- Konu Sahibi Bayannhhickimse
-
Beni en çok anlayan yorumYa fazla muhabbet tez ayrılık getirir kafasindaki kadinlar sevdikleri insanla hic beraber yasama/evlenme gibi bir hayal kurmuyor mu ben anlamiyorum? Simdi ayrılıyorsanız ilerde de ayrilacaksiniz demek bu, boyle bir iliski mi olur?
Soruna gelirsem konu sahibi, ailenden paran almiyorsan evet kararlarini da kendin verebilirsin. Cok da guzel yapmissin, artik resitsin sonucta. Burda bu konuda seni eleştirmelerini onemseme. Ben de evlenmeden önce 2 sene esimle birlikte yasadim ama calisiyordum o zamanlar. Yani ortada kalma gibi bir durumum olmayacakti. Sen simdi oldu ki ayrildiniz, ki daha once ayrildiginiz icin iliskinize yine ayrılabilirsiniz gozuyle bakiyorum, o zaman ne yapacaksın? Tek basina eve cikma luksun var mi? Yurt hakkini kaybetmiş olacaksin. Senin yerinde olsam yurttan bu kadar sıkıldıysam bir kiz arkadasimla eve cikar, sık sık da erkek arkadasimda kalirdim.
Ha tabii bir de maddi durumlar disinda bir gun evleniriz kafasiyla yapma bu isi de. Daha kucuksunuz, ayrılabilirsiniz. Ayrıldığınizda ben kullanildim, aman zarim, aman bilmem neyim demeyeceksen gir bu ise.
Kavga etsek ya da ayrılsak eve sonradan ben gelmiş olmama rağmen o eşyalarını toplar gider böyle karakterde bi insan. 1 buçuk yıldır tanıyorumSevgilinle olan yakınlığına bağlı bir durum.
Kavga ettiğinize, yeniden ayrıldığınızda, ara verdiğinizde ne olacak? Yurda geri dönebilecek misin? Yoksa ev konusu problem olmasın diye kavga etmemeye çalışıp sineye mi çekeceksin?
Bir de bu zihniyet var....Atesle ile barut yanayana gelmez mazallah patlama olur:))
Kimsenin bakımını yapmayacağım tabii ki... Makarna yapmayı bilmeyen bi insanım ki bunu sevgilim de biliyor ksfjsjdjd Emin olun birinin arkasını toplayacak son insanımGidip bi de camasirini bulasigini yikayacaksin.. okulunla mi ugrasacaksin kendinin ve sevgilinin bakimiyla mi?
Basina bela alma ve cikma.
Yurdunu cok ararsin..
"İnsanlar aevince 60 yıl bıkmıyor birbirlerinden"
Çok güzel söylemişsiniz
Bu kısımlara değinmesek olur mu... Konu bu değil. Tercih meselesi o. Herkes aynı hayatı yaşamıyor, aynı düşünce yapısına aynı inanca sahip değil.Sevgilinle ayrı eve çıkma.. Kimse bu konuya değişmemiş ama nefs taşıyoruz beraber olursunuz falam yarın öbür gün ayrilirsaniz kullanıldım diyeceksin ve ileride esin olacak adama me diyeceksin? Birde bu açıdan düşün, vicdanen rahat olurum diyosan keyfin bilir
Bu kısımlara değinmesek olur mu... Konu bu değil. Tercih meselesi o. Herkes aynı hayatı yaşamıyor, aynı düşünce yapısına aynı inanca sahip değil.
Ben aynı evde yaşamayı tanımak için bir fırsat olarak görüyorumBen şok oldum bazi yorumlari okuyunca,
Ömür boyu 3-5 gunluk iliskiler yasayalim o halde, cunku ayni eve girince sıkıyor/tükeniyor falanmis ya...
Eskilerin 60 yilda tuketemedigini simdikiler 6 ayda tuketiyor demek...
Ben aynı evde yaşamayı tanımak için bir fırsat olarak görüyorum
Öyle yapacağım muhtemelen. Zaten dönem arasında ortam değiştirmek zor geliyor. Epey sallantıda değil bu arada çok tuhaf bi dönem geçirdik. Psikolojik tedavi görüyordu ailevi durumlardan dolayı bi aydan fazla süre iletişim kurmadı benimle. Yıpratıcı bi süreçti ama atlattık diye düşünüyorum. Önceki konularımda bayağı ayrıntılı anlatmıştım.Yani o iliski ayni eve girince yurumeyecekse evlenmeden bitmesi cok daha iyi, cunku evlenip bosanmak cok cetrefilli bir iş.
