Sevgilimle kalacağım ama annem büyük bir sorun ?

En kötüsü birilerinin başına geliyor, herkesin degil.
Şimdi bu kızın sevgilisi gerçekten uyuşturucuya alıştırmayacak, gerçekten ona zarar vermeyecek biri de olabilir.
E ama yine yaptığı doğru degil ki?
Mesele kişiye veya başına gelebileceklere bağlı olmaksızın asıl yanlış olanı yapmamak.

Burada esas bana göre yalan söylemeyi tercih etmek.
Diğer sonuçları için günlerce tartışabiliriz ama bir yere varılmaz yaşanmamış şeyler üzerine teoriler yazabiliriz sadece.
Zaten bu yaşanı söylemese geri kalana da gerek kalmıyor :)
Hani ezberden diyoruz yalan çok kötü bir şey diye; şu durumda neden kötü görse konu sahibi zaten söylemez..
Kendini sevgilisine karşı guvenilmez, arkadaşı karşısında küçük düşmüş, annesine karşı hayal kırıklığı bir evlat olmuş hale sokmak istemez.
Her şeyden önce bunlarla karşılaştığında kendine karşı olan saygısını düşünür yapmaz... yapmamalı.

Yoo kafasına koyabilir gitmeyi.
Sonra vazgecedebilir..
Yada vazgeçmese bile yolunu bulamayabilir.
Belki burada farklı, dikkatini çeken bir bakış açısı görür.
Ben konu sahibinin yargılayacak olan yazmasın demesini garip bulduğum kadar sizin bu kız zaten gidecek boşa itiraz etmeyin tavrınızı da garip buındaki (konu sahibi kızmasın) çocuk gelip burada nasıl yalan söylerim diye akıl soruyorsa sonuçlarını falan düşünmemiştir.

Bu kız hayatında kaç kişi tanımış acaba?

sırf onunla bir gece geçirmek için yalan söylediğinde, erkek arkadaşının gözünde sıkıştığında yalancı kız olduğunu ve ilk fırsatta yüzüne vurulacağını akıl ediyor mu sence?
Hayat tecrübesi neye yetiyor?
Her Neyse... gidecekse de sonuçları ve olabilecekleri konuşmak bence yanlış degil. Bugün anlamaz yarın anlar...
Olabilir o sizin düşünceniz bu da benim! Yahu istediğim sekilde düşüncemi belirtirim kimeneee?
Bence sizler supersınız ya konu sahıbıne aşalayıcı yorum yapanlara mudahele edin.

Neyse konu sahibinin kımle nereye gideceği beni ilgilendirmez. Konu nerden nerelere geldi
Size zaten sormamıs kafasına koymuş! dedim diye nerdeyse konu sahıbını ellerimle erkek arkadasına teslim ettiğimi söyluyeceksınız :KK51:
Ailemden ayrı da yaşadım bir dönem bana çok güvenıyorlardı,cok sukur yanıltmadım! Bu tarz seylerle hiç işim olmaz bana da ters!!!!

konu sahıbı mervelere gidecek diye ban yemek istemıyorum:) sevgilerrrrr iyi günlerrr

Arkadaşlar öncelikle yargılayacak olan yazmasın cevap. Fikir verecek olanlar yazabilir.ben anneme arkadaşımda kalıcam dedim ama beni aradığında arkadaşımı telefona isticek kesin.bi de numarasını vereceksin ararım arada dedi.hic öyle bu durumu yargılamayacak arkadaşım yok zaten o kişinin yanımda da olması lazım.napicam fikir verebilir misiniz?
Gitme pişman olma

Ya allahım çıldırucam ?? Saçma sapan örnekler Haberlerden... O haberlerde kocası tarafından yakılan parçalanılan katledilen kadınlarda var ? O zaman evlenmiyelimde evlenmeyinde, erkekarkadaş olunca farklı koca olunca farklımı ?

