Sevgilimin birikimi var ama kredi isini bin kere dedim annenlere muhtac olmayalim kredi cekelim evlenince bends calisirim dedim kredi istemiyor kafasi rahat etmezmis annemde babamda yardim edecek diyo sagolsunlar kadinda cok guzel yardim ediyo zaten ne yapicam bilmiyorumçalışacaksınız kendi paranızı kazanacaksınız kimseye minnet etmeyeceksiniz. işin özeti bu. ailede varsa elbet yardım eder ama zorunda falan değiller.ikiside emekli maaşı alıyor diyorsunuz. bakın o cimri diye yaftaladığınız kayınvalidenizde zamanında çalışmış, çabalamış şimdi emekli maaşı alıyor. yıllarca emek sarfettiği şeyi ne size ne oğullarına harcamak zorundalar.
zaten gençsiniz girin işe sevgilinizde ailesiyle konuşsun şu vakitten sonra ben maaşımı sadece biriktireceğim eve birşey veremem desin. yapabildiğiniz kadarını yapın. gerisi içinde kredi çekin. kimseyle muhattap olmayın maddi konularda.
Demek ki aynı abisi gibi ona da bir şey yapmayacaklar, kadın önden çıtlatıyor, haberini veriyor size. Yapmayana yap deme hakkınız yok. Bu hareketlerden anlaşılan; illa istiyorsanız düğün vs kendiniz kredi çekeceksiniz ya da bi nikah olacak abisi gibi. Bunu kabul etmiyorsanız da ayrılmanız gerekir. Hadi oldu ya zorla yaptırsanız, o zaman da bile emin olun huzurunuz filan olmaz. Kavga, dövüş gerek yok bunlara.Ben kadinla hicbir zaman oturup ben sunu isterim bunu isterim sizden muhabettine girmedim hep kendi acti konuyu benim acmama nedenimde kendi ailemde olsun yanimizda hep beraber konusulsun istedim kadin kendi kafasinda kurmus bir takım seyler kendi istedigi gibi bizde aynisini isteyelim niyetinde. Allah sonumuzu hayirli eyler insallah cunku ben kendimide biliyorum kadin bu kafadayken sevgilimede annesini pek sikayet etmek istemiyorum icime ata ata dolucam aramiz bozulacak bir gun komple gibi geliyo
Siz gelin degilsiniz herhalde ? Yaranilmazmis gelin milletine siz baska cinsten türden mi geldiniz gelin degilmisiniz/yada hic olmucakmisiniz ?Aman Allahım neleri düşünmüşsünüz ikinci el oluyormuş falanyok arkadaş günün birinde çocuğumu evlendirirken kuruş vermeyeceğim! Gitsin güçleri yetiyorsa sarayda yapsınlar düğünlerini yetmiyorsa kapının önünde. İster pronoviastan gelinlik satın alsınlar ister mahallenin gelinlikçisinden kiralasınlar. Ne yapsan yaranamazsın gelin milletine. En güzeli hiçbişey yapmamak
Düğün konusun da guzel söylemiş sokakta acık havada daha ıyı böylece herkes bırbırının terını koklamsk zorunda kalmaz bu bır ıkıncısı mılletı eglendırmeyı gereksız bulanlardanım onun yerıne balayına gıdılebılır sonra gelınlık konusuna gelınce bana balo kıyafetı gıbı gelıyor komık buluyorum içinde nasıl duruyorlar :)onun yerıne sade beyaz bır elbıse daha hos olabılır nıkah yap daha ıyı .Sonuç kaynanan haklı burada .Gumuşluklsrı kullanması yanlıs .Herkese hayirli gunler merhaba
4 senelik bir iliskim var aileler tanisti birbirini sevdiler kaynastilar sorum şu ki sevgilimin annesi bi gun evlerine oturmaya gittim dugun gelinlik o tarz konular acildi normal olarak " dugun salonuna verilen paraya yazik 2 saat dın dın calcaklar bi dunya para gidecek gelinlikte oyle birkac saat ustunde duracak kac bin para gidecek en iyisi gelinligi birkac saat kiralamak dugundede salon tutmak yerine kapinin onunde mahallede olsun"
O an o kadar sinirlendimki sanki kendisi evlenecek benim söz hakkim yok belki birkac saatte olsa cok para gidecek evet ama sonucta ben bir kez evlenicem oyle degil mi durumlarida iyi orta halli bi aile ben bunu birazda kadinin cimriligine verdim cunku gozlemledigim kadariyla cok cimri bi insan .
Sevgilimin yanindada durmadan hep parasal konusuyo su cok para o cok para bilmem ne diye gozunu korkutuyo eh birazda kadin evinde gumusluk takimi almis 3 parca gosterdi bana ogluma ceyizlik bu dedi ee madem ogluna bize ceyizlik ileride ben evimde kullancam insan alirken banada sormazmi belki ben begenmicem ceyizlik dedigi seyide kullaniyo hemde kurnazlikmi yapiyo anlamadim biz evlenene kadar kullancak evlenincede bizemi verecek oh ne âlâ memleket .
