- 11 Mayıs 2022
- 651
- En iyi cevaplar
- 1
- 1.076
- 28
- Konu Sahibi honeysuffer
-
Calisip bu dediklerinizin hepsini yapabilirsiniz. Birini eline bakan insanları çok aciz buluyorum. Sevgilinizde soyle mi dusunmeliydi; daha zengin kizlarda var aslında onlarla olsam hayatımı yaşayabilirim... Hayata bakış acinizi, değerlerinizi en önemlisi de sevginizi sorgulayın.yaklaşık 1 yıllık bir ilişkim var fakat gelin görün ki çok monoton bir ilişki. ikimiz de öğrenciyiz bu yüzden gezmeye paramız ve durumumuz yok ama dünyanın en sadık insanı çok değer gördüğüm sevildiğim bir ilişkideyim böyle birini bulduğum için şükrediyorum fakat asıl başlıktaki konuyu neden düşündüğümü açıklayacağım
bizim 4 yıllık arkadaş olduğumuz 1 çift var kızın durumu normal fakat sevgilisnin durumu baya iyi bize de beraber tatile gitmeyi teklif etti ve kişi başı ödenmesi gereken miktar benim 6 aylık bursum falan keza erkek arkadaşımın da durumu yok. reddetmek durumda kaldık ve ben düşündüğüm için çok üzüldüm bunu ama düşüncelerime hakim olamadım milletin sevgilileri hayatını yaşıyor pahallı hediyeler havada uçuşuyor ne güzel gezip tozuyolar biz sürekli evde oturduk diye geçirdim içimden.. birbirimize hediye bile alsak zor duruma düşüyoruz ama biliyorum ki durumu olsa dünyaları önüme serer ki kendi de diyor bunu ama bir yandan hayatı kaçırıyormuş hissetmek bi yandan huzurlu olduğum ilişkide bulunmak arasında eziliyorum. lütfen bana kızmayın ama çok gencim ve hayatımı yaşayamıyormuş gibiyim rahat ve güzel sosyal bir yaşamın bu eksikliğini hissediyorum ne yapmalıyım bilmiyorum
Siz yarın ölebilim belki diye bütün gün oturun o zaman. Sizin düşüncenin sonu depresyon yalnız. Evet yarın ölebiliriz ama 90 yaşına kadar yaşayabiliriz de değil mi? Sonunda hayal kırıklığı olur diye okumayın, çalışmayın, evlenmeyin, otel kötü çıkabilir diye tatile çıkmayın, araba bozulabilir diye arabaya binmeyin ...Şu kısacık dünyaya neden bu kadar çok anlam yüklüyorsunuz? Dağ gibi yükselmek, kendi emeğin, çaban falan. Yarına çıkacağımızın garantisi yok, kimseyi sahip olamadığı şeylere belki bir gün sahip olur diye yıllarca çabalayıp uğraşmaktan kutsal bir şeymiş gibi bahsetmek çok gereksiz. K bu çabanın da garantisi yok. Sonunda hayal kırıklığı da olabilir.
Konu sahibinin idealindeki adama denk olduğunu da nerden çıkardınız?İki taraf da birbirini maddi kaynak olarak görüyor yani. Ne güzel dünya. Güya sevgi, aşk evlilikleri bunlar. Bordrolu kadın değilse sevmiyorlar yani. Bu düşünceyi kadın düşünürse kötü oluyor ama erkek düşünürse kendine denk birini seçtiği için doğru yapmış oluyor. İkiyüzlülüğünüzde yaşayın.
Bakış açınız bir garip.İki taraf da birbirini maddi kaynak olarak görüyor yani. Ne güzel dünya. Güya sevgi, aşk evlilikleri bunlar. Bordrolu kadın değilse sevmiyorlar yani. Bu düşünceyi kadın düşünürse kötü oluyor ama erkek düşünürse kendine denk birini seçtiği için doğru yapmış oluyor. İkiyüzlülüğünüzde yaşayın.
