• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimle kalacağım ama annem büyük bir sorun ?

Ayrıca bir erkeğe bu kadar kaptırmak bekarken anlam veremiyorum!oysa anlayışlı olan taraf O olmalı annenlere kendini kabullendirene kadar,yoksa siz evlenseniz bile kolay gelen olursunuz he tabi bu ama 1 yıl ama 11 yıl sonra olur bilemem ama olur inan olur

sureklı annemle arkadas gıbıydık yazıları goruyorum da anne ıle anne cocuk ılıskısı kurulur
anne sıze arkadas gıbı ''gibi'' davranır ama yıne annelıgını yapar cunku aslolan annedır
arkadasın yerı ayrı annenın yerı ne anneden arkadas olur ne arkadasdan anne bunu unutmayın

hıc bır anne gonul rızasıyla evet erkek arkadasının evınde gıdıp tek basına kalabılırsın demez. bunu ıyı bır arkadas da demez . tek ortak noktaları bu olur arkadas ıle annenın. oda sızın ıyılıgınızı ıstedıklerı ıcındır.
macera aramaya gerek yok gezın tozun dolasın hep bırlıkte arkadaslar tatılede cıkın ama tek basınıza yatılı kalmak baska bırseydır bunun ıcın yalan soylemek bambaska

annen sana gercekden guvense sorun etmezdı benım annemde cok despot bırı nazi kampı gıbıydı ev ama erkek arkadasımı bulustugumu gorustugumu nerde oldugumu mutlaka ama mutlaka bılırdı asla kısıtlamadı benı bu konuda . erkek arkadasımın aılesıyle gorusurlerdı aılem cay ıcerlerdı yemek sonrası dusunsenıze aılece kac kere evlerıne caya gıttık onlar bıze geldıler babalarda vardı benım oyle sevgılım oldu. AMA annem bana yalan soyleme asla derdı hıc soylemedım . bende asla onu uzecek bırsey yapmadım kendım utanacagım bırsey de yapmadım herseyın bır sırasını zamanını bekledım

erkekler kacmıyor hayatımızın her anında zaten zebani gıbı varlar
okulda işte tüm sosyal yasamda her an her yerde.
annem bana guvenmese ben kendımde arardım kabahatı acıkcası ve buna cok uzulurdum kadın dogurduguna guvenmıyor dusunsene ? dıger anneler ızın verıyor da sızın kı vermıyorsa ya secımlerınız hatalıdır ya davranısınız bızım annemız senınkınden daha ıyı oldugu ıcın degıl yanı
Konu hakkindaki yorumunuza katiliyorum.Ama butun annelerim hakli ve iyi olduguna her daim hatayi kendimizde aramamiz gerektigine inanmiyorum.Sizin davranislariniz yada secimleriniz yanlistir demissiniz..
Ben butun lise hayatim boyuncahic sozunden cikmadim..her zaman dogru soyledim..samimi olarak soyluyorum ki ona hic yalan soylemem gerekmedi..Turkiyenim en basarili hukuk fakultelerinden birini kazandim.Dort senede mezun oldum..Herkes ne kadar sessiz sakin oldugimi soylerdi.Ailem hicbir zaman erkek arkadasim olsun istemedi.yine sozlerinden cikmadim Cunku once meslek sahibi olmami kendi ayaklarim ustunde durmami istediler..ve bu konuda haklilardi. .
Ama annem hic guvenmedii bana..
Hicnir zaman hatta suanda bile meslegim hakkinda beni rencide ediyor,erkek arkadasimi bile rencide ediyor..o da az para kazaniyor benim gibi .Ama ben hukukcu oldugum icin mutluyum..Para illaki kazanilir.Sonucta egitimsiz insanlar degiliz. Peki simdi o istemiyor diye erkek aekadasimla gorusmemi birakmali miyim? Annemin dedigini yapip onun sozunden cikmamali miyim?
Burada her daim ben mi kotuyum?
Kesinlikle bir cocuk yalan soyluyorsa bunda ebeveynlerin payi vardir diye dusunuyorum.Tabi ki yaniliuor da olabilirim.Ama ben yalanci degilim,yanlisnsecimler de yapmadim.buna ragmen bana bu sekilde eziyet ediliyor..
Demek ki benim annem cok iyi degilama tabi ki cok seviyorum onu ve onun kiymetini dusurecek onu uzecek ,kotu vaziyete sokacak birsey yapmam

