Sevgilimle eve çıkmak?

20 yasinda bende aklim bi karis havadaydi cok olgundum
Suan 32 yasindayim babama sevgilimle ayni evde yasicam desem bilmiyorum neler olur. Yani utanirim sozlum degil nisanlim degil ne alaka

vay anasini yeni nesil gercekten gümbür gumbur geliyormuş !
kucuk hanfendinin annesinden izin almasi cok mantiksizmis hadi ya
daha dur 20 yasindasin kucucuksun bi yavas ol bakalim

ahahaha

20 yasinda bende aklim bi karis havadaydi cok olgundum
Suan 32 yasindayim babama sevgilimle ayni evde yasicam desem bilmiyorum neler olur. Yani utanirim sozlum degil nisanlim degil ne alaka

ahahaha
biz sevgilimiz oldugunda saklayan insanlardik ne zmn sevgilimle ayni eve cikcam der olduk
vallahi ben şok ben iptal ne diyim :-0
bi de normalmis gibi ' yaneee tabisi ayni evde yasamak icin izin isticek dıyılim ' falan filan
ya varya keske diyorum eski zamanlara donsem bekarlik gunlerime ailemle yasadigim o guzel sıcak gunlere donsem diyorum cok ozluuorum o gunleri ...
ah ah konu sahibi simdi laylomlom dusunuyo ama hayat oyle degil cok acimasiz hem de cok...

+1
Şimdiden evli moduna girmeye gerek yok çok gençsin. Evlenmeden beraber yaşanır bence. Ama bu da ciddi bir adım evlilik gibi. Gezin tozun, sevgilinizde istediğiniz kadar kalın ama kendi eviniz yurdunuz dursun kenarda.

Sorma yaa kizlarla tum gun sokaktaydik ama iş sevgiliye gelince, cikamam edemem biri gorur, aman dedikodu cikar, annem keser, babam vurur ahahaha
Bosver, büyüyünce öğrenicek ablasi gercek hayati. Ben simdi ogrenci olsam sevgili bile yapmam, gezer tozardim. Okuluma odaklanirdim

Ayni eve cikmak bazen aranizdaki o sihiri bozabiliyor.. iliski de cabuk tukenebiliyor rutine binebiliyor.
Eve cikmak istiyorsan kendin ayri eve cik ama sevgilinin evine degil.

Evlenmeden bi evin sorumluluğu altına girmek kolay değil. Evin temizliği bulaşığı çamaşırı yemeği yok alışverişi faturası. Bence en güzel yıllarını boşa bunlarla harcama. Ev geçindirmek hiç kolay değil. Eninde sonunda bunları yaşayacaksın. Ama üniversite zamanların geri gelmeyecek.

Birlikte yaşamak konusu.
Bence çiftler evlenmeden önce birlikte yaşamalı.adamın kadının her halini görmelisin.sevgili olmak farklı birlikte yaşamak farklı.neye tahammül ediyor merde sinirleniyor görmelisin.benve çok önemli .ama Türkiye de tabu olduğu için bazı şeyler henüz doğru dzgün tanımadan yapılan evlilikler ve hüsran.
Herkes yaşama demiş ama doğrusu yaşaman aslında.ama erkek arkadasım güvenilir modern biri mi ?o önemli..

Kesin hüküm değil son bi kaç yıldır olan bu. Hatta olması gereken bu. 20 yaşında bi kızın annesini arayıp anne şununla eve çıkabilir miyim izin verir misin diye ısrar etmesi ne kadar mantıklı?

20 yas nedir ? En cok hatalarin yapildigi, kafanin sonradan taslara vuruldugu cagdir.
Bnde gectim o yollardan, cikma ayni eve.
10 yas buyugunum, abla tavsiyesi diye al.
Gider orda ani biriktirirsin, ilkleri onunla yasar, ayrilinca essekten dusmus karpuza donersin.
Git arada kal istersen ki ama don yurduna.
Yada bi arkadas bul cik ayni eve bi kizla ama sevgilinle ayni evde yasama, cok erken.
Desen ki son senem mezun oluyorum ozaman belki derdim..
Annenlerden de tabi izin isteyeceksin, basina bisey gelse erkek arkadasin degil ailen pesinden kosacak.

Ya fazla muhabbet tez ayrılık getirir kafasindaki kadinlar sevdikleri insanla hic beraber yasama/evlenme gibi bir hayal kurmuyor mu ben anlamiyorum? Simdi ayrılıyorsanız ilerde de ayrilacaksiniz demek bu, boyle bir iliski mi olur?
Soruna gelirsem konu sahibi, ailenden paran almiyorsan evet kararlarini da kendin verebilirsin. Cok da guzel yapmissin, artik resitsin sonucta. Burda bu konuda seni eleştirmelerini onemseme. Ben de evlenmeden önce 2 sene esimle birlikte yasadim ama calisiyordum o zamanlar. Yani ortada kalma gibi bir durumum olmayacakti. Sen simdi oldu ki ayrildiniz, ki daha once ayrildiginiz icin iliskinize yine ayrılabilirsiniz gozuyle bakiyorum, o zaman ne yapacaksın? Tek basina eve cikma luksun var mi? Yurt hakkini kaybetmiş olacaksin. Senin yerinde olsam yurttan bu kadar sıkıldıysam bir kiz arkadasimla eve cikar, sık sık da erkek arkadasimda kalirdim.
Ha tabii bir de maddi durumlar disinda bir gun evleniriz kafasiyla yapma bu isi de. Daha kucuksunuz, ayrılabilirsiniz. Ayrıldığınizda ben kullanildim, aman zarim, aman bilmem neyim demeyeceksen gir bu ise.

