- Konu Sahibi baharesintisi
-
anlayamıyorum...bayan olmak bu kadar hafifie alınmamalı bir bayanın gururu vardır namusumuz için yaşıyoruz ...demişki kız cocuk sahbi olmakla ne alaka cocugu olan anlar kız erkek farketmez allah korusun cocuklarımızı dogru yoldan ayırmasın sapıttırmasın cok zor insan ister istemez düşünüyor konu sahibinin ailesinin yerinde ben olsaydım die cok zor bir durum...ve hassas bir konu arkadaasım allah seni yavrularına bagışlasın...anne olmak hayırlı evlat yetiştirmek cok zor
Haklisin ateist olabilir ancak bu kiz ne onu anlamadim bu nasil bir inanc sekli akli yerindemi yoksa bu konulari yalanmi dalgami gecior bide o suslu edebiyat laflari degisik ya
amin canim rabbim hepimizin cocuklarini korusun
biz erkek kardesimi evlendirirken biliyosunuz trde kan testleri yapiliyor kardesim cok dert etti kendine ya bisey cikarsa diye okadar dert ettiki annem sonunda dayanamadi sordu oglum bilmedigimiz biseymi var bi birliktelik yasadinda ondanmi korkuyosun diye benim kardesim asla dedi isterseniz gideyim bekaret testi varsa yaptirayim dedi ben sadece askerde felan bisey kapmismidirirm diye korkuyorum dedi kandan hepatit b gibi ben hep o dusuncedeyim kizlarimizda ogullarimizda ilk yasayacaklarini kendi mahremleriyle evlendikleri ilk gece yasamalilar birbirlerinin ilki olsunlarki birbirlerinin kiymetini gercek mutlulugu yasasinlar
amin canım..kardesinede mutluluklar ne kadar güzel insanın kendisini esine saklaması dedigin gibi insn mutllugu degeri kıymeti benimsemeyi daha iyi anlıyo gercek askı tadıyor....allahım herkesin mutlulugunu daim etsin
Çok üzüldüm.. Konun gerçek olmamasını isterdim ama gerçek olduğuna eminim. Onun psikolojisini anlayabiliyorum çünkü bu adam gibi insanlar karşısındaki kızları aynen bu şekilde ikileme düşürüyor ve psikolojisini alt üst ediyor..
Eğer bir de duygusal ise karşısındaki kız, sonuç aynen bu konudaki gibi oluyor..
Çok üzüldüm.. Konun gerçek olmamasını isterdim ama gerçek olduğuna eminim. Onun psikolojisini anlayabiliyorum çünkü bu adam gibi insanlar karşısındaki kızları aynen bu şekilde ikileme düşürüyor ve psikolojisini alt üst ediyor..
Eğer bir de duygusal ise karşısındaki kız, sonuç aynen bu konudaki gibi oluyor..
amin canim allaha sukur mutlularda simdi ikinci yegenim geliyor rabbim daha mutlu etsin
evet bende dogru oldugunu dusunuyorum malesef erkekler cok kolay kandirabiliyor kizlari bide dediginiz gibi pisikolajide bozuksa yazik oluyor simdi ailesi icinde cok uzuldum ben onlarinda ne hayalleri vardir bikiz kolay yetismiyozr benim kizim daha 2yasinda suan bile ne emek veriyosun simdiden onun icin hayaller kuruyosun rabbim konu sahibini baska hayata dusmekten korusun biran once kendini kurtarsin bu adamdan hicbir ask ailelerimizi uzmemizden daha buyuk degil onlar bizim gormediklerimizi gorurler
konu sahibi arkadasim kendine bi iyilik yap ve kendini bu adamdam koru
peygamberimiz [sav]buyurmustur
musluman elini yilanin deligine 2kere sokmaz
daha kackere sokup kendini o yilanin sokmasina izin vericeksin
Yaptiginin yanlis olmasi,ona hakaret edebileeginiz anlamina gelmez...Şu hayatta o şerefsizden başka sevilecek çoookk erkek var. Psikolojinin bozuk olduğunun farkındasın psikiyatriste gitmen gerekli şuanda senin evlenmekten önce. herif sana sövüyor aldatıyor sen bırakamam seviyorum modundasın te allahım ya. nikah için gün bulamadık diyosun randevunuzu aldınız mı bu arada bayram sonrasına?????