Sevgilimde saf saf gelmis bana annem bizi dusunmus bak ne almis dedi biz kullanicaz ileride dedi sinirlendim bende madem biz kullancaz bizim senle gidip secmemiz lazimdi belki ben begenmedim zaten suan annende hepsini kullaniyo 2nci ele giriyo suan ben evimdeki esyalari herseyi kendim secmek isterim dedim.
LÜTFEN BI YARDIM EDIN BEN HAKSIZMIYIM? ABARTIYOMUYUM GOZUMDE MI BUYUTUYORUM ANLAMIYORUM KADINDAN BUZ GIBI SOGUYORUM .
Demek istiyorum ama diyemiyorum sevgilime annen dolduruyo diye nasil tepki verir bilemiyorum bir sey olmamis gibi davranim diyorum elimde degil sevgilimi cok seviyorum 4 senedir beraberiz iyisiyle kotusuyle bunca sey yasadik askere gitti 1 sene bekledim onca emek verdik evlenelim istiyoruz da annesi beni cok bunalticak gibi bende cok alttan alici bir insan degilim yapım yok insallah tartisma olmaz da iş buyumez o raddeye gelmez hicbir sey.Demek ki aynı abisi gibi ona da bir şey yapmayacaklar, kadın önden çıtlatıyor, haberini veriyor size. Yapmayana yap deme hakkınız yok. Bu hareketlerden anlaşılan; illa istiyorsanız düğün vs kendiniz kredi çekeceksiniz ya da bi nikah olacak abisi gibi. Bunu kabul etmiyorsanız da ayrılmanız gerekir. Hadi oldu ya zorla yaptırsanız, o zaman da bile emin olun huzurunuz filan olmaz. Kavga, dövüş gerek yok bunlara.
İçinize atmaya da değmez. He deyin geçin, kendinizi de doldurmayın. Sevgilinizi seviyorsunuz ki evlenmek istiyorsunuz. Sırf onun dünyaya gelme sebepleri olduğu için bile saygı duyun ailesine ki beslemiş, büyütmüş bu yaşa getirmişler. İki parça eşya, iki saatlik düğün için kalp kırmaya gerek yok.
Sadece doldurma meselesini çok dikkatli gözlemleyin. İleride, evlendikten sonra katlanarak büyür, çok çekersiniz.
Yok senle aynı türden gelin değilim ama evliyim onu soruyorsanSiz gelin degilsiniz herhalde ? Yaranilmazmis gelin milletine siz baska cinsten türden mi geldiniz gelin degilmisiniz/yada hic olmucakmisiniz ?
Bi de baya ev esyası ve kullanp sana mk vercekmiş. Kaldıki buyuk esya sorulmadam alınmaz sımdı onda da haklısın. Alma sakın hiç almasaymış madem isteyen mi varmış daha şimdiden bi de memnun olmanı bekliyolar. Valla biraz dugun takılarından,biraz kredi falan çekip kendi istedıgınız gibi halledin her seyi. Hiç bi şeyde de karışamaz o zamanCanim gumusluk aynasi var altinda 4 cekmecesi digeride 2 dolap cam kapli icinde raflari var nadem ceyiz hediye kendisinin kullanmamasi gerekir. Ben onla konusurken gulumseyerek mahallede istemiyorum demistim gelinlik olayina pek ses etmedim ama ustune basa basa mahallede olmaz dedim kadin mahalle dugununu övmeye basladi
3 göz odali evim olsun genede raziyim yeterki benim sectigim istedigim gibi olsun oyle degil mi hediye ceyiz alirsin kenara koyarsin ne bilim sormadan etmeden aldin ama kullaniyosun evlenince size vercem diyosun o kadar sacma geliyo ki hareketleri ben guleryuzle davrandikca yuz buluyo gibi geliyo benim susma guleryuzlulugumun sebebi biri saygimdan ikincisi sevdigimin annesi olmasindan dediklerinizde sonuna kadar haklisinizGelinliği satın almak ile kiralamak arasında çok büyük bir fark yok.
Kendi beğenip kullanıp aldiğı şeyi size kakalayıp hevesini aldıktan sonra yenileyecektir.
Bu kadından çok çekeceğiniz var. Birlikte olduğunuz adamda en ufak annecilik, anamcılık sezdiğiniz an topuklarınızı poponuza vura vura kaçın.
Ayrıca sizi istemiyor mu diye düşünmeden edemedim.
Problemlerinizi yüz yüze anlatın. Kırılırmıcılık darılırmıcılık olayları dallandırıp budaklandırmaktan başka şeye yaramaz. "Teşekkür ederim bu benim zevkime uygun değil. Düşünmüşsünüz etmişsiniz ama ben daha farklı birşey düşünüyorum evim adına. Bir kez evleneceğim herşeyi X ile en güzel şekilde olmasını arzuluyoruz. Sizi de anlıyorum elbette kısmen haklısınız ama biraz da hamama giren terler. Hallederiz biz bir şekilde" deyin. Oğluna şikayet edecektir. Etsin. Sizin için bir taşla iki kuş olur. Hem oğlunun tavrını tartar hemde çenesini kaparsınız. Bir daha da şom ağzını açacağını sanmam
Gümüş değil sanırım ya gümüşlük şu dolaplar var ya salona konan ondan. Koca mobilya yani. Kadın size ceyizlik aldım deyip kendi kullanıyormuş ahaha.20 yaş evlilik için çook erken.
