- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Bende bu tavizi verdim işte malesef ki bu konularda her tartışmamizda resti çektim sonrada tıpış tıpış geri döndümbozmasın da işte sabredıyosun sabredıyosun bı yerde catlarsa artık olan olcak ınsanlar nasıl olsa gıdemez dıye dusunur hep
işte dönmuycen gec olmadan zarardan dönucen kı kımse vazgecılmez degıl ınanBende bu tavizi verdim işte malesef ki bu konularda her tartışmamizda resti çektim sonrada tıpış tıpış geri döndüm
Ben duygusalım biraz aslında onun ayıbı deyip kenara çekilmem lazımdı ama haksızlık olarak görüyorum çok iyi bi arkadasligimiz vardı dertlesirdik konuşurduk ben bunu haketmedim, ne konuştuklarıni bile bilmiyorum ama en azından telefonu açıp bana soracak kadar samimi buluyordum onu. Bide şimdi yüz yüze bakcaz nolcak bilmiyorum sevgilime gelince o kadar çok konuştuk ki artık bana bencil olduğumu dusundurmeye başladı o kadar yani. Onlar benim ailem diyo başka bişey demiyo e bende ailen olcam işte diyorum sen beni düşünmüyosun diyo eşya takı sohbeti falan çıkınca bide annesiyle bana dediler ki sizin orda takı adeti varmış sanırım ben kızıma 2 tane bilezik taktım sanada o kadar takarim dedi annesi . Sevgilim de annene durumu izah et takı çok istemesinler ailemi mahçup etmek istemiyorum dedi çok mu normal bunlar sizce de
Heh işte aynen öyle bana hiç bi zaman böyle yaklasilmadi pahali eşyalar alırsak bi ömür onlarla oturursun işte annesi desen kızıma 2 bilezik sanada o kadar şart koşar gibiKardeşi sanırım abisinin tarafına geçmiş tarafsızlığını kaybederek, boşverin olan olmuş. Ailesinin durumu olmayabilir, eşya bile alamayabilirsiniz her şey insan için. Ama bu tarz söylenmemeli böyle şeyler. Hayatım sana en güzel eşyaları, takıları almak isterim biliyorsun, sonuna kadar hakkın ama durumumuz bu denebilir. Ailemi mahçup etmek istemiyorum yerine ailene mahçup olmak istemiyorum denmeli.
Ortada evlilik planları yapan bir eş adayı varsa ve ailesi cebinde 1 tl kalmayana kadar adamı sömürüyorsa her türlü sorgulamaya hakkı var. Tabi ki adamda da hata var bu kadar gözü kapalı borca harca girmenin anlamı yok ama kızcağızda kendinden arttırıp yardımcı olmaya çalışmış zaten. Önlerini adamın ailesi için harcanan paralar kesiyorsa ve bu durumun sonu yoksa bende sorgulardım. Umarım sevdiğin adam bu işi bir düzene sokar da ömrü boyunca ailesinin borçlarıyla kendini tüketmez.Size ne ki daha evlenmeden nasıl bu kadar karışabiliyorsunuz? evlendikten sonra çekse neyse ama şuanda söz söylemeye hakkınız yok.
Herkese selam olsun :) Sevgilimle yaklaşık 3 hafta önce tartışıp ayrılmıştık konumuz da onun ailesi. Daha doğrusu sevgilimin ailesine karşı olan Tutumu. Bana evlenelim diye yalvariyor ailene söyle diyor ama 30.000 lira borcu var hepsini de ailesi için çekti tamam para onun parası ama ortada gözüken hiç bişey de yok her neyse kisacasi ailesi her istediğin de hiç düşünmeden onlara kredi çeken bi sevgilim var ama bana gelince evlenelim diyor . Evlilik zor 2 yıl boyunca kredin var o bitsin öyle evlenelim bekarken bile sıkıntı cekiyosun evlenince nasıl yapıcaz diyorum sende fedakarlık etceksin o zamn esyadan falan diyo bana. Bende sinirlendim ama ailene gelince yapıyosun onlara hiç bi zaman idare edin anne baba bende de yok demiyosun dedim kavga kıyamet koptu sonrada ayrıldık buda kız kardesine anlatmış 3 yıldır ailesiyle çok samimiyiz kız kardeşiyle çok iyi anlasirdik çoğu zaman ben abisi için üzülür ken boşver o haketti o kadar kredi çekme babamlara dedim ben ona diyen kız, abisi ona anlatinca beni heryerden silip engellemis 2 yıldır yüz yüze bakıyoruz bana en azından bi telefon açması gerekmez miydi sizcede çok sinir oldum yaptığına ben ona bişey demedim ki kendi kendine Tribe girmiş
Güzel dileklerin için teşekkür ederim inşallah :)Ortada evlilik planları yapan bir eş adayı varsa ve ailesi cebinde 1 tl kalmayana kadar adamı sömürüyorsa her türlü sorgulamaya hakkı var. Tabi ki adamda da hata var bu kadar gözü kapalı borca harca girmenin anlamı yok ama kızcağızda kendinden arttırıp yardımcı olmaya çalışmış zaten. Önlerini adamın ailesi için harcanan paralar kesiyorsa ve bu durumun sonu yoksa bende sorgulardım. Umarım sevdiğin adam bu işi bir düzene sokar da ömrü boyunca ailesinin borçlarıyla kendini tüketmez.