Sizi yalan söylemeye itecek kimse ile görüşmeyin. bu sevgiliniz olsa bile. ufacık bir yalan sonrasında daha büyük ve daha büyük. sonu yok bu işin. ortaya çıksa da çıkmasa da sıkıntı yaşayan siz olacaksınız. eğer sizi seviyorsa bunu düşünmesi gerekiyor. 20li yaşlarda bende belki sizin gibi düşünüyordum ama artık öyle değil. aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Anneniz aradiginda telefonda ek arama var konferans yapiyosun yanindaymis gibi konusabilir.
Ama annen seni korumak istiyor simdi bilemezsin ama erkekler sadece o ani dusunur erkeklere guven olmaz. Yalan soyleyerek kendine zarar veriyosun

Arkadaşlar öncelikle yargılayacak olan yazmasın cevap. Fikir verecek olanlar yazabilir.ben anneme arkadaşımda kalıcam dedim ama beni aradığında arkadaşımı telefona isticek kesin.bi de numarasını vereceksin ararım arada dedi.hic öyle bu durumu yargılamayacak arkadaşım yok zaten o kişinin yanımda da olması lazım.napicam fikir verebilir misiniz?
2 sene önce benzer bi olay yaşadım , babama arkadasım da kalcam dedim aksi gibi o arkadasıma gidince hiç aramazdı oakşam ver bakalım telefona diyeceği tuttu. Bende bidk baba ben üstümü değiştiriyorum diyip anında attm kendimi evin önüne bi kız bulmaya :KK53: Sonra şansım varmış hemen kapının önünde bi grup genç sigara içiyo hemen rica ettim kız yaparım tabi dedi güzelce öğrettim babam aradı kız sadece efendim dedi babam da kızım siz eğlenmenize bakın benim aklım kalmıştı dedi başka hiç konusmadı bile :halay:

Ama aynı sıkıntıyı hala yasıyorum sende sokakta biriisinden rica etceksin genç kızlardan birine söyle toplu bi arkadas grubu görürsen özellikle illa ki birisi yardımcı olur bol şans:KK54:

Ya şu "başına iş gelince akıl verenler de mesul!!" kısmını anlamıyorum. Herkesin kendi aklı fikri yok mu? Başına silah mı dayadılar? Vebal, mesul falan. Sanki 10 yaşindaki çocuğu kandırdılar. Herkes reşit ve kendinden sorumlu. Herkes her aklı verebilir, o da uymasın. Örneğin ahirette de sadece şeytanı suçlayalım. Allah kendi aklın yok muydu demez şeytana ceza verir değil mi.
Özetle bu tür yorumlara gıcık oldum.

Konu sahibi sana gelince yalan söyleyerek bir iş yapma. Hem sana olan güveni kaybedersin, hem de sevgiline güvenme. Bu hayatta kimseye güvenme. Hem annen uyanık kadin belli ki :KK66:

Bir anne olarak böyle bir konuyu ve bu konuda yardımcı olan msjlari görünce ne kadar üzüldüm anlatamam..
Kızımın 20 yaşında tazecik bi fidan olduğunu ve böyle birşey yaptığını düşündüm de büyük konusmaya gelmez böyle seyler
Tek temennim Rabbim kimseyi evladiyla imtihan etmesin

gitme gitme gitmee
diyelim yarın bu adamla evlendin eğer karakteri de kötüyse her tartışmada yüzüne vurur benden söylemesi
anneni üzme

Konu sahibini çok fazla yargılamışsınız bence.
Anladigim kadarıyla 20li yaşlarında ve doğal olarak sevgilisinde kalmak, birlikte vakit geçirmek ve belki de cinsel bir şeyler yaşamak istiyor.
Muhtemelen konu sahibi de annesine açık açık ben sevgilimde kalacağım demek isterdi ama aile yapısı ve toplumsal dayatmalar sebebi ile bunu yapamaz, yalan söylemek sorunda.
Yine konuda geçen, konu sahibinin başına gelmesinden korkulan şeylerin bir çoğunun sebebi de cinselliğin çok fazla tabu olması.