Kısacık dünyada çalışmak, kendi emeğini yemek < zengin kocaya kapak atmakŞu kısacık dünyaya neden bu kadar çok anlam yüklüyorsunuz? Dağ gibi yükselmek, kendi emeğin, çaban falan. Yarına çıkacağımızın garantisi yok, kimseyi sahip olamadığı şeylere belki bir gün sahip olur diye yıllarca çabalayıp uğraşmaktan kutsal bir şeymiş gibi bahsetmek çok gereksiz. K bu çabanın da garantisi yok. Sonunda hayal kırıklığı da olabilir.
Kimseyi hayatına anlam yüklediği için eleştiremem, kimseyi de hayatın anlamsızlığına ikna etmeye çalışmam. Çünkü bunu kabul etmek o kadar zor ki. Benim kafama takılan nokta yalnızca, bu tür anlamların genelgeçer ve herkes tarafından kabul edilmesi gereken anlamlarmış gibi algılanması. Mesela onurun, onurlu yaşamanın size göre farklı bir anlamı vardır, başkasına göre farklı. Sizin dışınızdakilere "bunlar onursuz" derseniz o olmaz işte. Benim buradaki insanlara genel eleştirim bu. Maddi durumu iyi bir sevgili isteyen kadına kötü gözle bakılmasına karşıyım ben.Mesele insanların hatırlaması değil mesele benim içimin rahat olması ve yaşarken başım dik olmak yoksa hatırlanırlık zaten en fazla iki nesillik bir durumdur, ha ben inancım gereği onurlu ve eğilmeden yaşamanın, para için başka yollara tevessül etmemenin gerekliliğine inanıyorum, ölmeyi yok olmak olarak görmüyorum. Yaşarken bir anlam yüklemediğiniz hayat sadece depresyon sebebi olur, anlam yüklemek, mücadele etmek için geldik bu dünyaya (bir de imtihan meselesi var tabi ama o bu konuyla alakasız girmiyorum o yüzden ) tabi aşırısı da zarardır. ölmeyecek gibi yaşamayı da doğru bulmuyorum. Ama onur konusunda her zaman ısrarlıydım, olacağımda , daha iyi yaşamak için, gezmek için, daha iyi giyinmek için kimseden bir beklentim olmadı, olmayacak. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, hele de para için, hiç bir tatmini olmayan zırvalıklar için kimseye baş eğdirmesin, herkes için dileğim bu çünkü insan çirkinleşebilen bir varlık, bu tip heveslerin bedeli ağır oluyor, sonra işte dünya boşmuş depresyonundan çıkılmıyor.
En iyi ihtimalle birilerinin ilgisini çeker, alırlar hanım kızı, götürürler delilerini güttürmeye. Ben şu hayatta kimsenin kimseye bedava bişey verdiğini görmedim. O yaz dizilerini yazanlara acayip kılım zaten, gençlerin aklına olmayacak şeyler sokuyorlar.ay bu arada yazmiyim yazmiyim dedim ama cidden su dizilerin etkisinden cikin ya. herkes kendi ortamindan kisilerin pesine dussun. ondan sonra belki zengin birini bulurum diye 1 aylik bursuyla before sunsette bir gun gecirmek icin kizlar siraya giriyor, iceri alinmayinca rezillik cikariyor. sonra kronun biri koluna girip gel seni iceri sokayim deyince de buyulenip pesine takiliyorlar. max 2 gun yiyip icip daha sonra da dayak yiyip bir yolun kenarina atiliyorlar. sirf bu yaz bunun gibi kac olay oldu. su yaz dizilerinden, sosyal medya etkisinden cikin. zenginlerin hicbiri parasini bedavaya yedirecek insan aramiyor. milletin akillisi siz degilsiniz yani.
bulmussun seni seven insani bir zahmet ikiniz de okulunuzu bitirip hayatinizi kurmaya calisin.
Rasyoneli ne sanıyor acaba merak ettim ben deHâlâ rasyonel düşünmek diyor ya.
