırmaya özen gösterdi ehehe

Eniştesi erkek arkadaşıma telefondan ulaşamayınca eşinin telefonundan istiyor o arada bi telefonu bırakıyor. Ailece ablasının evine gitmişlerdi o gün o yüzden arayınca öyle konuştuk. Ablası muhabbetinde yani size burada bir konu hakkında fikrimi söylesem nezaketen konu üzerinden küçükte olsa yorum yaparsınız ablasının konuyla ilgili bir yorum yapmayıp çaya bakmam gerekiyor demesi bana kaba geldi. Annesiyle özellikle arama bi mesafe çizgi koymasını beklerdim kadın her seferinde bi laf sokma peşinde

Misafirlikte goruntulu konusma mi?

Görüntülü konuşmalarınızı yalnızken yaparsanız kimse müdahil olamaz zaten
Asıl bana ablasında misafirken görüntülü aramanız tuhaf geldi
Ben abla olarak buna sinir olurdum herhalde
Belki o da sinie olduysa bi de teselli etmişsiniz iş bulamadığı için
Tepkisini öyle ortaya koymuş olabilir
Evet çözüm odaklı bi tepki değil ama sizin çift olarak yaptığınız da doğru değil

Erkek arkadasin siz telefonda kinusurken enistesi diger tekefondsn onu isteyince ben seni sonra ararim diyebilirdi, telefonu ablasina vermesi, sizi daha simdiden ablasiyla muhatap etmesi bence dogru degil. Ya da su an musait degilim sonra seni ararim da diyebilirdi goruntulu konusmak yerine. Siz onun ablasinda oldugunu bilemeyebilirsiniz ama onun bu ortama sizi dahil etmesi dogru degil. Ya da onunla tekefonda kinusurken annesinin aradan laf sokmasina da musade etmemeli, o sirada rahat konusmak icin baska bir odaya gecebilirdi. Yani anlayacaginiz erkek atkadasinuzla konustigunuzda ozel birsey yok onun sayesinde, ma-aile yani tum aile sizlerin konusmalatini dinliyor. Bu hos degil. Yarin birgun evlendiginizde de ozeliniz olmayacak mi? Simdiden seni ailesiyle yuzgoz etmesi dogru degil. Konusacaksa baska bir odaya gecebilir ya da ben seni sonra arayim diyebilir.

Eski sevgilim ile ilk buluşmamıza annesi de gelmeye kalkmıştı. Aklıma bu geldi nedense. :D
Çok önemli değil inan ki, belirli bi sınır olması güzel ama, seni aralarına almaları aileden sayma stilleri bu demek ki.

Görüntülü konuşmalarınızı yalnızken yaparsanız kimse müdahil olamaz zaten
Asıl bana ablasında misafirken görüntülü aramanız tuhaf geldi
Ben abla olarak buna sinir olurdum herhalde
Belki o da sinie olduysa bi de teselli etmişsiniz iş bulamadığı için
Tepkisini öyle ortaya koymuş olabilir
Evet çözüm odaklı bi tepki değil ama sizin çift olarak yaptığınız da doğru değil
Annesi ve ablasının evi 10 dk mesafe yürümeyle birbirlerinin evlerinden çıkmıyorlar, iş hakkında evlilik hakkında görüntülü değil normal konuşmada annesi kendini araya sıkıştırıyor laf atıyor bu hiç normal gelmiyor bana. Evet haklısınız ablasının evinde hiç konuşulmamalı ama öyle müsait bir zaman yok erkek arkadaşım kendi odasındayken bile annesi aniden gelebiliyor

Erkek arkadasin siz telefonda kinusurken enistesi diger tekefondsn onu isteyince ben seni sonra ararim diyebilirdi, telefonu ablasina vermesi, sizi daha simdiden ablasiyla muhatap etmesi bence dogru degil. Ya da su an musait degilim sonra seni ararim da diyebilirdi goruntulu konusmak yerine. Siz onun ablasinda oldugunu bilemeyebilirsiniz ama onun bu ortama sizi dahil etmesi dogru degil. Ya da onunla tekefonda kinusurken annesinin aradan laf sokmasina da musade etmemeli, o sirada rahat konusmak icin baska bir odaya gecebilirdi. Yani anlayacaginiz erkek atkadasinuzla konustigunuzda ozel birsey yok onun sayesinde, ma-aile yani tum aile sizlerin konusmalatini dinliyor. Bu hos degil. Yarin birgun evlendiginizde de ozeliniz olmayacak mi? Simdiden seni ailesiyle yuzgoz etmesi dogru degil. Konusacaksa baska bir odaya gecebilir ya da ben seni sonra arayim diyebilir.
Kesinlikle öyle birde üzerine ailesine herşeyi yetiştiren biri erkek arkadaşım küçük bi kelime söylesem hemen annesine söyler özelimiz olsun dediğimde hemen somurtup bir daha söylemem der tavır yaparak

Annesi ve ablasının evi 10 dk mesafe yürümeyle birbirlerinin evlerinden çıkmıyorlar, iş hakkında evlilik hakkında görüntülü değil normal konuşmada annesi kendini araya sıkıştırıyor laf atıyor bu hiç normal gelmiyor bana. Evet haklısınız ablasının evinde hiç konuşulmamalı ama öyle müsait bir zaman yok erkek arkadaşım kendi odasındayken bile annesi aniden gelebiliyor
Neden sürekli annesi ablası birbirlerinden çıkmıyorlar diye belirtme gereği duyuyorsunuz sizden icazetname alcak halleri yok istediklerini yaparlar. Hem çeyiz konusunu siz zaten konuşuyormuşsunuz şunu şunu alcam dıye o da normal bir cümle söylemiş. Siz fazla alıngansınız

Back
X