Hep soylerim biriyle evlenmeden en azindan 1 hafta tatil yapilmali, cunku birini en iyi evde ve seyahatte tanirsiniz.
Ama dedigim gibi sizin iliski epey sallantida, o yuzden bu yili yurtta gecirip son sene icin tekrar bir degerlendirme yapilabilir.
Soyle soyleyeyim 4 sene ogrenci evlerinde kaldim. Hem de sartlari gayet duzgun evlerde..Kimsenin bakımını yapmayacağım tabii ki... Makarna yapmayı bilmeyen bi insanım ki bunu sevgilim de biliyor ksfjsjdjd Emin olun birinin arkasını toplayacak son insanım
Evlenmeden bi evin sorumluluğu altına girmek kolay değil. Evin temizliği bulaşığı çamaşırı yemeği yok alışverişi faturası. Bence en güzel yıllarını boşa bunlarla harcama. Ev geçindirmek hiç kolay değil. Eninde sonunda bunları yaşayacaksın. Ama üniversite zamanların geri gelmeyecek.
Birlikte yaşamak konusu.
Bence çiftler evlenmeden önce birlikte yaşamalı.adamın kadının her halini görmelisin.sevgili olmak farklı birlikte yaşamak farklı.neye tahammül ediyor merde sinirleniyor görmelisin.benve çok önemli .ama Türkiye de tabu olduğu için bazı şeyler henüz doğru dzgün tanımadan yapılan evlilikler ve hüsran.
Herkes yaşama demiş ama doğrusu yaşaman aslında.ama erkek arkadasım güvenilir modern biri mi ?o önemli..
Ben aynı evde yaşamayı tanımak için bir fırsat olarak görüyorum
Benim yuksek yuksek tabularim var bu konuda vallahi. Evlilige ihtiyaciniz kalmiyor bu sartlarda. İliskinin bir hedefi yoksa vazgecmekte kolay oluyor. Kaldi ki sizin iliskiniz zaten calkantili. Derslerinizi, hayatinizi, iliskinizin gelecegini tamamen riske atarsiniz. Duzeninizi bozmayin bence.
Ne yapabilirim? Yataklara düşecek halim yok kız arkadaşımla birlikte eve çıkarım. Hiçbir şeyin garantisi yok, evli olanlarının yarın boşanacağının bile. Kötü ihtimaller üzerinden mi hayatımıza şekil vereceğiz?Eyvallah ama bu dediğin belli olgunluktaki insanlar + dengeli ilişkiler için
Adam sebep göstermeden çıkmış gitmiş, adam da ilişkiniz de dengesiz. Adam tekrar çıkıp giderse ne yapacaksın buraya yazan 10 kişiden 9u bu pratik soruyu sormuş.
Yaklaşık 7 yıldır falan öğrenci yurtlarında kalıyorum. Yemek bulaşık ev işi dediğiniz şeyler hayatın gerçekleri, öğrenci de olsam artık bi yerden başlamak istiyorum. 20 yaşındayım ve makarna yapmayı bile bilmiyorum inanır mısınız? Okul bitince sudan çıkmış balığa dönmemek için kesinlikle eve çıkmayı düşünüyorum. Belki sevgilimle olmaz, belki bu yıl olmaz ama mutlaka olmalıTam olarak kastettigim buydu... Yani evde yasamak demek ev isi yapmak fatura odemek yemek yapmak bulasik yikamak duzenli cinsel hayat hamile kalma korkusu demek. Neden vaktini buna harcayasin ki evlilik aski oldurur diyenlerin bile en bas sebebi bu sorumluluklar. Halbuki üniversite ogrenciligi bence en kiymetli hür zamanlar insan kendini bu sorumluluk zincirine hapsetmemeli...
Ama kisinin isi vardir okulu bitmistir sorumluluklari baslamistir birini tanimak istiyordur ona tavsiye ederim ayni evde yasamayi... Ayni evde yasanmadikca asla tam olarak taninmiyor karsidaki insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?