Ya her aile anlayisli olamiyor malesef, bu durumda herzaman ailenin hakli oldugunu gostermez. Ben suan 30 yasindayim ve baskici bir annem var. Yok universite bitsin, yok is hayatina atil diye diye resmen 23 24 yaslarinda bile sevgili olaylarima karisirdi. Onun tabiriyle bir "pastaneye" gidip cay icip konusup gelmeliydim ve asla uzun sure sevgililik olmazdi. Simdi ailem mi dogru yonlendirmis oldu beni? Ben pastanede 1 saat cay ictigim adami nasil tanimis olacaktim? Flort donemi yasamadan, onunla yakinlasmadan nasil saglikli bir birliktelik yasayacaktim? Simdi 30 yasindayim ve bukezde yasin kac oldu evde kaldi senin kizin diyorlar diye baski kurmaya basladi. Eeee sen bana o yaslarda baski kurup kimseyle gorusturmeye yanasmayip surekli daha sonra diye ertelesen olacagi bu. Kaldi ki kiz arkadaslarim icinde ayni sey gecerliydi. Okul bitti birdaha gidip gelme arkadaslarina demeye basladi. Herkes kendi hayatina takilinca zaten unutacakmis birbirini. Is degistirdigimde yine ayni sekilde dugunun olsa gelmezler artik bosver gorusme. Eee ben kimle gorusecegim? Su aileleri her daim hakli goren, annen diyorsa bir bildigi vardir, haklidir diyen kisileri anlamiyorum. Her cesit anne var malesef. Sonra icine kapanik, asosyal, cevresi olmayan insanlar yetisiyor. Ben anneme yalan soyleyip bulustup sevgililerimle. Tatile de gittim, gezdim. Annemim olmami istedigi kisi olmadim. Ama ne oldu yalan soyledigim icin hep huzursuz oldum, vicdanen icim rahat olmadi hakli olmama ragmen. Iliskilerimi bile saglik yasayamadim cunku hep off yine yalan soyleyecegim sıkıntısindan kendimi veremedim. Konu sahibi de yasamak istiyorsa yasasin. Sonra bekaret diye yanip tutusmadigi surece sorun yok.

Ya her aile anlayisli olamiyor malesef, bu durumda herzaman ailenin hakli oldugunu gostermez. Ben suan 30 yasindayim ve baskici bir annem var. Yok universite bitsin, yok is hayatina atil diye diye resmen 23 24 yaslarinda bile sevgili olaylarima karisirdi. Onun tabiriyle bir "pastaneye" gidip cay icip konusup gelmeliydim ve asla uzun sure sevgililik olmazdi. Simdi ailem mi dogru yonlendirmis oldu beni? Ben pastanede 1 saat cay ictigim adami nasil tanimis olacaktim? Flort donemi yasamadan, onunla yakinlasmadan nasil saglikli bir birliktelik yasayacaktim? Simdi 30 yasindayim ve bukezde yasin kac oldu evde kaldi senin kizin diyorlar diye baski kurmaya basladi. Eeee sen bana o yaslarda baski kurup kimseyle gorusturmeye yanasmayip surekli daha sonra diye ertelesen olacagi bu. Kaldi ki kiz arkadaslarim icinde ayni sey gecerliydi. Okul bitti birdaha gidip gelme arkadaslarina demeye basladi. Herkes kendi hayatina takilinca zaten unutacakmis birbirini. Is degistirdigimde yine ayni sekilde dugunun olsa gelmezler artik bosver gorusme. Eee ben kimle gorusecegim? Su aileleri her daim hakli goren, annen diyorsa bir bildigi vardir, haklidir diyen kisileri anlamiyorum. Her cesit anne var malesef. Sonra icine kapanik, asosyal, cevresi olmayan insanlar yetisiyor. Ben anneme yalan soyleyip bulustup sevgililerimle. Tatile de gittim, gezdim. Annemim olmami istedigi kisi olmadim. Ama ne oldu yalan soyledigim icin hep huzursuz oldum, vicdanen icim rahat olmadi hakli olmama ragmen. Iliskilerimi bile saglik yasayamadim cunku hep off yine yalan soyleyecegim sıkıntısindan kendimi veremedim. Konu sahibi de yasamak istiyorsa yasasin. Sonra bekaret diye yanip tutusmadigi surece sorun yok.
Konuya cvp gibi baslayip konudan çok disari cikmissiniz
Annenizin disiplin tarzi bunaltici ve hatta kötü seyleri cazip düşündürücü bu konuda hemfikirim baskiyla olacak sey degil
Ama bu konuda genc bi kizimiz var ben 30 yasinda oldugum icin böyle diyorum
Ve düşüncesi cok yanlis madem o insanla beraber kalacak kadar guveniyosun evlen
Yalan soyleyip yanlis biseye adim atmak büyük cesaret
Demistim onceki msjda ben bir anneyim ve kizimin bu tür seylerle zihni bulansin istemem
Konu sahibine yuklenmek gibi amacim yok ama yaptigi dogru sey degil
Devir desen guvenilcek gibi hic degil
Ama dedim ya cok guveniyosun madem evlen