Yapmayin lütfen.Öyle bi yazmissinizki,sanki alivelerle evlenenler bosaniyor...Ailene yazik degilmi simdi dunyada hicbir erkek ailenden daha değerli değil annemlerin yan komsusu alevidir mshallede tek onlardir 2bina yukarsindaki bixim koylumuz aile var kiziyla alevi ailenin oglu birbirlerini cok sevdiler okadar karsi durdularki ailelerine iki ailede istemedi ama sonunda mecbur kaldılar evlendiler ve malesef sonuc ailerer hakli cikti simdi ayrilma surecindeler aile biseydiyorsa bizim gormediklerimizi gordukleri icin soyluyolar
CiddimisinizKürtaj olmus zaten
Imam nikahini kim kiydi aleviler ile bizim farkli oluyo
Arkadaşlar şimdi aile hekimimle konuştum.sıcak sıcak bilgiler..röportaj şeklinde yazıyorum efem...
Ben :yapılan hangi işlemler bilgisayarda görünür .
Doktorum:Şu anda aile hekimliği sisteminde her yapılan işlemin gözükmesi gibi bir kayıt sistemi yok .(hatta bizzat kendi adımı aratıp kayıtları inceledik.sadece aldığım ilaçlar kaydedilmiş.onun dışında tahlil,rapor,ameliyat ,kürtaj yada gebelik durumu kesinlikle gözükmüyor.)
Doktorum : ancak kendi girdiğim bilgileri görüyorum dedi.ben senin adına ne yazarsam o dedi.gebe olan kadını bize bildiriyorlar birde.öyle bir sistem var.
Ben :yeni bir sitem gelecekmiş bilgisayarlarınıza yüklenecekmiş hastanın her şeyi çıkacakmış bilginiz var mı?
Doktorum: evet o sistemvar henüz bize gelmedi.gelince hepsini görmemiz mümkün.özellikle gebe kadınların durumu hangi hastaneye gidersen git.gebelik sistemine kaydetmek zorunda oldukları için biz hemen o sistemden görüyoruz.
Ben: özel hastaneye gitsem bile mi
Doktorum:evet özel hastaneye gitsende..tc yi yazınca hersey çıkacak.
Ben:daha öncesinde kürtaj oldum.evleneceğim adamla sıkıntı yaşamak istemediğim için saklamak istiyorum diyelim.bunun duyulmasını istemiyorum ne yapmam gerekir
Doktorum:önceden doktoruna git konuş.aile hekiminde doktorunda kesinlikle söylemez.gizlidir.yani ortaya çıkarmaya çalışmak için kimse gelip uğraşmaz.sormaz böyle bişey oldu mu diye..ama başka hastanede biterse ortayada çıkabilir.ama sen aile hekimini bilgilendirirsen kesinlikle söylemez.
Ben: sizin başınıza geldimi bu tür durum hiç.
Doktorum: evet genc bir kız geldi gebe olduğunu bildirdiler.takip etmemiz lazım.evine ulaştım.babannesinin adresi mi vermiş bize onunla kalıyormuş .telefonu babanne açtı.ben kızın ismini söyledim ve bir anket yapıyoruz dedim.gelebilir mi dedim.kız durumu inkar etti.gelince öyle birşey yok dedi.kürtaj olmuş muhtemelen.bizde sisteme takip olarak yazmak zorundayız.düşük olarak yazdım.
İnşallah bilgiler faydalı olur arkadaşlar..inşallah kimse üzülmez herşey hayırlısıyla çözüme kavuşur...
Alıntı hatası oldu sanırım bu msj için yazmıştım bizimki demişsiniz diye.Ben yeterince dikkatli okudum o nedenle söylüyorum konu sahibinin yaptığı yanlış konusunda zaten hepimiz hemfikiriz.Yani demem o ki bu nikah hangi mezhebin inanışına göre kıyılmış olursa olsun baştan sona yanlış.Alevi mezhebine göre kıyılmış olması yanlışlığını ne azaltır ne de artırır.
Bu yazı konu sahibine ait
Daha önce kürtaj olmuş
Ciddimisiniz
Ben öyle bisey okumadim,siz nerde okudunuz acaba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?