Yani aslında öyle bişey de var ama bu zamana kadar da çok tartıştık ayrıldık kavga ettik kız kardeşi hep beni arardi noldu canım falan die konuşurdu genelde de bana hak verirdi. Her zaman hak verecek diye bişey yok tabi ki ama bana önceden zaten bolca gaz veriyordu kendisiİyi tamam da zaten bitirmişsin, o da onun abisi ne bekliyordun ki. Olaya bakınca sana yapılan zaten yanlış ama artık o nasıl anlattıysa ağlaya ağlaya kız sana karşı tavır almıştır. Benim kardeşim de anlatsa ben de nelki yapardım öyle bişey.
Erkek arkadaşıma ne zaman bu konuları açsam kapatmak istedi yada kızdı azarladi . Önceleri çok sıkıntı çektiğin de kendim ona destek olamadigim zaman diyordum ki aşkım babandan istesene oda yok isteyene onlarda da yok diyordu bende ama sende de yok yardimci olur sonuçta sende keyfe keder bu kadar borca görmedin diyordum boşver kapatalım mi diyordu . Son zamanlarda evlenmekten falan bahsetmeye başladı konusu açılınca da bana bizim adetleri sordu altın mevzusunu duyunca ağzına geleni saydı nerdeyse sonra da ben çok üzüldüm almıyorum demesine değil kızmasına. Bana o zaman diyo ko sen ağırlığınca altına layiksin aşkım ama bende de yok İşte diyor. Benim kızdıgim konu bana bunu diyebiliyor ben altını kendime istemiyorum ev eşyalarını üstüme almiyacagim bana bende de yok diyor yada alırsak sıkıntı çekersin baştan söylüyorum bidaha da almam diyo bağırarak. Ama babası oğlum para lazım . Tamam baba ne kadar. Ertesi gün çeker hemen krediyi ailesine yardimci olcak tabiki de diyen ablalarim zaten ilk kredi çektiği zamanlar da yine eve ayrıca para gönderiyor du . İlk başta 10.000 liralık bi arabasi vardı aslında babasinin yani sevgilimin parasıyla ama araba babasının işte her neyse onu satayım dedi babası borç var dedi sattılar başka bi araba aldılar 3.000 lira borca vermişler sonra tekrar kredi çektiler yetmemiş . Böyle diye diye 3 tane arama degistirdiler şimdi 4. Yu satacaklar. Her sattiklarin da paranın 3-4 bini babasi borç veriyorMuş aynı zamanda da kredi de çektiriyor yani sonuç olarak 4 tane araba satıldı şuanda elde avucta hiç bişey yok 50.000 kredi çekildi ve hala 30.000 duruyor borcun ödüyor sevgilim. Ben önceleri sadece onu düşünüyordum halada düşünüyorum ama o ailesi için bizi görmezden gelince zoruma gidiyorAmann yok sanane demeler yok o onun oğlu çekçek tabi demeler . Herkestede ne çok bilmişlik var . Hangi ana baba evladının üstünden geçinmek ister bencil olan ana baba ister . İnsan evladından almak değil ona dha da vermek ister . Ayrıca evlenmeden karışmamalıymışsın ona karışma buna karışma . evliliktede insanın bir sürü paraya ihtiyacı oluyo bi evlenmek 30 40 bin para gitmesii demek kolay mı ev döşemek düğün salonu tutmak onu almak bunu almak gele misafirleri ağırlamak sözü ayrı nişanı ayrı kınası ayrı düğünü ayrı . bi gelin başına bile 300 400 tl istiyorlarken herşey para . öyle hadi evlenelim demeklede olmuyor malesef tabiki karşındaki insan evlenelim hadi dediğnde parası var mı yok mu sormak hakkın dertleşmek