Sevgilimin, ölen sevgilisine ait olduğunu düşünüyorum.

Umut5113

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013
127
0
16
Antalya
Merhaba Hanımlar,
Daha önce sevgilimle olan sorunlarımdan bahsetmiştim. Keşke sorunlarım sadece onlar olarak kalsaydı. 2 hafta önce evinde sevgilimin dönmesini beklerken makyajımı tazelemek için yatak odasına gittim tek amacım buydu dağılan saçımı ve makyajımı düzeltmek.Nasıl oldu bilmiyorum odaya girince dikkatimi komidinde duran siyah biraz yıpranmış bir ajanda çekti ve kendimi o ajandayı karıştırırken buldum. Oysa o gün yatak odasına ilk girişim değildi daha önce fark etmemiştim bile. Sevgilimin telefonuna dahi dokunmayan ben o ajandayı okumaya başladım. Sevdiğim adam sevdiği kadını, onunla olan anılarını anlatmış sayfalarca. Boğazım düğümlendi daha fazla okumaya dayanamadım yatağın kıyısında yığılıp kaldım. Sanki o anlatılanlar gözümün önünde canlandı. Ne yapacağımı bilemedim.Biraz kendime gelince telefona sarıldım eski ortak bir arkadaşımızı aradım. Biliyordun dedi o ölünce onunda öldüğünü onu nasıl sevdiğini sende biliyordun yeni öğrenmedin. Evet biliyordum ama benim bildiğim ölen bir sevgiliydi bu kadar büyük bir aşk değil. Arkadaşım kendimi toplamamı ve hiç bir şey yokmuş gibi davranmamı bu konuyu açarak sevgilimi üzmememi söyledi. Kalktım kendimi toparladım sevgilimi karşıladım. Benim için çok zor oldu ama normal bir gün gibi bitti o gün. Ama üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen istisnasız her gece rüyamda o ajandayı tekrar tekrar okuyorum. Ve en kötüsü ben o okuduklarımdan sonra sevgilimin o kıza ait olduğunu düşünüyorum sanki o kızı aldatıyormuşuz gibi sevgilime her dokunduğumda kendimi suçlu hissediyorum konuşurken bile yabancı bir adamla konuşuyormuş gibiyim. Sevgilimle baş başa kaldığımız en özel anlarımızda bile o kız bizi izliyormuş hissine kapılıyorum tedirgin oluyorum. Bazen hastalıklı saplantılı bir şekilde bu kızın yaşadığını düşünüyorum ve buna inanmak istiyorum çünkü o ölüp gitmiş kızın sevdiği adamla olan hayallerini ben yaşıyorum ölmüş birine haksızlık ediyorum. Hatta ben onu kıskanıyorum. Daha önce söylediğim gibi yeni öğrenmedim ölen bir sevgilisini olduğunu ama o yazılanları okumadan önce hiç böyle hissetmemiştim. Ondan hiçbir zaman geçmişini unutmasını tamamen silmesini beklemedim zaten bunu kimseden bekleyemezsiniz. Ama biz birlikte güzel yeni bir hayat kurmuştuk geçmiş sadece anılarda kalmıştı . Yani ben öyle sanıyordum o gün biz o yatakta beraberken geçmişin komidinde başucumuzda durduğunu bilmiyordum. Belki yeni yazılmamıştı çünkü 2006 ajandasıydı ama ordaydı işte hayatımızın tam ortasında. Neden yıllar sonra çıktı bilmiyorum hadi çıktı diyelim benim o eve geleceğimi bile bile neden en azından çekmeceye kaldırılmadı. Bugün tam 18 gün oldu hala sevgilime tek kelime etmedim ve bugün yine gördüm ajandayı rüyamda. Sevgilimin fotoğrafını telefonumun ekranından bile kaldırdım her gece başucumda onun fotoğrafıyla uyuyan ben artık ona bile bakamıyorum. İçimde o kadar yoğun bir suçluluk duygusu var ki atamıyorum atamıyorum atamıyorum. Her gün kendimi avutuyorum sen kimseyi aldatmıyorsun o kızın kaderiydi oydu diyorum uyuyorum gece aynı rüyayla uyanıp aynı şeyleri baştan yaşıyorum.

Suçluluk duygusunu atamıyorum demişsiniz.
Niye.
Birini çok sevmiş olabilir sevgiliniz.
Unutamamış..
Ama bu sizi sevmediği anlamına gelmiyor
Siz de ölmüş birini kıskanmaktan ve onu kıskançlıkla yaşatmaya devam etmekten vazgeçin.
Kendinize zarar veriyorsunuz.

Kendini suclamana gerek yok ki senın bi sucun yok.. Ölen biri illa ki unutulmaz hep bi yerlerde kalır.. Ama senın bu hıkayede hic bi sucun yok . Eger sevgilin sende, onun yoklugunu dindirmeye calısıyosa o yanlıs yapıyodur...

çok karışık bir durum gerçekten.
peki sevgilinizde bazen size ait değilmiş gibi hareketler seziyo musunuz?
ne biliyim durup dururken mutsuz olması
sizden kopuk olması
uzaklara dalıp gitmesi bazı anlarda hüzünlenmesi falan gibi şeyler?

Burda anlattığın gibi yapıcı ve samimice konuş hislerini. İçinde tutarak bitiremezsin anlatarak anlaşılarak anlayarak rahatlarsın.

