Sevgilimin babası evlenmesini istemiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar kızlar.. yeri geldiği güldüğüm yeri geldi üzüldüğüm 9 aylık bir ilişkim var. Sevgilimi seviyorum Evet kör kütük aşık degilim ama seviyorum. Çünkü aynı dili konuyoruz, ikimizde kitapları seviyoruz birlikte gezip eğleniyoruz. Beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor. Ayrıca ten uyumu da var. Bir insan evlenmek için daha ne ister ki ? Gel gelelim bizim asıl sorunumuza.. bu kasım da aileler tanışsın istiyorduk ancak sevgilimin babası bu ise razı değil. Olayi söyle anlatayım sevgilim karadenizli ve babası da tipik karadenizli. Yaklaşık 3 yıldır bir kızı buna alamaya çalışıyorlar hatta sevgilim ilk tanıştığımız da 1 yıldır babası ile konuşmadığını söylemişti. Şimdi yine aynı terane sen benim istediğim kızı almıyorsun ben istemeye gelmem.! Sevgilim 33 yaşında kamuda memur bir adam sıfır şaka ama babası kiminle evleneceğine karar veriyor. Şu an işin içinden çıkamıyorum. Babasız gelip beni istesinler mi yoksa bu yoldan vazmigecmeliyim ? Sevgilim çok aşırı duygusal aksam bunun için bırakmayacaksın demi diye ağladı 😞 ben bizimkilere ne diyeceğim nasıl çıkacağız bu işin içinden bilmiyorum ve dahası böyle bir evlilikte mutlu olur muyuz... (ayrılmak daha da zor, onca emek yakınlık ve tüm iş yerinin bunu bilmesi ayrıca sevgi...)
Sevgilinizin babasi oglunun evlenmesini istemiyor degil ki
Sizinle evlenmesini istemiyor
Sevgiliniz kocaman adam,33 yasinda isi gucu var. Bu durumda is onda bitiyor. Ki bence 33 yasinda adam sevgilisiyle evlenmek icin babasini istemeye goturmese de olur. Kendi basina cikip gelsin size. Ailenizle konussun. Sonra duruma bakar karar verirsiniz.

bu hususta siz değil sevgiliniz davranışını değiştirmeli gerekirse yumruğu masaya vuracak. sizden ne yapmanızı bekliyor ki anlamadım. sıkıntı çıkaran onun babası size ne yapabilirsiniz ki?

Çok üzgünüm ama bu işin sonunda mutsuz olan sen olursun
İleride eş ailesinin diğer üyeleri ile anlaşamazsan biz zaten seni istememiştik diyecekler ve daha da kötüsü sana karşı hep diğer kızı öne sürecekler, hep kıyaslanacaksın. Bu sorun olmasaydı bile ki kaynananla sorun yaşama ihtimalin %75.

Ve maalesef erkeklere nikahtan sonra gelen bir güncellemeyle hepsi birden ailesi olduğunu ve o ailesini çok sevdiğini hatırlıyor. Aileye bir özlem bir düşkünlük başlıyor.

Hep diyorum eş ailelerindeki sorun bize asla yansımıyor diyen tek bir kişi bile yoktur
Bu işin sonu bana pek mutlu gelmedi dediğim gibi.

sevgilin bana pek akıllı gelmedi..Sırf bunun için ayrılmıcaksın di mi derken? Bu baya kilit bi nokta zaten, detay gibi söylemiş...
Bence kanma bunlar hikaye...Nerden biliosun babasının istemediğini? Belki kendisi henüz istemiyor sana bunu bahane ediyor ...

Ay kıyamam öyle kendi derdiniz gibi benimsemişsiniz ki çok iyi niyetli olduğunuzu düşündüm.
Ne yazık ki evlenmeden önce anasız babasız olanlar evlendikten sonra analı babalı oluyorlar yani boşverin erkek arkadaşınıza üzülmeyi. Bu güne kadar bu tesbitim hiç şaşmadı. Evlenirken zaten anne babası yok gibi boşver deyip her şeyi sineye çekersiniz evlenince hepsi etrafınızda olur madem olacaktın gerektiği zamanda neden yoktunuz derseniz de çıkarcı ve kötü olursunuz.
Zor ikna olmuş gibi yapacaklar siz de aman zaten istemeye, düğüne gelsinler yeter diyeceksiniz ve hiç ellerini taşın altına koymayacaklar. Eş kişisi de başlarda onları haksız bulup sonra size haksızsin diye yüklenecek çünkü onlar çocuklarına sahip çıkıp düğününe derneğine gelmiş olcaklar. Çok fesat gibi oldum ama hep aynı bu olay :)
Ay çok doluymuşum bu konuda konunuzu da çok ayrı bir yere çekip sabote ettim kusura bakmayın.
Inanın bende ne düşünecegimi ne yapacagimi bilmiyorum. Sadece mutlu bir yuva kurmak istedik o beni istiyor ben onu istiyorum ama saçma sapan aile triplerj ile uğraşıyorum

Bunun icin ayrilmayacaksin di mi? Demis de. E bunun icin evlenemiyoruz ya deseydiniz. İsi cozecek babasini ikna edecek kendisi.

Bence restinizi cekin 30 kusur yasindasin kendi kararlarini kendin veremiyorsan baban da olsa boylesine onemli plan ve kararlarimiza ucuncu bi kisi mudahil oluyorsa bu hep boyle olacak buna her zaman izin vereceksin demektir ben istemiyorum yol yakinken donelim daha fazla uzulmeyelim diyin.

sevgilin bana pek akıllı gelmedi..Sırf bunun için ayrılmıcaksın di mi derken? Bu baya kilit bi nokta zaten, detay gibi söylemiş...
Bence kanma bunlar hikaye...Nerden biliosun babasının istemediğini? Belki kendisi henüz istemiyor sana bunu bahane ediyor ...
Istediğin şuradan biliyorum.is yerinde müdürü dahil herkese bizi söyledi herkes bana gelin gözüyle bakıyor ablasına falan fotolarımızı attı. Doğum günümde ellerinde kocaman bir gün buketi ile iş yerine geldi ve herkese ilan etti daha nasıl belli etsin ki ?