hakkın bunda şüphe etmek hakkın yarın birgün evlndiğindedemi ailesine kredi çekecek diye düşüncelere kapılmakk hakkın hiç de sanane değil bence . Ayrıca erkek arkadaşından ayrılmışsın kız kardeşini düşünüyorsun . Yani o tabiki abisinden yana olur ne bekliyorsun boşver naparsa yapsınlar . Erkek arkadaşınsız da yapabiliyorsan salla gitsin bu çocuğu cidden ooğlunu sömürmeye çalışan ailelerle hiç olmuyor . biz eşimle bunun yüzünden 6 7 ay kavga ettik daha 10 aylıkevliyim şükür para vermiyor artık ailesine de kavgalar bitti . kira fatura alışveriş herşeyini ödüyorduk borç içindeyken bile . Yani böyle olunca çok zor . ama onsuz olmaz diyorsanda bu son kredi olsun senin ailenin ihtiyaçları yüüzünden ben kendi mutluluğumdan eşyalarımdan ve evimden kıssamam ben de senin ailen olacağım yarın birgn . sürekli böyle kısacak mısın de şartlar koş kabul ettir öyle evlen . kız kardeşinede hiçbir şeyini anlatma .
Erkek arkadaşıma ne zaman bu konuları açsam kapatmak istedi yada kızdı azarladi . Önceleri çok sıkıntı çektiğin de kendim ona destek olamadigim zaman diyordum ki aşkım babandan istesene oda yok isteyene onlarda da yok diyordu bende ama sende de yok yardimci olur sonuçta sende keyfe keder bu kadar borca görmedin diyordum boşver kapatalım mi diyordu . Son zamanlarda evlenmekten falan bahsetmeye başladı konusu açılınca da bana bizim adetleri sordu altın mevzusunu duyunca ağzına geleni saydı nerdeyse sonra da ben çok üzüldüm almıyorum demesine değil kızmasına. Bana o zaman diyo ko sen ağırlığınca altına layiksin aşkım ama bende de yok İşte diyor. Benim kızdıgim konu bana bunu diyebiliyor ben altını kendime istemiyorum ev eşyalarını üstüme almiyacagim bana bende de yok diyor yada alırsak sıkıntı çekersin baştan söylüyorum bidaha da almam diyo bağırarak. Ama babası oğlum para lazım . Tamam baba ne kadar. Ertesi gün çeker hemen krediyi ailesine yardimci olcak tabiki de diyen ablalarim zaten ilk kredi çektiği zamanlar da yine eve ayrıca para gönderiyor du . İlk başta 10.000 liralık bi arabasi vardı aslında babasinin yani sevgilimin parasıyla ama araba babasının işte her neyse onu satayım dedi babası borç var dedi sattılar başka bi araba aldılar 3.000 lira borca vermişler sonra tekrar kredi çektiler yetmemiş . Böyle diye diye 3 tane arama degistirdiler şimdi 4. Yu satacaklar. Her sattiklarin da paranın 3-4 bini babasi borç veriyorMuş aynı zamanda da kredi de çektiriyor yani sonuç olarak 4 tane araba satıldı şuanda elde avucta hiç bişey yok 50.000 kredi çekildi ve hala 30.000 duruyor borcun ödüyor sevgilim. Ben önceleri sadece onu düşünüyordum halada düşünüyorum ama o ailesi için bizi görmezden gelince zoruma gidiyor
Onu dersem çok kötü duruma düşerim ama ama ailene gelince tamam diyosun hayatım bize niye yok dediğim de bi dolu laf işitiyorum ne paragözlugum kaldı ne onun ailesiyle araya giren kız konumuna düşmemhaklısın valla cnm . şart koşmalısın bence dediğim gibi senin ailenin arabası yüzünden ben eşyalardan altından vs. kısamam demelisin .
