• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimle kalacağım ama annem büyük bir sorun ?

Arkadaşlar öncelikle yargılayacak olan yazmasın cevap. Fikir verecek olanlar yazabilir.ben anneme arkadaşımda kalıcam dedim ama beni aradığında arkadaşımı telefona isticek kesin.bi de numarasını vereceksin ararım arada dedi.hic öyle bu durumu yargılamayacak arkadaşım yok zaten o kişinin yanımda da olması lazım.napicam fikir verebilir misiniz?
Telefonda arama özelliği var kişi ekle.
Anneni aramadan önce arkadaşını ara, sonra konuşmaya anneni ekle.
Deneme yap arkadaşlarınla ekleyin birbirinizi arayın demo çalışması yapın.
Annen arkadaşını aradığında da arkadasin telefonu açmasın, arkadaşın önce seni arasın sen hattayken anneni arasın eklesin konuşmaya. Sonrada işte a yanyana çok iyi geçiyo çok egleniyoruz dersiniz.

İlerde pişman olacağın şeyler yapma. Bu kadar insan gitme diyorsa vardır bi bildikleri.

Konu sahibi sizce gitmelimiyim? Dememiş
Gidiceeem! demiş.
Burda kı hiç kimse konu sahibi kesilip atılsın, tecavüze ugrasın istemez! çok kastınız.
Ayrıca benım kızım yalana başvurmaz arkadaşlarını ben bilirim diyen kişinin çağdaşlığıyla bile alay etmıssınız.
Siz gitmeeee diyince gitmeyecek mi? Kafasına koymuş
20yaş çocuk değil koskoca insan kendi aklı yokmu kendi düşünsün!

Bence bunun bir yolu yok sonuçta kalmak istiyorsun annen gecenin bir vakti de arayabilir. Eğer yakalanırsan sonucu çok ağır olur ailen ciddi tepki verir. Ayrıca gidecegin kişiye ne kadar güvenebilirsin yarın seni uzmeyecegi ne malum. Bir gün burda canın yandigina dair bir konu açmanı istemeyiz

Konu sahibi sizce gitmelimiyim? Dememiş
Gidiceeem! demiş.
Burda kı hiç kimse konu sahibi kesilip atılsın, tecavüze ugrasın istemez! çok kastınız.
Ayrıca benım kızım yalana başvurmaz arkadaşlarını ben bilirim diyen kişinin çağdaşlığıyla bile alay etmıssınız.
Siz gitmeeee diyince gitmeyecek mi? Kafasına koymuş
20yaş çocuk değil koskoca insan kendi aklı yokmu kendi düşünsün!
Valla "benim kızım yalana başvurmaz,böyle şeyler yapmaz" diyen çoğu insanın kızlarının neler yaptığına bizzat şahit oldum,o yüzden komik duruyor böyle demek.

Arkadaşlar öncelikle yargılayacak olan yazmasın cevap. Fikir verecek olanlar yazabilir.ben anneme arkadaşımda kalıcam dedim ama beni aradığında arkadaşımı telefona isticek kesin.bi de numarasını vereceksin ararım arada dedi.hic öyle bu durumu yargılamayacak arkadaşım yok zaten o kişinin yanımda da olması lazım.napicam fikir verebilir misiniz?
Ah ah nikahsız aynı evi paylaş haram birliktelik ten hamile kal sonra buraya sevgilim çocuğu istemiyor zor durumdayım diye konu aç ah nefsim sen başıma belasın

Valla "benim kızım yalana başvurmaz,böyle şeyler yapmaz" diyen çoğu insanın kızlarının neler yaptığına bizzat şahit oldum,o yüzden komik duruyor böyle demek.

Sizin cevrede öyle olmuş ama mesela benım cevremde de anneler kızlarının erkek arkadasıyla tatile vs cıktıgını bilenlerle dolu...
Ailesi aşırııııı kısıtlayıp kapatmış ama üniversitede mını giyenleri,sevgilisiyle aynı evi paylaşanı da gördüm..
yani genelleme yaparsak her çesit mevcut. Sizin ya da benim nasıl bir aileye sahip olduğumuz konu sahıbını ilgilendirmez. Biz ne dersek diyelim o GİDECEK!