Kendimden örnek vereyim sevgilimle aynı eve çıkacaktım ben istiyordum o istemiyordu olmaz öyle şey tarzında... Sadece gidip kalıyor ertesi gün yurda dönüyordum bi süre sonra bir gece kalmak bile sıkıcı hal almaya başladı sonra ayrıldık biz.
Ne kafalar ama küçücük yaşta ne cesaret

Yurtta temizliğin yemeğin vs yapılıyor neden eve çıkıp da evli bile olmadığın adamın işini gücünü yapasin ki? Derslerine odaklanamazsın doğru düzgün..

Herkes de nasil genclik bu falan demis sahsen ben kizimin gizli gizli gidip sevgilisiyle kalmasindansa acik acik soylemesini tercih ederdim. Neyse..

Kesinlikle ayni eve cikma arada sırada gidip kalmaya devam et. Bikac kisi yasanilacak herseyi yazmis. Butun ev isi sana kalir, bi sure sonra arkadas cevrenden ufak ufak soyutlanmaya baslarsin. Ayrica yurt hayati güzeldir. Ara ara gidip nefes alirsin sevgilinin evinde de en guzeli boylesi.

Sevgilinle olan yakınlığına bağlı bir durum.
Kavga ettiğinize, yeniden ayrıldığınızda, ara verdiğinizde ne olacak? Yurda geri dönebilecek misin? Yoksa ev konusu problem olmasın diye kavga etmemeye çalışıp sineye mi çekeceksin?

Zaten omrun bir erkekle gecicek hayatinin belli bir kismindan sonra muhtemelen hic o yoplara girme...arasira git kal bir kac gun degisiklik olur hem

Ailen seni okuturken, her şeyi onlar öderken onlara sormam haber veririm diyemezsin diyen insanlara şaşırıyorum doğrusu. Anne babalar elbette çocuklarını yetiştirirken, bu yetiştirmenin bir parçası olarak bir şeylere izin verirler, vermezler, ceza verirler, ödül verirler vs. Ama okuyan bir insanın "okul masraflarını ödemeyi bırakma", "okumasına izin vermeme" gibi şeyler mantıklı bir aile tarafından uygulanabilecek makul cezalar olmadığına göre ailesinin onu okutmasının veya masraflarını ödemesinin izin almasının gerekliliğiyle hiç alakası yok diye düşünüyorum.
Belki sizlerin çocuklarınız, yoktur, henüz küçüktür veya büyükse de size büyük sorunlar çıkarmamıştır. Ama böyle bir şey yaşasaydınız emin olun bilirdiniz çocuğunu seven anne baba, eğitimin önemini bilen anne baba, çocuğu ne yaparsa yapsın zaten seni okutmuyorum demez. Özellikle de kız çocuğu söz konusuysa harçlığını masraflarını göndermiyorum hiç demez, o kızın para bulmak için neler yapabileceğinden korkar. Benim annem babam da çok tutucuydu zamanında. Ben 13 yaşımda erkek arkadaşım var diye bile değil, birini seviyorum diye (o beni sevmiyordu) okey ıskatası ile dayak yemiştim de o ıskata kırılmıştı üstümde. Ama benden küçük kardeşim üniversitedeyken neler neler yaptı. Alkol, uyuşturucu, sayısız erkek (erkek arkadaş olmasından bahsetmiyorum ne yazık ki) ama seni okutmuyoruz diyemediler. Yeter ki okulunu bitirsin, ondan sonra iyi bir mesleği olursa kurtulur. Yoksa okumazsa hayatta kurtulamaz bu girdaptan dediler mantıklı olarak. Destek olmak için o ne isterse altın tabakta sunuyorlar. O yüzden büyük konuşmamalı kimse.
Bu olayda ise zaten aileye maddi olarak çok bağımlı bile değilmiş konu sahibi. Ve bağımsız bir karakteri oturmuş. Ailesinin onu yetiştirmesi zamanı da geçmiş. O yüzden evet haber verecek izin almayacak. Aralarında ne var bilmiyoruz. Bu yaşlardan sonra artık aileden izin alıyorsa birisi o onun ailesine duygusal olarak bağlılığından, sevgisinden saygısındandır. Bunlar zedelenecek bir şey olduğunda da sebep kalmayıverir.

Herkes evisleri, yemek vs sana kalir, cikma demis de bence evlenmeden beraber yasamanin en onemli yani bu. Ben esimle yasadim bi donem, bu temizlik, yemek islerini bana yiksaydi kesinlikle ve kesinlikle evlenmezdim. Adamin gece yarisi dolap sildigini de gordum, yorgan diktigini de, tamam dedim evlenirsek hersey bana kalmayacak:) Cunku rahat bir yapim var gelemem suyu bile ayagina getirilen erkeklere. Evlenince surpriz yasamadim cok sukur.
Ama size onerim yurdunuzu birakmayin, ya da baska bir arkadasinizla cikin eve ama temelli yerlesmeyin, yeni ayrilip baristiginiz icin soyluyorum bunu da olasi bir durumda donem ortasinda zorluk yasamayin. Garanti bir yeriniz olsun kenarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…