Sevgilimin annesinin dedigi seyler bakarmisiniz?

Aman Allahım neleri düşünmüşsünüz ikinci el oluyormuş falan yok arkadaş günün birinde çocuğumu evlendirirken kuruş vermeyeceğim! Gitsin güçleri yetiyorsa sarayda yapsınlar düğünlerini yetmiyorsa kapının önünde. İster pronoviastan gelinlik satın alsınlar ister mahallenin gelinlikçisinden kiralasınlar. Ne yapsan yaranamazsın gelin milletine. En güzeli hiçbişey yapmamak

Sevgilimin birikimi var ama kredi isini bin kere dedim annenlere muhtac olmayalim kredi cekelim evlenince bends calisirim dedim kredi istemiyor kafasi rahat etmezmis annemde babamda yardim edecek diyo sagolsunlar kadinda cok guzel yardim ediyo zaten ne yapicam bilmiyorum

Demek ki aynı abisi gibi ona da bir şey yapmayacaklar, kadın önden çıtlatıyor, haberini veriyor size. Yapmayana yap deme hakkınız yok. Bu hareketlerden anlaşılan; illa istiyorsanız düğün vs kendiniz kredi çekeceksiniz ya da bi nikah olacak abisi gibi. Bunu kabul etmiyorsanız da ayrılmanız gerekir. Hadi oldu ya zorla yaptırsanız, o zaman da bile emin olun huzurunuz filan olmaz. Kavga, dövüş gerek yok bunlara.

İçinize atmaya da değmez. He deyin geçin, kendinizi de doldurmayın. Sevgilinizi seviyorsunuz ki evlenmek istiyorsunuz. Sırf onun dünyaya gelme sebepleri olduğu için bile saygı duyun ailesine ki beslemiş, büyütmüş bu yaşa getirmişler. İki parça eşya, iki saatlik düğün için kalp kırmaya gerek yok.

Sadece doldurma meselesini çok dikkatli gözlemleyin. İleride, evlendikten sonra katlanarak büyür, çok çekersiniz.

Siz gelin degilsiniz herhalde ? Yaranilmazmis gelin milletine siz baska cinsten türden mi geldiniz gelin degilmisiniz/yada hic olmucakmisiniz ?

Bu kız tarafı - erkek tarafı ayrımı bana sacma geliyor. Bana göre evlenecek çift çaba gösterir kendi yuvasını kurar. Ailelerin maddi durumlari iyidir, yardımcı olmak isterler o ayrı. O durumda bile gelen yardım hediyedir, beğenmedim demek hoş olmaz.

Kaldı ki insanlarin bir emekli maaşı var. Dinlenecekleri zamanlarda sizin harcamalarınızı finanse etmelerini bekliyorsunuz. Ee para onlardan çıkacaksa yorum yapma hakları da oluyor tabi ki.

Hayatınızda hiç çalıştınız mı bilmiyorum ama para kazanmak, ev geçindirmek kolay değil. Böyle 19-20 yaşlarındaki kızların emek vermeden büyük beklentilere girmeleri bana hiç sempatik gelmiyor.

Düğün konusun da guzel söylemiş sokakta acık havada daha ıyı böylece herkes bırbırının terını koklamsk zorunda kalmaz bu bır ıkıncısı mılletı eglendırmeyı gereksız bulanlardanım onun yerıne balayına gıdılebılır sonra gelınlık konusuna gelınce bana balo kıyafetı gıbı gelıyor komık buluyorum içinde nasıl duruyorlar :)onun yerıne sade beyaz bır elbıse daha hos olabılır nıkah yap daha ıyı .Sonuç kaynanan haklı burada .Gumuşluklsrı kullanması yanlıs .

Sen bu kadınla zor geçinirsin.Bu ne pintilik ya.Salon ve gelinlik konusunda dedikleri ayıp hakkaten.Eşya konusunda da muhtemelen kendi kullandıklarını vakti gelince sarip getircek oğlunun çeyizi diye.Yenilerini almayacak.Tepkini koy bu kadına.Daha şimdiden böyleyse ohooo yani.

Gelinliği satın almak ile kiralamak arasında çok büyük bir fark yok.

Kendi beğenip kullanıp aldiğı şeyi size kakalayıp hevesini aldıktan sonra yenileyecektir.

Bu kadından çok çekeceğiniz var. Birlikte olduğunuz adamda en ufak annecilik, anamcılık sezdiğiniz an topuklarınızı poponuza vura vura kaçın.

Ayrıca sizi istemiyor mu diye düşünmeden edemedim.