e alttan alta yok modernlik yok çağdaşlık diye dalga geçerseniz karışma hakkı doğuran siz oluyorsunuz.
sizden başka da akıl vermeyin yardım etmeyin vs diye bir sürü kişi yazdı.
ama sizden başka sataşan olmadı:KK66:
neyse uzlaşamayacağız sanırım. iyi forumlar size.
Yorumlarıma karışma sebebiniz olarak benim karışma hakkı doğurduğum için yorumlarıma karıştığınızı öne sürüyorsunuz fakat bencede başkalarıda yorumlarına karışma hakkı doğurduğu için bende onların yorumlarına karışıyorum yani yaptığımız aynı şey aslında ve siz yine kendinizle çelişiyor oluyorsunuz.
Herneyse... anlaşamayacağımız konusunda hemfikiriz.
Yalnız şunu söyleyeyim, benim burada tabiribiz ile "sataşarak" yaptığım kaba bir yorumun hatta "yargılama"nın vereceği zarar düşüncesizce verilen "ses değiştirme programı indir, bir arkadaşını ayarla, telekonferans yap" vs vs şeklindeki tavsiyerin sebep olabileceği zararın yanında bir hiç kalır. Umarım bunu takdir edersiniz.

Herkes yalan söylemë yalan şöyle kötü böyle kötü diyor da...Bu genç kızı ve digerlerini yalana iten baskıcı ve iki yüzlü topluma iki çift laf eden yok.Yaşanmayan gençliği konuşan yok..
Sevgilisinin evine gidenlerle ilgili gazete kupürlerini orneklemissiniz de bol bol..Teliyle duvagiyla ana babasinin rızasıyla evlenenlerin başına gelenleri de görüyoruz..
Konu sahibine gelince aklın yolundan sşaşma ;karşındakine güveniyorsan yolunu bul git..Yaşayamadiklarin için bir ömür mu pismanlik yaşama..

Benim sizin gibi bir arkadasim vardi. Ilk zamanlar kucuk masum beyaz yalanlarla basladi ben de tamam dedim. Annesi arardi benimle beraber derdim. Annesini tanidim sonra. Cok iyi bir kadindi. Bana da kizim seninleyse hic merak etmiyorum sana cok guveniyorum kizim derdi. O gun kadinin sozleri icime dert oldu, guvenini kotuye kullaniyordum. Vicdanim el vermedi bir daha yalan soylemeye. Arkadasim tekrar aradi yine seninleyim dersin diye. Hayir dedim artik annene yalan soyleyemem beni bu sebeple bir daha arama lutfen dedim. Kizdi bagirdi onunda arkadasligi o kadarmis o gunden sonra gorusmedim bitirdim arkadasligimi. Siz o arkadasimi aklima getirdiniz. Insanlardan boyle seyler istemeyin. Insallah kimse sizin icin yalan soylemeyi kabul etmez.

Sizin cevrede öyle olmuş ama mesela benım cevremde de anneler kızlarının erkek arkadasıyla tatile vs cıktıgını bilenlerle dolu...
Ailesi aşırııııı kısıtlayıp kapatmış ama üniversitede mını giyenleri,sevgilisiyle aynı evi paylaşanı da gördüm..
yani genelleme yaparsak her çesit mevcut. Sizin ya da benim nasıl bir aileye sahip olduğumuz konu sahıbını ilgilendirmez. Biz ne dersek diyelim o GİDECEK!
Bir noktada aynı şeyi savunuyoruz. Hani burda kızlarını kısıtlayıp kısıtlayıp "benim kızım şunu yapmaz bunu yapmaz" diyenlerin bir çoğunun kızı bu tür şeyleri yapıyor,kısıtlamak her zaman çözüm getirmez yani. Benim çevremde de var merak etmeyin. Benim ailem baskıcı değil,sevgilimin evime girip çıktığını bilirler fakat kaldığını bilmezler. Kaldı ki evime bir kişiyi aldım o da benim eşim oldu,evlendim. Bu tarz şeyleri doğru insanlarla yaşamak gerekiyor,yoksa ileride büyük pişmanlık duyabilir konu sahibi.

Bu arada ne olursa olsun bu tür konularda yalan söylenmemesi taraftarıyım.
Dünyanın binbir türlü hali var,hazır 17 ağustosu yeni geçirmişken söyleyeyim.
Yangın olur, deprem olur veya başka birşey olur.
Ailen durumu öyle ya da böyle bir şekilde öğrenirse hiç hoş olmayan durumlar ortaya çıkar,hem arkadaşın,hem onun ailesi hemde sen çok mağdur olursunuz.