Ben işten ayrildim, birikmiş paramin küçük bir bütçesiyle yola çıktım. Konuştuğum çocuk güzel bir işi olan, parası benden 18 kat kıymetli,Avrupalı biri.Yani sevgiliniz size 6 aylık bursunuza denk tatil ısmarlasa kabul edeceksiniz. Bana sevgisizliğinizden çok bu durum hayret verici geldi. Bu kadar büyük bir maddi jestin karşılığını siz nasıl vereceksiniz?
Bulamıyor ki yavri, yoooğğk. Keşke bulsa , çok üzüldüm sevgilisine.Bul bir zengin herif ye parasını o zaman
Hayal dünyasında yaşayıp iki de bir de "rasyonel" deyip duruyor,kendiyle bu kadar çelişen az bulunur burada,olsa olsa irrasyonel olurRasyoneli ne sanıyor acaba merak ettim ben de
su doldurduk, ara öğün otel kahvaltısından çantaya attigim elmalari yedik, bol bol yürüdük, otostop çektik:) tüm
Herkes kampları, hostelları sevmiyor ki yengenç. Öğrenciyken de sevmezdim, hala sevmiyorum. Az para harcayıp öyle tatil yapacağıma hiç yapmam daha iyi bence. Bu tavsiyeler herkes için işe yaramıyor yani.Öğrenciyle ne işin var ? Ayrıl, çalışanını bul madem:)
Ayrıca 6 aylık bursun 5 bin lira ediyor. İki kişi bir haftalık tatile 10 bin lira mi vereceksiniz???
Biz iki kişi 8 şehir 4 ülke gezmeli on günlük tatile bu dolar kurunda o paranın az daha azını harcadık daha yenigençsiniz,biraz vizyon sahibi olun. Otel tatili ne ya...
Ayrıca başlık "sevgilimin maddi yetersizliği" ama sizin de maddiyat yeterli değil. O ne olacak?
Herkes kampları, hostelları sevmiyor ki yengenç. Öğrenciyken de sevmezdim, hala sevmiyorum. Az para harcayıp öyle tatil yapacağıma hiç yapmam daha iyi bence. Bu tavsiyeler herkes için işe yaramıyor yani.
Yok abi sevmiyorum ben sefillikBen kamp denemiş biriyim severim illa pahali otelde aramam tatil icin ama arac olmadan veya bir araca binmeden çokca yurumek, yolda otostopla biyere gitmek, yeme ve içme kisitliliğinda çileden çikarim net.
Başkasının parasıyla mı hayatınızı yaşamak istiyorsunuz? Kendi paranızı kazanıp hayatınızı yaşasanız.yaklaşık 1 yıllık bir ilişkim var fakat gelin görün ki çok monoton bir ilişki. ikimiz de öğrenciyiz bu yüzden gezmeye paramız ve durumumuz yok ama dünyanın en sadık insanı çok değer gördüğüm sevildiğim bir ilişkideyim böyle birini bulduğum için şükrediyorum fakat asıl başlıktaki konuyu neden düşündüğümü açıklayacağım
bizim 4 yıllık arkadaş olduğumuz 1 çift var kızın durumu normal fakat sevgilisnin durumu baya iyi bize de beraber tatile gitmeyi teklif etti ve kişi başı ödenmesi gereken miktar benim 6 aylık bursum falan keza erkek arkadaşımın da durumu yok. reddetmek durumda kaldık ve ben düşündüğüm için çok üzüldüm bunu ama düşüncelerime hakim olamadım milletin sevgilileri hayatını yaşıyor pahallı hediyeler havada uçuşuyor ne güzel gezip tozuyolar biz sürekli evde oturduk diye geçirdim içimden.. birbirimize hediye bile alsak zor duruma düşüyoruz ama biliyorum ki durumu olsa dünyaları önüme serer ki kendi de diyor bunu ama bir yandan hayatı kaçırıyormuş hissetmek bi yandan huzurlu olduğum ilişkide bulunmak arasında eziliyorum. lütfen bana kızmayın ama çok gencim ve hayatımı yaşayamıyormuş gibiyim rahat ve güzel sosyal bir yaşamın bu eksikliğini hissediyorum ne yapmalıyım bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?