Bugün bir komşum anlattı.
Kızkardeşinin kızı diş hekimliği kazanacak büyük ihtimalle.
Puanı iyiymiş, devlet üniversitelerinin İstanbul’a yakın olanlarına rahat rahat yetiyormuş...
Ama Kız okumak istemiyormuş.
Çünkü evlenmek istiyormuş...
3. Girişiymiş sınava, 21 yaşındaymış.
26-27 yaşında mezuniyetini beklemek gözünde büyüyormuş...
e evlenirken okusun en en kötü dedim...
olamazmış.
Çocuk izin vermezmiş, evlense burnunu dışarı çıkaramazmış...
şimdi 21 yaş reşit mi gerçekten?
Bırakalım istediğini yapsın mı?
Kusura bakmasın kimse.... eline mesleğini alıp kendi ayakları üzerinde durmayan reşit olamaz.
Annesi de keşke arkadaş olacağına anne olsaydı, hatta baskı yapsaydı da önce okul deseydi...
anlayışlı ebeveynlik bir yere kadar
Anneler biraz müdahil olmalı, çocuklarını doğruya yönlendirmeli bence. Aklı bir karış havada olana ayar çekmeli.
Çoçuğun her şeyi erkenden yaşamayıp tüketmesini frenlemeli.
Bu ailenin anlayışsızlığı degil, koruna iç güdüsüdür....

ben bıle uzuldum burda aılesı nasıl uzulmustur evlenmek ugruna egıtımı gozden cıkardıgı ıcın
hayır evlenınce madalya da takılmıyor matah bırsey de degıl
sonra cookk pısman olacak malesef ...
21 yas gercekden kucuk bır yas muhakeme yetenegı gelısmemıs kafası calısan enerjı dolu ama mantık yuzde 30 larda en tehlıkelı yaslar 28 ıle 31 yas arasında bıle cok sey fark edıyor 28 yasımda evlendım sımdı dusununce o zaman bıle ne cocukca dusuncelerım varmıs dıyorum ...

ben anneme okumayacagım deseydım neler olurdu acaba ayy bır bakısı vardı o bakısından hala cok korkarım ben

Konu hakkindaki yorumunuza katiliyorum.Ama butun annelerim hakli ve iyi olduguna her daim hatayi kendimizde aramamiz gerektigine inanmiyorum.Sizin davranislariniz yada secimleriniz yanlistir demissiniz..
Ben butun lise hayatim boyuncahic sozunden cikmadim..her zaman dogru soyledim..samimi olarak soyluyorum ki ona hic yalan soylemem gerekmedi..Turkiyenim en basarili hukuk fakultelerinden birini kazandim.Dort senede mezun oldum..Herkes ne kadar sessiz sakin oldugimi soylerdi.Ailem hicbir zaman erkek arkadasim olsun istemedi.yine sozlerinden cikmadim Cunku once meslek sahibi olmami kendi ayaklarim ustunde durmami istediler..ve bu konuda haklilardi. .
Hicnir zaman hatta suanda bile meslegim hakkinda beni rencide ediyor,erkek arkadasimi bile rencide ediyor..o da az para kazaniyor benim gibi .Ama ben hukukcu oldugum icin mutluyum..Para illaki kazanilir.Sonucta egitimsiz insanlar degiliz. Peki simdi o istemiyor diye erkek aekadasimla gorusmemi birakmali miyim? Annemin dedigini yapip onun sozunden cikmamali miyim?
Kesinlikle bir cocuk yalan soyluyorsa bunda ebeveynlerin payi vardir diye dusunuyorum.Tabi ki yaniliuor da olabilirim.Ama ben yalanci degilim,yanlisnsecimler de yapmadim.buna ragmen bana bu sekilde eziyet ediliyor..
Demek ki benim annem cok iyi degilama tabi ki cok seviyorum onu ve onun kiymetini dusurecek onu uzecek ,kotu vaziyete sokacak birsey yapmam
annenız guvenmıyorsa hatayı kendımde arardım derken konu sahıbını kastettım ben 21 yasındanda daha cocuk davrandıgı ıcın genellemedım yanı konu sahıbıne yazdım
elınızde ısınız olursa zamanı geldıgınde elınden tutup bu benım sevdıgım adam dersınız kımse buna karısamaz artık dedım o saatden sonra da artık kendı hayatınız kararlarınız devreye gırıyor cunku . yanı ömur boyu olene kadar annenızın dızının dıbınden ayrılmayın ev kedısı kıvamında kalın demedım :)