Problemlerinizi yüz yüze anlatın. Kırılırmıcılık darılırmıcılık olayları dallandırıp budaklandırmaktan başka şeye yaramaz. "Teşekkür ederim bu benim zevkime uygun değil. Düşünmüşsünüz etmişsiniz ama ben daha farklı birşey düşünüyorum evim adına. Bir kez evleneceğim herşeyi X ile en güzel şekilde olmasını arzuluyoruz. Sizi de anlıyorum elbette kısmen haklısınız ama biraz da hamama giren terler. Hallederiz biz bir şekilde" deyin. Oğluna şikayet edecektir. Etsin. Sizin için bir taşla iki kuş olur. Hem oğlunun tavrını tartar hemde çenesini kaparsınız. Bir daha da şom ağzını açacağını sanmam

Demek istiyorum ama diyemiyorum sevgilime annen dolduruyo diye nasil tepki verir bilemiyorum bir sey olmamis gibi davranim diyorum elimde degil sevgilimi cok seviyorum 4 senedir beraberiz iyisiyle kotusuyle bunca sey yasadik askere gitti 1 sene bekledim onca emek verdik evlenelim istiyoruz da annesi beni cok bunalticak gibi bende cok alttan alici bir insan degilim yapım yok insallah tartisma olmaz da iş buyumez o raddeye gelmez hicbir sey.

Ayrıca herkes kendı masrafını kendısı karsılasın cok ıstıyorsan gelınlıgını kendın al damatlıgını o ,esyaları da yarı parasını sen yarı parasını o versın böylece aıleye yuk olmayın burda bır ceyız gıttı kız sadece carsafını ,battanıyesını ,tabagını vb seylerı goturmus ya buyuk esya kaltugı var buz dolabı var,camasır makınası var,halı,perde yahu oglan kız alıyor dıye kız tarafının soyup sogana cevırme durumlarını anlamıyorum .Yok sukadar altın aman takı setı olsun da boynum bos kalmasın ergen gıbı olmayın.

Siz gelin degilsiniz herhalde ? Yaranilmazmis gelin milletine siz baska cinsten türden mi geldiniz gelin degilmisiniz/yada hic olmucakmisiniz ?
Yok senle aynı türden gelin değilim ama evliyim onu soruyorsan kaynanamın çok şükür kuruşu geçmedi bana , a dan z ye herşeyimi kendim yaptım gücüm neye yetti ise onla yetindim. Şimdi dünya tatlısı diye anlattığım bir kaynanam var.

Böyle küçük hesapları kovalarsan daha çoooook kaynana konusu açarsın boşversene gümüşlük 3. el mi olmuş 5. el mi olmuş. Beğenmiyorsan alma , salonda gücün hangisine yetiyorsa onu tut gelinliğini de paran hangisine kadar yetiyorsa ordan al. Kimseden de bişey bekleme.

Bi de baya ev esyası ve kullanp sana mk vercekmiş. Kaldıki buyuk esya sorulmadam alınmaz sımdı onda da haklısın. Alma sakın hiç almasaymış madem isteyen mi varmış daha şimdiden bi de memnun olmanı bekliyolar. Valla biraz dugun takılarından,biraz kredi falan çekip kendi istedıgınız gibi halledin her seyi. Hiç bi şeyde de karışamaz o zaman

Bence taviz verme.ne istiyorsan yapmak zorundalar.mahallede düğün yapmak nedir ya??insanı deli eder böyleleri.cnm ilk baştan herşeylerine boyun eyersen mutsuz olursun.

3 göz odali evim olsun genede raziyim yeterki benim sectigim istedigim gibi olsun oyle degil mi hediye ceyiz alirsin kenara koyarsin ne bilim sormadan etmeden aldin ama kullaniyosun evlenince size vercem diyosun o kadar sacma geliyo ki hareketleri ben guleryuzle davrandikca yuz buluyo gibi geliyo benim susma guleryuzlulugumun sebebi biri saygimdan ikincisi sevdigimin annesi olmasindan dediklerinizde sonuna kadar haklisiniz

Gümüş değil sanırım ya gümüşlük şu dolaplar var ya salona konan ondan. Koca mobilya yani. Kadın size ceyizlik aldım deyip kendi kullanıyormuş ahaha. kızımız küçük cahil falan ama kayinvalide de çok fena ya. Kurnaz.

Parayı o veriyor elbette o karar verecek kuralını da kk da gördüm. O kadar kişi evlendi ailemden, hepsinin aileleri iyi kötü yardımcı oldu ama çocuklar nasıl istiyorsa öyle olsun dediler hep. Ben alıyorum benim istediğim gibi olacak düşüncesi tabiri caizse kıroyum ama para bende oluyor.

Bence ayrıl kendine yazık..anneci çocuk..hiç bir sõz hakkı yok..daha iyilerini bulursun..ben de õyle birisinden ayrıldım resmen iğrendim evlilikten

Dugun oldugunda onlar yardim etse bile sevgilim onlari borcla tasayla bas basa birakmaz gene onlara da maddi olarak borcta yardim eder mesela . Gerekirse takilarimi bozdururum evime esya bir ey yaparim ne deseniz haklisiniz

Önünde ortalama 40 sene var 4sene ne?

Ya siz kayinvalidenizin evinden çıkan mobilyayi yeni evlenirken evinize alır mısınız?

Bence ayrıl kendine yazık..anneci çocuk..hiç bir sõz hakkı yok..daha iyilerini bulursun..ben de õyle birisinden ayrıldım resmen iğrendim evlilikten
Alintiniz yanlış oldu konu sahibi ben degilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…