Ben gitme demicem git tabi bunda sorun yok ama baban olmasa bile en azından annene doğruyu söyle dediğini yap ki başına birsey gelse zor durumda kalsan en azından annen yerini bilir sana yardım eder... Birde yanina para ve bir taksi(kalacağın eve yakin bir taksi duraginin olabilir) kartviziti ve sarzini mutlaka al... Birde gidecegin yerleri(cadde sokak bazı büyük dukkanlar) her zaman aklına kazi yalniz kalırsan dönüşün kolay olur... kafayı navigasyon olarak kullan... zor durumda kimseye ihtiyacın olmaz

Bence kesin patlarsın söyliyim. Annen çok dikkatli ve şüpheci çünkü. Mesela sana güvense, tamam kızım arada beni ara mutlaka habersiz bırakma demiyor. Arkadaşının numarasını ver arıycam diyor. Bunun hiçbir çözümü yok. Aklıma eski bir olay geldi. Birgün yolda yürüyordum, bir kızla sevgilisi elele yanımdan geçiyolardı, erkek rica etti lütfen sevgilimin annesiyle sevgilimin arkadaşıymış gibi konuşur musunuz sizinle birlikte olduğunu söylerseniz hayatımızı kurtarırsınız dedi :KK48: Ben de olur tabi dedim, Merhaba X teyzecim evet Y ile birlikteyiz merak etmeyin geçe kalmıycaz vakitlice dönücez demiştim çok müteşekkir oldular :KK70: Maksat sevenler ayrılmasın. Ama sen evde ve başbaşa olucaksın. Hem kimin numarasını vericeksin ki annene? Dediğim gibi kesin anlar
Aynı şey terminalde başıma geldi kabul etmedim... Ailene doğruyu söylersen konuşurum tabi dedim... kızın başına birsey gelebilir de... sevgilisi de zarar verebiliyo insana

8 yaşındaki kızımla hergün konuşuyoruz,büyüyünce yalnız gezcem ben dimi anne diyor,evet arkadaşlarınla gezeceksiniz ama biz kim olduklarını, nereye gittiğinizi bilcez,bizden gizli saklı iş yapmazsan ,yalan söylemezsen biz de sana izin veririz diyoruz.umarım bilinçaltına iyice yerleşir de ilerde annenizin düştüğü duruma düşmem

korkunun acele faydasın yok..diye boşuna dememişler...anne o kadar korkuyor.... üzerine titrediğini kızını kötülüklerden korusun ,başına bir bela gelmesin vs vs...bu kadar özen gösterirken...gözünden bile sakındığı kızı..ona yalan söyleyip kendince hak ettiğini mutluluğu ve özgürlügü yaşamak istiyor
sakınan göze çöp batar misali ....biricik kızı interdenden isin eksperlerinden tiyo alıyor :)
yukarda biri yazmış ne güzel yazmış..annene söyle..haberi olsun...ama annesinin güzel kızı,bizim biricik üyemiz tabii ki bunu dinlemeyecek..çünkü bütün bunları annesinin onun iyiliği ve güzel geleceği için yaptığını bilmiyor..baskıcı,kuralcı, özgürlük ve gençli nedir bilmeyen geri kafalı bir anne.............
not: ANNENİZE SÖYLEYİN......

Zaman kötü,insanlar kötü önümüzde hiç hoş olmayan yaşanmış örnekler var(Münevver Karabulut)gibi mutlaka birileri kiminle olduğunuzu ve nerede olduğunuzu bilsin bence

Back
X