kısısellestırmıssınız yazdıgımı sızın hayatınızla konu sahıbınınkı farklı
bır yasa gelmıs kendı ayakları ustunde duran bırı artık cocuk degıldır annenızle ıletısımınıze ona gore devam edersınız
ama 21 yasında ben buyudum benım annem despot cekılın uleeyyn seklınde davranamayız :)

aradakı farka dıkkat edelım

Evet cok haklısınız ama izin vermiyor diye gidip kalmak geceyi orda gecirmek nekadar mantıklı?
Sonra buraya acılıcak konu bekaretimi ona verdim terketildim vs..
Bizimde cocugumuz olucak gözümüzden sakınıcaz belki bizde bazı seyleri kısıtlıycaz..
simdi bu 20 yasındaki kız burdaki akıllara uyup gidip adamla kalsa,2 kadeh bisey içse hamile kalsa? Ozaman nolucak?
Olur mu olur onlarcasını okuduk bu forumlarda.

İşte o yüzden sonra ağlayacaksan hiç girişme bu işlere dedim ben de. 20 yaş küçük değil korunmayı vs bilip başına geleceklerin riskini düşünemiyorsa hiç boşu boşuna kendini tehlikeye atmamalı
Ana babalar da 20 yaşında birinin cinsel hayatı ya da özel hayatı vs olabileceğini kabul etmeli bence... bu bazı aileler için zor ama böyle... yoksa gizli yaşanıyor her şey. Tehlikelere daha açık oluyor evlatları

25 yaşını doldurup , okul kısmı bitmiş kendi ayakları üstünde duran çalışan bir iş kadını olduğunda, kimseye hesap verme ihtiyacın olmadığı bir dönemde yapsanız daha iyi olur sanki.

Şu dönem inanılmaz riskli Allah korusun. Adımlarınızı sağlam ve ona göre atın. 5 sene sonra bu yaptığım beni üzer mi?? Onu hesaba katın.

Bir arkadaşım sevgilisini annesininn telefonuna merve diye kaydetmişti annesi arayınca kızın kendisi açıyordu telefonu bana ulaşamadın diye aradın dimi söyle annecim diyormuş. Kadıncağızda arkadaşını ver diyemeden kapatıyormuş.

Son düzenleme:
annenız guvenmıyorsa hatayı kendımde arardım derken konu sahıbını kastettım ben 21 yasındanda daha cocuk davrandıgı ıcın genellemedım yanı konu sahıbıne yazdım
elınızde ısınız olursa zamanı geldıgınde elınden tutup bu benım sevdıgım adam dersınız kımse buna karısamaz artık dedım o saatden sonra da artık kendı hayatınız kararlarınız devreye gırıyor cunku . yanı ömur boyu olene kadar annenızın dızının dıbınden ayrılmayın ev kedısı kıvamında kalın demedım :)

kısısellestırmıssınız yazdıgımı sızın hayatınızla konu sahıbınınkı farklı
bır yasa gelmıs kendı ayakları ustunde duran bırı artık cocuk degıldır annenızle ıletısımınıze ona gore devam edersınız
ama 21 yasında ben buyudum benım annem despot cekılın uleeyyn seklınde davranamayız :)

aradakı farka dıkkat edelım
Evet,kusura bakmayin, saat gec olunca galiba efkarlaniyorum,ama karsilikli sohbet gibi oldu,bana faydasi oldu tesekkur ederim

Arkadaşlar girmeyi unuttum buraya, cidden baya bi yorum birikmiş.Sevgilim dünya tatlısı bi insan haklisiniz bu devirde kimseye güven olmaz.yuzde yüz güveniyorum da diyemem ama içim bi şekilde rahat yani. Ailem sevgilim olmasına bile tahammül edemicek yapıda.Biraz hoş vakit geçirmek, birlikte uyuyup birlikte uyanmak için kalalım dedik .Sabah zaten denize gidicez eve sadece uyumaya gelicektik.amac öyle cinsellik falan değil.
Haha sanki o an geldimi amacınızi düşünecek hal ve vaktiniz olacak dimi?