Vermiyor zaten. 2 yıldır babasıyla konuşmadı ama şimdi de bir babalık yapsın istiyor doğal olarak.. Ama bende babanın gelmesi şart değil dedim.

Gelmiyorsa da gelmesin sart mi? Babasi olenler var, bosanip gorusmeyenler var..

Annesiyle gelsin yeter, daha derdi ne ki bu sevgilinin? Bu kadar zayiflik bana sacmalik geliyor, babasi gelmezse de gelmez kendi bilir zaten duzgun bir adam degilmis oturup bunun icin aglamam.

Bunun icin ayrilmayacaksin di mi? Demis de. E bunun icin evlenemiyoruz ya deseydiniz. İsi cozecek babasini ikna edecek kendisi.

Bence restinizi cekin 30 kusur yasindasin kendi kararlarini kendin veremiyorsan baban da olsa boylesine onemli plan ve kararlarimiza ucuncu bi kisi mudahil oluyorsa bu hep boyle olacak buna her zaman izin vereceksin demektir ben istemiyorum yol yakinken donelim daha fazla uzulmeyelim diyin.
Erkek arkadaşımın korkusu bizimkiler beni ona vermezler diye. Babana ne diyeceğim diyor babam gelmezse bizimkiler de güneydoğulu gelenekçi yani.

Istediğin şuradan biliyorum.is yerinde müdürü dahil herkese bizi söyledi herkes bana gelin gözüyle bakıyor ablasına falan fotolarımızı attı. Doğum günümde ellerinde kocaman bir gün buketi ile iş yerine geldi ve herkese ilan etti daha nasıl belli etsin ki ?
Bunları ısyerındekıler gordu ama babası degıl.
Vesıkalıyarim babasının senı istemedıgını nerden biliyorsun demıs.

Bunları ısyerındekıler gordu ama babası degıl.
Vesıkalıyarim babasının senı istemedıgını nerden biliyorsun demıs.
Ya dün tesadüf oldu. Biz sevgilimle çok vakit geçiririz ve akşamları ya da gün içinde babası muhakkak arardı. Dün şeytan durttu sordum benimde hislerim kuvvetlidir birde babasının huyunu az çok biliyorum ( sevgilim anlatır) bizimle ilgili sorun var demi dedim. O da evet bana küstü dedi arayıp sormuyor telime bakmıyor. Önce şaşırdım ne diyeceğimi bilemedim. Baktim o çok üzgün ve utanıyor güçlü durmaya ona destek olmaya karar verdim. Sonrasında ben yikildim ne yapacagimi bilmiyorum.

Ya dün tesadüf oldu. Biz sevgilimle çok vakit geçiririz ve akşamları ya da gün içinde babası muhakkak arardı. Dün şeytan durttu sordum benimde hislerim kuvvetlidir birde babasının huyunu az çok biliyorum ( sevgilim anlatır) bizimle ilgili sorun var demi dedim. O da evet bana küstü dedi arayıp sormuyor telime bakmıyor. Önce şaşırdım ne diyeceğimi bilemedim. Baktim o çok üzgün ve utanıyor güçlü durmaya ona destek olmaya karar verdim. Sonrasında ben yikildim ne yapacagimi bilmiyorum.
İsteriz ki mutlu ol, ınsallah sevgilinin yaptıgı bır yol degıldır bu.

Ins. Canım ama ona güveniyorum nedense.. yok aksi bir durum da varsa dayanırım herhalde bilemedim şimdi. Herkes evlenecek diye birşey de yok yol yakınken zor olsa da ayrılırım
Aynen oyle. Herkes evlenecek dıye bır sey yok elbette ama bu olmazsa baskası da olmayacak degıl bu.
Sadece bu olumsuzluğa da hazır ol. Bazı erkekler ozellikle otuzdan sonra olanlar Genellemeyım ama evlilikten kacmak ıcın genelde ailelerini kullanır. Aslında ailelerini dinledikleri falan yoktur.
Simdı kiza ne dese kız care bulacak, ailem istemiyor dıyınce kızında eli kolu baglanacak ya. Saglam bahane bu.
Oyuzden bana da guven vermedi cocuk.
İnsallah biz yanılırız sen mutlu olursun

Bence kesin net bir şekilde konuşun ya gelsin istesinler ya da bitsin. Sevdiği kızın arkasında durmayan erkekten hayır gelmez. O baba da bi ömür size karışır. Benimde kapanmazsa almam diyen bi kayınbaba adayım vardı aklıma geldi şimdi iyi ki olmamış bugünüme bin şükür

Beni bırakma diye ağlayan erkekler genelde hep terkeden taraf olur istisnası var mıdır bilmem ama sevgilinize güvenmeyin derim. Kimse hiç tanışmadığı birini üç sene beklemez kızın bildiği birşey vardır. Bugün böyleyse yarın barışabilir babasıyla evime gelemez vs diyecekseniz sonu başından belli bir evlilik üzgünüm.

Çok saçma yaşadık biliyorum inşallah ikna olur çünkü bu ömür boyu gidiyor genelde ikna olsa bile yakınında ev ocak yuva kurmasanı iyi olur yoksa ikide bir sizi zor duruma getiriyorlar ddilerim hayırlısıyla yuvanızı kurun🤲🏻

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X