Gereksiz bir suçluluk duygusuna kapılmışsın.Bu ajandayı okuduğunu sevgiline söylememekte doğru bir karar almışsın.Bence fazla duygusal bakıyorsun olaya.İnsanlar evleniyoR kaç çocuk yapıyor eşleri ölüyor.Yeniden evlenip yeniden çocuk sahibi de oluyor.O kızcağızın ömrü o kadarmış.Yaşasa da evlenecekleri ne malum.Kimler ne hayaller kuruyor da başkasıyla eveniyor.
Bırak sevgili olmasını,hayatında bir insan ölmüş.Hatırasına saygı göstermesi üzülmesi normal.Birşeyleri saklaması,zaman zaman açıp okuması normal.

Bir de şöyle bak olaya.Belki o kadar büyük sevgi bağı da yoktur aralarında ama ölünce insan kötü hatıraları unutur,iyileri hatırlar.Ölen insanın kıymeti artar.Onun yoğunluğudur kafasındaki.

Onu unutamamış olsa,sen olmazsın hayatında.

Yok kesinlikle 5 yıldır tanışıyoruz ilk tanıştığımız zamanlar karamsar umutsuz ve söylediğiniz gibi davranışları vardı hatta bizim bir ilişkiye başlayamama sebeplerimizden biri ama buydu son 1 yıldır beraberliğimiz devam ediyor ve böyle hiçbir davranışı olmadı aksine çok değişti hayat dolu bir insan oldu.

Teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız.Kesinlikle çok haksınız buna benzer şeyleri her gün kendime söylüyorum tamam diyorum uyuyorum ama dediğim gibi o rüyayla her şey başa sarıyor

O ajandayı gördüğünde okumaktan kendini alamadığını söyle. Otur duygularını anlatmasını iste...
Onu özlüyor olabilir, bu demek değildir ki onu hala seviyor. Hayat bize bazen seçim şansı bırakmıyor, elimizden sevdiklerimizi alıyor, bunun özlemi bir nebze de olsa içimizde kalabilir...
1 senedir senle birlikteyse seni seviyor ki seninle.
Boşuna sıkmamalısın bunun için kendini...

Arkadaşlar hepiniz çok haklısınız bu ölüm olayının neredeyse 10 yıllık bir mazisi var yani yeni bir olay değil ama o okuduklarım yüzünden bu saçma sapan hisse kapıldım her şey sanki daha yeni yaşanmış gibi öyle bir canlandı ki gözümün önünde ve o roman gibi aşk hikayesi yüzünden galiba bu suçluluk hissim bilmiyorum belki tamamen kıskançlık ama bu daha kötü ben ölmüş bir kızla yaşanan bir aşkı kıskanıyor olamam olmamalıyım

Teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız.Kesinlikle çok haksınız buna benzer şeyleri her gün kendime söylüyorum tamam diyorum uyuyorum ama dediğim gibi o rüyayla her şey başa sarıyor

Bilin.altına yerleştirdiğin için rüyalrına giriyor.Dua oku ve unut başka şeyler düşün.Gerçekten çok gereksiz bir takıntı.

Yapamıyorum o aşka şahit olduğumu bilsin istemiyorum bu durumun kendimi daha kötü hissettireceğini düşünüyorum. Keşke sorunum beni sevip sevmediği olsaydı o ölüp gitmiş kızla değil sevgilimle ilgili olsaydı derdim.

Benimde bundan 3 sene önce çok sevdiğim sevgilim öldü hatta bir daha kimseyi onun kadar sevemeyeceğimi düşünürdüm. Sevgilinizi az çok anlayabiliyorum insan birinini çok severse unutmak çok zor oluyor kaldı ki ben bile unutmadım ve şuanda hayatımda biri var onuda çok seviyorum oda sevgilimin öldüğünü biliyordu saklamadım her şeyi bilerek başladı.
Sana tavsiyem sevgiline bir şey sezdirme çünkü zaten giden gitmiş bir daha asla gelmeyecek anıları silinmez elbet ama ona saygı göstermelisin. Seninle yeni bir hayata başlamış bunu kendi ellerinle mahvetme.

O ölüp gitmiş kız lafın hiç etik değil.

Rabbim sabır versin. Zaten belirttiğim gibi kimseden unutmasını bekleyemeyiz ben de bilerek başladım ama o anıları okuyunca başladı benim sorunum.

O ölüp gitmiş kız lafın hiç etik değil.
Hassasiyetinizi anlıyorum ama farklı bir amaç güderek söylenmiş değil o sözler inanın bir saygısızlık içermiyor.

Boyle bir sey yasamamis olmama ragmen cok etkilendim. Bence olay şu : ölen kiymete binmiş, kötüler unutulmus, iyiler hatirlaniyor. Ölümün karsi konulmaz gizemi. Konu sevgi ve özlem degil : sadece gizem
Bence siz cok mutlu bir ciftsiniz. Böyle hissettim.
Defter konusuna gelince ayak altinda birakilmamasinin uygun olduğunu düşünüyorum

Bence içine attıkça daha kötü olacak ve işin içinden çıkamayacaksın, sevgilini kırmadan bu konuyu nasıl ona açacağını düşün. Paylaşmalısın ki birlikte bir çözüm üretin. Ne kadar zor olduğunun farkındayım ama

Ortada olmus biri var.tabiki onu seviyordur.olen birinin arkasindan onu ozlemek kolay mi .cok uzuldum .neden olmus ki .senide seviyordur tabi ama sen yanindasin canlisin .o ise olmus .belli ki senle hayata tutunmaya calisiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…