D dreamxxx
Ah yaşlandım mı ne :)
Abla tavsiyesi vermeye geldim.
Bana sorarsan tecavuze falan uğrayıp 3. Sayfa haberi olmazsın.
İstemediğin bir şey de kendini biliyorsan yaşamazsın.
Deprem falan allah ın işi olur mu olur ama o da o geceyi mi bulur bilemedim.
Olumsuz tek yön yalan söyleyecek olman.
Ailemizi seçemiyoruz, ailen senin yaşamak istediğin hayata uygun olmayabilir.
O zaman kendi hayatını kuracaksın.
Okuyacaksın, çalışacaksın, kendi hayatın üzerindeki söz hakkını Söke söke alacaksın.
Senin için tek seçenek bu olmalı.

Yalan kötüdür. Mutlaka ortaya çıkar.
Ortaya çıkmadı diyelim, içinde bulunduğun durumu düşününce senin kaliteni çok çok düşürür.
Sevgilinin seni işine geldiğinde yalan söyleyen biri olarak tanımasındansa, sarılarak uyuma hayalinizi gerçekleştirmeyiverin.
Arkadaşınızı zor durumda bırakıp, bir de küçük düşmektense, gitmeyin.
Karakteriniz ve kaliteniz her şeyin önünde olsun...
Yalanin hic bir durumda kisiyi hakli cikaracak sebebi yok,olmamali.Konu hakkindaki genel dusunceleriniz bana gore dogru ve olmasi gerektigi noktada..
Insan tabiki surekli bana bisey olacak korkusuyla yasayamaz,yasamamali tabiki..Ama aman gele gele benim basima mi gelecek ? Dusuncesinin verdigi rahatlik da olmamali..
Cevre mi bozuktu genelde ben mi hep kötülerine denk geldim bilemedim.
Lise zamanlarimda mesela arkadaslarimizdan birisini erkek arkadasi maddeye alistirmis.Kiz yanimizda krize girdiginde nasil dehsete kapildigimizi hala unutmam!
Unide sevgilisi tarafindan fantezi olsun diye sirtinda ve cinsel organinda sigara söndürülmüs olmasina ragmen ondan ayiramadigimiz bir arkadasimiz olmustu.Sevgilisini de görsen okadar ahlakli kibar nazik! Kizin sirtini gormesek inanmayacaktik o derece!
Bunlar sadece ufacik ornek.Ben sahsen boyle durumlarda onceki acmis oldugu konulara bakiyorum ve cok mantikli kararlar alabilecek bir psikolojide gelmedi.Yani gelisiguzel konu hakkinda fikirlerimi soylerken bazi seylere de dikkat ediyorum ne kadari dogrudur bilemem!
Oyle bir anda oyle bir olaya dahil oluyorsun ki hayatta hersey olabilir tribine giriyorsun! Bunca yasanan sey bir hayal urunu tesaduf olamaz.Bu kadar insan bile isteye kendini boyle tehlike olusturacagini bildigi islerin arasina neden atsin ki? Mutlaka onlara da gelen mantikli,dogru seyler olmustur peki ya sonuc?
Bu sebeple belki abartiyorum ama tedbir konusunda ben de olsam annecim ben erkek arkadasimla kalmak istiyorum dediginde olur cnm hadi git demem! Hele tanimiyorsam hic sansi yok!
Once bi tanimak isterim belli bir zaman gecer herseyden once kizim mantikli kararlar alabilecek yasa gelir ilerisini gerisini dusunerek davranacak duruma gelir ozaman ozgurlukler kazanir.
Bu sebeple ben hep empati yaparak yaklasiyor,yorum yaziyorum.Bu konuda ozellikle vurgu yapmak istedim.
Yalanlarla heyecanlar,aksiyonlar yaratmasinlar kendilerine gerek yok!
Zamanla her turlu aksiyon,heyecan yasayacaklardir zaten..

Son düzenleme:
Hoşsunuz ne diyeyim.
Akşamüstü şöyle bir baktım konuya, güldüm geçtim.
Neden biliyor musunuz?
Çocukça geldi.
20 yaş koskoca insansa, bir zahmet kendi ayakları üzerinde kendi kararlarını alabilen ve bu kararların arkasında durabilen kadın olgunluğunu da sergilesin.