Benim korkum da hep böyle devam etmesi zaten... Bana her paragöz muamelesi yaptiginda haksızlığa uğradığı için ağlıyorsun sürekli , ona fazlasıyla değer veriyorum kendim yemem ona yediririm ama ona verdiğim değeri farklı şeylere yordugunda üzülüyorum napicagimi bilemiyorum yeri geldi ona güzel bi dille anlattım bu durumu yeri geldi karşısında oturdum ağladım sen bunların hic birini haketmiyosun nolursun artık kendin icin bişeyler yap hayatında ben olayim veya olmayayim yeter ki artık böyle sıkıntı çekme diye. Şimdi bunları gözü görmüyor daha doğrusu ailesi söz konusu olduğu zaman ya bu kızda bana değer veriyor diyip de anlattıklarıma önem vermiyor hep farklı yerlere yoruyor. Beni bi anlasa aslında tek düşündüğümun onun olduğunu anlasa ben inanıyorum ki bişeyler yoluna girebilirNeymiş efendim sen ne hakla ailesine kredi çekmesine karışırmışsın bırak arkadaşım saçma saçma konuşuyorlar ya ben sana sonuna kadar hak veriyorum. Anladığım kadarıyla evliliğe yakın bir ilişki olmuş bu durumda herkes erkek arkadaşının yada müstakbel eşinin ailesiyle arası nasıl onlara nasıl davranıyor merak eder bunları önemser ileride sorun yaşamamak için. O zaman insanlar bir erkek alışverişte nasıl yemekte nasıl oturiup kalkması nasıl diye bakmasın size ne o erkeğin kişiliğini yargılamak size mi düştü derler adama?? Sen önemse bu durumu gencecik kızsın elbette eşya isticeksin durumunuza uygun bi düğün isteyeceksin vs vs sakın ha kendinden ödün verme neymiş efendim eşya alma fedakarlık yapmış sakın diyorum sana arkadaşım sakın bak çok benzer örneğini kuzenim yaşadı ondan sonra herşeyden fedakarlık bekledi beyefendi onu alalım yok abime para verdim bunu alalım yok anama buzdolabı aldım yok dıdısının dısısına lazımmış para ona verdim böyle sürüp gidiyor haberin olsun. İnsan elbette ailesine yardım eder bizlerde yardım ediyoruz heralde ama ailemizde kalkıp bizi sömürür derecede davranmıyor. Azıcık aklın varsa uzak dur kardeşim bende konu açtım geçenlerde zamanında arkadaşlarımı dinleseydim çoktan unutmuş hayatıma bakıyo olurdum inşallah sen dinlersin.
Kiz kardeşine anlattığı zaman kesin ayrıldık bu kez demiştim bu mevzudan dolayi ayrılmıştık bana telefonu kapatılan sanane kızım benim param senin haddine değil dedi. Hep bu kafada sanki yanlış bişey diyormusum gibiseninle evliliği düşünüyorsa o kredi senin de gelecegını etkileyecekse bal gıbı de her şeye karışırsın. ne demek. ciddiyiz demedıyse saçma olur karışamazsın o ayrı mesela
bi de şimdi anlıyosa anlar. ama anlamayan anlamaz. kendini üzme. değiştiremezsin. sevgılınle aynı mantıkla bakmıyosun demek bu
Onu dersem çok kötü duruma düşerim ama ama ailene gelince tamam diyosun hayatım bize niye yok dediğim de bi dolu laf işitiyorum ne paragözlugum kaldı ne onun ailesiyle araya giren kız konumuna düşmem
canım böyle dediyse bu yutulmaz. ne demek kızım benim param haddine değil demek. bence ayrıl sen bu adamdan. geri adım atma yumuşama dik dur. üç gün aglar bi ömür aglamazsın. geleceğimi bu şekilde yıpratan ve benimle böyle konuşabilen biri benim eşim de sevgılım de olamaz de bas tekmeyi.Kiz kardeşine anlattığı zaman kesin ayrıldık bu kez demiştim bu mevzudan dolayi ayrılmıştık bana telefonu kapatılan sanane kızım benim param senin haddine değil dedi. Hep bu kafada sanki yanlış bişey diyormusum gibi
O dedikleri için özür bile demedi çok üstüme geldin sen benimle o şekilde konusamazsin onlar benim ailem tabiki de onlara yardimci olcam falan dedi barıştiktan sonra bile bastı azarcanım böyle dediyse bu yutulmaz. ne demek kızım benim param haddine değil demek. bence ayrıl sen bu adamdan. geri adım atma yumuşama dik dur. üç gün aglar bi ömür aglamazsın. geleceğimi bu şekilde yıpratan ve benimle böyle konuşabilen biri benim eşim de sevgılım de olamaz de bas tekmeyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?