Önce bi büyü hayattan beklentin senin kendi hayatına ne katabildiğin eşin olucak kişinin sana ne verebiliceğini nasıl olması gerektiğini ölç sonra evlenirsin.
5 yıl sonra dönüp baktığında ben bu aileye nasıl dahil oldum nasıl evlendim diye sızlanıp pişman olursun.
Yok hala evlenicem hayattaki tek gayem evlenmek diyosan düğün dernek işlerini orada kv adayının evinde konuşmayacaksın sevgilinle dışarıda konuş senin evinde konuş o ailesine aktarsın.
Gelinlik ha satın almışsın ha kiralamışsın çok bi fark yok. Satılık 2 ise kiralık 1800 oluyo değer mi?
Hangi şehirdesin bilmiyorum istanbulda piyasa kötü 4-5 sene önce 2-3ten aşağı gelinlik satmayan yerler 500e bile satıyo gelir alırsın.
Düğünde çok kalabalık düşünüyosan nikah salonunda nikah yapın sonrada bi restorant ayarlayın 100 kişi gidin 25-30 liradan ayarlarsınız hem düğün salonu gibi gereksiz biyerde limonata eşliğinde olmaz hem daha ucuz hem daha şık olur.
Gümüşlere gelince o aldı diye kullanmak zorunda değilsin verirse evlendiğinizde ya almazsın ya kaldırırsın dolaba ufak şeyler için kalp kırma
Bence ayrıl kendine yazık..anneci çocuk..hiç bir sõz hakkı yok..daha iyilerini bulursun..ben de õyle birisinden ayrıldım resmen iğrendim evliliktenHer türlü haklisin sinir olmakta. Anne baba olmanin yükümlülüğü ne ? Buyuttum besledim basinin caresine baksin demek mi ya da kendine esya alip evlenince ogluna vermek mi?
Şimdi esinin ailesi destek olacaksa yapilacak edilecek ne varsa senin begenmen senin istemen gerekli. Yoksa yardim etmesinler daha iyi.
Sevgilinle araya mesafeni koy tavrını koy ailesinede.
Her seyden once sana deger vermeleri saygi duymalari gerek yoksa bu anaci çocuk ile işin coookkk zor
Dugun oldugunda onlar yardim etse bile sevgilim onlari borcla tasayla bas basa birakmaz gene onlara da maddi olarak borcta yardim eder mesela . Gerekirse takilarimi bozdururum evime esya bir ey yaparim ne deseniz haklisinizBi de baya ev esyası ve kullanp sana mk vercekmiş. Kaldıki buyuk esya sorulmadam alınmaz sımdı onda da haklısın. Alma sakın hiç almasaymış madem isteyen mi varmış daha şimdiden bi de memnun olmanı bekliyolar. Valla biraz dugun takılarından,biraz kredi falan çekip kendi istedıgınız gibi halledin her seyi. Hiç bi şeyde de karışamaz o zaman
Demek istiyorum ama diyemiyorum sevgilime annen dolduruyo diye nasil tepki verir bilemiyorum bir sey olmamis gibi davranim diyorum elimde degil sevgilimi cok seviyorum 4 senedir beraberiz iyisiyle kotusuyle bunca sey yasadik askere gitti 1 sene bekledim onca emek verdik evlenelim istiyoruz da annesi beni cok bunalticak gibi bende cok alttan alici bir insan degilim yapım yok insallah tartisma olmaz da iş buyumez o raddeye gelmez hicbir sey.
Ya siz kayinvalidenizin evinden çıkan mobilyayi yeni evlenirken evinize alır mısınız?Aman Allahım neleri düşünmüşsünüz ikinci el oluyormuş falanyok arkadaş günün birinde çocuğumu evlendirirken kuruş vermeyeceğim! Gitsin güçleri yetiyorsa sarayda yapsınlar düğünlerini yetmiyorsa kapının önünde. İster pronoviastan gelinlik satın alsınlar ister mahallenin gelinlikçisinden kiralasınlar. Ne yapsan yaranamazsın gelin milletine. En güzeli hiçbişey yapmamak
Bence ayrıl kendine yazık..anneci çocuk..hiç bir sõz hakkı yok..daha iyilerini bulursun..ben de õyle birisinden ayrıldım resmen iğrendim evlilikten
Alintiniz yanlış oldu konu sahibi ben degilimBence ayrıl kendine yazık..anneci çocuk..hiç bir sõz hakkı yok..daha iyilerini bulursun..ben de õyle birisinden ayrıldım resmen iğrendim evlilikten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?