Koskoca insan nedir biliyor musunuz?
18 yaşı geçip reşit olmak değildir.
Gidiceeem! Diyebilir.

Giderken kendine ve ailesine karşı dürüstse benim için bir sorun yok.

Ama 20 yaşında bir kıza yalan söylemesi için akıl vermeyi etik bulmuyorum.

Öyle tecavuze uğrar, cinsel birliktelik yaşar, deprem olur, kaza olur vs diye degil.
Yalan söylemek doğru olmadığı için.

Ben yanıma yalan söyleyerek gelen sevgilime asla güvenmezdim.
Bugün sıkışınca ailesine yalan söyleyen, yarın bana da söyler diye düşünürdüm.
Ve ilk fırsatta sevgilisi de bunu yüzüne vuracak zaten :)
Bir diğeri de Benim için yalan söyle dediği kız arkadaşına karşı rezil olması... ben böyle bir şeyi kaldıramazdın.

Neyse kıssadan hisse,
Arkasında duramayacağın hayatı reşit olsan bile yaşayamazsın.
Bende zaten aynen bu şekilde düşünüyorum!! Ama mesajı baska yerlere cekende olmuş.
Söylemek istediğim o zaten her seyi göze almış demek kı sonuclarını da düşünmüştür!
Baktım yorumlara kadar mudahale edılıyor bende kafasına koydugunu, zaten gideceğini vurguladım bukadar! Yalanını destekliyorum algısı oluşmasın!

Böyle bir olay başıma geldi. Cafe de bilgisayarımla ders çalışıyordum. Bir kız geldi annem arkadaşımda kaldığımı biliyor lütfen konuşur Musun dedi. Sevgiliside yanındaydı. Ben de tamam dedim. Sonra 1 saat bekledik annesinin aramasını. Kıza dedim sen ara anneni aradı annesi uyuyakalmıştı :d allahtan yalana ortak olmadım ayyyy

Öyle tecavuze uğrar, cinsel birliktelik yaşar, deprem olur, kaza olur vs diye degil.
Yalan söylemek doğru olmadığı için.
Benim depremden,kazadan kastım hani bir şey olur o an ailesinin ona ulaşması gerekir her türlü yalanının meydana çıkacağını düşünmemden ötürü,ben bunu göz önünde bulundurarak söyledim.
Her işin sonucu yalana bağlanıyor,elbet bir şekilde ortaya çıkar,çıkarsa daha kötü olur demek istedim.
Gerçi konu sahibi yazdığı son mesajında cinsellik falan yaşamayacağız sabah denize gideceğiz sadece uyumak için kullanacağız evi demiş ama bilemedim. Yine de başkalarını zan altında bırakmak kötü birşey,umarım böyle bir yalana başvurmaz.

Tavsiyeler gelmiş uygula birini...
Git...
Catir çutur seviş...
Sonra...
Hoş geldin Mahmut abi :)

Yalanin hic bir durumda kisiyi hakli cikaracak sebebi yok,olmamali.Konu hakkindaki genel dusunceleriniz bana gore dogru ve olmasi gerektigi noktada..
Insan tabiki surekli bana bisey olacak korkusuyla yasayamaz,yasamamali tabiki..Ama aman gele gele benim basima mi gelecek ? Dusuncesinin verdigi rahatlik da olmamali..
Cevre mi bozuktu genelde ben mi hep kötülerine denk geldim bilemedim.
Lise zamanlarimda mesela arkadaslarimizdan birisini erkek arkadasi maddeye alistirmis.Kiz yanimizda krize girdiginde nasil dehsete kapildigimizi hala unutmam!
Unide sevgilisi tarafindan fantezi olsun diye sirtinda ve cinsel organinda sigara söndürülmüs olmasina ragmen ondan ayiramadigimiz bir arkadasimiz olmustu.Sevgilisini de görsen okadar ahlakli kibar nazik! Kizin sirtini gormesek inanmayacaktik o derece!
Bunlar sadece ufacik ornek.Ben sahsen boyle durumlarda onceki acmis oldugu konulara bakiyorum ve cok mantikli kararlar alabilecek bir psikolojide gelmedi.Yani gelisiguzel konu hakkinda fikirlerimi soylerken bazi seylere de dikkat ediyorum ne kadari dogrudur bilemem!
Oyle bir anda oyle bir olaya dahil oluyorsun ki hayatta hersey olabilir tribine giriyorsun! Bunca yasanan sey bir hayal urunu tesaduf olamaz.Bu kadar insan bile isteye kendini boyle tehlike olusturacagini bildigi islerin arasina neden atsin ki? Mutlaka onlara da gelen mantikli,dogru seyler olmustur peki ya sonuc?
Bu sebeple belki abartiyorum ama tedbir konusunda ben de olsam annecim ben erkek arkadasimla kalmak istiyorum dediginde olur cnm hadi git demem! Hele tanimiyorsam hic sansi yok!
Once bi tanimak isterim belli bir zaman gecer herseyden once kizim mantikli kararlar alabilecek yasa gelir ilerisini gerisini dusunerek davranacak duruma gelir ozaman ozgurlukler kazanir.
Bu sebeple ben hep empati yaparak yaklasiyor,yorum yaziyorum.Bu konuda ozellikle vurgu yapmak istedim.
Yalanlarla heyecanlar,aksiyonlar yaratmasinlar kendilerine gerek yok!
Zamanla her turlu aksiyon,heyecan yasayacaklardir zaten..

