• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilimin işi ve ailem

Eeee cunku ulkemizde herkes kendine Musluman ne yazik ki.
Torpille ise giriliyor, kimse de ben hak yiyorum diye durup dusunmuyor.
Esnaf fis kesmiyor, vergi kacirmayi normallestiriyor, asla haramin sozu gecmiyor.
En basitinden insanlar siraya, kuyruga kaynak yapiyor geliyor onune geciyor gayet saygisizca ama kul hakkini dusunmuyor.
Adam metres tutuyor, ev aciyor sorunca da: ama o benim karim?, imam nikahi yaptim?!

Yani insanlarimiz islerine gelince icki haram, evlenmeden flort haram, o haram bu haram ama kendileri kul hakkini gayet de cigniyor, eee ama senin yaptigin da haram diyince 'canim herkes yapiyor ben de yaptim' seklinde bir cevap verip siyriliyorlar. Memleketin her kosesinde en ust burokrasiden baslayarak kul hakki cignemek gayte olagan maalese. hal boyle olunca o gunah, bu yasak seklinde ahkam kesmek bana cok samimi gelmiyor.

Son düzenleme:
Hayır değil; alkol belli yaştan sonra satın alinabilir, kolayı her yaş grubu tüketir( bilinçsiz yani sonuçlarını gözetemeyerek). Obezite çağ hastalığı ve Fast food kültürü ve gazlı içeçek tüketimi ile müthiş ilgisi var, o yüzden okullarda gazlı içeçek satışını yasaklatmaya çalışıyorlar aktivistler.

Neyse ben kaçar.
Evet satin alinabilir tuketilebilir. Bunu saglayan devlet. O yuzden insanlar uyusturuya baktiklari gibi bakmiyorlar olaya.
Yasal konumu insanlarin bakis acisini degistiriyor sadece. Yoksa alkol tek kelimeyle zehir.

Evet satin alinabilir tuketilebilir. Bunu saglayan devlet. O yuzden insanlar uyusturuya baktiklari gibi bakmiyorlar olaya.
Yasal konumu insanlarin bakis acisini degistiriyor sadece. Yoksa alkol tek kelimeyle zehir.

Ayşenaz şimdi gece yarısı sana şarabın faydaları ile ilgili makale yollamak istemiyorum ama genelleme istersen zehir diye , ne dersin. Ve ayrıca devlet yasaklamadı diye farklı değil bakış, çünkü gerçekten aynı şey değiller:)

Ayşenaz şimdi gece yarısı sana şarap faydaları ile ilgili makale getırmek ıstemıyorum ama genelleme istesen , ne dersin. Ve ayrıca devlet yasaklamadı diye farklı değil bakış, çünkü gerçekten aynı şey değiller:)
Ben de karaciger yetmezligini anlatmak istemem sana acikcasi:)
Cunku bu tur seyleri anlayabilmek icin 6 yil okudum.

Ben de karaciger yetmezligini anlatmak istemem sana acikcasi:)
Cunku bu tur seyleri anlayabilmek icin 6 yil okudum.

Peki sevgili 6 yıl okuyan Ayşenaz'cığım. Günde kaç bardak, alkol oranı kaç ve ne kadar süre ile alkol tüketmek, karaciğer yetmezliğine sebep olur? Kaç vaka üzerine ne kadar çalışma okudun?

Kimse sana su gıbı alkol iç ama karaciğerin yeni oğan gibi olacak demiyor:) içki ne kadar sağlıklı olmasa bile ( zehir değil) özellikle kimyasal uyuşturucular ile aynı değil deniyor ; methafethamin, flakka, ice, LSD, bonzai, eroin vs.vs.

Bu arada senin okul bitti mi :) Sinan ile ne yaptınız?

Peki sevgili 6 yıl okuyan Ayşenaz'cığım. Günde kaç bardak, alkol oranı kaç ve ne kadar süre ile alkol tüketmek, karaciğer yetmezliğine sebep olur? Kaç vaka üzerine ne kadar çalışma okudun?

Kimse sana su gıbı alkol iç ama karaciğerin yeni oğan gibi olacak demiyor:) içki ne kadar sağlıklı olmasa bile ( zehir değil) özellikle kimyasal uyuşturucular ile aynı değil deniyor ; methafethamin, flakka, ice, LSD, bonzai, eroin vs.vs.
Neyse ben benden daha cok bildigini zanneden 300 hastayla ugrasiyorum her gun zaten phillycigim.
Alkolu istedigin mecrada savunmaya devam edebilirsin. Iyi geceler.

Ben tibet budisti oldugum icin haram helal konusundan cok suna deginmek istedim, alkolun uyusturucudan ne farki var?
Uyusturucu satiyor dese ortaligi yikarsiniz ama alkol deyince neden herkesin gunahi kendine oluyor?
Alkol de bagimlilik yapiyor, ocaklari sonduruyor, olumcul hastaliklara yol aciyor.
Tek farki devletin yasaklamamis olmasi. Ama en az uyusturucu kadar zararli.

Simdi ablacim bazi kimyasallar yasal, bazilari degil. Nikotin, kafein, icki yasal kimyasallar; uyusturucu ise yasal olmayan kimyasallar arasinda.

Genel sebep, uyusturucuda asiri doz aliminin kolay olmasi, oysaki asiri doz nikotin veya ickiden olmek cok da mumkun degil.

Alkol 1920lerde ABD'de soyledigin sebepler yuzunden yasaklandi, yuvalari dagittigi ve sagliga zararli oldugu icin. 2. Dunya Savasi siralarinda geri geldi.