Siz lisede iken insanlar sevgilisini kesip,parcaliyor muydu mesela? Munevver Karabulut'a ne oldugunu bilirsiniz!!
Mesela ben lisedeyken babalar oz evlatlarina tecavuz de etmiyordu!! Kadinlar bu kadar siddete maruz kalip öldürülmüyordu..
Sizin basiniza kötü bisey gelmemesi sizin sansiniz..Bir ev ortami ise istedikleri ve bisey yasanmayacak ise yalan soyleme geregi neden? Aile ile tanistirsin veya ortak arkadaslarla kalinsin.Ve henuz 20 yas..Idrak edemezdim ben ozamanlar mesela bir cok seyi.Ama cok sey duydum,gördüm..artik beraber duyuyoruz,görüyoruz!
Insanlar sandiginiz kadar masum degil artik!!
Bunların hepsi geçmişte de oluyordu.Şimdi bunları yapanlar bir anda uzayda gelmedi..Tek fark eskiden Internet yoktu.Ve haberler bu kadar hızlı yayılmıyordu

Burda yazilanlardan etkilenmeyecek,sallamayacak olsa buraya konu acma geregi duymadan yapardi a/b/c plani giderdi bir kafa karisikligi olmus demekki.Kafasina koyduysa gider tabiki ama bir acaba? olusturabilmek veya burayi okuyan ayni yas arkadaslari icin kötü mü olur?
Herkes 20 yas gecidinden gecti mesela kanim deli akardi burnumun dikine giderdim ama gun olsun annemin dediginin disina cikmadim.Korktugumdan mi? Hayir cunku o ne dediyse hep cikmistir.Cunku anne bu hisseder.
"Kizim gencsin tecrubessizsin insanlari taniyamazsin derdi" Erkek arkadasim oldu ama nereye gittiysem ne yaptiysam herseyden haberi oldu.Canim annem o hep arkadasimdi.Ayni yas grubu arkadaslarimla konusurduk ne cok sey vardi beni korkutan,ürküten.
En yakin dostum annem oldu ve "genclik hatasi" diyebilecegim depresyonlar yasayip kendimi de ailemi de bunalimlara sürükleyecek olaylarim olmadi.Ama ne sosyallesmeme,ne kendimi gelistirmeme,ne hayati ögrenmeme engel olmadi..
Annem geri kafali bir insan degildi anneydi..Üniversite mezunu,modern görüslü cok iyi ön görüleri olan bir insandi.
Herseyimi biliyordu hala bilir.
Lütfen "20 yas kocaman insan ne kariscam" mantigi yerine o benim evladim kac yasinda olursa olsun korumak,kollamak zorundayim" mantiginda anneler türesin.Cocugum yok ama olursa herseyini bana anlatabilecegi bir arkadas olup o güveni asilayip yalanlara ve dolanlara mecbur birakmayacagim.Arkadaslariyla tek tek tanisacagim gerekirse..
Sevgilisi de olsun ama icim rahat olsun.Kimsenin basina bisey gelmesin ister gönül.Ama bir gercek bu! Okudugumuz,gordugumuz,duydugumuz..
Ama buraya kafa dagitmak,aman kim ne ne yaparsa yapsin cok tin! Kafasiyla gelemiyorum ben.Kimde nasil etkiler biraktigini bilemem cünkü.
Kasmam gerekiyorsa kasarim.Isteyen alir istemeyen "puff ne dio la bu der" isine bakar.Herkesin dusunce ozgurlugu mevcut.Konu sahibi ve konuyu acip okuyanlar da diledigini yapar veya uygular ama ? Sunu olusturabilmek mesele!
Nokta

Son düzenleme:
Bunların hepsi geçmişte de oluyordu.Şimdi bunları yapanlar bir anda uzayda gelmedi..Tek fark eskiden Internet yoktu.Ve haberler bu kadar hızlı yayılmıyordu
Uzaydan bir anda geldiklerine inaniyordum ben de zaten :)
Ama tv,gazete hep vardi degil mi?
O kadar da yasli degilim ya :))

Boyle konu mu olur? Ben yalan soylemek istiyorum bana fikir verin.Madem kafaya koydun kalmayi milleti burda 14 sayfa niye gunaha sokuyor.ortak ediyorsunuz?
Minareyi calan kilifinida hazirlar.Bir de yargilamayin diye yazmissiniz.Iyi de millet yargilamasinda ne yapsin?
Simdi burda kimse gunahsiz degil.Eeee ne olacak?Millet birbirine saracak.

Madem erkek arkadaşınızda kalmayı normal buluyorsunuz annenizin doğruyu bilmesi gerektiğini de normal bulun yalana baş vurmayın yaptığınızın arkasında olun

Konu sahibi bombayı attın kayboldun nerdesin?
Eskı konuna baktım
arkadaşlar bir ilişkim vardı. ilişkiye başlarken umursamazdı ve hep öyle gitti. bazı zamanlar kendinden soğutmak için kendimi kötü hissedeceğim şeyler söyledi. mesela işte ben duygusal bi ilişki istemiyorum olursa sadece cinsellik olur gibi. ben terk ettim ama çok da kırılmıştım
bu kişiyle mi gidiyorsun merak ettim?

Back
X