En kötüsü birilerinin başına geliyor, herkesin degil.
Şimdi bu kızın sevgilisi gerçekten uyuşturucuya alıştırmayacak, gerçekten ona zarar vermeyecek biri de olabilir.
E ama yine yaptığı doğru degil ki?
Mesele kişiye veya başına gelebileceklere bağlı olmaksızın asıl yanlış olanı yapmamak.

Burada esas bana göre yalan söylemeyi tercih etmek.
Diğer sonuçları için günlerce tartışabiliriz ama bir yere varılmaz yaşanmamış şeyler üzerine teoriler yazabiliriz sadece.
Zaten bu yaşanı söylemese geri kalana da gerek kalmıyor :)
Hani ezberden diyoruz yalan çok kötü bir şey diye; şu durumda neden kötü görse konu sahibi zaten söylemez..
Kendini sevgilisine karşı guvenilmez, arkadaşı karşısında küçük düşmüş, annesine karşı hayal kırıklığı bir evlat olmuş hale sokmak istemez.
Her şeyden önce bunlarla karşılaştığında kendine karşı olan saygısını düşünür yapmaz... yapmamalı.

Bende zaten aynen bu şekilde düşünüyorum!! Ama mesajı baska yerlere cekende olmuş.
Söylemek istediğim o zaten her seyi göze almış demek kı sonuclarını da düşünmüştür!
Baktım yorumlara kadar mudahale edılıyor bende kafasına koydugunu, zaten gideceğini vurguladım bukadar! Yalanını destekliyorum algısı oluşmasın!

Yoo kafasına koyabilir gitmeyi.
Sonra vazgecedebilir..
Yada vazgeçmese bile yolunu bulamayabilir.
Belki burada farklı, dikkatini çeken bir bakış açısı görür.
Ben konu sahibinin yargılayacak olan yazmasın demesini garip bulduğum kadar sizin bu kız zaten gidecek boşa itiraz etmeyin tavrınızı da garip buluyorum.
21 yaşındaki (konu sahibi kızmasın) çocuk gelip burada nasıl yalan söylerim diye akıl soruyorsa sonuçlarını falan düşünmemiştir.

Bu kız hayatında kaç kişi tanımış acaba?

sırf onunla bir gece geçirmek için yalan söylediğinde, erkek arkadaşının gözünde sıkıştığında yalancı kız olduğunu ve ilk fırsatta yüzüne vurulacağını akıl ediyor mu sence?
Hayat tecrübesi neye yetiyor?
Her Neyse... gidecekse de sonuçları ve olabilecekleri konuşmak bence yanlış degil. Bugün anlamaz yarın anlar...

Benim depremden,kazadan kastım hani bir şey olur o an ailesinin ona ulaşması gerekir her türlü yalanının meydana çıkacağını düşünmemden ötürü,ben bunu göz önünde bulundurarak söyledim.
Her işin sonucu yalana bağlanıyor,elbet bir şekilde ortaya çıkar,çıkarsa daha kötü olur demek istedim.
Gerçi konu sahibi yazdığı son mesajında cinsellik falan yaşamayacağız sabah denize gideceğiz sadece uyumak için kullanacağız evi demiş ama bilemedim. Yine de başkalarını zan altında bırakmak kötü birşey,umarım böyle bir yalana başvurmaz.