Alkol yasaklanirsa ayni mantiga sebep o zaman sigara, puro vb tutun ve kafein de yasaklanmali. Karaciger yazdin madem, akcigerin ne gunahi var degil mi:KK48: Alkol seven insanlar da, sigara icen, kahve icen insanlar da yetiskinler, bir gun baginli olabileceklerinin ve akciger/karacigerlerinin aldigi zararin farkindalar. Soyle soyleyeyim, keyif verici kimyasallar cok uzun zamandir nerdeyse insan evriminin baslangicindan beri insan hayatinda. Tutun, icki, kahve vb gunluk kullanilan kimyasallari gunluk hayattan ayirmak bana artik cok da mumkun gelmiyor. Tabi ki asiri tuketimi sagliga zararli ama 1 mg kafeinle 1mg LCDyi veya morfini asla karsilastiramazsin, ayni sey degiller cunku uyusturucu hizli sekilde olume sebebiyet verebiliyor. Devlet insanlara saglik hizmeti sunmaktan da, insanlarin sagliklarini korumalarina yardimci olmakla da yukumlu. Ama sen vucuduna zarar veren icki, sigara, kahve seviyorsan bu senin bilecegin is devlete insan bedeni ustunde o kadar soz dusmuyor. Olay bu.

Simdi ablacim bazi kimyasallar yasal, bazilari degil. Nikotin, kafein, icki yasal kimyasallar; uyusturucu ise yasal olmayan kimyasallar arasinda.

Genel sebep, uyusturucuda asiri doz aliminin kolay olmasi, oysaki asiri doz nikotin veya ickiden olmek pek de mumkun degil.

Alkol 1920lerde ABD'de soyledigin sebepler yuzunden yasaklandi, yuvalari dagittigi ve sagliga zararli oldugu icin. 2. Dunya Savasi siralarinda geri geldi.

Alkol yasaklanirsa ayni mantiga sebep o zaman sigara, puro vb tutun ve kafein de yasaklanmali. Karaciger yazdin madem, akcigerin ne gunahi var degil mi:KK48: Alkol seven insanlar da, sigara icen, kahve icen insanlar da yetiskinler, bir gun baginli olabileceklerinin ve akciger/karacigerlerinin aldigi zararin farkindalar. Soyle soyleyeyim, keyif verici kimyasallar cok uzun zamandir nerdeyse insan evriminin baslangicindan beri insan hayatinda. Tutun, icki vb gunluk kullanilan kimyasallari gunluk hayattan ayirmak bana artik cok da mumkun gelmiyor. Tabi ki asiri tuketimi sagliga zararli ama 1 mg kafeinle 1mg LCDyi veya morfini asla karsilastiramazsin, ayni sey degiller cunku uyusturucu hizli sekilde olume sbebeiyet verebiliyor. Olay bu.
Asiri doz icki sonucu hayati tehlikesi olan cok hasta goruyorum. Cherry sen demissin ki asiri doz ickiden olmek mumkun degil.
Bu paragraftan sonra koptum olaydan zaten.
Miligram hesabina gore karsilastirma yapmiyorum zaten.
Evet gunluk hayattan koparmak mumkun degil, alkol yasaklansin tu kaka demiyorum. Ben de iciyorum. Ot satan bir aileyi burada uyelerimiz yerden yere vururdu. Sigaraya ise laf yok mesela.
Halbuki ot bagimlilik dahi yapmaz, en buyuk riski diger bagimlilik yapan maddelere gecis ozelligi tasimasidir. Sigara cok daha kotu. Ama yasal, ama herkes iciyor, o yuzden laf yok. Ot deyince ne oldugunu bile bilmeyenlerden linc baslardi eminim.

Ailenizle aynu gorusteyim ama su var bu noktada ailenizin degil sizin ne dusundugunuz onemli. Sahsen ben olsam inancim geregi haram bir isletmeden para kazanmak, colugumun cocugumun boğazından gecsin istemezdim. Bu kisisel bir hassasiyet. Aileniz buna karisir engel olur ama sizin bu konuda hassasiyetiniz yoksa bosuna karismis olur. Yani en basta soyledigim gibi sizin prensibiniz onemli burda.

Asiri doz icki sonucu hayati tehlikesi olan cok hasta goruyorum. Cherry sen demissin ki asiri doz ickiden olmek mumkun degil.
Bu paragraftan sonra koptum olaydan zaten.

Niye koptun ki ablacim, muptela insanlar dozu ayarlayamayinca oluveriyorlar. Uyusturucudan olmek gayet kolay.

Ickiden olmek icinse 1 saatte art arda sert bir ickiden 5 sise falan icmek gerekiyor, o da cok mumkun degil. Mide 5 sise icki almiyor yani, zaten ya siziyorsun, ya kusuyorsun bir sekilde. Alkol komasina girmeyi basarmis insanlar da elbette var ama az sayida. Surekli icen alkolik bir insansan komaya girecek kadar icebilirsin elbette, o durumda da zaten karacigerin iflas durumda oluyor. Arti, alkol komasindan insanlari kurtariyorlar bir sekilde ama uyusturucu komasinda aninda oluveriyorsun.

Alkol, tutun vs tabi ki olduruyor ama uzun vadede. Ben kisa vadeden bahsettim. Sigara neyse alkol de o, katiliyorum. Ama uyusturucu kimyasallarin bambaska bir kategori oldugunu hala savunuyorum. Neyse, daha fazla konuyu dagitmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Sizin adınıza üzüldüm biraz arada kaldınız ama ailenize de hak vermemek elde değil..

Ben ailenizi haklı buldum. Sevgilinize 1 milyon civarı bir nakit versinler oda kendine yeni iş kursun.

Back
X