2-3 keredir bu soruyu herkese soruyordum, aklımı kurcalıyordu. Buraya da yazmak isterim. Benim merak ettiğim, mesela ben diyelim eşi ölmüş bir adamla evlendim. Adam eşini çok seviyordu, aşkla evlenmişlerdi filan diyelim.
Peki ahirette benim eşim , hangimizi seçicek ? O ilk diye onu seçecek herhalde, çünkü o ölmeseydi benimle evlenemeyecekti bile ...
Peki diyorum, ilk eşini seçerse ben ahirette yalnız mı kalıcam ?
2-3 keredir bu soruyu herkese soruyordum, aklımı kurcalıyordu. Buraya da yazmak isterim. Benim merak ettiğim, mesela ben diyelim eşi ölmüş bir adamla evlendim. Adam eşini çok seviyordu, aşkla evlenmişlerdi filan diyelim.
Peki ahirette benim eşim , hangimizi seçicek ? O ilk diye onu seçecek herhalde, çünkü o ölmeseydi benimle evlenemeyecekti bile ...
Peki diyorum, ilk eşini seçerse ben ahirette yalnız mı kalıcam ?
bildiğim kadarıyla yalan yanlış olmasın ama.atıyorum ahirette inş cennettesin ve eşini istiyosun ama o eski eşini istiyor.o gelmese bile sana allah onun bedenine girmiş melek yollarmış.yani yalnız kalma durumu yok bildiğim kadarıyla
Ben hemen cevaplayım bunu size...Bende nihat hatipoğlundan dinledim bunu. Peygamber efendimiz (SAV) eşi sormuş kendisine...Bu hak kadına veriliyor sadece erkeğe değil. Sen karar vereceksin eğer cennete gidersen tabiŞaka bir yana inşallah cennete layık oluruz.
Ama ben onu istiyorum ki, içine melek girmiş o görüntüdeki adamı değil :) Ay çok tuhaf ağlayasım geldi. Benim bir eşim olmasa da, ahirette, bu dünyada sevdiğim adamın görüntüsünde bir melek alabiliyor muyum peki ? bunun hakkında bilgin var mı?
Allah iyiliğinizi versin hiç güleceğim yoktuCennette sonsuz huzur mutluluk var bu kocamın orjinali mi yoksa çakması mı gibi bir derdiniz olmayacak sizi mutlu edecek olan size verilecek merak etmeyin. Tabi bekar ölürseniz seçenekler daha fazla kimi arzu ederseniz o verilecek. İnanmıyorum 2 haftadır ilk defa bu kadar gülüyorum çok hoşsunuz sizz
Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim gerek desteğiniz gerekse iyi dilekleriniz için. Galiba bende ağır basan hayal kırıklığı. 5 yıl önce yeni tanıştığımız zamanları düşünüyorum umutsuz,karamsar, duygusuz, soğuk , katı bir adam yıllarca mizacı böyle sandım. Ben sonra fark ettim gülmeyi bu kadar çok sevdiğini. Geçen sene beraber olmaya başladığımız zaman ben resmen yeni bir adamla tanışmış gibiydim çok farklıydı günden güne de değişmeye devam etti. Biz birlikte sıfırdan başladık yeni hayaller yeni umutlar bulduk kendimize önce birbirimize sonra onlara tutunduk. Geçen yıldan beri yüzü sadece ben yüzümü astığımda asılırdı. Bana da ağlamak somurtmak yasaktı. Benim rahatsızlığıma kadar ailelerimizde destekti bize böylece daha güçlüydük. Hani insanların yüzü gülse de içindeki acılar gözlerinin gülmesine izin vermez ya öyle değildi gözlerinin içi gülüyordu benimle beraberken. İlk fotoğrafımızı paylaştığımız da ailesi, akrabaları, arkadaşları şaşırmış,çok değiştiğini söylemişlerdi. 1 sene boyunca sadece bir kez durgunlaştığını gördüm benim seçtiğim bir filmde adamın eşi bir hastalıktan dolayı ölüyordu. Olmadı bu sevmedim ben bunu dedi yüzü düştü. Kapattım hemen ortamı değiştirdim o da uyum sağladı hiç uzatmadı. Sadece bu tek üzüldüğünü gördüğüm an. Şimdi ben her şeyi yendiğimize bu kadar inanmış bu kadar güvenmişken her şeye yeniden başladık derken galiba o ajandayı tam hayatımızın ortasında bulmak benim inancımı zedeledi. Benim çektiğim bunun acısı bunun hayal kırıklığı olsa gerek. Geçmişle yüzleşmek ise o eski sevgiliyi bu güne taşımama yaşadığımız ana dahil edip kendimi suçlu hissetmeme neden oldu. Çünkü bazı arkadaşların dediği gibi anıları yok etmek değildi istediğim ama bu kadar ortada bırakılmamalıydı. Dağınık bir adam da değildir üstelik evine bekar evi demezsiniz dosyaları bile düzenli bir şekilde dolaplarda durur ortada bir iğne dahi bulamazsınız. Biraz da kırgınım sanırım tamam beni kimse zorlamadı onun özelini karıştırmaya ama fotoğrafımızın önünde durmamalıydı geçmişi. Hepinize tekrar çok teşekkür ederim sayenizde en azından gerçekten ne hissettiğimi bulmaya çalışıyorum .
çok duygulandım. belki de seninle anılarını paylaşmak istiyor. sonuçta çektiği aşk acısı değil ölüm acısı, çok ağır bir şey. seninle de mutluysa belki birşeyler anlatıp paylaşmak istemiştir ve sevgili olduğunuz için eski defterleri açmanın senin hoşuna gitmeyeceğini düşünmüştür ve ajandayı unutmuş gibi yapmıştır? çünkü senin gideceğin bir zamanda ajandanın orada olması enteresan değil mi? okuduysa da orada bırakması? garip yani. bence geçmişi konuşmak anlatmak ister misin diye bir yokla sen. belki paylaşmaya ihtiyacı var. belki diyecek ki atlattım, beni hayata döndürdün... çünkü bunu demek kolay değil; senin bunu duyman kolay olmayacağı için. senden bir şey bekliyor olabilir.
Hahaha. Teşekkür ederim
Napiim bu dünyada mutlu olamadık bari öbür tarafta olalım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?