Ya gece ne yaptıkları hiç önemli değil biliyor Musun? Kıza zorla bir şey yapılmadığı sürece klmseyi ilgilendirmez. Başı sonu, zevki, pişmanlığı onların bileceği iş.
Ama sırf geceyi sevgilisi ile geçirecek diye kendini düşürdüğü durum yaralayıcı bana göre.
Ben fazla hassasım belki de.
Hayatım boyunca kopya bile çekmedim ben,
Yakalanırsam pişkinliğe vuramam çünkü.
Çok utanırım.
Kendimi bir insanın gözünde o konuma düşüreceğime, düşük not alırım. Olduğu kadar derim.
Kaldı ki böyle organizasyonla yalan söylemek...
Aslında basit
3 yaşımızdan beri bildiğimiz bir gerçeği hayatımızda uygulayacağız.
Yalan kötüdür, söylememeliyiz.
Yoksa deprem olmuş, dünya yıkılmış, kaza yapmışlar, karakola düşmüşler yada her şey yolunda gitmiş gece sarılıp uyumuşlar, sonuç fark etmiyor.

:) siz kendinizi biliyorsunuz yahu. Konu sahibine söylediğimiz hiç bir şey sizin için geçerli olamaz.

Hatta başka 21 yaşında olan için de geçerli olamaz. Bunun olgunlukla ve yaşanmışlıkla alakası var.
Önce eğitim sonra iş sonra aileye kafa tutma sıralaması kişinin o aşamalarda pişmesi, sorumluluk be demek öğrenmesi, çok insan tanıması, en önemlisi kendini tanıması ile ilgili.
Şimdi siz kendi mesleği olan, gelecegini planlama yetisine sahip olan genç bir avukatsınız.
Size kimse annenizin boyunduruğu altınsa yaşayın, onu mutlu ve memnun etmek için çalışın demez :)
He ama yalan söylemeyin. Ki söylememişsiniz. Catır catır söylüyorsunuz, sevgilim Budur, işi de budur. Yalana ihtiyacınız Yok çünkü kendinizi biliyorsunuz.
Eksik olan bu :)

Ya gece ne yaptıkları hiç önemli değil biliyor Musun? Kıza zorla bir şey yapılmadığı sürece klmseyi ilgilendirmez. Başı sonu, zevki, pişmanlığı onların bileceği iş.
Ama sırf geceyi sevgilisi ile geçirecek diye kendini düşürdüğü durum yaralayıcı bana göre.
Ben fazla hassasım belki de.
Hayatım boyunca kopya bile çekmedim ben,
Yakalanırsam pişkinliğe vuramam çünkü.
Çok utanırım.
Kendimi bir insanın gözünde o konuma düşüreceğime, düşük not alırım. Olduğu kadar derim.
Kaldı ki böyle organizasyonla yalan söylemek...
Aslında basit
3 yaşımızdan beri bildiğimiz bir gerçeği hayatımızda uygulayacağız.
Yalan kötüdür, söylememeliyiz.
Yoksa deprem olmuş, dünya yıkılmış, kaza yapmışlar, karakola düşmüşler yada her şey yolunda gitmiş gece sarılıp uyumuşlar, sonuç fark etmiyor.
Demek istediğim de bu, eğer yalan söyleyecek kadar hassas bir konuysa onun için yalan söylememeli.
Ne olursa olsun öğrenilme durumunda duyacağı utancı ya da düşeceği konumu düşünmeli insan
Hakkında hayırlısı olsun diyelim.

Ben de lisedeyken sevgilimle bulustum cok yalanlar soyledim, ama ne cinsel iliski yasadim ne hamile kaldim. Bi erkekle bi kiz bi arada kalinca illa sevisecekler diye bi sart yok hanimefendi, sizin gozunuzde neden boyle canlaniyor bilemedim simdi.
Burada gorduklerim bana yetiyor.Ayrica hic haber falan seyretmiyorsunuz galiba ??

Birşey yapanazsın
Kaç yaşındasın ki annen bu kadar üstüne geliyor

Back
X